Taika – koska luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille

Kaupallinen yhteistyö Natural Goods Company ja Taika.

Miellyttävät tuoksut, toimivat koostumukset, kotimaisuus, riittoisuus ja huokeus. Kotimainen Taika on matalan tutustumiskynnyksen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka erinomaisen hinta-laatusuhteen tuotteet ovat kaikkien saatavilla budjetista riippumatta.

Taika Edullinen Toimiva Luonnonkosmetiikka

Nyt kuulolle kaikki toimivaa budjettikosmetiikkaa metsästäneet: kotimainen Taika on saapunut tekemään edullisen luonnonkosmetiikan vallankumouksen! Cosmos Natural -sertifioidulle sarjalle on helppo ennustaa suursuosiota, sillä se on kotimainen, vegaaninen, hiilineutraali ja tuotteissa on paitsi upeat tuoksut, myös erinomaiset koostumukset.

Taikan tuotteet maksavat kalleimmillaan 9,50 euroa ja nyt ne saa kaiken kukkuraksi 30 % lisäalennuksella Natural Goods Companyn Hyviltä päiviltä! Taikan tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä kymmenen tuotetta: päivävoide, yövoide, puhdistusgeeli kasvoille, misellivesi, silmänympärysvoide, suihkugeeli, vartalovoide, käsisaippua, käsivoide ja jalkavoide. Ylellisen luonnonkosmetiikan rinnalle on jo pidempään kaivattu markettihintaista kosmetiikkaa, joka on mahdollisimman monen saatavilla.

Pakkaukset on valmistettu kierrätysmuovista eikä tyylissä ole menty sieltä missä aita on matalin. Taika toimii erinomaisena edullisen luonnonkosmetiikan sanansaattajana niillekin, jotka kokeilevat luonnonkosmetiikkaa ensimmäisiä kertoja. En ole törmännyt reilun vuosikymmenen kestäneen kosmetiikkatestaajaurani aikana näin huokeaan luonnonkosmetiikan sarjaan, jossa tuotteiden kohdalla vakuuttavat niin koostumukset, raaka-aineet kuin tuoksutkin.

Taika on sarja, josta on helppo olla innoissaan ja esittelenkin teille alempana sarjan jokaisen tuotteen. Tiedossa on esimerkiksi antikuivattava käsisaippua (jota on kulutettu Lapissa pullotolkulla), tehokas ja hedelmäisen tuoksuinen misellivesi, hemmotteleva suihkugeeli ja älyttömän nopeasti imeytyvä käsivoide.

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Luonto

Miten tehdä hyviä valintoja kosmetiikkaostoksilla?

Kosmetiikkaviidakossa samoilu ei ole aina mutkatonta, mutta Natural Goods Company on tehnyt siitä asteen verran helpompaa. Heidän verkkokaupastaan löytyy nimittäin nykyään Hyvä valinta -sivu, jonka alle on luotu kategoriat seuraaville tuotteille: suomalaiset, vegaaniset, hiilineutraalit ja zero waste.

Suomalaiset-kategoriaan on listattu vain kotimaisten brändien tuotteita kuten Four Reasons, Luonkos ja Taika. Kotimainen kosmetiikka on helposti jäljitettävää ja tuotantoprosessit läpinäkyviä. Vegaaniset-kategoriassa on luonnollisesti vain ilman eläinperäisiä tuotteita kuten hunajaa, mehiläisvahaa sekä lampaan villarasvaa valmistettua kosmetiikkaa.

Hiilineutraalit-kategoriaan on valittu tuotteet, joiden hiilidioksidipäästöt on minimoitu tai tasapainoitettu lähelle nollaa. Hiilineutraaliuteen vaikuttaa mm. tuotantoon kuluva energia, kuljetusketjujen pituus, raaka-aineiden viljelytavat, pakkausmateriaalit ja niiden kierrätysmahdollisuudet. Zero waste -kategoriasta löydät tuotteita, joissa ylimääräisen jätteen syntyminen on minimoitu tai niissä on hyödynnetty hävikkiraaka-aineita.

Taika osuu näistä kategorioista kolmeen: vegaaniseen, kotimaiseen ja hiilineutraaliin.

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Puhdistusgeeli

Taikan aktiiviraaka-aineet

Taikan kaikki tuotteet sisältävät kolmea tehoraaka-ainetta, jonka lisäksi tuotteita on formuloitu yksilöllisesti tietysti spesifit käyttötarkoitukset mielessä. Sarjan kolmen pääraaka-aineen keskiössä on ennen kaikkea hoitavuus ja sopivuus mahdollisimman monille – myös herkkäihoisille.

Useita mikroravinteita sisältävää koivunmahlaa on käytetty tuomaan tuotteisiin kosteuttavaa ja rauhoittavaa vaikutusta – tämän huomaa etenkin sarjan kasvojen, käsien ja vartalon pesutuotteista, joista yksikään ei ole geelimäisestä muodostaan huolimatta kuivattava. Mahla sisältää melkoisen kattauksen mineraaleja, rakentavia aminohappoja sekä vitamiineja, joita iho rakastaa.

Toinen tehoraaka-aine on ksylitoli, joka lisää ihon kosteustasapainoa tukemalla ihon suojabarriäärin toimintaa. Herkällekin iholle sopiva ksylitoli on humektantti, joka auttaa pitämään ihon kosteutettuna – tämä ominaisuus on etenkin Suomen sääolosuhteissa erittäin toivottu. Se myös saattaa lisätä hyaluronihapon määrää ihossa. Kasviglyseriini kosteuttaa, lisää ihon kimmoisuutta ja muodostaa suojaavan kalvon tukkimatta ihohuokosia. Se sitoo kosteutta ihoon ja edesauttaa muiden tehoaineiden imeytymistä.

Näiden lisäksi sarjan voidemaisia tuotteita on täydennetty hoitavilla kasvivahoilla kuten sheavoilla ja kokonaisilla kasviöljyillä kuten auringonkukalla sekä pellavansiemenellä. Osa tuotteista sisältää myös kasviuutteita kuten tyrniä, ruiskaunokkia ja pakurikääpää.

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Puhdistus

Kosteuttava misellipuhdistusvesi

Hedelmäisen tuoksuinen misellivesi on täydellinen niin arkikäyttöön kuin kesäreissuille. Käytännössä misellivesi on tekninen puhdistusneste, jonka toiminta perustuu puhtaasti kemiaan: pallonmuotoisten misellimolekyylien sisäpinnalla on hydrofilinen pää ja ulkopinnalla hydrofobinen pää. Hydrofobiset (vesipakoiset) päät vetävät puoleensa kaikkia vettä hylkiviä rasvaliukoisia aineita kuten talia, meikinjäämiä ja muita epäpuhtauksia. Kaikille ihotyypeille sopiva misellivesi puhdistaa meikit moitteettomasti ja toimittaa samalla kasvoveden virkaa, jolloin monia puteleita ei tarvita. Tätä voi mainiosti käyttää myös muiden puhdistustuotteiden rinnalla viimeistelemään lopputuloksen. Riittoisa misellivesi sopii näppärästi ihonpuhdistukseen myös niinä päivinä, kun ei ole meikannut.

Kosteuttava puhdistusgeeli

Monien edullisen kosmetiikan puhdistusaineiden helmasynti on kuivattavuus ja siksi en suosittele niitä juuri koskaan. Yllätykseni oli suuri, kun huomasin ettei Taikan sulfaatittoman puhdistusgeelin suhteen tästä efektistä ole tietoakaan. Täydellisesti levittyvä ja kevyesti vaahtoava geeli poistaa niin kevyen kuin paksunkin meikkikerroksen. Iho jää silkkisen pehmeäksi ja puhtaaksi ilman natisevaa kuivuutta. Sanoisin, että tämä erinomainen putsari sopii lähes kaikille ihotyypeille kuivaa tai muuten todella ongelmaista/haastavaa ihoa lukuunottamatta. Putsarissa on valloittavan raikas sekä hedelmäinen tuoksu.

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Voide

Päivävoide

Unelmanpehmeä päivävoide sisältää kosteuttavaa koivunmahlaa, ksylitolia, sheavoita ja kasviöljyjä. Kevyen koostumukseen omaava voide imeytyy kasvoille nopeasti ja sopii todella hyvin myös meikin alle. Voide ei jää pyörimään kasvoille tai tee ihon pinnasta kiiltävää. Ihotuntuma on käytön jälkeen samettisen tasainen ja pehmeä, jonka ansiosta myös meikki levittyy kauniisti. Parhaiten voide sopii normaalille aikuiselle iholle, jolla ei ole erityisiä ongelmia. Sopii loistavasti myös miesten iholle esimerkiksi parranajon jälkeen!

Yövoide

Taikan yövoide on päivävoiteesta hieman täyteläisempi ja hoitavampi versio, vaikka raaka-aineet ovatkin samat. Voide ei silti ole paksua tai tahmeaa, vaan melko kevyttä ja nopeasti imeytyvää kuten päivävoiteessakin. Iho jää aavistuksen pehmoisemmaksi ja kosteutetummaksi kuin päivävoiteen jäljiltä. Jos olet kuivaihoinen, valitse suosiolla yövoide myös päiväkäyttöön.

Silmänympärysvoide

Hajusteeton silmänympärysvoide on koostumukseltaan täydellisen hyvin levittyvää. Voide on samaan aikaan ohuehkoa (mutta ei valuvaa) ja aavistuksen täyteläistä. Herkkä silmänympärysiho imeyttää voiteen hetkessä ja tekee ohuen ihon kimmoisan pehmeäksi. Voide jättää kuivuttuaan himmeän mattapinnan. Silmänympärysvoiteessa on muutoin samat raaka-aineet kuin kasvovoiteissa, mutta lisänä on rauhoittavaa ja turvotusta laskevaa ruiskaunokkia. Erinomainen vaihtoehto ensimmäiseksi silmänympärysvoiteeksi!

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Kasisaippua

Suihkugeeli

Hellävarainen, makean tuoksuinen, miedosti vaahtoava ja ihana. Sellainen on Taikan suihkugeeli. Älyttömän hyvä arkituote, joka tekee sen mitä lupaa. Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, ettei geeli kuivata ihoa ollenkaan, vaan jättää ihon pehmeän samettiseksi aivan kuten sarjan muutkin puhdistustuotteet. Koko perheen luottotuote, joka sopii myös mökkituliaisiksi!

Käsisaippua

Meillä on lotrattu jo useampi pumppupullollinen tätä käsisaippuaa! Tämä on meidän suosikki siksi, ettei se kuivattanut ihoa runsaasta käsienpesusta huolimatta edes talvipakkasilla, kiitos saippuan sisältämän glyserolin ja manteliöljyn. Saippua on todella riittoisaa ja vaahtoaa kevyesti, lisäksi tuoksu on trooppisen raikas ja hedelmäinen. Kerrassaan ihana arjen luottotuote, tätä voin suositella kyllä ihan kaikille kuten suihkugeeliäkin!

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Vartalovoide

Kosteuttava vartalovoide

Vartalovoide antaa iholle takuuvarmaa ja luotettavaa pehmeyttä. Pidän henkilökohtaisesti hieman enemmän tuoksuvista vartalotuotteista, olisi ihana jos tämä tuoksuisi samalle kuin sarjan käsisaippua. Todella hyvä perustuote koko perheelle ihon kosteuttamiseen kuumien kesäpäivien jälkeen.

Kosteuttava käsivoide

Erittäin silkkisen koostumuksen omaava käsivoide on todella riittoisaa. Päätetyötä tekevänä annan suuren plussan siitä, että voide imeytyy sutjakkaasti ja mahdollistaa näpyttelyn sekuntien päästä levityksestä. Voide ei tuoksu juuri miltään ja se on itse asiassa ainoa juttu mitä tähän tuotteeseen kaipaisin. Todella hyvä perustuote, jota ostaa mielellään yhden työpaikalle, yhden kotiin ja yhden käsilaukkuun.

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Jalkavoide

Kosteuttava jalkavoide

Mikä olisikaan parempaa kuin kosteuttava, mutta antitahmaava jalkavoide? Ihana tuote etenkin nyt kesällä, kun kulkee nurmikolla sekä rannalla varpasilteen ja jalkapohjia tulee pestyä ahkerammin. Varma kosteuttaja, joka imeytyy muiden Taikan voiteiden lailla hujauksessa. Sopii myös tehohoidoksi kuiville polville tai kyynärpäille ja olenpa toisinaan sipaissut tätä myös kosteutta janoaville huulille! Tuoksu on todella ihana kevyen metsäinen, hento ja todella raikas.

Taika Edullinen Luonnonkosmetiikka Kasivoide

Oletko jo kokeillut tai aiotko kokeilla Taikaa? Kerro kommenteissa!

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Novexpertin täsmälinjat, eli näin hoidat parhaiten rasvoittuvaa ja herkkyyteen taipuvaista normaalia ihotyyppiä
Kotikahvilan ABC
Maailman paras luonnonkosmetiikan ripsiväri peittoaa synteettiset kilpailijansa ja maksaa alle 13 €
Idättäminen kotona on helppoa – ota talteen ohjeet, joilla onnistut takuuvarmasti!