Abel Vita Odor Pink Iris – pehmeää kukkapuuteria iholle

Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen 4 Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen 9

Kirjoittelen teille juuri fantastisesta Helsingin vuokrakodistamme, joka on pesämme viikon ajan. Elämä tuntuu juuri nyt pohjattoman hyvältä, haaveilen vähän matkoista ja odotan kuumeisesti kuluvan viikon töitä sekä vapaita. Aamuaurinko paistaa keittiön pöydän äärelle, yllä on pellavainen huitulatakki, kupissa aamuespresso ja aamun untuvaisella iholla tuoksuu Pink Iris.

Rakastan parfyymeja, mutta samalla ne ovat taiteenlaji, jossa kaikki palaset eivät aina loksahda saumalleen oman sisäisen maailman kanssa. Tuoksuihin liittyy niin paljon tunteita ja muistoja, enkä varmaan siksikään osaa sanoin kuvailla kaikkea sitä ennakkoon vatsanpohjassa tuntemaani kipristelyä ja jännitystä ennen kuin sain Greenlips Beautyn naisilta paketin, jossa majaili Abel-perheen tuorein tulokas.

Odotukseni olivat korkealla, ja kuten olette täältä muutamiin otteisiin varmasti lukeneetkin, Abelin parfyymit ovat luonnonkosmetiikan ehdotonta parhaimmistoa. Silti jokainen tuoksu on oma matkansa – mystisistä syistä osa kolahtaa, osa ei – molempiin ei tarvita kuin ohut sivunuotti suuntaan tai toiseen, eikä sitä voi oikein ennakkoon päättää.

En ole koskaan mieltänyt itseäni pehmeiden kukkaistuoksujen kantajaksi, sen sijaan asenteikas White Vetiver on jo pitkään ollut signature-tuoksuni. Toukokuun kynnyksellä ja kymmenien suffautusten jälkeen on kuitenkin todettava se minkä luulin mahdottomaksi: vanha suosikkini on saanut siirtyä hetkeksi tauolle Pink Iriksen muuttaessa lähes pysyvästi iholleni.

oinut kuin toivoa uuden, kukkaisen tuoksun herättävän kehoni hyvän mielen reseptorit valloilleen. aamun untuvaista ihoa

Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen

Ensituoksu: sichuaninpippuri, vadelmanlehti, basilika
Sydäntuoksu: iiriksen juuri, ruusu, jasmiini
Pohjatuoksu: vanilja, myski

Tuoksunuoteissa on puuterisen feminiinistä pehmeyttä ja vaaleanpunaisten kukkien pyöreyttä, jotka kietovat pienen naisen sanoinkuvaamattoman rauhalliseen ja turvalliseen rutistukseen.

Pink Iris on kevätpäivien rehevinä vaappuvia kirsikkakukkapuita, untuvaista pumpulia, vesipisaroiden muotoa puhtaalla ihoa, läsnäolon ja oivaltamisen voimaa, eteeristen kesäiltojen aistillisuutta josta on kuorittu pelkokerrosten pöly, bambupöydän ja pellavaverhojen äärellä nautittua valkoista teetä auringossa ja koukeroisella kaunolla kirjoitettuja runoja.

Olin, ja olen täysin myyty.

Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen 2

Pink Iris on luonteeltaan herkkä, raikas ja tyylikäs – siitä puuttuu kaikenlainen ajatusten tai perinteisten kukkaistuoksujen tunkkaisuus. Iloitsen siitä, että kokeilin tuoksua juuri tämän hetken minuudessani, koska luulen etten olisi vielä vuosi sitten ollut valmis kantamaan näin hempeää tuoksua ylläni.

Asiat muuttuvat, me muutumme. Haluan olla juurikin se lempeälle kukkapuuterille tuoksuva nainen, jonka olemuksessa on pehmeyttä, ja jonka lähellä on hyvä olla. Joka on uskaltanut kaivaa kuorien alle kätkeytynyttä herkkyyttä esille, ja antanut sille luvan olla olemassa.

Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen 6

”Työskentely luonnollisilla raaka-aineilla pitää sinut rehellisenä. Et voi turvautua parfymöörin temppuihin… Pink Iriksen tuominen 2000-luvulle ilman niitä oli todellinen tekninen haaste! Käytin nykyaikaisia raaka-aineita kuten vadelmanlehteä ja Sichuan pippuria (oikeastaan aistimus, ei tuoksu) antamaan keveyttä ja pirskahtelevuutta, joka tekee siitä todella tyylikkään.”

– Abelin parfyrmööri Isaac Sinclair

Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen 5

Parfyymin sydän on Ranskassa kasvatetun Iris-kasvin juuret, joita on kuivattu viiden vuoden ajan ennen öljyksi puristamista. Iiriksessä on erittäin puuterimainen tuoksunuotti ja vuosien aikana se vain kerää ylleen intensiivistä tuoksukerrosta.

Tuoksun matka ajatuksesta tuotteeksi ei ole mikään läpihuutojuttu. Sarjan luoja Frances Shoemack kuvaili kuinka ”En ole normaalisti kohtuuton ihminen, mutta olin aika varma, että Isaac ajatteli visioni parfyymista olevan itsepäinen ja järjetön. Suorastaan mahdoton!”. No, näille kahdelle kaiketi mikään ei ole mahdotonta, sanon minä.

Luonnolliset parfyymit ovat valtavan kiehtovia, koska purkitettuun lopputuotteeseen käytetyt raaka-aineet ovat peräisin elävistä lähteistä. Niissä on parfymöörin taianomaisen ja tinkimättömän kosketuksen lisäksi ehtymättömän luonnon antimia: kukkia, kaarnaa, hedelmiä, marjoja, juuria, lehtiä. Ja mikä tulee luonnosta, omaa luonnetta – ei ole kahta tismalleen samanlaista satoa.

Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen 8

”Desire, like bees buzzing among the flowers, bathing in color, breathing heavy, open for adventure, craving, yearning for the familiar…”

Abel Vita Odor Pink Iris Paras Hajuvesi Hannamari Rahkonen 7

Abel on onnistunut rikkomaan pitkään vallallaan olleen myytin siitä kuinka luonnonkosmetiikan hajuvesiä ei voisi valmistaa kestäviksi – kyllä ne voi, eikä Pink Iris tee asiassa poikkeusta. Jos pohdit olisiko tästä sinun uudeksi signature-tuoksuksi, kannattaa tilata edullinen tuoksusample – tämä on ihana konsepti, koska kaikki tietävät ettei tuoksuja voi ostaa kokeilematta millaisiksi kokonaisuuksiksi ne muotoutuvat juuri omalla iholla.

Minusta on tullut nainen, joka nuuhkuttelee omaa hajuvettä päivän mittaan tuon tuostakin, sillä tästä kukkapilvestä tulee valtavan hyvä olo ja tunne jokaikiseen soluun. Pieni pehmeys ja keveys askeleissa tai ajatuksissa ei ole ikinä pahitteeksi, eihän?

Ihanaa loppuviikkoa täältä kukka-anthemini keskeltä!

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnollinen Abel & kestävän parfyymin salaisuus
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Kaksi miestä ja Abelin unisex-tuoksut
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet