Heleä kesämeikki Avrililla ja kasvojen hoitorutiini aurinkokylvyn jälkeen

Kaupallinen yhteistyö Biodelly.

Tämän kesän meikki muotoutuu heleän meikkipohjan, tuuheiden ripsien ja maanläheisen silmämeikin ympärille. Päivettynyttä ihoa korostetaan korallin sävyillä, joita sipaistaan ainakin poskipäille ja huulille. Huolettoman kuulaan ja kauniin meikin tuunaa myös hetkessä juhlakuosiin. Lue alta vinkkini myös siihen kuinka poistat aurinkosuojan kasvoilta tehokkaasti ja tarjoat iholle ravinteita aurinkokylpyjen jälkeen!

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 11

Rakastan kesällä kevyttä meikkipohjaa, joka antaa samalla tarvittavan aurinkosuojan. Tässä meikkilookissa yhdistyy monta tuttua suosikkituotetta, mutta samalla nappasin kokeiluun muutaman uutuuden. Meikki rakentuu pääasiassa edullisen luonnonkosmetiikan pioneerityötä tehneen Avrilin timanttisten tuotteiden pohjalle, mutta löysin myös muutaman erittäin ajankohtaisen helmen Evolvelta, Lily Lololta ja Laveralta. Tämän meikin tekniikat ovat erittäin yksinkertaisia – sinun ei siis tarvitse olla mikään meikkivelho saadaksesi lookin onnistumaan. Lopputulos on kuulas, siisti ja samalla rento – juuri kuten kesään kuuluukin.

Olen käyttänyt Avrilin värikosmetiikkaa vuosien ajan, sillä tuotteiden sävyvalikoima on hyvä arkimeikkien suhteen, koostumukset kestäviä ja hinta hyvin edullinen. Suosikkejani ovat erityisesti sarjan luomivärit, huulipunakynät, poskipunat ja aurinkopuuterit – kaikki niin toimivia, ettei niitä voi millään uskoa niin edullisiksi kuin ne ovat! Katso alta edullisen värikosmetiikan TOP-bongaukset (löysin vahingossa myös heittämällä parhaan luonnonkosmetiikan ripsivärin tähän mennessä). Kirjoitin pienet opastukset myös siitä kuinka poistaa aurinkosuoja kasvoilta ja vartalolta aurinkokylvyn jälkeen.

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 3

Avril-meikkiresepti

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 6

Meikkipohja

Ennen kuin siirryin meikkaamaan, kerrostin kasvoille vähän kasvovettä ja levitin kasvoöljyn. Sitten levitin koko kasvoille itselleni täysin uuden meikkipohjan: Evolven SPF20 sävyttävän kasvovoiteen sävyssä light medium. Voide on koostumukseltaan erittäin silkkistä, täyteläistä, mutta samalla kevyttä. Minulle vinkattiin Biodellyltä, että voide jättää kasvoille kerrassaan upean hehkun ja tämän voin kyllä allekirjoittaa. Ihosta tuli kertaheitolla supermehukas! Ota aluksi vain pieni pumppaus – se luultavasti riittää koko kasvoille! Peittävyydeltään voide ei sellaisenaan riittäisi omille kasvoilleni, mutta jumalaisen kuullon se antaa. Evolven sävyttävä voide on loistava kaupunkikäyttöön, mutta jos kaipaat reilumpaa peittävyyttä ja korkeampia suojakertoimia, Alga Mariksen sävyttävät aurinkovoiteet ovat loistava vaihtoehto! Niitä käytän itsekin aina, kun suuntaan veden äärelle (ja nämä ovat nyt 15 % alessa).

Seuraavaksi levitin siveltimellä Avril peitevoidetta sävyssä Porcelaine silmänalusille, silmäluomien pohjustukseksi sekä satunnaisiin kasvojen punoittaviin kohtiin ja taputtelin sormilla tasaiseksi. Rakastan voidemaisia peitetuotteita, sillä silmänaluseni suorastaan huutavat vaaleaa yllensä. Avrilin peitevoide yllätti positiivisesti. Kunhan iho on kosteutettu, voide blendautuu iholle todella luonnollisesti. Levitin tuotetta silmänalusille ensin yhden ohuen kerroksen, lisäsin ilmavalla siveltimellä päälle ultrakevyesti puuteria ja lisäsin vielä toisen kerroksen peitevoidetta sekä puuteria. Muille kasvojen paikallisille alueille riitti yksi todella ohut kerros. Reilun kympin hinta on luonnonkosmetiikan peitevoiden edullisimmista päästä ja hinta-laatusuhde on todellakin kunnossa!

Lopuksi lisäsin Avril kivipuuteria sävyssä Porcelain ohuesti otsalle, nenälle ja leuan alueelle. En ole koko kasvoilla olevan kostean dewy-lookin ylin ystävä, vaikka kuultoa meikistä saakin löytyä, eli tässäkin kannattaa tehdä juuri kuten itsestä hyvältä tuntuu. Puuteri on ihanan hengittävä ja koska meikin juju on kuulto, ohut kerros riittää mainiosti.

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 5

Muotoilu

Seuraavaksi muotoilin kasvot Avril Caramel Doré -aurinkopuuterilla, jossa on tavallista vähemmän sävyä normaalisti suosimiini aurinkopuutereihin verrattuna. Jännitin hieman saanko tällä vaalealla sävyllä haluamaani päivettynyttä lookia, mutta mitä vielä! Hehkuhippuja sisältävä puuteri on omiaan antamaan kasvoille tervettä päivetystä ilman pelkoa yliannostuksesta. Neutraalin vaaleanruskea, aavistuksen pronssiin taittava sävy sopii etenkin meille vaaleaihoisille korostamaan kasvojen parhaita puolia. Jos haluat tuoda kasvoille kapeampaa muotoa, ota ohuehko ja ilmava sivellin ja levitä aurinkopuuteria kevyesti heti poskiluun alapuolelle. Lisäksi aurinkopuuteria voi levittää isolla ja ilmavalla siveltimellä yläotsalle, leukaperiin, kaulalle sekä dekolteelle. Jos kaipaat hieman tummempaa sävyä, valitse Ambrée.

Poskipäille valitsin Avril Rose Nacrén, joka on lämmin pinkki sävy pienellä vivahduksella puuteripersikkaa. Käytän yleensä hyvin viileitä ja kirkkaita pinkkejä, mutta halusin tällä kertaa jotain erilaista. Klassinen sävy tuo poskipäille muutamalla kevyllä sipaisulla kaivattua muotoa ja lämpöä, sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja sisältää hennosti hohdetta. Jos olet etsiskellyt uutta suosikkiposkipunaa, se saattaa hyvinkin olla tässä eikä alle kahdeksan euron hintakaan huimaa päätä!

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve Paras Luonnonkosmetiikan Ripsivari

Silmät

Olen aiemminkin hehkuttanut Avrilin luomivärien loistavaa pigmenttisyyttä. Koostumus ja levittyvyys ovat nekin erinomaisella tolalla ja kevyellä sipaisulla saa halutessaan aikaan näyttävää jälkeä. Tällä kertaa halusin kuitenkin antaa tilaa ripsille ja meikkasin luomet neutraalin beigellä Beige Mat -sävyllä levittäen sen koko luomelle.

Alaripsien tyveen tein kevyen rajauksen tummanruskealla Cannelle Mat -sävyllä (käytän tätä vuoden jokaisena päivänä). Meikkiin sopisi täydellisesti myös vaalea helmiäissävy Ivoire Nacré, jolla saa kostean siveltimen kanssa upean hopeista kuultoa! Toivottavasti sävyvalikoima kasvaa tulevaisuudessa, luomivärit kun ovat timanttisia.

Olen palkinnut Lily Lolon perusripsarin parina kertana vuoden parhaana ripsivärinä Green Beauty Awardseissa, mutta päätin tällä kertaa kokeille Lily Lolon muhkeampaa sisartuotetta. Sudin ripsiin pari kerrosta Lily Lolo Big Lash Mascaraa, jonka pahkun muheva ja tiimalasin muotoinen harja on fan-tas-ti-nen! Rakastan tuuheita ripsiväriharjoja (ne toimivat parhaiten omissa ripsissäni) ja tällä lopputuloksesta sai paitsi kauniisti erotellut, myös tuuheat ripset.

Oikein raikas ja näyttävä look olematta liian raskas. Täytyy myös hehkuttaa sitä, että taivutukset pysyivät täydellisinä läpi kuuman hellepäivän eikä ripsari varissut lainkaan. Täysi kymppi!

Paras Kulmakarvageeli Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 2 Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 4

Kulmat ja huulet

Käytin kulmakarvoihin tuotetta, johon koukutuin viime vuoden lopulla kokeiltuani sitä ensimmäistä kertaa. Yellow Moodin vakkarilukijat tietävät, että olen vannonut vuosia Zuiin Taupe -kulmakynään, vaan enpäs enää! Tämä maaginen kelkankääntäjä oli tietysti Laveran sävyttävä kulmageeli. Sävy on täydellinen neutraalin ruskea joka sopii lähes kaikille, kätevä levitysharja tekee luonnollista jälkeä ja sillä sutii karvat sekunneissa ojennukseen. Olen koukuttanut tähän tuotteeseen jo pari ystäväänikin – tämä on must have, mikäli et ole vielä löytänyt kulmatuotteiden osalta sitä oikeaa.

Huulille sudin alle kuusi euroa maksavaa Avril huulipunakynä Bois de Rosea (myös sävyt Rose Bonbon, Vrai Rouge ja Corail ovat herkkuja!). Kompakteissa huulipunakynissä on järjettömän intensiiviset ja puhtaat sävyt sekä silkkinen koostumus. Pehmeä kynä tekee huulen pinnasta mattaisen täyteläisen eikä puna kuivata huulia lainkaan. Plussaa myös siitä, että huulipunakynät kuluvat huulilta pois tasaisen huolettomasti.

Meikki Luonnonkosmetiikka Hannamari Rahkonen Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 10

Helppo muunnos juhlavammaksi meikiksi

Kuultava perusmeikki toimii juhlissa sellaisenaankin, jos huulille lisää kirkkaanpunaista huulipunakynää. Tällä kertaa päädyin kuitenkin pysymään samassa kesäisessä huulipunasävyssä, mutta korostin silmiä. Kerrostin ulkoreunan luomivakoon kevyesti kuivalla siveltimellä tummanruskeaa Cannelle Mat -luomiväriä ja häivytin sävyn kohti keskiluomea. Lisäsin sävyä tuhdimmin myös alaripsien tyveen ja häivytin pumpulipuikolla, jotta lopputulos olisi hieman sumuinen.

Jos haluat silmämeikkiin hieman hohdetta, voit käyttää Avrilin aurinkopuuteria Cannelle Mat -luomivärin tapaan ja levittää poskipunaa silmäluomien sisänurkasta kohti keskiosaa. Kostealla siveltimellä käytettynä molemmat tuotteet luovat silmämeikkiin upeasti hohtavan lopputuloksen!

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 8

Aurinkosuojan poisto kasvoilta

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojan poistaminen on yksinkertaisen ihonhoitorutiininin takana. Tämän metodin ytimessä on kaksoispuhdistus puhdistusöljyllä sekä misellivedellä, joita tehostetaan vielä konjac-ihonhoitosienellä. Aurinkosuojat ovat öljypohjaisia, joten ne saa poistettua iholta parhaiten öljypohjaisella puhdistusaineella – sen avulla aurinkosuoja ”sulaa” pois iholta eikä jää tukkimaan ihohuokosia.

Levitä illalla kuiville kasvoille puhdistusöljyä ja hiero kasvot läpi pyörivin liikkein. Avrilin puhdistusöljy on tähän erinomainen vaihtoehto. Aavistuksen sitruunalla tuoksuva öljy sisältää emulgaattorin, eli se sopii niin tuplapuhdistukseen kuin yksinäänkin käytettäväksi. Viimeistele puhdistus kostealla konjac-sienellä, jotta saat ongittua jokaikisen aurinkosuojafiltterin hippusen ihohuokosista. Sieni kuorii ihoa samalla hellävaraisesti, jolloin maksimoit muiden hoitotuotteiden parhaan imeytymisen.

Voit käyttää halutessasi myös pehmeää musliiniliinaa. Kastele liina kuuman veden alla, rutista kuivaksi ja poista öljy sekä meikinjämät liinalla lempein ottein (älä hankaa).

Viimeistele puhdistus Evolven Deep Clean -misellivedellä. Misellimolekyylit vetävät iholta itseensä loputkin meikkijämät sekä epäpuhtaudet ja toimii samalla kasvovetenä, eli et tarvitse erillistä kasvovettä. Ota misellivettä kolmen pumppauksen verran kestovanulapulle tai pehmeään musliiniliinaan ja pyyhi kasvot huolellisesti (erityisesti nenänpielet, kaula ja silmänympärysalue). Misellivesi sisältää hoitavia raaka-aineita kuten solujen uudistumista tukevaa granaattiomenaa, kosteuttavaa hyaluronihappoa ja moringapeptidejä, jotka poistavat tehokkaasti ilmansaasteiden mikropartikkeleita.

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 7

Ihon ravintolataus puhdistuksen jälkeen

Puhdistuksen jälkeen iho janoaa kosteutta ja uudistavia raaka-aineita hyvin imeytyvässä muodossa. Erityisesti aurinkopäivien jäljiltä on tärkeää huolehtia siitä, että iho saa soluja uudistavia raaka-aineita riittävän pienimolekyylisessä ja siten hyvin imeytyvässä muodossa. Jokaiselle ihotyypille sopiva Evolve Superfood 360 -seerumi on monivaikutteinen superfood-cocktail, joka tekee ihosta kimmoisamman ja sitä kautta juonteista vähemmän erottuvia, ennaltaehkäisee pigmenttimuutoksia ja kirkastaa.

Seerumin sisältämän Cacay-öljyn salainen ase piilee ravintopitoisuudessa ja koostumuksessa: kosteustasapainoa tukeva öljy sisältää runsaasti retinolin tavoin vaikuttavia aineita ja on nopeasti imeytyvä. Inchi Peptidit tukevat ihon kiinteänä pysymistä ja tasoittavat juonteita. Maca stimuloi uusien ihosolujen muodostumista ja kirkastaa.

Kasvoöljy kuuluu ihonhoitorutiiniin vuodenajasta riippumatta. Evolve Bio-Retinol + C -boosteri sopii väsähtäneelle, pigmenttimuutoksia sisältävälle ja elottomalle iholle. Öljy on pullollaan omega-rasvahappoja ja kunnon glow-efektin mahdollistavia täsmäraaka-aineita. Ascorbyl Tetraisopalmitate on öljyliukoinen C-vitamiinijohdannainen, joka estää pigmenttimuutoksia ja kirkastaa ihon sävyä vauhdittamalla solujen uudistumista. Bakuchiol kirkastaa ja tehostaa ihosolujen uudistumista.

Ruusunmarjaöljy kirkastaa ja tasoittaa ihoa, jonka lisäksi sen sisältämä luonnollinen A-vitamiini uudistaa ja parantaa kollageenin tuotantoa. Tyrniöljyn sisältämä palmitoleiinihappo pehmentää, kosteuttaa, uudistaa ja ravitsee. Samettinen ja hyvin imeytyvä koostumus on saatu aikaan kapryylitriglysiredeillä, joten tuote sopii täydellisesti myös aamuisin meikin alle.

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikan Edullisilla Merkeillä Avril Evolve 9

Aurinkosuojan poisto vartalolta

Viimeiseksi vinkkaan vielä parista herkullisesta Evolve-uutuudesta. Sarjalta on tullut karkkimaisen omenainen suihkugeeli, jota voi käyttää pesusienen ja pienen öljytilkan kanssa myös aurinkosuojan poistoon vartalolta. Tämä on myös ihana mökkitulianen! Jos haluat tehostaa vartalonpuhdistusta fysikaalisista aurinkosuojista voit myös kuoria ihon  kuorinta-aineella tai kinnasta apuna käyttäen – esimerkiksi Zuiilta löytyy ihan huikean hyvä kuorintahanska.

Pesun jälkeen vartalon iho kannattaa ehdottomasti kosteuttaa, siihen toimii mainiosti Evolven Super Berry -vartaloöljy, joka on jälleen kerran sellaista kesätuoksutykistystä että oksat pois! Jos rakastat makeita tuoksuja, ihastut öljyyn taatusti – puolisoni sanoi, että hänellä tulee tästä ensimmäisenä mieleen sana leikkisä. Ruusunmarjaa, vadelmaa ja granaattiöljyä sisältävässä öljyssä on kätevä pumppuosa mukana ja se imeytyy salaman nopeasti. Parasta on köllähtää sänkyyn makean marjan tuoksuisena pehmona, heh.

Jos iho on ottanut hieman osumaa auringosta, viilentävä After Sun on omiaan tuomaan huojennusta ja aktivoimaan solukorjausta sekä nopeuttamaan palamisesta toipumista. Voiteessa on useita kosteustasapainoa tukevia raaka-aineita kuten karitevoita, kasviöljyjä, suojaavia flavonoideja, aminohappoja ja punoitusta hillitsevää bisabololia.

Löytyikö meikkilookista tai ihonhoitotuotteista sun lemppareita? Mitä?

Helppo Kesameikki Luonnonkosmetiikalla

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Yellow Mood Beauty Rituals – Minna Oey
Raudanpuuteanemia – vai oliko sittenkään?
Luonnollinen hampaidenvalkaisu Warpaintilla
40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista