Kaksi miestä ja Abelin unisex-tuoksut

Yhteistyössä Greenlips Beauty.

Abel Odor Luonnonkosmetiikka Parfyymi 5

Abel on tuore tuulahdus luonnollisten tuoksujen maailmassa. Lupaukset kertovat ”elävistä tuoksuista”, jotka rakentuvat täysin luonnollisten raaka-aineiden päälle, tarkoituksenaan muovautua ainutkertaisiksi kombinaatioiksi käyttäjänsä iholla. Ei siis synteettisiä hajupilviä, jotka pitävät intensiteettinsä aamusta iltaan, vaan luonnollisesti muuntuvia ja hiipuvia tuoksuja, jotka kaiken lisäksi on kategorisoitu niin naisille kuin miehille sopiviksi. Testimme on yksinkertainen: tarkoituksenamme on selvittää, löytääkö kaksi hyvin erilaisilla tuoksumieltymyksillä varustettua, synteettisiin hajuvesiin luottavaa miestä omat suosikkinsa luonnollisten unisex-tuoksujen joukosta.

Abel Odor Luonnonkosmetiikka Parfyymi 2

”Löytääkö kaksi hyvin erilaisilla tuoksumieltymyksillä varustettua, synteettisiin hajuvesiin luottavaa miestä omat suosikkinsa luonnollisten unisex-tuoksujen joukosta?”

Tuoksuhistoriamme

Jotta testistä tulisi kahden ihmisen otoskoolla mahdollisimman kuvaava, valitsin testikumppanikseni miespuolisen ystäväni, jonka tuoksutausta eroaa itsestäni täysin. Itselleni luonnollisten tuoksujen maailma on tuttu, testikumppanilleni ei lainkaan. Synteettisen puolen hajuvesistä olen aina valinnut lempeitä tai hedelmäisen raikkaita tuoksuja, joista suurin osa on luokiteltu unisex-tuoksuiksi, ja pisimpään peilikaapissani on majaillut Calvin Kleinin ”Be”. Testiparini puolestaan ei ole ikinä tarttunut unisex-tuoksuun, ja kylpyhuoneen hyllylle on aina valikoitunut dominoivia, intensiivisiä ja maskuliinisia tuoksuja, kuten Tom Fordin ”Noir”.

Vaikka oma historiani luonnollisten tuoksujen maailmassa onkin pitkähkö, ei yksikään niistä ole jäänyt pysyvään käyttöön. Moni tuoksu on luonnollisesta koostumuksestaan huolimatta ollut liian pistävä. Syytän myös hajuvesiosastoja, joissa tuoksun todellisesta luonteesta on vaikea saada selkoa. Lentokenttien ja risteilyalusten parfyymipuolet ovatkin korkealla stressaavimpien paikkojen listallani. Lähdimme molemmat hakemaan Abelin tuoksuilta täysin eri asioita: minä mainoksissa luvattua ”tuoksujen mukautumista”, joka päässäni kääntyi keveydeksi ja hillittyydeksi, testiparini puolestaan itselleen turvallista voimakasta tuoksua, vain luonnollisemmassa muodossa.

”Vaikka hajuvesiosastot ovat, ainakin toiselle meistä, epämiellyttäviä paikkoja, päätimme kuitenkin testata tuoksuja niistä tuttuja protokollia mukaillen: tuoksun tulee miellyttää pullosta nuuhkaistuna heti, jotta sitä testisuihkaistaan iholle, ja ihollakin sen tulee vakuuttaa muutamien minuuttien aikana.”

Abel Odor Luonnonkosmetiikka Parfyymi 4

Hajuvesiosastojen säännöillä

Vaikka hajuvesiosastot ovat, ainakin toiselle meistä, epämiellyttäviä paikkoja, päätimme kuitenkin testata tuoksuja niistä tuttuja protokollia mukaillen: tuoksun tulee miellyttää pullosta nuuhkaistuna heti, jotta sitä testisuihkaistaan iholle, ja ihollakin sen tulee vakuuttaa muutamien minuuttien aikana. Säännöt ovat ankarat, etenkin jos ympäröivässä ilmassa leijuu satoja muita tuoksuja. Abelin tuoksut pääsivät kuitenkin tämän suhteen helpolla, sillä testipaikkamme oli lähes tuoksuton yksityisasunto.

