Syksyn 2022 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Syksyn uutuudet saatu testiin maahantuojilta.

Loppukesän ja syksyn uutuudet kääntävät katseet ripsiin ja ihanaan ihoon. Mukana on mm. kirkastava ihmeliemi, herkkä- ja ongelmaihoisille räätälöity puhdistaja sekä hattaralta sävynsä lainaava arkiposkipuna. 

Uutuudet Luonnonkosmetiikka

Ihonhoidon ihmeet

Kirkastusta ja kosteutusta koko rahalla

Yin Your Skinin uutuuspurkki on saanut nimekseen IHME Botanical Wonder Essence. Melkoinen lupaus heti kärkeen, etenkin kun nimen alla tuotelupaus jatkuu ”for Supernatural Glow”. En tiedä yliluonnollisesta hehkusta, mutta totta vieköön ihoni näyttää erittäin kauniilta, erittäin tasaiselta ja erittäin kuulaalta parin viikon IHME-kuurin jäljiltä.

IHME on pienehköön purkkiin (50 ml) pakattu tehohoitoneste, jota levitetään kasvoille iltaisin. Olen käyttänyt sitä itse nyt siis parin viikon kuurina joka ilta, mutta ihoni on melko vahvaa ja kuoriviin happoihin tottunutta sorttia. Muille suosittelen tätä teholientä noin joka kolmas ilta käytettäväksi.

Yin Your Skin Ihme

Kuorivina ainesosina tuotteessa on hibiskuksen kukan hapot (AKA-happo) sekä maitohappo (AHA-happo). Happopitoisuus on suht maltillinen, mutta kuitenkin sen verran tuntuva, että kirkastusta tapahtuu. Oma ihoni on tottunut happoihin, eikä reagoi nesteeseen mitenkään. Tottumattomalla ja ohuemmalla iholla voi pientä kihelmöintiä esiintyä, mutta sen pitäisi laskea nopeasti.

Tuoksu on hyvin mieto ja nopeasti haihtuva, vähän kasvimainen ja yrttinen. Suureksi yllätyksekseni IHME on ollut yksistään, ilman seerumiakin tarpeeksi kosteuttava (hyvin poikkeuksellista omalla alati janoisella ihollani!). Odotin tuotteelta lähinnä kirkastavaa vaikutusta, mutta tosiaan sen kosteutustehot saavat myös kunniamaininnan. Parin viikon testin jälkeen uskaltaisin varovasti sanoa tykkääväni tästä kokonaisuudessaan todella paljon. Kerron Instagramini @strawberryemmi puolella sitten kokemukset koko pullollisen jälkeen.

Tämän testin perusteella suosittelen tuotetta monille, joskin kiertäisin iho-ongelmat ja hyvin herkän ihon varuiksi kaukaa. Erityisen hyödyllinen IHME on ikääntyvälle, samealle, pintakuivalle, karhealle, epätasaisen sävyiselle tai/ja tukkeutuneelle iholle.

Levitän tuotetta iltaisin kaksi ohutta kerrosta puhtaille kasvoille painelemalla. Sen jälkeen laitan ainoastaan öljyn enkä mitään muuta. Olen koukussa Moi Forestin öljyyn, josta kirjoitin ylistyssanat kesällä. Rakkauteni kyseistä purnukkaa kohtaan on sen jälkeen ainoastaan syventynyt ja levitän IHME-liemen päälle siis sen. Toki Yin Your Skin suosittelee öljyksi sarjan omaa Sileää, joka on varsin hyvä sekin.

Kuiva- ja herkkäihoisen unelmaputsari

Laponie Of Scandinavia Cleansing Oil

Seuraava ihonhoidon ihme on Laponie of Scandinavian puhdistusöljy, sillä se koostuu ainoastaan kahdesta ainesosasta. Kahdesta! Täysin poikkeuksellista ja asiasta tekee erityisen hämmästyttävän tuotteen teho. Ainesosina on siis itse öljy sekä emulgaattori. Ei mitään muuta.

Öljyksi on valittu hyvin siedetty “yleisöljy”, rypsiöljy. Hellävarainen emulgaattori on puolestaan johdettu auringonkukansiemenöljystä. Esittelin putsaria Instagramissani ja silloin useampikin kysyi, eikö pelkkä rypsiöljy ajaisi saman asian? Ei ajaisi, sillä emulgaattorin tehtävänä on auttaa öljyä huuhtoutumaan iholta vedellä. Pelkkä öljy ei ilman liinaa tai sientä inahdakaan iholta vesipesulla. Lisäksi emulgaattori puhdistaa samalla ihoa.

Ja se puhdistusteho onkin erittäin hyvä. Öljy vie mennessään vaivatta meikit ja aurinkovoiteet. Koostumus on sieltä täyteläisimmästä päästä ja ihotuntuma pesun jälkeen on huomattavan pehmeä.⁠ Sanoisinkin tämän putsarin sopivan aivan erityisen hyvin kuivalle iholle. Hajusteettomuus ja ilman eteerisiä öljyjä valmistettu koostumus ovat omiaan herkistyneelle ja eri tavoin kiukuttelevalle iholle. Sellaiselle, jolle melkein kaikki tuntuu vain olevan liikaa. Suosittelen tätä lämmöllä myös herkkäsilmäisille silmämeikinpoistoon.

Tuote sopii siis mainiosti ihan kaikille muillekin, mutta on makuasia, haluatko mieluummin tuoksuvan tuotteen. Itse käytän tämän testipullollisen enemmän kuin mielelläni loppuun ja uskon sen ilahduttavan ihoani erityisesti talvella. Minulla on kuitenkin pari tuoksuvaa ykkössuosikkia (Evolven Kalahari Dream ja Djusie Liquid Silk), joiden ohi tämä putsari ei kiilannut, oikeastaan puhtaasti tuoksuttomuuden vuoksi. Lisäksi lemppareissani on aavistuksen ohuempi koostumus, joka on omalle rasvaiselle ihotyypilleni vielä mieluisampi. ⁠Vahva suositus siis kuitenkin, etenkin mikäli etsit loistavaa meikinpoistajaa kuivalle/pintakuivalle/herkälle/reagoivalle/muuten ongelmalliselle iholle⁠.

Karkkia kasvoille

Evolve Hydrate Protect Facial Cream

Evolven uutuusvoide, Hydrate & Protect Facial Cream, on koostumukseltaan hyvin ohutta, jopa juoksevaa. ”Water cream -tyylinen” voide kosteuttaa tehokkaasti, mutta imeytyy ihoon hetkessä. Voide on ihanteellinen janoiselle ja pintakuivalle iholle, joka huutaa kosteutta. Ohut voide on täydellinen normaalille ja sekaiholle kasvoveden ja öljytilkan kanssa käytettäväksi. Mikäli ihosi nauttii selvästi täyteläisistä, öljypitoisista koostumuksista, kierrä tämä voide kaukaa ja valitse suoraan kermaisempi, ravitsevampi ja suojaavampi voide.

Henkäyksen kevyt uutuus tuoksuu karkilta, mutta ei jää kuitenkaan mielestäni iholle leijailemaan. Makean tuoksumaailman on jo aiemmin tehnyt tutuksi Evolven muut viime aikojen uutuudet (Kalahari Dream Puhdistusöljy ja Monoi Rescue Shampoo). Voide sopii kaiken ikäisille, mutta on ihanteellinen ehkäisemään ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä.

Vaikutus voiteessa on mielestäni ensisijaisesti kosteuttava. Hinta (29 €) on oikein sopiva ja linjassa suht simppelin ainesosalistan kanssa. Kokonaisuus on tässä kohdillaan ja voiteesta saa mahtavan tuotteen etenkin aamukäyttöön meikin alle. Mikäli voide itsessään tuntuu iholla liian kevyeltä talvipakkasilla, voit sekoittaa joukkoon pari tippaa öljyä.

Evolve Hydrate Protect Face Cream

Räpsyripset

Omiin ripsiin pientä ekstraa

Naku Lashes Picture Perfect

En ole mikän irtoripsien ylin ystävä, mutta kotimaisen Naku Lashesin kevyitä ja suht luonnollisia ripsiä olen osana juhlameikkiä silloin tällöin käyttänyt. Sarja lanseerasi mahtavan uutuuden – pitkän ripsinauhan, josta voi leikata juuri omaan tarpeeseen sopivan pätkän tai vaikkapa pienempiä tupsuja. Kuinka nerokasta ja kätevää!

Nauhaa on saatavilla muutamaa eri sorttia, mutta oma lempparini on ehdottomasti Picture Perfect, joka näyttää ripsissä upealta. Yllä olevassa kuvassa minulla on ulkokulmissa noin 1/3 silmästä kattavat ripsinauhan pätkät pituudessa M. Paketissa tulee siis mukana sekä S- että M-koon nauhaa, joissa on keskenään pieni ero pituudessa.

Nämä ripset ovat siitä kivat, että niitä voi käyttää useita kertoja uudelleenkin. Yhdestä pakkauksesta saa lisäksi leikattua vaikka kuinka monet eri tupsut tai nauharivit. Jos käytät ripsiä harvakseltaan, kuten minä, pärjäilet hyvin tällä yhdellä pakkauksella. Samasta setistä voi saksia yksittäisiä ripsitupsuja tai sitten vaikka koko silmän levyiset ripsinauhat. Eri pituuksia voi myös sekoitella samaan lookiin eli mahdollisuuksia on vaikka kuinka. Nauha on näissä ihan superohut ja kevyt eli nämä eivät tunnu silmissä lainkaan.

Lisää vaihtoehtoja luonnonkosmetiikan ripsiväreihin

Madara Come Closer Mascara

Mádara Come Closer Mascara on perushyvä uutuus, joka ei ole aivan wau-tasoa, mutta mielestäni mainio mascara etenkin arkeen. Sen verran hyvä, että ansaitsi paikkansa tässä jutussa. Ripsaririntamalla ei voi koskaan olla liikaa vaihtoehtoja, joten uudet tulokkaat ovat erittäin tervetulleita. Harja on suht kookas, muttei kuitenkaan jättikokoinen. Harjan perusteella ripsarilta on lupa odottaa ennenkaikkea tuuheutta. Sitä tuleekin mukavasti, lopputulos on samalla siisti, eikä yhtään klimppinen.

Tykkään tässä uutuudessa kolmesta asiasta: kivasta lopputuloksesta, hyvästä pysyvyydestä ja helposta poistettavuudesta. Kaksi jälkimmäistä kun eivät kovinkaan usein kulje käsi kädessä. Voisin hyvinkin hommata tämän ripsarin joskus uudelleenkin, vaikkei se aivan ykkössuosikkieni joukkoon kohonnutkaan. Suosittelen kokeilemaan etenkin, mikäli hieman kookkaammat harjat ovat makuusi.

Alla olevasta kuvasta näet, miltä mascara näyttää ripsissäni.

Madara Come Closer

Hattaraposket

Kotimaisen Havun uunituore poskipuna persikkaisessa hattarasävyssä Sulo hurmasi minut kerrasta. Sävy on utuisen haalea, täydellinen talveen vaalealle iholle. Suosittelen tätä sävyä kiireisille arkimeikkaajille, joilla ei ole aikaa pitkään asetella ja häivytellä punia. Reipas pyöräytys suoraan puikosta poskille ja muutama taputtelu sormin ovat aivan riittävästi tämän punan kohdalla. Vaikka sävy on vaalea, saa sitä kerrostettua hieman näkyvämmäksikin. Itse tykkään tästä lähes meikittömässä pikaehostuksessa (sävyttävä seerumi + peiteaine + sävyttävä huulivoide + poskipuna) sekä tumman silmämeikin parina. Sävyvaihtoehtoja on useita muitakin – kannattaa kurkata Havun kaikki uutuudet!

Tuote itsessään on siis puikkoon pakattu ja koostumukseltaan helposti levittyvää ja täyteläistä. Sopii erityisen hyvin myös kuivalle, pintakuivalle ja ikääntyvälle iholle. Erityismaininta lyhyestä inci-listasta, joka sisältää hoitavia kasvivahoja ja -öljyjä sekä tietysti väripigmenttejä, eikä mitään turhaa!

Havu Cosmetics Blush Sulo Havu Cosmetics Blush Sulo Swatch

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kesan Uutuudet 2022
Kesän 2022 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Edullinen Kosmetiikka
Arjen edulliset kosmetiikkatuotteet
Seerumi
Kuinka valita itselle sopivin seerumi?