Heleän ihon ABC ja keväinen Maria Åkerberg -juhlameikki

Kaupallinen yhteistyö Skincityn kanssa.

Tasainen, kirkas ja hyvin kosteutettu iho on kauniin meikin salaisuus. Tässä artikkelissa kerron millä ihonhoitomenetelmillä saat loihdittua hipiän, jolle meikit levittyvät kuin unelma. Samalla jaan Maria Åkerbergin tuotteilla tekemäni juhlameikkilookin, joka rakentuu heleän meikkipohjan, raikkaan poskipunan ja tummanvihreänä hohtavan silmämeikin ympärille – ota meikkivinkit talteen alta ja hyödynnä 20 % alennus!

Kestava Meikkipohja Maria Akerberg Kokemuksia 2

Näin valmistat ihon ennen juhlameikkiä

1) Kuori

Säännöllinen kasvojen kuoriminen luo pohjan tasaiselle, sileälle ja kirkkaalle iholle, jolle meikki on ilo levittää. Kun ihon pinnalta saadaan poistettua kuollut, blokkaava ja sameuttava ihosolukko, ihon kyky imeyttää muut hoitotuotteet tuplaantuu. Kuorinta myös lisää ihon pehmeyttä, tukee soluaineenvaihduntaa, nopeuttaa ihon uusiutumista, estää liiallisen talin kertymisen ihohuokosiin sekä tasoittaa arpia ja sävyeroja.

Suosittelen ensisijaisesti entsymaattisesti kuorivia AHA-hedelmähappokuorintoja, sillä ne sopivat lähes kaikille ihotyypeille. Hellävaraisesti tehty mekaaninen kuorintakin on ok, kunhan iho ei ole herkkä, couperoottinen tai tulehtunut.

Jos ihosi on kuiva, eloton, tukkeutunut tai samea, kuori iho joka toinen tai kolmas päivä viikon ajan ennen juhlia (normaalisti kuorintaväli on kerran viikossa tai kahdessa). Älä kuitenkaan kuori ihoa edellisenä iltana, jos et ole varma, ettei käyttämäsi kuorintatuote punastuta ihoasi.

2) Naamio

Kasvonaamiot ovat tehohoitoja, jotka valitaan ihon kunnon ja toivotun vaikutuksen mukaan. Kesäisin on usein tarvetta syväpuhdistavalle ja talineritystä hillitsevälle naamiolle, kun taas talvella kosteuttaville tai kirkastaville naamioille. Oli vuodenaika mikä hyvänsä, tärkeintä on valita ihon tarpeita palveleva tuote.

Naamio levitetään puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 15-30 minuutin ajan, jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Naamiota voi käyttää 1-3 kertaa viikossa ihon tarpeiden mukaan. Jos ihosi on kuiva ja kaipaa selkeästi kosteutusta, voit jättää kosteuttavan naamion vaikuttamaan iholle, kunnes se on imeytynyt kokonaan.

Kerrosta kuorinnan ja naamion jälkeen iholle kasvovettä ja levitä omalle ihotyypillesi sopiva seerumi sekä laadukas kasvoöljy.

Lue myös: Kosmetologin räätälöimä ihorutiini

Kestava Meikkipohja Maria Akerberg Kokemuksia 10 Kestava Meikkipohja Maria Akerberg Kokemuksia 5

Maria Åkerberg -juhlameikki

Kysyin teidän mielipidettänne Instagramissa vastikään siitä toivoitteko ennemmin Zoom-työmeikkilookia vai keväistä juhlameikkilookia. Jälkimmäinen voitti, joten toteutin keväisen juhlameikin Maria Åkerbergin tuotteilla. Lookki rakentuu kestävän, mutta samalla heleän meikkipohjan ympärille ja hohtaville kevään sävyille niin silmämeikissä kuin huulissakin.

Kestava Ja Kuulas Meikkipohja Juhlameikki Luonnonkosmetiikalla Maria åkerberg

Meikkipohja

Silmänalusten ja luomien pohjustus

Kasvoveden ja kasvoöljyn levittämisen jälkeen aloitin meikkipohjan meikkaamisen levittämällä Cover Stick Nearly Beige -kynän vaaleampaa sävyä silmänalusille sekä liikkuvalle luomelle, jossa minulla on näkyviä verisuonia. En yleensä pidä peitekynistä, koska ne ovat laitaa lukien liian kuivia ja jättävät ihon meikatun näköiseksi, mutta tämän palkitsen heittämällä luonnonkosmetiikan parhaana! Todellinen yllätys.

Kynässä on loistava pigmentti ja peittävyys, jonka lisäksi molemmat sävyt sulautuvat täydellisesti vaalealle iholle. Tuotetta voi myös kerrostaa ilman että lopputulos on superpakkeloidun näköinen – erinomainen ominaisuus. Jos haluat, voit tässä vaiheessa pohjustaa vasta luomen ja meikata silmänalusihon vasta silmämeikin tekemisen jälkeen – minulla on vain vakiintunut tapa tehdä meikki tässä järjestyksessä.

Meikkipohja

Luomien ja silmänalusten pohjustamisen jälkeen buffasin koko kasvoille pieni alue kerrallaan mineraalimeikkipohjaa sävyssä Pure Beige (kevyesti myös luomille ja silmänalusille). Käytän mineraalipohjaa läpi vuoden ja rakastan sitä kuinka meikkipohjasta saa samaan aikaan sekä peittävän että luonnollisen. Minulla on kasvojeni oikeassa alakulmassa punertavaa rosaceaa, mutta se peittyi kahdella mineraalimeikkikerroksella lähes huomaamattomaksi.

Sävy oli tähän vuodenaikaan itselleni aavistuksen liian lämmin (vaaleampi Sand olisi ollut sopivampi), koska en ole vielä päivettynyt. Se ei tosin haitannut, sillä kompensoin lopputulosta käyttämällä meikissä tavallista vähemmän aurinkopuuteria. Kesällä tämä nykyinen sävy on täydellinen, kun iho on saanut hieman sävyä pintaan.

Jos haluat superkuulaan lopputuloksen, suihkauta valmiille meikkipohjalle 20 cm etäisyydeltä vielä pari pumppausta kasvovettä. Vesimäinen neste sulattaa mineraalihippuset paikoilleen ja meikkipohjasta tulee luonnollisen hehkuva. 

Kestava Meikkipohja Maria Akerberg Kokemuksia 7 Kuulas Meikkipohja Mineraalimeikeilla Näyttökuva 2021 5 7 Kello 15.29.10

Varjostus ja korostus

Varjostus

Seuraavaksi muotoilin kasvot levittämällä Bronzer Sun Kissed -aurinkopuuteria isolla ja ilmavalla siveltimelläkasvojen reunoille; yläotsalle, leukaperiin ja kevyesti kaulalle sekä dekolteelle. Pehmeän ruskeassa sävyssä on aavistus hohdetta ja lopputulos on luonnollinen vaaleimmallakin iholla.

Lopuksi tein varjostuksen. Tämä on tällainen oma tapani, joka ei ole mitään virallisia meikkaajien metodeja nähnytkään, mutta toimii! Otan siis paksulla luomivärisiveltimellä aurinkopuuteria ja ”piirrän” sillä heti poskiluun alapuolelle kevyehkön, 1 cm paksuisen viivan. Sen jälkeen häivytän viivan isolla kabukilla pyörein, viivan mukaisin liikkein.

Poskipuna

Rakastan raikkaita poskipunia ja koukutuin kertalaakista sävyyn Candy. Se on heleän kirkas, aavistuksen lämpimään taittava purkkapinkki sävy, jossa on erinomainen pigmentti. Se sopii mainiosti myös varttuneemmalle, kun annostelee kevyesti. Taputtelin punan siveltimellä poskipäiden korkeimmalta kohdalta kohti korvan ylälaitaa. Candy on yksi kauneimmista poskipunasävyistä, ehdoton uusi suosikkini. Näen sieluni silmin miten heleältä tämä purkkasävy näyttää päivettyneellä kesäiholla!

Korostustuote

Maria Åkerbergin Highlighterissa on helmiäisen viileä, aavistuksen hopeinen sävy. Levitän korostustuotetta yleensä kulmakarvojen hännän alapuolelle (nostaa katsetta), amorinkaarelle, nenänvarteen ja kevyesti poskipäille.

Kestava Ja Kuulas Meikkipohja Juhlameikki Luonnonkosmetiikalla Maria åkerberg 3 Kestava Meikkipohja Maria Akerberg Kokemuksia Kestava Ja Kuulas Meikkipohja Juhlameikki Luonnonkosmetiikalla Maria åkerberg 4

Silmämeikki

Päädyin silmämeikin osalta pääosin tummanvihreän meikin ympärille, jossa on vivahde auringonlaskun lämpöä (joskin tuo vihreän sävy on niin kaunis, että toimisi silmämeikin yksityiskohtana ihan yksinäänkin).

Levitin ensin koko liikkuvalle luomelle heleän vaaleatoffeista ja kultaista Golden Nougat -sävyä kuivalla siveltimellä. Seuraavaksi levitin luomien ulkonurkkiin ja keskiosaan saakka metsäisen vihreää Emerald-sävyä kuivalla siveltimellä. Nämä kuivan siveltimen vaiheet eivät ole pakollisia, mutta auttavat hahmottelemaan luomivärien paikan ja saamaan lopputuloksesta luonnollisen.

Kestava Ja Kuulas Meikkipohja Juhlameikki Luonnonkosmetiikalla Maria åkerberg 6

Lopuksi hain meikkiin lisää intensiteettiä kostuttamalla sivellintä kevyesti vedellä, ja levittämällä Emeraldia uuden kerroksen silmien ulkonurkasta luomien keskiosaa kohti. Kostean siveltimen ansiosta luomiväristä tulee sykähdyttävä, kontrastikas ja hohtava. Levitin silmien sisänurkasta keskiosaan myös uuden kerroksen Golden Nougatia kostutetulla siveltimellä ja häivytin rajat. Lopuksi tein alarajauksen Emeraldilla käyttäen kostutettua sivellintä ja häivyttämällä topsipuikolla (rajaukseen sopisi hyvin myös Olive Green -eyelinerkynä).

Ylempänä olevassa luomivärikuvassa näkyvää kuparisen ruskeaa Shiney Amber -sävyä en käyttänyt tähän meikkiin, mutta jos haluat hieman maanläheisemmän lopputuloksen, tämä sävy sopii hyvin Emeraldin tilalle! Luomiväreissä on todella hyvät pigmentit, levittyvyys ja sävyt – ihastuin.

Luonnonkosmetiikan Paras Ripsivari Maria åkerberg

Ripset ja kulmat

Ripset

Valitsin ripsiväriksi pidentävän Mascara Lengthin. Kymmeniä luonnonkosmetiikan ripsivärejä testailleena odotin lopputulosta sydän pamppaillen, sillä tiedän, etteivät kaikki ripsarit toimi omissa silmissäni. Käytän yleensä muhkeita ripsiväriharjoja, mutta kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, Lenght-ripsivärin ohuempi harjaosa erottelee ripset täydellisesti ja luo ilmavan lopputuloksen.

Ripsivärimassa oli kerrassaan täydellistä: se tarttui hyvin, pidensi ripsiä ja kuivui nopeasti, jonka ansiosta sitä pystyi kerrostamaan hyvässä tahdissa. Kuvassa minulla on kolme kerrosta ripsiväriä. Myös taivutukset pysyivät kauniina lähes koko päivän, eli mikäli olet etsinyt loistavaa luonnonkosmetiikan ripsaria, tämä saattaisi olla juuri etsimäsi!

Kulmat

Kulmat piirsin hennoilla vedoilla Perfect for all -kulmakynällä. Tässä on todella hyvä, viileä ja luonnollisen ruskea sävy! Lämmin suositus.

Näyttökuva 2021 5 6 Kello 10.25.16 Kestava Ja Kuulas Meikkipohja Juhlameikki Luonnonkosmetiikalla Maria åkerberg 8

Huulet

Viimeistelin lookin vielä korallin sävyisellä Romance-huulipunalla – tämäkin uusi suosikkini. Luonnonkosmetiikan huulipunavalikoimista ei löydy kovinkaan helposti kauniita korallisia sävyjä, mutta tämä on houkuttelevan raikas ja kirkkaan persikkainen! Sävyssä on aavistus neon-henkeä (ei toistu kuvassa yhtään niin upeasti kuin luonnossa) ja se näyttää kesällä päivettyneen ihon kaverina upealta.

Huulipunassa on myös erinomainen levittyvyys, sillä koostumus on pehmeän kermainen ja silti kestävä. Pinnasta tulee mehukkaan kiiltävä ja puna sopii loistavasti yhteen myös kevyemmän meikin kanssa. Aavistuksen kevyemmästä ja huolettomammasta huulimeikistä pitävälle sarjan laadukkaat huulikiillot iskevät taatusti – niissä on loistava pigmentti, ne eivät tee huulia tahmaiseksi ja pysyvät kauniina pitkään.

Hannamari Rahkonen

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Holistisen vartalonhoidon opas + rentouttava rutiini
Kosmetologin räätälöimä ihonhoitorutiini + ilmainen ihotesti
Lempeän ihonpuhdistuksen kolme kulmakiveä
Pintakuivan ja kuivan ihon hoito-opas