Helppo arkikampaus x 10

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Helppo arkikampaus on nopea totuttaa vain muutamassa minuutissa. Kokosin tähän artikkeliin inspiraatioksi kymmenen ideaa eri mittaisille hiuksille. Suurin osa näistä kampauksista ei vaadi minkäänlaisia hiustenlaittotaitoja, lopuissa pieni harjoitus tekee mestarin. Mikään kampauksista ei ole kuitenkaan vaikea ja jokaisen arkikampauksen pitäisi syntyä alle viidessä minuutissa.

Muutama monikäyttöinen muotoilutuote arkeen

Muotoilutuote Arkikampaus

Suosin muutamaa monikäyttöistä muotoilutuotetta, joiden avulla syntyy mikä vaan arkikampaus. Juhlavampaan menoon saatan napata spesifimmin johonkin tiettyyn asiaan sopivan voimakkaamman tuotteen, mutta arjessa helpot ”yleistuotteet” ovat kaikista parhaimpia. Haen tuotteilta luonnollista lopputulosta ja joustavaa pitoa.

Levitän pyyhekuiviin hiuksiin Less is Moren Mascobadogeliä (saatavilla myös minikoko), joka tekee oikeastaan kaikkea mitä toivonkin: tuo rakennetta ja käsiteltävyyttä, kevyttä pitoa esimerkiksi kiharoiden alle sekä taikoo yhdessä föönin kanssa tuuheutta. Sitä voi käyttää sekä ilman lämpöä että lämmön kanssa. Mascobadogel on valintani juuri arkeen, sillä en välttämättä tiedä etukäteen millaisia kampauksia aion tehdä. Se toimii kiharan alle, ponnari- ja lettikampauksiin ja vaikka mihin muuhunkin.

Kuiviin hiuksiin viimeistelyyn valitsen useimmiten Less is Moren Limesoufflén (saatavilla myös minikoko), jota käytän hiusten silotukseen. Hieron tuotta kunnolla käsien välissä ja avaan sen avulla kiharat. Soufflé tuo hieman lisää pitoa sekä silottaa ja erottelee. Käytän sitä monesti myös suoriin hiuksiin sekä ponnariin tuomaan viimeisen silauksen. Sitä voi käyttää päinvastaiseenkin tarkoitukseen eli tuomaan rakennetta ja tuuheutta lyhyempiin hiuksiin. Se toimii jopa vähän hiusvahan tavoin. Lisäksi Limesouffléa voi käyttää pyyhekuiviin hiuksiin, mutta itse suosin sitä siis erityisesti kuivissa hiuksissa.

Käytän lähes aina myös hiuslakkaa, mutta ainoastaan suihkauksen tai pari kerrallaan. Levitän lakan hiuksiin käsien kautta, jolloin lopputulos on kaikista luonnollisin. Suosin vaihdellen Four Reasons Naturen lakkaa sekä Less is Moren Thyme lakkaa (saatavilla myös minikoko). Four Reasons on ehkä himpun verran pitävämpi, Less is More tuo puolestaan enemmän kiiltoa. Four Reasonsin lakkaa voi käyttää myös kiharoiden alle tuomaan lämpösuojaa ja ekstrapitoa. Tämä on itselleni ajankohtaista lähinnä juhlavammassa menossa kun teen kiharat huolellisesti.

Lue lisää hiustuotteista esimerkiksi artikkelista Pihistä ja panosta: hiustuotteet

Arkikampaus x 10

1) Panta

Panta on ehkäpä se kaikista nopein ja helpoin tapa ”tehdä” arkikampaus. Sen avulla saa huijattua myös huonoa hiuspäivää tai hiusten likaisuutta piiloon. Vähän kuivashampoota hiuksiin ja panta päähän, eikä kukaan huomaa pesupäivän menneen jo.

Arkikampaus Panta

2) Koristepinnit ja -soljet

Tämä on toinen helppoakin helpompi tapa saada hiukset näyttämään laitetuilta. Tykkään itse simppelistä tyylistä ja Bachcan vähäeleiset pinnit ja soljet ovat eniten mieleeni. Alla olevissa kuvissa minulla on hiuksissani Round Barrette -hiuskoriste sekä kultaisia pinnejä. Koristeet ja pannat ovat siinäkin mielessä kivoja, että ne sopivat lähes kaiken mittaisiin hiuksiin.

Arkikampaus Solki Arkikampaus Pinni

3) Tiukka, sileä ponnari

Arkikampausten klassikko, ponnari, on mielestäni parhaimmillaan joko tiukkana ja sileänä tai sitten korostetun rentona ja ilman harjaa tehtynä versiona. Teen sileän version useimmiten joko ilman jakausta mahdollisimman ylös tai keskipääjakauksella niskaan. Silotan pintaa suihkimalla hiuslakkaa kämmeniin ja sen jälkeen litistän pikkuhiukset pois töröttelemästä.

Ponnari Ponnari Kampaus

4) Rento ponnari

Rento Ponnari Kampaus

Rento versio ponnarista syntyy ilman harjaa. Haro hiukset ponnarille käsiä apuna käyttäen. Lopputulos ei välttämättä ole kerrasta hyvä, joten ponnaria voi parannella sitä ”möyhimällä” ja nyppimällä yksittäisiä suortuvia löyhemmäksi. Teen tämän ponnarin monesti edellispäivän kiharoihin. Jos oikein haluat panostaa, voit ottaa kihartimen esiin ja kihartaa hiukset kun ponnari on jo paikoillaan.

Lisää kampauksen tuntua tuo ponnarilenksun piilottaminen omilla hiuksilla. Ota hiussuortuva ja kieputa se ponnarin ympärille, kiinnitä lopuksi pinnillä.

5) Lettikiharat

Lettikiharat

Tämä arkikampaus on monille tuttu jo lapsuudesta. Letitä hiukset yöksi ja aamulla vastassa on kiharapilvi. Olen tykästynyt yllä olevan kuvan minikiharaan, joka syntyy letittämällä kaksi tiukkaa ranskanlettiä. En laita alle mitään muotoilutuotteita, sillä lopputulos on muuten makuuni liiankin säkkärä. Aamulla avaan letit ja hyvin varovasti haron ja asettelen hiukset sormin paikoilleen. Harjaa ei kannata missään nimessä käyttää, eikä myöskään viimeistelytuotteita. Korkeintaan muutama suihkaus hiuslakkaa riittää.

6) Rento nuttura

Arkikampaus Nuttura

”Sotkunuttura” on täydellinen tapa pidentää pesuväliä vielä yhdellä päivällä. En edes tykkää tehdä tätä kampausta täysin puhtaisiin hiuksiin, sillä pito ei ole lähellekään yhtä hyvä. Käytän nutturassa aina apuna hiusdonitsia, joka toimii samalla koristeena. Suosin usein näitä Bachcan kangasdonitseja, jotka ovat juuri sopivan napakat. Rennon ponnarin tavoin myös tätä nutturaa kannattaa lopuksi möyhiä ja nyppiä niin kauan, että lopputulos miellyttää omaa silmää.

Nuttura Kampaus

7) Kalanruotoletti

Tämä arkikampaus vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta lopputulos on mielestäni ehdottomasti sen arvoinen. Letitys itsessään on helppoa, mutta ottaa tosiaan muutaman minuutin enemmän aikaa kuin tavallinen versio letistä. Voit halutessasi letittää koko hiukset latvaan asti, mutta siinä kestää omaan makuuni turhan kauan.

Aloita tekemällä huoleton ponnari haluamaasi kohtaa, esimerkiksi alas sivulle, kuten minulla kuvassa. Onnistut parhaiten hylkäämällä harjan ja käyttämällä apuna ainoastaan sormia. Nypi ja löysennä ponnaria, ei haittaa vaikka sieltä tipahtaisi muutamia hiussuortuvia vapaaksi.

Jaa ponnarin hiukset kahtia ja tee letti ottamalla ohut hiussuortuva letin reunalta ja tuomalla se päältä ristiin toisen puolen hiuksien joukkoon. Toista sama toiselta puolelta ja jatka tätä niin kauan kuin haluat ja aikaa sattuu riittämään. Kalanruoto on minusta hienoin, kun sitä nyppii reippaasti auki lopuksi. Huomaa ero oman tekovaiheessa olevan lettini ja valmiin lopputuloksen välillä. Lettiin voi suihkia lopuksi kevyesti hiuslakkaa, etenkin jos hiuksesi ovat liukasta sorttia.

Helppo Arkikampaus Kalanruotoletti

8) Sivuponnari

Tämä versio ponnarista sopii kivasti etenkin pitkille hiuksille. Sivuponnari näyttää minusta yhtä hauskalta sekä rennon kiharaisena versiona donitsilla kiinnitettynä että tiukkana ja sileämpänä versionakin.

Kihara Ponnari Sivuponnari

9) Föönikampaus

Arkikampaus voi olla myös ihan vaan kunnolla föönattu kaunis leikkaus. Taidokas föönaus tulee esille etenkin puolipitkiä lyhyemmissä hiuksissa, mutta toimii ihan hyvin myös pitkissä hiuksissa, joissa on mukana lyhyempiä kerroksia. Voit toteuttaa föönauksen harjan ja föönin avulla, mutta kaikista helpoimmalla pääset hankkimalla lämpöharjan.

Revlon Lampoharja

Minulla on Revlonin jumbokokoinen lämpöharja (saatu testiin Lykolta), joka on täydellinen pitkille hiuksille. Olen tehnyt tämän avulla alla olevassa kuvassa näkyvän kampauksen. Lyhyemmille hiuksille kannattaa hankkia halkaisijaltaan hieman maltillisempi versio. Kampauksen saa kaikista helpoiten aikaan, kun föönaa hiukset ensin tavallisella kuivaimella nahkean kuiviksi eli noin 80 % kuiviksi. Osita hiukset sen jälkeen tarvittaessa 2-3 osaan ja käy ne läpi lämpöharjalla. Tärkeää on saada hiukset tässä vaiheessa aivan rutikuiviksi, muuten kampaus latistuu.

Suuntaa harjaa tyvestä alkaen reippaasti ylöspäin erityisesti päällikerroksessa, jotta saat volyymia. Voit taivuttaa hiusten latvat ylös- tai ulospäin, aivan kuten haluat, tai yhdistellä molempia suuntia. Anna hiusten jäähtyä ja suihkuta lopuksi muutama suihkaus hiuslakkaa. Moderni arkikampaus ei ole paikoilleen tärkätty kypärä, joten lakan annostelun kanssa saa olla säästeliäs.

Foonikampaus

10) Tekstuuria suoristusraudalla

Suoristusrauta on aivan aliarvostettu muotoiluväline! Muotoilurauta olisi sille mielestäni paras nimitys, sillä sen avulla on todella nopeaa tehdä niin suoraa, kiharaa kuin laineikastakin jälkeä sekä taivutella hiuksia haluttuun asentoon. Omat hiukseni alkavat olla auttamattoman pitkät, jotta muotoiluraudan parhaat puolet pääsisivät esille. Pitkän polkan kanssa rauta sen sijaan kuului osaksi päivittäistä hiustenlaittoani. Suosittelenkin muotoilurautaa aivan erityisesti polkan ja puolipitkien hiusten laittamiseen.

Kokeile esimerkiksi käsitellä hiukset nopeasti kauttaaltaan ensin suoristaen. Tässä kohtaa ei tarvitse olla huolellinen eikä osittaa hiuksia. Silota pahimmat pörröt ja muhkurat pois. Tee sen jälkeen hiusten päälliosaan muutamia eri kokoisia kiharoita, jotka voit halutessasi haroa heti auki. Ne muuttuvat tällöin kiharoista laineiksi. Voit vaihdella kiharruksen suuntaa, jolloin lopputuloksesta tulee huolettoman rento ja luonnollinen. Jos jokin kihara näyttää mielestäsi liian tiukalta, suorista sitä vähän raudan avulla. Koko tukan ei ole siis tarkoitus olla kiharrettu, idea on tuoda tekstuuria ja lainetta sinne tänne.

Haro lopuksi hiukset paikoilleen haluamallasi tavalla ja viimeistele hyvin kevytkätisesti annostellulla hiuslakalla. Tämä tyyli on parhaimmillaan siis maksimissaan puolipitkissä hiuksissa, joissa on mielellään kerroksia. Tällöin hiuksiin saa paljon ilmavuutta ja hiukset on helppo kihartaa. Pitkät hiukset ovat vähän turhan painavat ja roikkuvat, alla oma esimerkkini… Lopputulos olisi sekä suorassa (keskellä) että tekstuurikuvassa (oikealla) huomattavasti kivempi, jos hiukseni olisivat puolta lyhyemmät. Näet kuitenkin vähän osviittaa, mitä muotoiluraudalla on mahdollista tehdä.

Suosittelen suoristus/muotoiluraudaksi GHD:ta. Edellinen GHD-rautani kesti viikoittaista (usein päivittäistä) käyttöä yli kymmenen vuotta. Nykyinen mallini on Platinum+, johon olen ollut erittäin tyytyväinen nyt useamman vuoden ajan. Jos minun pitäisi valita vain yksi lämpötyökalu koko loppu elämäkseni, olisi valintani ihan ehdottomasti suoristusrauta. Sen monipuolisuus on täysin ylivertaista.

Suoristusrauta Arkikampaus

Vasemmalla hiusteni oma tekstuuri, hiuksille ei ole tehty mitään. Keskellä hiukset käyty läpi hyvin nopeasti raudalla. Oikealla hiusten päälliosaan on luotu kevyttä lainetta ja tekstuuria.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Shampoo
Kuinka valita itselle sopivin shampoo
Edullinen Kosmetiikka
Arjen edulliset kosmetiikkatuotteet
Hiustuotteet
Pihistä ja panosta: hiustuotteet
Tehokas Deodorantti
Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani