Toivejuttu: päivittäisen elämän 5 tärkeintä asiaa

Sain läjäpäin kivoja kysymyksiä vastikään järjestämääni arvontaan ja olen ottanut nyt työn alle vastata näihin. Kysymyksiä tuli kaikkineen yli 100 ja koska jotkin vastauksista on kovin laajoja, päätin tehdä osasta tällaisia kevyempiä hyvän mielen minipostauksia. Aloitetaan tänään kuitenkin tällä:

Talvi Rovaniemi

Kysymys: Jos sun pitäisi nimetä 5 tärkeintä yksittäistä asiaa, jotka on sulle päivittäin ehdottoman tärkeitä, mitä ne olisi? Olisi kiva kuulla mahdollisimman spesifisti esim. jos kyseessä tuote niin mikä tai joku go-to ruoka tms. 🙂

1

Aamuespresso. Rakastan pehmeän, tummapaahtoisen, itsejauhetun ja AeroPressillä valmistetun espresson makua ja siihen liittyvää rituaalia valtavasti. En koskaan kittaa kahvia nopeasti kitusiini, vaan nautin joka siemauksesta. Ei ole tavatonta, että juon aamuista espressokupillistani vielä kahden tunninkin päästä. Siitä lähtien, kun olemme alkaneet molemmat työskennellä kotona, Tuomas on valmistanut minulle joka aamu espresson ja tuonut sen sänkyyn. Hän on kumppanina muutenkin erittäin huomaavainen, mutta aamukaffi on kyllä arkirakkauden osoitusten joukossa ihan omassa luokassaan <3

2

Rauhalliset aamut. Tämä on hieman jatkoa edelliselle kohdalle: hyvä päivä alkaa rauhallisesta aamusta. Aamuhaahuilu on ihanaa – kietoudun valkoiseen aamutakkiini, hieron kasvot, juon kaffia, istahdan sohvalle lukemaan hetkeksi kirjaa, nautin aamun valosta ja olen vain hiljaa. Koen rauhalliset aamut tärkeiksi, jotta saan jokaiseen uuteen päivään oikeanlaisen tunnetilan ja luovuuden päälle, samalla ehdin valmistautua henkisesti päivän koitoksiin. Tykkään jutella, mutta aamu ei ole sille oikea aika. Joskus aamuhetki kestää puoli tuntia, toisina päivinä tunnin tai kaksikin. Työt aloitan keskimäärin klo 9 aikaan, mutta en sovi koskaan tapaamisia tai puheluita ennen klo 10 (ellei ole pakottava tarve tai mikään muu aika ei sovi). Tunnit ennen kymmentä ovat minun.

Hannamari Rahkonen

3

Paasto. Väitän, että ketogeeniseen ruokavalioon yhdistettynä pätkäpaasto ja pidemmät paastot ovat yksi suurimmista terveyttä edistävistä asioista ja niiden tulisi kuulua kaikkien elämään jossain määrin. Se vapauttaa energiaa ruoan miettimisestä, ruokkii luovuutta, antaa energiaa ja uudistaa kehoa. Paastoan tällä hetkellä joka päivä vähintään 18-24 tuntia, mutta olen ottanut nyt kevään mittaan arsenaaliin lisäksi myös pidemmät 60-72 tunnin paastot. Kirjoitan aiheesta parhaillaan laajempaa postausta, joten en paneudu tähän nyt tämän enempää.

4

Riemu. Meillä on ollut koiria yli kahdeksan vuoden ajan ja täytyy kyllä sanoa, että heidän rakkaus on aina uskollista ja läsnäolo sekä onnellisuus tarttuvaa. Ja aivan kuten ihmistenkin suhteen, myös eläinten kunnioitus ja rakkaus pitää ansaita hyvyydellä ja luotettavuudella. Tämä meidän seitsenkiloinen nokipallo mönkii aamuisin sänkymme alta lonkat kolistellen heti kun kuulee että olemme heränneet. Hän juoksee kintereillä puuhea häntä huiskaten ja kostea kirsu paljaisiin pohkeisiin osuen. Sen lisäksi, että Riemun ilo on aina vilpitöntä ja tarttuvaa, hän myös pitää elämän aktiivisena ja varmistaa, että joka päivä ulkoillaan raikkaassa ilmassa.

5

Kuuma suihku. Vesi on elementtini, se rauhoittaa ja maadoittaa tehokkaammin kuin mikään muu keino. Hermostoni hyrräsi etenkin muutama vuosi sitten vielä todella helposti ylikierroksilla, mutta kuuma suihku auttoi aina. Rakastan lämpimän veden lämpöä sekä tuntua iholla ja käynkin aina ennen nukkumaanmenoa suihkussa, jossa toteutan samalla kasvojenpuhdistus- ja hoitorituaalin. Se on keholleni ja mielelleni merkki siitä, että nyt on aika valmistautua lepäämään. Lisäksi on ihana pujahtaa sänkyyn, kun iho on suihkunraikas!

+ 1 x bonus: meidän koti, joka on itselleni maailman suurin turvasatama. Tämä on rakennettu yhdessä rakkaudella ja se huokuu niin tunnelmasta kuin sisustuksestakin.

Haiha

Tähän liittyen olisi kiva kuulla vinkkejä siitä, miten hermoston ylikierrostilasta pääsisi irti. Kaikenlaista olen jo koittanut, mutta edelleenkin vaikka hiihtolenkki tai jonkinlainen isompi säikähdys/kiihtyminen saattaa jättää sykkeen pitkäksi aikaa (esimerkiksi viikko) korkealle, mikä johtaa liian aikaiseen heräämiseen).

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

25 asiaa meistä toistemme kertomana
Miten saada luovasta työstä taloudellisesti tuottavaa?
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet