7 x ESSE Skincare -tuotetta, joilla nitistin stressistä oikuttelevan ihon

Hoidot ja tuotteet saatu.

esse-probioottisen-ihonhoidon-abc-6

Kirjoitin muutama viikko sitten probioottisesta ihonhoidosta mikrobiomiteemaviikollamme. Vuosi sitten toukokuussa elin todella kiireistä aikaa. Työkalenteri oli täyttynyt vähän vaivihkaa todella äärimmilleen ja valmistauduin samalla pitkään kesälomaani, joka tarkoitti muutenkin pitkiä työpäiviä. Työkuorma alkoi käydä hermojen lisäksi myös ihoni päälle ja iho kirjaimellisesti räjähti käsiin: ihosta tuli rutikuiva, hilseilevä ja se alkoi puskemaan oikein olan takaa ihmeellisiä epäpuhtauksia. Itse asiassa en muista kärsineeni koskaan aiemmin pintakuivasta ihosta näin lähellä kesää, lämmin vuodenaika kun yleensä tekee ihosta kimmoisan ja hehkuvan. Stressi onkin vekkuli kaveri, joka tuo tullessaan jos jonkinmoisia yllätyksiä.

Kuten kirjoittelinkin probioottisen ihonhoidon postauksessani, iho-ongelmien synnyn ainoita syitä eivät ole vain ruokavalio tai kosmetiikkatuotteet. Uskon, että haastavilla elämäntilanteilla, ajatuksillamme, suoliston kunnolla, ruoan imeytymisellä tai sen imeytymisongelmilla ja stressillä on ihon kuntoon kaikista suurin merkitys. Kaikki muu näiden lisäksi oleva on ihon tukihoitoa, joka on toki tärkeää sekin, mutta se ei koskaan yksinään ohita edellä mainittujen asioiden ykkössijaa. Kun tutkii ihmisen suoliston mikrobiomia sekä esimerkiksi stressin fysiologisia vaikutusta kehoon (erityisesti suolistoon), piirtyy eteen hyvin looginen kartta siitä, että jotakin kautta se stressikin haluaa löytää tiensä ulos. Iho on suurimpana elimenämme helpoin tapa viestittää, että nyt ei ole asiat balanssissa.

Mutta myönnettävähän se on: mikään järjellinen loogisuus ei tee yhtäkkisistä tai pitkäkestoisista iho-ongelmista mitenkään helpompia. Ensimmäistä kertaa elämässäni minua itketti niinkin pinnallinen asia kuin ihoni kunto: kesäloma oli alkamassa, olimme suuntaamassa unelmien lomalle Välimerelle ja ihoni päätti kuoriutua pahemmin kuin koskaan. Ihon pinta tuntui samaan aikaan siltä kuin se olisi paleltunut, kerännyt sen jälkeen ylleen punaisen skröpömeren, kiristellyt pintakuivuudesta ja puskenut kaikki kuonansa ulos. Auts.

LUE MYÖS: Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas

esse-skincare

Tärkeimmät työkalut olivat tässä vaiheessa loma, joka tarkoitti automaattisesti stressitasojen laskeutumista. Samaan aikaan oli silkkaa hyvää tuuria, että sain juuri ennen lomalle lähtöä kutsun rovaniemeläisen Sagatar Beauty -hoitolan ESSE-kasvohoitoon. Vähän tosin hävetti kävellä hoitolan ovista sisään ja pujahtaa hoitopetiin, koska työskentelen kauneusalalla, tiedän paljon oikeaoppisesta ihonhoidosta, iholleni sopivista tuotteista ja BAM – oma hipiäni oli sen näköinen kuin sitä ei olisi hoidettu koskaan ja se olisi jäänyt jyrän alle. Sagattaren kosmetologi Marianne oli aivan ihana ja ymmärsi heti mistä oli kyse – minulle ei tullut lainkaan vaivaantunutta oloa hoitopedissä, vaan meinasin itse asiassa useampaan otteeseen nukahtaa niille sijoilleni.

Kosmetogin valinta on puhtaasti kiinni kemioista ja löysin Mariannesta oman suosikkini. Ammattitaitoinen kosmetologi tunnistaa ennen kaikkea ihon sen hetkisen tilan osaten improvisoida hoidon sopivaksi kulloisenkin tarpeen mukaan. Varasinkin pari viikkoa sitten itselleni pitkän kaavan ESSE-kasvohoidon huhtikuun puolelle kevään kunniaksi. Iho on tällä kertaa oikein hyvässä kunnossa eikä kaipaa välttämättä mitään ekstraa, mutta tekee hyvää tarkistuttaa asia vielä kosmetologilla, joka jo tuntee ihoni.

Jos probioottinen ihonhoito ei ole sinulle vielä tuttu juttu, suosittelen lukemaan aiemman artikkelini aiheesta. Avaan tähän kuitenkin lyhyesti mihin minun kasvohoidossani käytetyn Essen probioottisten ihonhoitotuotteiden toimivuus perustuu: 1) Prebiootteihin, jotka imitoivat ihon omaa happotasapainoa ja synnyttävät iholle hyviä mikrobeja suosivan ympäristön. 2) Probiootteihin, eli eläviin mikrobeihin, jotka tasapainoittavat ihon mikrobiomia edistämällä hyvien mikrobien vallankaappausta! Esse käyttää runsaita määriä Lactobacillus-bakteeria. 3) Tuotteet ovat pH-arvoltaan 4-5, eli ne ovat jo valmiiksi lähellä terveen ihon luontaista pH:ta, joka on 4,5-5. 4) Pesevät ainesosat ovat mietoja ja kasviuutteiksi on valittu afrikkalaisia, herkällä iholla hyvin siedettyjä raaka-aineita.

Marianne teki minulle ensimmäisessä ESSE-hoidossa alkupuhdistuksen kermaisella puhdistusmaidon ja geeliputsarin yhdistelmällä. Tuoksumaailman raikkaus oli virkistävää, mutta viimeistään lämpimän musliiniliinakäsittelyn jälkeen olin jo täysin valmis nukahtamaan. Seuraavaksi iho kuorittiin höyryn alla ammattikäytössä olevalla entsyymikuorinnalla, sillä mekaanisia rakeita sisältävä kuorinta olisi voinut olla tulehtuneelle iholle aivan liian raju käsittely.

Rutikuivat kasvot hierottiin perusteellisesti sarjan Repair-öljyllä, johon oli sekoitettu Omega Deep Rich -kosteusvoidetta. Näistä molemmista on sittemmin tullut minulle erittäin tärkeitä ja rakkaita ihonhoitotuotteita! Syvärentouttavan hieronnan jälkeen iho naamioitiin ammattikäytössä olevassa Omega- ja Eye -naamioilla ja huulille levitettiin Lip Conditioner.

ESSEN probioottiset tuotteet pelastajat

Kotihoitopakettiin sain mukaani liudan sen hetkiselle ihon tarpeille hyviä tuotteita, joilla aloitettiin SOS-pelastusoperaatio. Jo pelkästään yhden hoidon jälkeen iho rauhoittui selvästi ja noin kolmen viikon ESSE-kasvokuurin seurauksena oltiin jo hyvin lähellä vanhaa, hyvää tilannetta. Kun kävin uusintahoidossa syyskuussa, iho oli selkeästi rauhoittunut ja kasvohoidossa pystyttiin käyttämään jo paljon tehokkaampia tuotteita. Jos kärsit iho-ongelmista, suosittelen ensisijaisesti ajan varaamista ESSE-hoitoja tekevälle kosmetologille, koska he osaavat antaa ammattilaisina täsmäsuositukset juuri sinun ihosi kuntouttamiseen. Näistä tuotteista kuitenkin sain itse apua:

