Kokemuksia neljän viikon FBF-valmennuksesta

Kaupallinen yhteistyö Fat Burning Female.

Nyt on aika katsastaa miten oma neliviikkoiseni sujui FBF-valmennuksen parissa. Herkullisen ruoan lisäksi sain ihania ahaa-elämyksiä liikunnan suhteen ja lisää kirkkautta mieleen!

Ketogeeninen Resepti Arkiruoka

Muistatteko, kun kirjoitin teille kuukausi sitten Anni Sirviön FBF -valmennuksesta? Otan nyt pienen katsauksen kuluneeseen kuukauteen valmennuksen parissa. Kuten totesin aiemmassa postauksessa, omalla kohdallani ruokapuolella ei muuttunut juuri mikään, sillä olen jo pidempään syönyt hyvin carnivore-painotteisesti – voin sillä yksiselitteisesti kaikista parhaiten.

Minulle arjessa on tärkeintä olla toimintakykyinen, luova ja energinen, koska nuo asiat rakentavat perustan kaikelle mitä teen. Huomaan keton positiiviset vaikutukset erityisesti nopeaa reagointia, ideointia ja runsasta ajatuskapasiteettia vaativassa työssäni – en todellakaan voisi tehdä mitä teen, jos mieleni olisi jatkuvasti muhjuinen.

Pitkään ketoilleena tasaiset energiatasot ovat olleet jo lähtökohtaisesti hyvät, mutta olipa mukava huomata kuinka valmennuksen aikana mieli kirkastui entisestään! Tietyt rutiinit ovat myös antaneet puhtia lopettaa vihdoin kofeiinin nauttiminen, sillä kehon signaalit ovat kevään mittaan liputtaneet kahvittomuuden puolesta. Valmennuksessa saa kyllä juoda kahvia, eli halukkaat saavat kyllä nautiskella kaffinsa rauhassa.

FBF-valmennus on neljän viikon pituinen ja yksinkertaisen trippi oman hyvinvoinnin ytimeen. Keskiössä on maukas ruoka, kohtuullinen liikunta ja pätkäpaastoilu.

Ketogeeninen Resepti Mausteiset Lihapullat Ja Bimi Parsakaali

Yksi tosi merkittävä seikka FBF-valmennuksen suhteen on sen yhteisö, jossa on harvinaisen hyvä fiilis ja meininki. Tällaista ryhmähenkeä näkee hyvin harvoin sosiaalisen median kentällä. Siksi uskonkin, että monelle tällaista elämäntapaa edustavalle tai ensi kertaa kokeilevalle nimenomaan tuo oma tiivis yhteisö antaa todella paljon puhtia ja inspiraatiota keskittyä omaan hyvinvointiinsa.

Valmennuksessa ei todellakaan tarvinnut kärvistellä nälässä, sillä päiväkohtaisen meal planin lisäksi nälänpaikkauslistalta saa syödä niin paljon, että olo on kylläinen. Niinhän se menee, että keholla on eri päivinä eri tarve energiamäärille jo ihan hormonaalisesta kierrosta ja vaikkapa liikunnan kuormittavuudesta riippuen.

Henkilökohtaiseen hyvinvointi-ideologiaani ei kuulu painon tai senttien tarkkailu, joten niiden osalta en voi antaa mitään numeraalisia faktoja valmennuksen tehokkuudesta. Sen sijaan voin kyllä raportoida vaatteideni löystyneen roimasti, kehon tiivistyneen ja yleisen olotilan sekä jaksamisen parantuneen.

Lue myös: Näin ketogeeninen ruokavalio vaikutti insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan

Fbf Valmennus Kokemuksia

Valmennuksen ruokavalio-osuus nivoutuu todella herkulliseksi rakennetun keto-carnivoren ympärille, joka sisältää monipuolisesti erilaisia proteiinin lähteitä sekä kohtuullisesti rasvaa ja jonkin verran valikoituja kasviksia.

Minusta tuntuu, että aika moni lähestyy (ketogeenista) ruokavaliota liiaksi monimutkaisuuden kautta. FBF-valmennuksessa vapauttavinta on aterioiden yksinkertaisuus ja makujen maksimointi. Käytössä on päivittäinen meal plan, jonka ateriat on koostettu yksinkertaisimmillaan 2-6 raaka-aineesta.

Uskallan suositella ruokapuolta ja antaa sille 100 % makutakuun, sillä olen kaikkien FBF-ruokasuunnitelman reseptien takana. Oli tosi palkitsevaa nähdä, että muut valmennukseen osallistuvat jakoivat samat fiilikset ja moni löysi monta uutta luottoruokaa arkeensa. Köökissä ei todellakaan tarvitse hinkuttaa tuntitolkulla huolehtiakseen omasta hyvinvoinnista.

Itse olen vähän fiiliksellä eläjä, joten koostin ateriani FBF-ideologian mukaan. Valmennuksesta löytyy kauppareissuja helpottavat ostoslistat joka viikolle sekä tietysti nuo päivittäiset ateriasuunnitelmat. Kaikki on tehty todella helpoksi, jotta prosessista olisi helppo nauttia.

Ketogeeninen Resepti Lihapullat Ja Bimi Parsakaali

Balanssipäivinä en itse lisännyt hiilihydraattien määrää (vaikka se on sallittua), vaan keskityin syömään hieman reilummin FBF-ruokaa. Tämä tuntui itselleni kaikista luontevimmalta, mutta on tosi kiva että balanssipäivä antaa mahdollisuuden ottaa yhtenä päivänä viikossa hieman rennommin niille, joille se tuntuu henkisellä tasolla

Yksi valmennuksen helmistä on ollut rento 10 000 askelen tavoittelu, joka on ollut ainakin itselleni suoranainen henkireikä! Meillä on tullut jo aiemmin koira-arjessa lähes tuon verran askelia päivässä, mutta kevyet aamukävelyt täysin itsekseni ovat olleet nekin erittäin lataavia. Tämänkin suhteen olen kuitenkin kuunnellut kehoa – toisina päivinä liikunnat ovat olleet reilusti yli 10K, joinakin sitten vähän alle. Tärkeintä on se, että liikunta on mielekästä ja rentoa.

Tykkään todella paljon kotitreeneistä ja FBF:n kotitreenit olivat juuri sopivan mittaisia rutistuksia yrittäjän arkeen! Treenejä oli pari kertaa viikossa ja niiden kestoa voi räätälöidä oman kuntotason sekä jaksamisen pohjalta 5-20 minuuttiin. Kaikki liikkeet tehtiin kehonpainolla, eli tätä varten ei tarvitse muuta kuin itsensä ja ripauksen reipasta mieltä.

Ketogeeninen Resepti Lihapullat Ja Bimi

Uusi FBF-valmennusryhmä starttaa maanantaina 18.5., eli halukkailla on vielä muutaman päivän ajan mahdollisuus päästä mukaan tähän uuteen lähtöön. Olisi ihan hyvä, että sinulla on ketogeenista ruokavaliota takana jo hetki, koska silloin adaptoitumisprosessi on lempeämpi ja tuloksiakin on odotettavissa nopeammin.

Suljetussa FBF Facebook-ryhmässä on joka viikko Annin järjestämä live, jossa voi kysyä mieltä askarruttavista asioista, saada tietoa sekä kannustusta ja tietysti nauttia yhteisöllisyydestä. Jos mielit arkeesi enemmän energiaa, iloa ja yksinkertaisuutta, voit hankkia itsellesi oman FBF-valmennuspaikan täältä.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Sanna

Hei! Olen ollut ketogeenisella ruokavaliolla nyt n 1,5 vuotta. Tää FBF kiinnostaisi, mutta onko resepteissä paljon maitotuotteita? Käytän itse maitotuotteista ainoastaan voita ja yleensä nää jutut missä on mealplanit tökkää siihen, että joutuisi soveltamaan niin paljon.

Vastaa
Iitu

Ei kyllä oikiaastaan juurikaan ole 🤔. Mm. Halloumia, fetaa löytyy jnkv. Olikohan muuta juuri. Ja fbf:ssä ei tarvi soveltaa, jos ei passaa ni sit ei syyä.
FBF takana 10/19, lähdössä 05/20mukaan. Suosittelen!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2015: Meikit
5 x suosikkikosmetiikkatuotetta pastellisävyissä
Tiedote: Algamaris-aurinkovoiteiden aiheuttamat kuivumisongelmat ja niiden ennaltaehkäisy
Green Beauty Awards 2019: Hiustuotteet