Vuoden luetuimmat jutut

Nyt on tarjolla listaa listan perään, koska koen nämä kivaksi tavaksi summata kuluneita kuukausia. Pienen läpikäynnin ansiosta itsellekin konkretisoituu paremmin se, miten paljon ja mitä kaikkea on ehtinytkään tapahtua vuoden aikana. On helppo unohtaa yksityiskohtia, joista osa on onneksi tallessa täällä! Parhaimmat luonnonkosmetiikkatuotteet on taputeltu pakettiin jo viime viikolla ja nyt ajattelin listata vielä reseptien ja blogin puolelta 20 juttua, joita te olette vuoden aikana lukeneet eniten. Reseptilistauksen saatte luettavaksenne vielä tällä viikolla, mutta ensin nämä lifestyle-aiheet. Kiitos teille ihan hurjasti siitä, että vaikutatte täällä, kommentoitte ja annatte juttuun sen oman tärkeän kärkenne!

Olisi ihan huikeaa kuulla mikä oli sinun suosikkijuttusi kuluneelta vuodelta? Mikä jäi eniten mieleen?

alpa_yellowmood_alpakka_hannamarirahkonen_style (10)molkosan-alfredvogel-hannamarirahkonen-yellowmood

Viileän kesäillan symppiksin ja Kotimainen Alpa valmistaa laatutuotteita.

Luetuimpien juttujen kärkipaikkaa pitelevät nämä kaksi postausta enkä voisi olla asiasta enempää mielissäni! On mukava huomata, että eettiset ja aidoista materiaaleista valmistetut vaatteet kiinnostavat näin paljon. Kotimainen Alpa valmistaa pieteetillä, tyylikkäästi ja vastuullisesti vaatteita kestävästä alpakanvillasta.

Molkosan, ystävä vuosien takaa. Yksi vuoden ihanimpia blogiyhteistyöpostauksia oli juttu Molkosanista – ensiksikin siksi, että juoma on ollut käytössäni kohta 15 vuotta ja toiseksi siksi, ettei ole parempaa luottokaveria rauhoittamaan syystä tai toisesta kiukuttelevaa vatsaa.

Schmidt’s, luonnonkosmetiikan paras deodorantti. Luonnonkosmetiikassa on kolme erittäin vaikeaa luotettavaa tuotetta löydettäväksi: ripsiväri, hiuslakka ja deodorantti. Jälkimmäinen löytyi kesällä, kun testasin monissa olosuhteissa Schmidt’sin soodapohjaisia deodorantteja. Erityisen iloinen olen siitä, että postaus on kuulemani mukaan auttanut monia teistäkin löytämään Schmidt’sistä toimivan luottotuotteen arkeen!

Testissä: Ekopharma Professional. Testasin tätä kotimaista luonnonkosmetiikkasarjaa alkuvuodesta. Virkistävästä tyrnilinjasta suosikeikseni nousivat lempeä puhdistusmaito ja kasvovesi. Sarjassa on huumaavat tuoksut ja edullinen hinta.

everydayminerals-zuii-mossa-kjaerweis-rmsbeauty (2)weleda-acorelle-schmidts-lavera-madara-flowkosmetiikka 1

Testissä: Froothie Optimum 9200A tehosekoitin. Tehosekoitin, jota väitettiin tehoiltaan Vitamixin veroiseksi ja hinnaltaan edullisemmaksi? Pakkohan se oli testata, vaikka alun skeptisyyteni olikin vahva. Epäilys osoittautui turhaksi, sillä laitteen moottori ja kahdet terät ovat todellakin tehokkaita ja tietyiltä osin parempia kuin Vitamixissa. Muotoilullisesti ja materiaalien raaka-aineiden puolelta Vitamix on edelleen ykkönen, mutta kevyemmän hintaluokan tehosekoittimista valitsisin itsekin Optimumin.

Kuulaana kesään: Kevyet meikkipohjat ja parhaat kuultotuotteet. Kesää kohden monikin asia ihonhoidossa muuttuu. Meikkaamisen suhteen koostumukset keventyvät ja paksut voiteet vaihtuvat ohuempiin. Siksi avasin tässä postauksessa omia suosikkejani kesäiholle sopivista luonnonkosmetiikan meikkipohjista ja kuultotuotteista, joilla saa halutessaan näyttävää tai hillitympää hehkua.

Ihmisyydestä, inhimmillisyydestä ja elämästä. Yellow Moodin ensimmäinen kuvaton postaus sisälsi henkilökohtaista sanottavaa epämiellyttävistä tunteista ja vähän avausta siitä missä mennään. Tämän vuoden kovan mankelin alla olen useasti tuntenut puristuvani kasaan. Eteenpäin mennään joskus minuutti, joskus päivä kerrallaan. Pohjattoman surun ja painavien asioiden alta on alkanut löytyä myös iloa – sekä niistä vanhoista asioista, joiden tekemisestä sen olin hetkeksi menettänyt, että uusista, joista en vielä aiemmin tiennyt voivani iloita. Kirjoitin postauksessani että ”Tämä on myös kannanotto ihmisyyden puolesta. En halua olla edistämässä kulttuuria, jossa näytetään vain pintaa ja feikataan, että elämä on unelmaa. Se on ällöttävää. Voisiko niistä epämiellyttävistäkin asioista puhua enemmän, toki omia rajojaan kunnioittaen?”

Tätä rohkeutta toivon itselleni ja kaikille muille tähän hetkeen sekä ensi vuoteen. Rohkeutta näyttää ihmisyyden eri puolet ja kokea epämiellyttävät tunteet nekin osana minuutta. Positiiviset adjektiivit ovat mahtava juttu, mutta eivät ainoa osa sitä mitä olemme ja tunnemme.