1

Sensitive -puhdistusmaito on kiukuttelevan ihon ylin ystävä. Luonnonkosmetiikka tunnetaan tehokkaista kasviuutteista ja aktivoivista raaka-aineista, mutta joskus ne ovat liikaa herkistyneen ihon hoidossa. Tämä herkän ihon huoltaja on tensideiltään hyvin mieto ja pH-tasapainoitettu koostumus pitää huolen siitä, että edes ihon puhdistus ei pääse emäksisöimään ihoa. Lempeä putsari koostuu kosteuttavasta aloe verasta, kasviglyseriinistä, ihon talin kanssa lähes identtisen koostumuksen omaavasta jojobaöljystä, marulaöljystä ja probioottisesta, ihon vastustuskykyä suojaavasta Lactobacillus-uutteesta. Toivon kovasti, että ESSE täydentyisi tulevaisuudessa myös puhdistusöljyllä!

2

Toner Plus -kasvovesi vuoden mielenkiintoisin ja innovatiivisin kasvovesi on vegaaninen ja sisältää ihon hyvinvointia tukevia prebiootteja ja probiootteja. Suihkepulloon pakattu tuote on riittoisa, imeytyy hyvin ja tekee ihon pehmeäksi. Probiootit tukevat ihon omaa immuunisysteemiä ja siksi kasvovesi sopiikin erityisesti ongelmaiholle käytettäväksi.

Kasvovesi on yksi ihonhoidon tärkeimmistä kulmakivistä. Ai miksikö? Moni pesee kasvonsa aamuisin vain vedellä ymmärtämättä sitä tosiasiaa, että vesi nostaa ihon pH:ta liiallisesti ja estää ihon oman suojamekanismin muodostumisen. Tavalliset puhdistusaineet tehdään emäksisiksi, jotta niiden rasvaa irrottava vaikutus olisi tehokkaampi eikä ihoon jäisi epäpuhtauksia. Kasvovesi tasapainoittaa ihon pH-arvo emäksisen puhdistuksen jälkeen normaalille tasolle (4,5-5). Näin iho säilyttää tasapainonsa, pysyy pehmeänä, kimmoisana, kosteana ja kynnys iho-ongelmien syntymiselle madaltuu.

3

Repair -kasvoöljy on raikkaan laventelin tuoksuinen, hyvin imeytyvä öljyseos, joka hoitaa vaurioitunutta ihoa lempein ottein. Seos on täynnä tulehtuneen ihon kaipaamia rasvahappoja. Öljypohjassa on käytetty ihoidenttistä ja ihon talintuotantoa tasapainottavaa jojobaa, uudistavaa ruusunmarjaöljyä, suojaavia antioksidantteja sisältävää ja ihoa syvältä ravitsevaa marulaa, kevyen koostumuksen omaavaa kalahariöljyä, tulehdusta laskevaa laventelia sekä manketti- ja yanguöljyjä, jotka kiihdyttävät ihosolujen korjaantumista. Repair on erittäin hyvä tuote etenkin tukkeutuneelle akneiholle.

4

Probiotic+ -seerumi on peilikaappini vakiopurnukka. Stressiperäinen ihokriisin keskiössä toipumisen avaintekijäksi tarvittiin toki paljon muutakin kuin kosmetiikkaa, mutta probioottiset ihonhoitotuotteet näyttelivät merkittävää osaa loistokuntoisesta pintakuivaksi ja kipeäksi muuttuneen ihon tasapainon palauttamiseksi. Hoitoeliksiiri sisältää jojobaa, seesamöljyä, sheavoita, marulaa, mutta tärkein asia on seerumin probioottitiiviys: yksi millilitra kätkee sisälleen yli miljardi elävää probioottimikrobia, joiden avulla iho pääsee aloittamaan hyvien mikrobien vallankumouksen. Koostumus on erittäin hoitava ja hennon vaniljainen tuoksu iso plussa.

esse-probioottisen-ihonhoidon-abc-4

 

5

Essen tasapainottavan ja kosteuspitoisuutta lisäävän Omega Deep Moisturizer -prebioottikasvokuurin tulisi kuulua jokaisen vuosittaisiin ihonhoitorutiineihin, vaikka iho-ongelmista ei olisi tietoakaan. Ryhdyin omegakuurille viime toukokuussa ekokosmetologini Mariannen suosituksesta. Kyseessä on noin kuukauden kuuri, joka vahvistaa ihon suojamekanismeja, syväkosteuttaa ja tukee kosteustasapainoa. Voiteessa on omegapitoista Kalaharin melonin siemenöljyä, rauhoittavaa ja hyvin imeytyvää marulaöljyä, jojobaöljyä, prebiootteja ja liuta tasapainoittavia eteerisiä öljyjä. Voiteet on pakattu pieniin purkkeihin niiden maksimaalisen säilyvyyden ja tehokkuuden takaamiseksi. Pienet voidepurkit olivat täydellinen matkakumppani viime kesän Portugalin matkallemme, jossa aurinkoa riitti: voide kosteutti juuri sopivasti auringossa kuivunutta ihoa ja rooibosuute korjasi UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita.

6

ESSE + -linjaan kuuluva Eye Contour -silmänympärysvoide on erittäin hoitava, prebiootteja sisältävä voide. Tämä on etenkin talvisin ihana tuote, sillä kosteuden haihtuminen iholta on voimakasta ja ohut silmänympärysiho tarvitsee kosteuttavia raaka-aineita pysyäkseen sileänä ja kimmoisana. Voide myös vaalentaa silmänympärysihoa sisältämänsä päivänkakkarauutteen avulla, se kun hillitsee ihosoluja hapettavan tyrosinaasi-entsyymin vaikutusta.

7

Ihastuin Essen Eye & Lip -voiteeseen Esse-kasvohoidossa ja käytän etenkin nyt talviaikaan hyaluronihappopitoista voidetta myös huulilla – sen jättämä ohuen ohut suojakalvo kosteuttaa hämmästyttävän pitkäkestoisesti ja imeytyy silti nopeasti. Voide hellii erityisesti ohutta silmänympärysihoa, sillä se sisältää ihon sebumin koostumuksen kanssa lähes identtisia raaka-aineita, jotka läpäisevät ihon, laskevat turvotusta ja ehkäisevät kuivumista.

esse-probioottisen-ihonhoidon-abc-2

15 % alennus ESSE Organic Skincare -kasvohoidoista Rovaniemellä

Rovaniemen Sampokeskuksessa sijaitseva Sagatar-hoitola tarjoaa Yellow Moodin lukijoille 15 % alennuksen kaikista maaliskuun loppuun menneissä varatuista kasvohoidoista. Löydät tästä viisi erilaista hoitovaihtoehtoa. Varaa aikasi sähköisessä ajanvarauksessa 31.3.2018 mennessä ja kirjoita kohtaan ’Muistiinpanot’ Yellow Mood -kamppis.

Nyt kannattaa varata vaikka tuleville kuukausille useampi säännöllinen hoitoaika kerralla, koska alennus on poikkeuksellisen korkea. Muistathan, että mikäli varatut ajat pitää perua tai siirtää, se tulee tehdä viimeistään yhtä vuorokautta aiemmin puhelimitse ja saman päivän aikana tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % palvelun hinnasta.

Sagatar-hoitola | Rovakatu 28, 96200 Rovaniemi | 040 161 8806 | info@sagatar.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Terve ja kaunis iho probioottisella ihonhoidolla
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Kahina Giving Beauty & marokkolaiset kauneudenhoitorituaalit
Herbfarmacy – herkän ihon luonnonkosmetiikkaa