Suurin pelkoni oli, että en löytäisi yhden yhtä, edes hieman miellyttävää tuoksua. Toisin kävi. Muutamien pullonsuunuuhkaisujen jälkeen olimme jakaneet tuoksut kauniisti tasan: minulle White Vetiver ja Golden Neroli, hänelle Cobalt Amber sekä Grey Labdanum. Jostain syystä Red Santal ei vakuuttanut kumpaakaan, mutta koska luokittelimme sen voimakkaaksi, päätyi se hänen kokeiltavakseen.

Abel Odor Luonnonkosmetiikka Parfyymi 6

Kokeet käyntiin

Ensimmäisen testipäivän aloitimme selvillä suosikeillamme – ystäväni Cobalt Amberilla, minä White Vetiverillä. Cobalt Amberin kohdalla ensireaktioni oli pakokauhu, sillä tuoksu oli huutavan kardemummainen. Puolessa minuutissa tuoksu oli kuitenkin pyöristynyt ystäväni iholle niin makean pehmeäksi, jopa maitosuklaiseksi, että se sai osakseen molempien ylistystä. Juuri tällaisista tuoksuista itse tykkään: on tultava lähelle henkilökohtaista tilaani, jotta tuoksun tuntee. Tuoksu parani paranemistaan, joka sai meidät jälleen palaaman hajuvesiosastojen nurinkurisuuteen. Siellä emme olisi ikinä ehtineet antaa tälle tuoksulle näin paljon aikaa vakuuttaa.

Itselläni ensimmäisenä testivuorossa ollut White Vetiver oli myös alkuvaikutelmaltaan voimakas ja mausteiseen vaniljarommiin tehty mojito tuntui heti kielellä. Ylitseni hyökyi tarve matkustaa Kuubaan, joka ei ikinä ole käväissyt haaveissani. Mausteinen limetti valtasi huoneen ja ehdin jo ajatella, että tämä ei tosiaan ole tuoksuni. Mutta kuten Cobalt Amberin kohdalla, tuoksu pyöristyi ripeästi. Pian huomasinkin jo kaipaavani alun limettihuumaa, sillä se hävisi taka-alalle jopa liian nopeasti, antaen tilaa kasteisen viileälle sademetsälle, sitruspuiden ja kosteisen sammalen täyttämälle kasvihuoneelle.

Seuraavan testipäivän tuoksuista toinen, Grey Labdanum, on selvästi Abelin valikoiman maskuliinisin ja miellyttikin ystävääni ensinuuhkaisuista lähtien. Lopulta hän kuitenkin päätyi siihen, että myskiä on hieman liikaa. Vakuuttuneena siitä, että Abelin tuoksut pyöristyvät iholla alkuvoimakkuuden jälkeen, päätin itsekin kokeilla tuoksua. Omalla ihollani tunsin kesämökin, jonka kuistilla tuoksuu pelargoni ja hyttyskarkote, taustalla vanha venemaja ja joku tekemässä savitöitä. Grey Labdanum onkin tuoksuista ylivoimaisesti moniulotteisin. On vaikuttavaa, miten henkilökohtaiselle tasolle tuoksut voivatkaan päästä. Ystäväni ei tietenkään näistä muistoista saanut kiinni, joka kertoo Abelin tuoksujen yksilöllisyydestä. Grey Labdanum näytti kauniisti, kuinka tuoksut koetaan samoilla aivojen osilla kuin muistot ja kuinka vahvasti nämä kietoutuvatkaan yhteen. Olen kiitollinen saatuani elää näin tuoksurikasta elämää, mutta en ole varma, haluanko nämä, joskus jopa kivuliaat, muistot näin lähelle ihoani.

Golden Nerolia, omaa kakkosvaihtoehtoani, voisi pitää Grey Labdanumin vastakohtana, sillä se on kevyt: ihan kuin se viipyilisi iholla muita tuoksuja lyhyemmän aikaa. Tuoksu on piristävä ja sisältää runsaasti jasmiinia sekä sitrusta, mutta on samalla ehkä hieman unohdettava. Tämän kuvittelisin vetoavan moniin kukkaistuoksuista pitäviin naisiin.

Viimeisenä testivuorossa olleen Red Santalin kohdalla kohtalo puuttui peliin. Ystäväni sairastuttua hajuepiteelit turvottaneeseen flunssaan jouduin suunnitelmasta poiketen testaamaan Red Santalin itse. Tuoksu on valikoiman lämpimin ja mausteisin, kuin talvinen tupa, jossa paahdetaan neilikkaa ja pippuria, ja jotka taustalla kevyesti savuttava takkatuli kietoo yhteen. Tuoksu pääsi yllättämään: tämä on toinen peräkkäinen päivä Red Santalin kanssa ja huomaan riippuvaiseen tapaan hakeutuvani tuoksuvien ranteideni luokse.

”Juuri tällaisista tuoksuista itse tykkään: on tultava lähelle henkilökohtaista tilaani, jotta tuoksun tuntee.”

Abel Odor Luonnonkosmetiikka Parfyymi

”Tuoksut pysyvät iholla tekemättä itsestään liian suurta numeroa ja muistuttavat olemassaolostaan esimerkiksi kehonliikkeiden myötä.”

Uusia suosikkeja, vuodenaikojen vaikutuksia

Vaikka ystäväni lähti hakemaan itselleen tuttuja, intensiivisiä ja mausteisia tuoksuja, huomasi hän itselleenkin yllätyksellisesti nauttineensa tuoksujen pyöristymisestä ja keventymisestä. Omalla kohdallani kävi jokseenkin päinvastaisesti: valitsemani kevyemmät tuoksut muuntuivat jopa liian kevyiksi, ja päädyinkin lopulta kokeilemaan testikumppanini tuoksuja. Abelin tuoksut todella ovat yksilöllisiä, sillä tuoksukokemukset olivat ihoillamme huomattavan erilaiset. Tuoksut pysyvät iholla tekemättä itsestään liian suurta numeroa ja muistuttavat olemassaolostaan esimerkiksi kehonliikkeiden myötä.

Ystäväni selväksi suosikiksi nousi Cobalt Amber, josta hän povaa tulevien vuosien luottotuoksuaan. Omiksi suosikeikseni valikoituivat White Vetiver, jonka mausteinen mojito vei kauas, sekä Red Santal, jonka neilikkaiseen lämpöön en ikinä olisi kuvitellut jääväni jumiin. White Vetiveriltä näen tuoksuvani kesäiltoina, kun Red Santal taas sopii täydellisesti talviseen hetkeen, kynttilänvaloon sekä pikkujouluihin. Nähtäväksi jää, annanko Grey Labdanumille ja sen herättämälle muistojen bulevardille uuden mahdollisuuden.

Abel Odor Luonnonkosmetiikka Parfyymi 7 Abel Odor Luonnonkosmetiikka Parfyymi 3

Voit tutustua Abel Odor -tuoksuihin kätevän Discovery -setin avulla, joka sisältää 1.5 ml kokoiset pakkaukset jokaisesta valikoiman tuoksusta. Setin avulla on mahdollista tutustua tuoksuihin, niiden kehittymiseen omalla iholla ja antaa itselle aikaa valita juuri se oikea. Ostamalla Abel Vita Odor Discovery -setin Greenlips Beauty -verkkokaupasta tai kivijalkamyymälästä, saat paketin mukana lahjakortin 50 ml Abel-parfyymiin. Valinnan jälkeen voit tilata 50 ml parfyymin ilmaiseksi. Discovery -setin avulla säästää noin 25 € kuin jos tilaisi erikseen Discovery -setin ja myöhemmin 50 ml parfyymin.

Lue myös:

Luonnollinen Abel & kestävän parfyymin salaisuus

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hitaasti, mutta varmasti syttynyt Absolution-rakkaus 2/2
10 x meikkipussini luottotuotetta kukkaissarja Zuiilta
Elektrolyytit & lisäravinteet ketogeenisella ruokavaliolla
Marraskuun 2017 parhaat