Parasta luonnonkosmetiikka kesävartalolle. Ajatus kesäkosmetiikan listaamisesta oli spontaani ja lukukertojen perusteella aihe kiinnosti myös teitä. Halusin jakaa kanssanne ne tuotteet, joita kosmetiikkakaapistani löytyy aina. Muutamat postauksen tuotteista päätyivät myös osaksi Vuoden parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet -listauksiani. Postauksen vartalonhoitotuotteet ovat siitä ihania, että ne sopivat lähestulkoon kaikille. Kotispa alkakoon!

Uusien alkujen edessä. Kirjoitin tämän postauksen päivänä, jona sain tiedon pääsystä suorittamaan valokuvaajan ammattitutkintoa. Tämä oli ehdottomasti yksi vuoden ristiriitaisimmista päivistä. Samalla niin pohjattoman täynnä onnea ja iloa ja samalla täynnä kamaluutta, sillä jouduin yllättäen gastroskopiaan. Positiivisen puolelle jäätiin silti ja koulu on osoittautunut juuri oikeaksi ratkaisuksi tähän elämänvaiheeseen. Nautin joka hetkestä!

arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-9hannamarirahkonen-bioteekki-superbiotiini-5

Tehokas DIY-suolasuihke. Budjettikosmetiikkaa arvostava hyödyntää keittiön antimia ja valmistaa suolasuihkeensa itse – se on nimittäin aivan tajuttoman helppoa ja lopputulos on silti lähes sama, ellei parempi kuin monta kymppiä maksavissa suolasuihkeissa.

Vahvempana syksyyn. Bioteekin kanssa yhteistyönä tehty postaus oli yksi vuoden suosituimpia tekstejä. Viime vuosina hyvinvointi- ja terveysteemaiset jutut ovat olleet vähissä, mutta rakastin tämän postauksen tekemistä, koska ne ovat olleet vuosia osa työtäni. Sitä voisi verrata luonnonkosmetiikan raaka-aineisiin perehtymiseen, haluan aina tietää mitä ja miksi, oppia lisää.

Evolve – toimivaa ja tehokasta luonnonkosmetiikkaa edullisesti. Vuoden hinta-laatusuhteeltaan paras luonnonkosmetiikkasarja löytyi elokuussa. Jos et ole jo kokeillut sarjan hitiksi muodostunutta kaakaokuorintaa, tee se pian! Suosittelen testaamaan myös hoitavaa puhdistushyytelöä ja sarjan shampoota, jonka valitsin vuoden parhaaksi shampooksi hiustenhoito-kategoriassa.

Lasiastioilla järkeä säilytykseen ja ruokahävikkiin. Maailman arkisin asia osoittautui hitiksi. Monesti blogiaiheitakin miettii liian kaukaa ja monimutkaisesti. Yhtenä päivänä tajusin, etten ollut kirjoittanut kertaakaan käyttömukavuutta lisänneistä ja ruokahävikkiä vähentäneista lasiastioista.

Arctic Light Hotelin aamiaisella. Rovaniemen kauneimman hotellin aamiainen on vertaansa vailla. Olen kirjoittanut siitä monesti, ja tulen varmasti kirjoittamaan tulevaisuudessa lisääkin. Sara La Fountainin kehittämällä aamiaisella on paikallisten raaka-aineiden lisäksi tuorepuuroja, smoothieita, tuorepuristettuja terveysmehuja ja raakakakkuja.

supermood-MOSSA-rahua-yellowmood-hannamarirahkonen 4

Lempilisäravinteeni x 10. Tästä aiheesta saan aina silloin tällöin kysymyksiä, joten kokosin yhteen listaan meidän käyttämämme luonnolliset lisäravinteet.Pillerimerien sijaan uskon hyvin imeytyviin superfoodeihin ja suihkutettaviin sekä jauhemuotoisiin lisäravinteisiin.

6 x luonnonkosmetiikan pikakaunistaja. Kesän kynnyksellä kirjoittamani juttu sai inspiraationsa siitä, kun huomasin lämpimän vuodenajan vaikutuksen selkeästi omassa ihonhoidossani. Päädyin siis listaamaan kuusi pikakaunistajaa iholle ja kutreille aina kuorintatuotteista miselliveteen ja kuivashampoosta silmänympärysseerumiin.

Yrittäjän päivä, eli tarinani ja 8 vinkkiä onnistuneeseen yrittäjyyteen. Yrittäjän päivä tarjosi houkuttelevan tilaisuuden kertoa hieman omasta polustani yrittäjyyteen. Vuosia tulee mittariin pian kuusi ja edelleen palaan itsekin postaukseen listaamieni vinkkien äärelle, kun kaipaan muistutusta perusasioista.

Inspiroivat naiset: Luonnonkosmetiikan taituri Mia Höytö. Inspiroivat naiset -juttusarjan viimeisimmässä osassa oli esillä Mia Höytö, joka on perustanut nimeään kantavan luonnonkosmetiikkasarjan vuonna 2012. Hän kertoo jutussa inspiraation lähteistään, esikuvistaan, saavutuksistaan ja unelmistaan.

Matkalaukun must have -luonnonkosmetiikkatuotteet. Paljon toivottu postaus luonnonkosmetiikan matkakokoisista tuotteista, eikä ihme, sillä matkalla kompaktius on kultaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Idättäminen kotona on helppoa – ota talteen ohjeet, joilla onnistut takuuvarmasti!
Nord-T, kaunein teemerkki hetkeen
Hyvistä hetkistä
Oodi Evolvelle 2:2: Huumaava karkkikuorintoja ja mausteisia vartalonhoitotuotteita