Aktiivihiili on ihonhoidon uusi musta

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikassa Madara Mossa Naturasiberica Georganics Keeko

”Aktiivihiililtä voidaan valmistaa lähes mistä tahansa hiilipitoisesta materiaalista, mutta kosmetiikkateollisuudessa se on useimmiten peräisin bambusta tai kookospähkinän kuoresta.”

Aktiivihiili kuuluu kosmetiikkamaailman tämän hetken trendikkäimpiin raaka-aineisiin. Moni on jo ehtinyt kokeilemaan hiilen tehoa purukalustonsa kahvitahroihin, ja nyt hiiltä alkaa löytymään myös iholle tarkoitetuista tuotteista. Raaka-aineena aktiivihiili on kuitenkin kaikkea muuta kuin uusi; apteekeissa lääkehiilen nimellä myytävää ainetta on vuosisatojen ajan käytetty myrkytysten ensiapuna ja vatsavaivojen hoitoon. Onpa aktivoidulla hiilellä valkaistu sokeria ja viiniäkin sekä puhdistettu jalostettavia metalleja ja pilaantuneita vesistöjä.

Aktiivihiililtä voidaan valmistaa lähes mistä tahansa hiilipitoisesta materiaalista, mutta kosmetiikkateollisuudessa se on useimmiten peräisin bambusta tai kookospähkinän kuoresta. Aktivointiprosessin tarkoituksena on luoda mikroskooppisten huokosten kyllästämä rakenne, joka saadaan aikaan hiiltämällä valittu raaka-aine kuumassa lämpötilassa yhdessä erityisten kaasujen, kemikaalien tai höyryn kanssa. Tuloksena on puhdasta, erittäin huokoista hiiltä: yhden aktiivihiiligramman pinta-ala voi olla jopa 1500 m². Aktivoidun hiilen teho perustuu juurikin tähän huokosten kautta luotuun suureen pinta-alaan, joka yhdessä hiilen kemiallisten ominaisuuksien kanssa absorboi itseensä monenlaisia aineita.

Kokosin tähän postaukseen yhteistyössä House of Organicin kanssa tämän hetken kuumimmat aktiivihiilituotteet kasvojen- ja hampaidenhoitoon, joista on voimassa spesiaalialennukset 23.-25.11. välisenä aikana. Mukana on yhdeksän loistavan hinta-laatusuhteen tuotetta ja olen kirjoittanut jokaisen yhteyteen myös alehinnan ja normaalihinnan 🙂

Tsekkaa tästä myös House of Organicin Black Friday -alennuskatalogi, jossa on päivittäin vaihtuvia alennustuotteita sunnuntaihin saakka!

Joukossa on pääasiassa luonnonkosmetiikkaa ja alennusprosentit ovat jopa 38 %. Hei ja muistakaa, että jos haluatte ostaa tuotteita useampana päivänä, voit käyttää tilatessa koodia YHDISTÄ, jolloin saat vain yhden paketin yksillä postikuluilla.

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikassa Madara Mossa Naturasiberica Georganics Keeko 2

Hiiltä hampaille

Aktiivihiilijauhe vastaa tiedostavimmankin kuluttajan toiveisiin kirkkaammasta hymystä ja se on tällä hetkellä ehdottomasti turvallisin tapa vaalentaa hampaat kotioloissa, koska se ei sisällä mitään ylimääräisiä kemikaaleja tai muita suun limakalvoja ärsyttäviä ainesosia.

Hampaiden valkaisussa aktiivihiili auttaa erityisesti pinnallisiin epäpuhtauksiin, kuten kahvin, teen ja punaviinin aiheuttamiin värjäymiin. Tuotteiden tehon tulee perustua aineiden imeytymiseen, ei monista muista valkaisutuotteista tuttuun hankaamiseen. Aktiivihiilijauhe ei vaalenna hammasluun luontaista sävyä, joka määrittyy pitkälti geneettisten perintötekijöiden mukaan, mutta sillä on helppoa saada kirkkaampi hymy jos värjäyksen aiheuttajina ovat ruoka tai juoma.

Hammastahnan hankaavuden ilmoittava RDA-arvo tulee olla alle 100, jotta harjatessaan ei tule hioneeksi myös kiillettä. Aktiivihiiltä sisältävien hammastahnojen RDA-arvo on yleensä alle suosituksen, mutta hiilen kanssa puhdistettaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota hellään harjaustapaan sekä kunnolliseen jälkipuhdistukseen. Paljon sitrushedelmiä ja happamia tuotteita käyttävien peilikaappiin puhtaita aktiivihiilituotteita ei suositella kuin satunnaisesti.

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikassa Madara Mossa Naturasiberica Georganics Keeko 6

Georganicsin musta aktiivihiilijauhe muistuttaa todella paljon Warpaintia, mutta on yli puolet edullisempaa. Seoksessa on hiilen lisäksi soodaa, appelsiininkuorta ja piparminttuöljyä, joskaan kaksi jälkimmäistä eivät maistu tuotteessa lainkaan. Jauhe erittäin riittoisa pitkässä juoksussa ja sitä voi halutessaan sekoittaa myös hammastahnan joukkoon.

Näin käytät aktiivihiilijauhetta:

1. Kastele hammasharjan pää ja käytä kosteaa hammasharjaa kevyesti aktiivihiilijauhepurkissa.

2. Harjaa hampaat normaaliin tapaan.

3. Huuhtele hammasharja ja suu. Jos hampaiden välissä on mustaa aktiivihiiltä, käy suu vielä kerran läpi puhtaalla hammasharjalla, huuhtele ja valmista on!

Alehinta 13 € (norm. 16,90 €)

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikassa Madara Mossa Naturasiberica Georganics Keeko 5

Joko olet kokeillut ayervedista öljypurskuttelua? Ayurvedanmukaan öljypurskuttelu puhdistaa hampaita, hoitaa ikeniä, kostuttaa suuta, raikastaa hengityksen sekä ehkäisee hammaskiven ja plakin muodostumista.

Georganics on vienyt purskuttelun uusiin sfääreihin: seoksessa on kookosöljyn lisäksi kapryylitriglyseridejä, aktiivihiilijauhetta, piparminttuöljyä, antibakteerista fenkoliöljyä, appelsiiniöljyä ja mirhaöljyä.

Uskon, että tämä tuote on etenkin niiden mieleen, jotka etsivät mietoa tuotetta, jolla on helppoa tapaa suorittaa öljypurskuttelu. Öljy on nimittäin aina juoksevaa ja siksi helppoa annostella, lisäksi se ei maistu eteerisistä öljyistä huolimatta juuri millekään.

Itse jäin kaipaamaan enemmän mintun raikkautta, eli jos sinäkin etsit oikein kunnolla piparmintun makuista oil pulling -tuotetta, skrollaapas alemmas – löydät sieltä minut raikkaudella ihastuttaneen suosikkini.

Löydät öljypurskuttelu-ohjeet tästä postauksesta.

Alehinta 10,50 € (norm. 13,90 €)

Natural White on erittäin riittoisa, 100 % aktiivihiiltä oleva jauhe. Purkillisesta riittää reiluun 90 käyttökertaan eikä hintakaan päätä huimaa. Perusvarma ja laadukas aktiivihiilituote arkikäyttöön!

Alehinta 8 € (norm. 15,90 %)

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikka Keeko

Noniin, sitten pääsemme suosikki oil pulling -tuotteeni äärelle! Keekon minttu-aktiivihiili -seos on kerrassaan ihana, koska suu jää käytön jäljiltä oikeasti raikkaaksi.

On varmasti makuasia miten minttuisesta ja mentholimaisesta loppumausta kukin hammasbisneksissään tykkää, mutta itse kuulun ehdottomasti siihen koulukuntaan jolle raikkaus on yksi pääedellytyksistä niin hammastahnoissa kuin muissakin suuhygieniatuotteissa.

Seos on pakattu kätevään pussiin, josta tuotetta on helppo annostella tismalleen sopiva määrä kerrallaan. Seoksessa on neitsytkookosöljyä, aktiivihiilijauhetta sekä eteerisiä minttu- ja piparminttuöljyjä. Kookosöljy saattaa jähmettyä liian viileässä lämpötilassa, mutta pussukan saa lämmitettyä helposti käsien välissä käyttökuntoon.

Alennushinta 13 € (norm. 16,90 €)

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikassa Madara Mossa Naturasiberica Georganics Keeko 13

Aktiivihiiltä iholle

Ihonhoidossa aktiivihiilituotteet luottavat samaan ilmiöön kuin suuhygienian suhteen, eli epäpuhtauksien – erityisesti iholla esiintyvien ilmansaasteiden – imeyttämiseen hiilen huokosiin. Naamioissa hiilen vaikutus on samansuuntainen yleisemmin käytetyn saven kanssa, mutta käyttökokemusten mukaan hiilen kuivattava vaikutus on pienempi. Puhdistustuotteissa hiili toimii myös kuorivana ainesosana.

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikka Naturasiberica 2

Natura Siberican herkullisen tuoksuinen aktiivihiilinaamiossa on mitä ihanin koostumus: se on täyteläinen, helposti levittyvä, ei valu ja on helppo pestä pois. Naamio sisältää pilkottua auringonkukkaöljyä, glyseriiniä, kasvialkoholia, mehiläisvahauutetta, aktiivihiiltä sekä tyrni-, sembramänty- ja pellavansiemenöljyjä sekä eteeristä rosmariiniöljyä.

Naamio on todella pehmentävä ja iho kirkastui silmissä – oma ihoni helahti aktiiviaineiden vaikutuksen johdosta kunnolla punaiseksi, mutta punaisuus laski aika nopeasti. Suosittelen silti käyttämään naamiota esimerkiksi vuorokausi ennen tärkeitä juhlia eikä juuri ennen tai edes samana aamuna. Naamion jäljiltä on todella tärkeää muistaa myös kosteutus nyt talviaikana, eli kasvovesi, seerumi ja öljy.

Alennushinta 14 € (norm. 17,90 €)

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikka Naturasiberica

Natura Siberican toinen aktiivihiilituote on voidemainen puhdistusbalmi, jossa on aivan taivaallisen pehmeä ja hyvin levittyvä koostumus. Voide levitetään kuivalle iholle (joukkoon voi sekoittaa tipan tai kaksi vettä levittyvyyden helpottamiseksi), hierotaan kasvoja parin minuutin ajan ja huuhdellaan joko lämpimän veden alla tai poistetaan putsari musliiniliinalla (itse suosin jälkimmäistä). Lopputuloksena on tosi freesi ja puhdas iho!

Puhdistusvoiteessa on kokonaisista kasviöljyistä auringonkukkaa, vadelmaa, pellavansiementä, Siperian mäntyä ja ruusujuurta. Seoksessa on jonkin verran myös hajotettuja kasviöljyjä, mutta putsareissa sen sallin – ne ovat iholla kuitenkin vain hetken verran toisin kuin esimerkiksi kasvoöljyt ja toisaalta kokonaisuus on mielestäni kuitenkin kunnossa. Voiteessa on lisäksi mehiläisvahauutetta ja aktiivihiiltä.

Alehinta 18 € (norm. 21,90 €)

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikassa Madara Mossa Naturasiberica Georganics Keeko 12

Mádaran sisarmerkki Mossan 2 in 1 -tuote on yksi luonnonkosmetiikan parhaan hinta-laatusuhteen omaavista kuorintanaamioista.

Tuoksu on ihastuttavan makeahko ja musta aktiivihiilinaamiomassa sisältää iholle lempeitä, pyöreänmuotoisia risiiniöljyrakeita, jotka eivät raavi tai ärsytä ihoa. Lisäksi seoksessa on kosteuttavaa ja ihon immuniteettia ylläpitävää mustaherukkaa ja aktiivihiiltä. Tämä tuote on loistava lahja, jos perheessäsi tai lähipiirissäsi asuu näppyläongelmista kärsivä teini-ikäinen.

Alehinta 10 € (norm. 13,90 €) 

Mádaran huipputyylikkääseen pakettiin pakattu aktiivihiilinaamio ei olekaan mikään uusi tulokas blogin puolella. Hiilinaamiossa on ihana koostumus, joka levittyy hyvin eikä kuivata ihoa yhtään.

Ihohuokosia pienentävässä naamiomassassa on hiilen lisäksi metsien mielenkiintoisimpia raaka-aineita: kosteustasapainoa tukevaa jäkälää ja sammalta, ihosolujen uusiutumista aktivoivaa mustaa mutaa sekä laaja kattaus ihon tarvitsemia vitamiineja, aminohappoja sekä antioksidantteja, jotka tukevat ihon aineenvaihduntaa. Todella hyvä tuote kaikille ihotyypeille!

Alehinta 19 € (norm. 25,50 €)

Aktiivihiili Luonnonkosmetiikassa Madara Mossa Naturasiberica Georganics Keeko 4

Schmidt’sin ekodödöt kuuluvat vuosienkin jälkeen minun ja Tuomaksen suosikkeihin ja käytän niitä etenkin urheillessa, jolloin kaipaan tehokkaampaa pitoa.

Voidemaisessa deodorantissa yhdistyvät kolme tärkeää asiaa: pito, intensiiviset tuoksut ja kosteuttavan hoitava koostumus. Stick-muotoon pakattu deodorantti on kätevä käyttää ja käytössä riittoisa. Magnesium-hiili -stickin tuoksu on todella raikas ja unisex – erinomainen lahjaidea vaikka omalle rakkaalle.

Alehinta 12 € (norm. 15,50 €)

Uskotko sinä aktiivihiilen voimaan tai käytätkö aktiivihiiltä sisältävää kosmetiikkaa?

Teksti Hannamari Rahkonen ja Mika Saarenpää

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tuuli

Kiitos että nostit hankausarvon esille hammas/hiiliasiassa! Tosiasiahan on, että purkeissa ei hankausarvoa mainita. Esimerkiksi Warpaintin RDA-arvo taitaa olla 165 luokkaa, hammaskiilteelle jo aika kuluttavaa tavaraa!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hankausarvo saisi kyllä olla mainittuna näissä tuotteissa, toivottavasti se tulisi tulevaisuudessa osaksi pakkausten tekstiä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Mihin magnesiumia tarvitaan + 4 x DIY-resepti
Huikaisevia kevätuutuuksia – 100 % Puren fermentoidut luonnonkosmetiikkatuotteet
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Yellow Moodin ekopyykinpesuopas