25 asiaa meistä toistemme kertomana

Me saatiin Tuomaksen kanssa kiva idea ja päätettiin toteuttaa yhdessä meidän oma versio parihaasteesta, onhan tätä yhteistä taivalta takana jo 10 vuotta. Muutamia kysymyksiä valitsin joistain tietämistäni haasteista, mutta suurimman osan keksin itse. Syntyi 25 kysymystä, joihin vastasimme omillamme (ja joiden lopputulosta kikattelimme jälkikäteen). Lopputulos oli hauska, kyllä me taidamme toisemme jo aika hyvin tuntea.

1. Mihin kiinnitit puolisossasi aivan ensimmäisellä tapaamiskerralla huomiosi?

Tuomas: Omaperäisyyteen. Johonkin joka on silti samaa jota on minussakin.

Hannamari: Tuomas oli hyvin erilainen kuin kukaan muu aiemmin tapaamani mies. Ensimmäisellä tapaamiskerrallamme emme edes puhuneet toisillemme eivätkä katseemme kohdanneet. Hänestä huokui erilaisuus sekä taiteellisuus ja hän käytti pukeutumisessaan jo silloin kirkkaita värejä kuten oranssia sekä keltaista ja pukeutui tyylikkäästi. Hän vaikutti heti ensivaikutelmasta lähtien oman tiensä kulkijalta, sellaiselta jolle ”näin on aina tehty” -normit eivät merkitse liikaa. Nämä kaikki herättivät mielenkiintoni, vaikka varsinaisen seurustelun alkamiseen kului vielä neljä kuukautta.

2. Millainen puolisosi on perusluonteeltaan?

Tuomas: Eloisa.

Hannamari: Tuomas on todella rauhallinen, harkitsevainen ja rehellinen – hän ei ikinä mielistele, vaan ilmaisee mielipiteensä suoraan, silti ketään loukkaamatta. Rauhallinen ei silti tarkoita tylsää, ei ollenkaan. Hän on myös tosi rohkea ja ennakkoluuloton ihminen.

3. Mikä saa puolisosi rentoutumaan?

Tuomas: Kuuma suihku taitaa olla se paras ja yleisin vaihtoehto.

Hannamari: Ulkoiluaktiviteetit kuten maastopyöräily ja kiireetön aikataulu, se että voi tehdä asioita hetken mielijohteesta ilman suuria suunnitelmia. Meidän kodin infrapunasauna kuuluu myös häntä rentouttaviin asioihin.

4. Onko puolisollasi outoja tapoja? Mitä?

Tuomas: Kaikki melkein tyhjät pussit ja purkit täytyy tyhjentää tai yhdistää, erityisesti keittiössä. Monesti on pöydällä pieni kulho jossa on jonkin purkin pohja että sen on saanut pesuun tai kierrätykseen. Töitä tehdessään Hannamari laulaa sieltä täältä pätkiä kuulokkeista tulevan musiikin mukana.

Hannamari: Tämä on vaikea kysymys! No ainakin Tuomas keksii lauluihin aina uusia sanoituksia ja lauleskelee niitä sitten täällä kotona ja autossa. Välillä nauran silmät vedessä näitä luovuutensa lurituksia.

5. Mihin ominaisuuksiin ihastuit puolisossasi?

Tuomas: Rohkeuteen olla läsnä, kohdata asioita. Hannamari oli myös reipas ja söpö.

Hannamari: Siihen, että hän kohteli kaikkia ihmisiä sukupuolesta, iästä ja lähtökohdista riippumatta todella kunnioittavasti ja sen näki sekä puheista että teoista. Hän on myös aina ollut antelias ja altis auttamaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Minusta ne ovat valtavan kauniita ominaisuuksia kenessä tahansa.

6. Puolisoasi kuvaavin motto?

Tuomas: Mennään jo!

Missä mun kaikki on?

Hannamari: Eihän tässä nyt niin kiire ole.

Eipä hötkyillä, kyllähän sen ehtii myöhemminkin.

7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?

Tuomas: Tuoreita viikunoita.

Hannamari: Foodinin raakasuklaalla päällystettyjä cashewpähkinöitä.

8. Millainen keskustelija puolisosi on?


Tuomas: Ymmärtäväinen.

Hannamari: Tuomas on mahtava keskustelija emmekä taatusti olisi päätyneet ikinä yhteen, ellei olisi. Hän ei kaihda kohdata vaikeitakaan aiheita, on aina valmis kuuntelemaan ja ymmärtämään. Hän ei ole stereotyyppinen suomalainen joojoo-mies, vaan keskittyy ja tuo rohkeasti esiin erilaisia näkökulmia.

9. Minkä asian puolisosi tekisi eri tavalla kuin useimmat ihmiset?

Tuomas: Ruuan. Ei ikinä reseptistä.

Hannamari: (naurattaa ihan hulluna tuo ylempi kommenttinsa, joka on 98 % totta). Tuomas tekee ainakin kahvin eri tavalla kuin useammat ihmiset. Hän myös rakastaa teehifistelyä ja sisustajana hän ei tyydy perinteisiin ratkaisuihin, vaan haluaa tehdä usein valmiina ostamiseen sijaan kalusteita itse.

10. Jos puolisosi muuttaisi uuteen maahan, mikä se olisi ja miksi?

Tuomas: Espanja-Italia akselille. Aidomman ruokakulttuurin luo.

Hannamari: Hän saattaisi haluta muuttaa Puolaan, sillä hänen pikkuveljensä asuu siellä ja maa on edullinen sekä monipuolinen, siellä on myös erinomaiset työllistymismahdollisuudet suomalaisille. Toisaalta hän haikailee laillani Etelä-Eurooppaan.

11. Mitä hän toivoo lähitulevaisuudelta?

Tuomas: Valmista kotia. Lomamatkaa Välimerelle ja kesää jossa ehtii levähtää.

Hannamari: Paljon vapaa-aikaa ja lepoa. Hän odottaa myös frisbeegolf-kauden alkamista, kesäseikkailuja ja oman yrityksen perustamista.

12. Mitä asioita/ominaisuuksia puolisosi inhoaa muissa ihmisissä?

Tuomas: Epärehellisyyttä.

Hannamari: Sitä, että joku ohittaa/jyrää muiden mielipiteet alleen tajuamatta edes mitä juuri teki.

13. Mitä ominaisuuksia puolisosi arvostaa muissa ihmisissä?

Tuomas: Asioiden kohtaamista.

Hannamari: Seikkailuhenkisyyttä ja kykyä nähdä asioiden taakse, tekojen takana oleviin syihin.

14. Jos leipoisit hänelle kakun, millainen se olisi?

Tuomas: Oikein sitruunainen.

Hannamari: Olen leiponut Tuomakselle niin monta kakkua, että kokemuksiini pohjautuen leipoisin jotain missä on mascarponea, suklaata ja tuoreita vadelmia. Vaikka tekstuurien suhteen enemmän on enemmän, kakku ei saa olla liian makea ja makujen pitää olla selkeitä sekä yksinkertaisia.

15. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja?

Tuomas: Ystävien kanssa tai luovan työn parissa.

Hannamari: Lumilautailemassa, maastopyöräilemässä, ystävien kanssa ja brunssilla.

16. Mikä saa hänet stressaantumaan?

Tuomas: Kaaos. Päällekkäiset deadlinet.

Hannamari: Tuomas ei ole helposti stressaantuvaa ihmistyyppiä, mutta liian kireä aikataulu yhdistettynä sellaisten pakollisten asioiden tekemiseen mitkä eivät kumpua hänen omasta tahdostaan aiheuttavat hänelle stressiä. Ylipäätään se, jos elämän sisältö menee kiireessä sellaiseksi, ettei se kohtaa omien toiveiden kanssa.

17. Mitä asioita hän kantaa aina mukanaan?

Tuomas: Puhelinta, kuulokkeita ja purkkaa.

Hannamari: Lompakkoa ja puhelinta. Aika usein hänellä on mukana myös Riemu (vaikkei lasketa mukana kannettaviin, haha).

18. Mikä saa hänet ärsyyntymään?

Tuomas: Hidastelu, viivyttely, kuhnailu.

Hannamari: Tuomas ei ärsyynny helposti, mutta silloin kun käpy niin sanotusti palaa, se johtuu joko siitä, että meillä on jokin erimielisyys tai vaimo on tapansa mukaan viljellyt vaatekekoja pitkin kotia ja valittaa sitten hänelle ahdistustaan siitä, että koti on kaaoksessa. Oh well.

19. Mikä saa hänet piristymään?

Tuomas: Riemu-koira.

Hannamari: Oma aika, CrossFit, uusien taitojen opetteleminen ja ystävien tapaaminen.

20. Miten hän tykkää aloittaa aamunsa?

Tuomas: Aeropressilla valmistetulla vahvalla kahvilla.

Hannamari: Tuomas on aamu-uninen ja tykkää herätä hitaasti, torkuttaa kelloa ja käpertyä peittoon edes muutamiksi lisäminuuteiksi. Hän pitää minun laillani myös pitkistä, aamusta iltapäivään jatkuneista kiireettömistä brunsseista.

21. Millainen hän on puolisona?

Tuomas: Aito ja iloinen.

Hannamari: Hän on puolisona ja ystävänä ylivoimaisesti parasta mitä voisi ikinä toivoa. Tuomas on hyvin tunneälykäs, lojaali sekä äärettömän luotettava. Pidän myös siitä, että hän on tosi kekseliäs ja kykenee tekemään tarkkoja konkreettisia suunnitelmia sekä toteuttamaan ne onnistuneesti (joista suurimpina taidonnäytteinä vaatekaappimme ja keittiömme).

22. Ikimuistoisin yhteisin hetkenne?

Tuomas: Ensisuudelma revontulien alla syksyllä.

Hannamari: Varmaan se hetki, kun päätimme eräänä kylmänä marraskuun yönä ajankohdan, jolloin menemme naimisiin.

23. Mikä on puolisosi uusin villitys?

Tuomas: Espanjan kieli.

Hannamari: Hän ei ole sanan varsinaisessa villiintyvää tyyppiä, mutta viime aikoina häntä on ”villinnyt” tekniset asiat kuten uuden linssin ostaminen kameraamme ja GoPro-kameramallien välisten teknisten ominaisuuksien vertaileminen.

24. Mistä asioista puolisosi häkeltyy?

Tuomas: Kehuista jotka huomaa suuruudestaan huolimatta aiheellisiksi.

Hannamari: Tuomas häkeltyy, jos hän joutuu esiintymään yllättäen, mutta yleisesti ottaen hän on hyvin jalat maassa -tyyppi, jota eivät monetkaan asiat hetkauta.

25. Mitä hän osaa erityisen hyvin?


Tuomas: Kirjoittaa.

Hannamari: Hahmottaa, suunnitella ja toteuttaa todella, todella pikkutarkkoja kokonaisuuksia huonekaluista isompiin ja pienempiin juttuihin.

Kuvat Elina Siira Photography

Tiia

Ihana ???

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla, kiitos Tiia!

Vastaa
Heidi

Ihania vastauksia jotka huokuu teidän rakkautta ja lämpöä :) Näen kaksi ihmistä, joista toinen viilettää menemään ja toinen ei turhia hötkyile, jotka molemmat täydentävät toisiaan :) ❤️

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Alkuvuosina tuo vastakohtaisuus oli selkeämpää (kuten varmaan useimmilla), vuosien varrella on ollut huvittavaa nähdä miten molemmista on tarttunut toisiinsa niitä vastapiirteitä: minusta on tullut rauhallisempi ja harkitsevaisempi, Tuomaksesta aktiivisempi ja aloitteellisempi. Kyllähän ne pääominaisuudet ovat silti säilyneet samana :) Kiitos kommentista!

Vastaa
Helena

Aivan mahtavaa. Ei voi muuta sanoa :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla, kiitos Helena :)

Vastaa
Timo

Kiva oli sattumalta löytää :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kevyt ja peittävä meikkipohja by ZAO
Kullanarvoiset ystävät & Arabia Piilopaikka Pakkanen -arvonta
Yellow moodin kesäspa
Epätoivoisen kynsinauhanaisen suositus