Budjettilöytö: Herbfarmacyn musliiniliina

Tänään on vuorossa hieman arkisemman, mutta sitäkin rakkaamman ihonpuhdistusrituaaliini liittyvän pikkuapurin esittely. Sitä ei aina huomaakaan vinkata tällaisista näennäisesti pienistä arjen luottotuotteista, vaikka ne ovatkin saumaton osa jokapäiväisiä ihonhoitorutiineja. Iltaisella tapahtuva ihonpuhdistus on itselleni aina aikaa itselleni – kyseessä ei ole vain jokin mekaaninen ja pakollinen toimenpide, vaan iltarituaali jonka myötä rauhoitan ja valmistan ihon sekä mielen yön lepohetkeä varten.

Olen nyt käyttänyt öljypuhdista ja musliiniliinaa säännöllisesti reilun vuoden verran eikä paluuta ns. normaaleihin puhdistustapoihin ole enää tiedossa. Rakastan tuota jokailtaista kotispa-hetkeäni, jolloin saan hetken verran keskittyä ihan vain siihen miltä minusta ja ihostani tuntuu, voin jättää päivän työkuormat taakse, hiljentää mielimelut ja suunnata katseen kohti rauhaa.

Puhdistusöljyjä vaihtelen vähän mielialan mukaan, mutta yksi asia pysyy: musliiniliina. Levitän öljyn kasvoille hitain ja pyörivin liikkein – käyn läpi kaulan, posket, nenän, silmänaluset, otsan ja lopuksi silmät. Suljen silmät, tunnustelen tuntuvatko leuat tänään kireiltä ja hieron lopulta parin kolmen minuutin ajan iholta pois kaikki sen päivän huolet ja murheet. Jos en ole muutoin ehtinyt pysähtyä itseni äärelle, tämä on viimeistään se jokapäiväinen läsnäolon hetkeni, jolloin keskityn vain hengittämään ja tunnustelemaan sitä miltä kehossani tänään tuntuu. Kuuma ja kostea musliiniliina on jo itsessään todella rentouttava osa koko rituaalia, sillä se sulkee kasvot hetkeksi ihanaan lämpövaippaan, vapauttaa puhdistusöljyn sisältämät eteeriset öljyt aromaterapeuttiseksi pilveksi ja saa olon tuntumaan siltä kuin olisi kasvohoidossa.

Musliiniliina Hannamarirahkonen Herbfarmacy

Monenlaatuisia ja merkkisiä musliiniliinoja kokeiltuani olen löytänyt suosikkini brittiläiseltä Herbfarmacylta, joka päihittää kaikki muut testaamani liinakilpailijansa mennen tullen. Samalla kun musliiniliina poistaa meikin lempeän tehokkaasti, se myös kuorii kevyesti ja poistaa kuolleen ihosolukon hellävaraisesti. Itse asiassa en ole tarvinnut oikeastaan enää ollenkaan erillisiä mekaanisia kuorintoja, koska musliiniliina pitää huolen siitä että iho pysyy sileänä kuin vauvan peppu. Lopputuloksena on jokaisen pesun jälkeen erittäin silkkisen pehmeä, terveen sävyinen ja vastaanottavainen iho, jolle on helppo kerrostaa kasvovettä ja imeyttää muut hoitotuotteet.

Musliiniliina toimii erityisesti öljypuhdistukseen yhdistettynä aivan loistavana pintakuivuuden ennaltaehkäisijänä (tai sen kaitsijana, mikäli tilanne on jo riistäytynyt käsistä), mutta parhaiten liina sopii kuitenkin normaalille tai helposti rasvoittuvalle iholle. Herkkäihoisten kannattaa suosiolla välttää liinan käyttöä, jottei iho ärsyynny lisää.

Herbfarmacyn pehmeässä, tuplakankaisessa puuvillaisessa musliiniliinassa on juuri sopiva tekstuuri, paksuus sekä vastustamaton pehmeys, joka tuo ihonhoitorutiineihin oman säväyksen ehtaa spa-tunnelmaa, joissa käytetään lämmitettyjä ja kosteita liinoja puhdistustuotteiden sekä naamioiden poistamiseen. Alla vielä yksinkertaiset ohjeet liinan käyttöön, mikäli se ei ole vielä tuttu juttu omassa käytössäsi.

Musliiniliina Herbfarmacy

Näin käytät musliiniliinaa ihonpuhdistukseen:

1. Levitä meikinpuhdistusöljy-, balmi tai voide kuiville kasvoille ja hiero kasvoja parin minuutin ajan pyörivin liikkein, kunnes meikit alkavat irtoamaan.

2. Kastele musliiniliina kuuman vesihanan alla ja purista ylimääräiset nesteet pois, kunnes liinasta ei enää tipu vettä. On todella tärkeää käyttää musliiniliinaa aina kostutettuna, koska kuiva liina on liian hankaava ja voi vahingoittaa ihon omaa suojakalvoa.

3. Aseta lämmin liina tasaisesti koko kasvoille ja painele liinaa kasvoja kohti kämmenillä painaen. Käy kasvot liinalla läpi vielä painelun jälkeen kevyesti pyörivin liikkein viimeistenkin meikinrippeiden poistamiseksi (älä kuitenkaan hankaa ihoa, vaan muista hellävaraisuus).

4. Pese musliiniliina käytön jälkeen luonnonkosmetiikan saippualla, huuhtele se veden alla, rutista ylimääräiset nesteet pois, suorista ja aseta ilmavasti kuivumaan. Pese liina viikon käytön jälkeen valkopyykin seassa 60°C asteessa.

Kuva Hannamari Rahkonen

Suski

Rakastan musliiniliinaa ?? mutta herkän ja couperoottisen ihon vuoksi käytän sitä vain kahden viikon välein ja silloinkin todella hellästi. Mikä on sinusta hellävaraisin musliiniliina? Tai siis millä merkillä? Ja öljypuhdistus on ihana! Mutta nyt itsellä käytössä Essen sensitive cleanser ?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hellävaraisin kokeilemani liina on aivan ehdottomasti Aquisin puhdistusliina, joka on todella pehmeän ja samettisen tuntuinen. Uskallan väittää, että tuolla liinalla ei saa kyllä tehtyä iholle vahinkoa vaikka yrittäisi :)

Vastaa
Suski

Kiitos vinkistä! Täytyykin testata tuota Aquisin puhdistusliinaa ?? Saako sitä muualta kuin Joliesta, siellä se oli juurikin loppu.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Aiemmin on ainakin saanut Biodellystä ja muistaakseni myös Eco Beauty Wellnessilta.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Budjettilöytö: Ihanan raikas Benecos Sassy Salmon -poskipuna
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Herbfarmacy – herkän ihon luonnonkosmetiikkaa
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet