Rakkaudesta pitkiin aamiaisiin

arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-2arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-5arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-6arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-7arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-1

Sunnuntaiaamuna on ihana herätä puoli kahdeksan maissa, jos tiedossa on valmiiksi katettu aamiainen kaupungin kauneimmassa ja tunnelmallisimmassa hotellissa. Suuntaamme Arctic Light -hotelliin paitsi herkullisen ruoan, myös upean sisustuksen vuoksi. Täällä aamut saavat uuden merkityksen ja antavat ihan omanlaista virtaa koko loppupäivään. Kyllä voi ihminen tulla tyytyväiseksi siitä, että aamiaispöydän seura on ensiluokkaista, ei ole kiire minnekään ja joku muu häärää köökissä. Mikäs siinä nautiskellessa, tällaista sitä joskus tarvitsee arjen tarpomisen keskellä.

Hotellin lasiterassi täyttyy pehmeästä luonnonvalosta ja vintagea henkivistä kalusteista. Paikka on täynnä herkullisia yksityiskohtia, rosoista puuta, metallia, kuparin sävyä lampuissa. Tuntuu kuin pääsisi parin tunnin minilomalle eteläiseen Eurooppaan.

Lasiterassin suosikkejani ovat terassin uloskäyntiä kehystävät jättimäiset massiivipuuhyllyt, joissa on metalliset rullat alla. Yllätin itseni sanomasta, että olisipa meilläkin tällainen hylly, kaikkia kuvausastioita olisi ihanaa säilyttää esillä. Mieheni tarttui ajatukseen oitis. No minähän voin tehdä sinulle tällaisen, mihin se tulis ja minkä kokoinen tehdään? Hän on melkoinen, tiedän. Toivon, etten milloinkaan lakkaa arvostamasta sitä miten tällainen kultakimpale on kävellyt elämääni.

Sielua on raastanut jo pitkään se, että vuosien varrella keräämäni kauniit keramiikka-astiat, marmorialustat ja muut vintageastiat ovat piilossa kaapeissa. Puuhyllykölle emme ole vielä keksineet paikkaa, mutta se tarkoittaa vain sitä, että kodin karsimisprojekti jatkukoon. Ihan noin jättimäistä siitä ei tule kuin hotellin versiosta.

arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-14arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-12arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-17arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-18arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-9arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-10arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-11

Upean lankkupöytään on katettu perinteisten myslien ja leipien lisäksi runsaasti tuorepuristettuja mehuja, chia-vanukkaita, tuoreita hedelmiä ja marjoja, gluteenitonta siemenleipää, raakakakkuja sekä pohjoisen makuja. Värejä ja tuoreita raaka-aineita notkuvan pöydän tarjottavat on suunnitellut Sara La Fountain.

Tällä kertaa saimme nauttia aamiaisestamme rauhassa, hotelliasiakkaat kun syövät oman aamiaisensa yleensä lähempänä noutopöytää. Lasiterassin valon ja tunnelman voittanutta ei ole, suosittelen suuntaamaan tänne, jos kaipaat omaa rauhaa. Siinäpä ne aamun tunnit kuluvat leppoisasti, syöden ja jutellen. Viihtyisästä aamiaisesta kertonee se, että aika kuluu kuin siivillä ja joka kerta poistumme hetki ennen aamiaisen sulkeutumista.

Viikonloppuisin suosittelen varaamaan paikan etukäteen puhelimitse – ilman varausta unelma aamiaisesta voi mennä ohi suun kuten meille kerran kävi.

arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-13arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-18 arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-15arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-16

Arctic Light Hotel, Valtakatu 18, 96200 Rovaniemi

Aamiainen ma-pe klo 7-10 ja la-su klo 8-11

anita

Ah, mikä paikka. Heti kirmaisin tuonne, jos olisi lähempänä ;) Onneksi omassa kaupungissamme on myös yksi todella hieno ja ilahduttava aamiais/brunssipaikka. Laadukkaassa ja valmiissa aamiaisessa on jotain niin ihanan ylellistä.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Paikka on kyllä kehunsa ansainnut! Ja toden totta, valmiiksi katettu aamiainen on nimenomaan ylellisyyttä.

Vastaa
Tiinatuulia

Voi että, tässä on jotain samaa kuin ihanassa Helsingin Lilla Robertsissa-toivottavasti päästään joku viikonloppu Rovaniemelle minilomalle ystävän luo, jotta saadaan nauttia aamiaisella Pohjoisen upeasta exclusive-tunnelmasta! <3

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Itse en olekaan Lilla Robertsissa käynyt, täytyy laittaa paikka korvan taakse seuraavaa visiittiä silmällä pitäen. Menkää ilman muuta aamiaiselle tänne, jos Rovaniemelle tulette <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettavien ABC – näin saat tasaisen ja luonnollisen rusketuksen purkista
Menkkatarinani ja kuinka pääsin kuukautiskivuista eroon (melkein)
Schmidt’s, luonnonkosmetiikan paras deodorantti
Tulppaanikausi korkattu