House of Organicin kaksivuotispippalot ja 20 % alekoodi
Kaupallinen yhteistyö House of Organic.
Vuosi on kulunut järkyttävän nopeasti, en voi uskoa että nyt juhlitaan jo pitkäaikaisen yhteistyökumppanini House of Organicin kaksivuotista taivalta! Arvostan sitä, että Housen pojille on ollut selvää tarjota alusta saakka luonnonkosmetiikkaa, johon kaikilla on varaa. Edullisempien päivittäiskosmetiikkamerkkien lisäksi valikoima kasvaa kuitenkin koko ajan alan upeimmilla luksusluonnonkosmetiikan, huippulaadukkaiden lisäravinteiden ja muiden hyvinvointituotteiden välityksellä. En ole enää pitkään aikaan pysynyt perässä valikoiman suhteen, uutta saapuu sen verran kiihtyvällä tahdilla!
Sen verran haluan mainita vielä Housen vaikuttajaporukasta, että heidän kanssaan on ollut aina niin mukavaa työskennellä ja tehdä yhteistyötä – tässä julkinen kiitos onnentoivotusten ohessa sinne Tampereelle! Jyri, Niko ja Taneli taustatiimeineen ovat tehneet aivan valtavasti työtä verkkokauppansa kehittämiseksi ja tarjonneet auttavaa kättä myös kanssayrittäjälle tarvittaessa. Uskon että nämä kaksi vuotta ovat todellakin vasta hieno alku, House of Organic tulee valloittamaan vielä suuria vuoria.
Hyvinvointi, ruokavalio ja lisäravinteet ovat olleet framilla omassa arjessani poikkeuksellisen intensiivisesti muun muassa ketogeenisen ruokavalion myötä. Siksi sisällytin tämänkertaiseen postaukseen paljon muutakin kuin luonnonkosmetiikkaa ja kokosin tähän alle sellaisia tuotteita, joita käytän säännöllisesti.
Ruoansulatushaasteet tuntuvat olevan monelle teistäkin varsinainen riesa ja siksi vinkkaan ihan ensimmäiseksi tähän liittyvistä apukeinoista, eli entsyymeistä ja suolahaposta. Moni kärsii tietämättään alhaisista vatsahapoista, jonka oire – yllätys kyllä – on usein närästys, joka saatetaan tulkita nimenomaan liikahappoisuudeksi. Syön kahdesti päivässä kunnon aterian ja käytän suolahappoa 1-2 kapselin verran juuri ennen ruokailua helpottamaan ruoansulatusjärjestelmän työtä.
Suolahappo on helppo tapa taata ruoan parempi pilkkoutuminen etenkin, jos ruoansulatuksen kanssa on haasteita. Oireita voi olla röyhtäily, ylävatsan turvotus, etova olo, ripuli tai ummetus ja turvotus. Omien kokemusteni pohjalta sanonkin, että ruoansulatusongelmat kannattaa aina ottaa vakavasti, sillä ne etenevät asteittain ja pian ongelma voi olla suurempi kuin voimavarat, jolla lähteä korjaamaan niitä. Suolahappo on todella edullinen keino tukea ruoansulatuksen toimintaa, sillä emme yksinkertaisesti voi voida hyvin, mikäli ruoansulatus ei pelitä kunnolla, ruoka ei sula ja kehosta jää sitä kautta uupumaan tärkeitä rakennusaineita.
Suosittelen myös ihan kaikkia satsaamaan magnesiumin saantiin, sillä hermoston tukemisen lisäksi se osallistuu yli 300 entsyymin toimintaan kehossamme. Magnesium on erityisen tärkeä mineraali, mikäli sinulla on rauta-aineenvaihdunnan kanssa minkäänsortin ongelmia – pureudun aiheeseen lisää vielä tuonnempana. Käytän tällä hetkellä Tripla-magnesiumia, jossa on hyvin imeytyviä malaatti- glysinaatti ja -tauraattimuotoja. Suolistoni on herkkä magnesiumille enkä kestä esimerkiksi lainkaan sitraattia (ja sitä oksidia ei sitten kenenkään pitäisi syödä, ellet ole kakannut viikkoon!). Lisäravinteista on tulossa tosi laaja juttu ihan kohta, sillä välin suosittelen lukemaan siitä mitä terveydelleni on tapahtunut kolmen kuukauden ketogeenisen ruokavalion noudattamisen jälkeen ja mikä on ketogeeninen ruokavalio.
Toinen mistä haluan vinkata ovat Prana On -kasviproteiinit. Näistä ei saa yleensä koskaan alennusta, joten jos olet etsinyt huippulaatuista vegekasviproteiinia, joka sopii myös herkkävatsaisille tai niille joilla on ruoansulatusongelmia, suosittelen kokeilemaan. Suosikkejani ovat erityisesti hasselpähkinäsuklaan makuinen Primal Protein ja suolakaramellin makuinen Plant Protein. Mika kirjoitti keväällä jutun Täydellisen vegaaniproteiinilisän jäljillä, jossa hän käy todella seikkaperäisesti läpi sen miten kasviproteiinit toimivat paljon treenaavan ihmisen näkökulmasta.
Heti kun kalenteri käännähti syksyn puolelle, huomasin että kasvot alkoivat käydä janoisiksi ja tarvitsivat erityisen paljon kosteutusta. Siksipä olenkin tehnyt korealaista 7 Skin Methodia vähintään kolmesti viikossa. Katjan Instagram-stooreissa on tästä tosi kivasti tehty videosarja, jos menetelmä ei ole vielä tuttu. Käytännössä kasvovettä pumpataan muutama tippa kämmenille ja painellaan tai hierotaan kasvoille. Itse tykkään jälkimmäisestä tavasta ja toistan hieronnan kerros kerrokselta, yleensä 4-7 kertaa. Olen käyttänyt kasvoveden kerrostamiseen vaihdellen Whamisan Toner Deep Rich -kasvovettä ja 100 % Puren Rice Soften + Brighten -kasvovettä.
Whamisan Deep Rich Toner on koostumukseltaan erittäin täyteläinen ja tuntuu iholla todella hyvältä. Erityisesti kerrostaessa huomaa kuinka kasvoveden sisältämät fermentoidut ja entsymaattisesti kuorivat raaka-aineet käyvät töihin, stimuloivat ja kirkastavat ihoa kosteuttavan vaikutuksen lisäksi. Kasvovedessä on mm. kasviöljyjä, Aloe maculata -kasvia, intianlootusta, krysanteemia sekä voikukanjuurta.
100 % Puren kirkastava kasvovesi on aavistuksen ohuempaa kuin Whamisa ja se sisältää fermentoidun riisiveden lisäksi taikapähkinävettä, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, Sodium PCA:ta ja liudan upeita eteerisiä öljyjä kuten bergamottia, vetiverjuurta, veriappelsiinia, salviaa ja laventelia. Tämä kasvovesi tuoksuu ihan raikkaalle vesikasville ja lasinen pumppupullo on kaunis! Jos sinua kiinnostaa mitä fermentointi tarkoittaa ja miksi se on ihonhoitotuotteissa niin hyödyllinen juttu, lukaisehan tämä keväällä kirjoittamani juttu 100 % Puren fermentoiduista kosmetiikkauutuuksista.
Olen kaivanut nyt syksyllä naftaliinista Patykan supertäyteläisen hyaluronihapposeerumin, joka on sanalla sanoen tehokkain kokeilemani luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumi. Vesimäinen seerumi on koostumukseltaan omiaan syksyn ihonhoitoon, sillä se ylläpitää ihon kosteustasapainoa, imeytyy hyvin ja sopii myös meikin alle. Seerumissa on käytetty damaskonruusuvettä, appelsiininkukkavettä, kolmessa eri molekyylikoossa olevaa hyaluronihappoa sekä hiivasta valmistettua Hexapeptide-11 -aminohappoa, joka tehostaa ihon luontaista kykyä tuottaa kollageenia sekä elastiinia. Täydellinen hoitotuote esimerkiksi aiemmin mainitun 7 Skin Methodin rinnalle.
Pidin pitkän tauon kesän aikana Neal’sin villiruusubalmista, vaikka tätä minulla on aina purkki kaapissa. Nyt olen löytänyt itseni tarttumasta villiruusubalmiin harva se ilta, liekö syynä aromaterapeuttinen tuoksu joka on yhdistelmä frankinsensia, pelargoniaa, rosmariinia, patsulia ja palmarosaa? Nealsin balmi sopii lähes kaikille ihotyypeille ja sen monikäyttöisyys jaksaa aina hämmästyttää. Käytän balmia usein meikinpuhdistukseen yhdessä musliiniliinan kanssa, mutta yhtälailla se sopii naamioksi, yövoiteeksi, kynsinauhojen kosteuttajaksi tai huulirasvaksi.
Kasvojenhoitotuotteista haluan nostaa framille vielä yhden purnukan: Whamisa Organics Flowers -kasvoöljyn. Cocktailin raaka-aineet ovat jopa 98 % luomutuotettuja ja K-beautyn tapaan siinä on hyödynnetty myös fermentoituja kasviuutteita. Kukkaisöljy jyrää tällä hetkellä omissa ihonhoitorutiineissani, pidän tämän monipuolisuudesta ja koostumuksesta, joka sujahtaa ihon sisuksiin noin vain. Whamisan kukkaisöljy on varma valinta kaikille ihotyypeille ja kosteutuksen lisäksi se kiihdyttää ihosolujen tuotantoa ja kirkastaa hipiää. Seoksessa on fermentoitujen raaka-aineiden lisäksi monipuolinen öljykattaus argania, kameliaa, oliivia, hasselpähkinää, jojobaa ja kurpitsansiementä.
Vartalolle olen lätrännyt jokaikisen suihkukerran jälkeen joko Weledan tyrnivartalovoidetta tai Neal’s Yard Remediesin huumaavan tuoksuista ja täyteläistä Beauty Sleep -vartalovoita, jonka syleisyyn on leppoisa nukahtaa. Tykkään Nealsin tuotteista noin yleensä ottaen, mutta erityisesti sarjan kasvo- ja vartalovoiteet ansaitsevat erityismaininnan, koska ne ovat täyttä tavaraa alusta loppuun. Beauty Sleepin huumaavan tuoksun muodostavat patsuli, sypressi, salvia, ylang ylang ja appelsiininkuori. Mehiläisvaha, sheavoi ja kaakaovoi sitovat kosteutta ihoon. Minulla tekee monesti mieli sipaista tätä korvien taakse ihan päiväsaikaankin, jos mieli alkaa käydä levottomaksi!
Muistatteko vielä hermokipukriisini? Kaikki sanat liittyen Meditaon laventeliöljyyn tuntuvat tämän kokemuksen jälkeen latteilta, joten tyydyn vain sanomaan että jos sinulla on koskaan minkään sortin lihasjumeja, päänsärkyä, kramppeja tai hermokipuja, tämä pelastajaputeli pitäisi löytyä ensiapukaapistasi. Piste.
Syksyn kuivattama viima on iskenyt huuliini ja niinpä olen sipaissut Skin Foodia niitä pehmentämään. Mikään ei tunnu varmasti yhtä ihanalta kuin huulikiristelyn loppuminen! Skin Food palauttaa huulille nopeasti niiden kimmoisuutta ja taas voi pälpättää ilman pelkoa repivästä kivusta. Toinen luottotuubini on Skin Foodin söpö sisartuote Cold Cream -kasvovoide. Käytän tätä pääasiassa huulille ja kynsinauhoille. Voidepohja on Weledan kulttirasvaan verrattuna yksinkertaisempi, kevyempi ja lisäksi siinä on mukana ihovaurioita korjaavaa sinkkisulfaattia. Tuoksu on villiruusumainen.
Viimeisenä vinkkaan kuukautiskupeista, sillä Lunette on saapunut House of Organicin verkkokauppaan kesällä ja valikoima on yksi Suomen parhaista! Olen käyttänyt kuukuppia yli kahdeksan vuotta enkä vaihtaisi sitä hautoviin siteisiin enää mistään hinnasta. Ekologisuuden lisäksi kuppi tulee edullisemmaksi kuin siteet, kestää huollettuna vuosia ja tekee menkoista paljon mukavammat. Jos kuukuppi ei ole kovin tuttu tai vasta harkitset sellaisen hankkimista, kirjoitin aiheesta keväällä jutun Elämää helpottava kuukuppi ja 3 x muuta luonnollista kuukautissuojaa, jossa käydään läpi mitä pitää ottaa huomioon kuukuppia valitessa, miten valita oikea koko ja huoltaa kuppia oikein.
Mitä sinä yleensä tilaat Houselta?
Kuvat Hannamari Rahkonen