Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kun ”kaikki” on jo kokeiltu ja epäpuhtauksia syntyy aina vaan, voi kasvoharja tuoda avun. Kerron tässä tekstissä, miten kasvoharja auttaa ihohuokosia pysymään puhtaampina sekä miksi se omaltaan osaltaan saattaa auttaa ihon yleisen ulkonäön ja jopa pintakuivuuden kanssa. Kasvoharjailu vie päivästä aikaa vain yhden minuutin, joten se sopii loistavasti myös kiireisille!

Beautybic Kasvoharja

Tekstejäni lukeneet tietävätkin minun olevan kasvoharjojen suuri fani. Harja on tehokas lisä silloin, kun tuntuu että perusihonhoito on mallillaan, mutta on fiilis, että omia hoitorutiineita voisi vielä virittää seuraavalle tasolle. Kasvoharja ei ole maaginen pelastaja, joka korjaa vääränlaisen tai puutteellisen ihonhoidon uomiinsa, mutta se on erinomainen apuväline tehostamaan omalle iholle sopivaa hoitorutiinia.

Suosittelen harjaa aivan erityisesti epäpuhtaalle ja helposti tukkeutuvalle iholle, mutta myös samealle ja nuutuneen näköiselle sekä pinnastaan helposti kuivahtavalle iholle. Se sopii kaiken ikäisille ja voi olla hyödyllinen myös ikääntyvän ihon hoidossa, sillä kaikenlainen ihon pintaverenkiertoa boostaavaa lempeä käsittely auttaa osaltaan ihoa pysymään elinvoimaisen ja nuorekkaan näköisenä.

Kasvoharjoja on olemassa valtavasti erilaisia, mutta itse vannon silikonista valmistettujen harjojen nimeen niiden hellävaraisuuden ansiosta. Materiaali on hygieenistä ja todella helppo pitää puhtaana. Harjan teho perustuu mikrovärähtelyyn, joka auttaa poistamaan talia ja likaa syvältä ihohuokosista. En voi sanoa harjan varsinaisesti kuorivan ihoa, se enemmänkin hieroo. Hoitotuotteet imeytyvät kunnolla puhdistetulle iholle paremmin ja pääsevät myös vaikuttamaan tehokkaammin. Erityisesti pintakuivuudesta kärsiville ihoille tämä on loistava uutinen.

Kuuluisin tällaisista harjoista on omassakin käytössäni oleva Foreo, jonka Luna 2 harjaa olen uskollisesti käyttänyt nyt noin puolitoista vuotta. Sitä vastaa parhaiten tämä uusin versio, Luna 3, joka on korvannut tuon aiemman mallin. Sain muutama kuukausi sitten testiin kauneusvälineitä maahantuovalta suomalaiselta Beautybiciltä heidän versionsa silikonisesta kasvoharjasta ja hurahdin siihen välittömästi.

Voiko edullinen kasvoharja olla hyvä?

Hintaero Foreon (Luna 3 hinta yli 200 €) ja Beautybicin (45 €) kasvoharjojen välillä on huima. Olin alkuun erittäin skeptinen, voisiko yli neljä kertaa edullisempi kasvoharja toimia lähellekään yhtä hyvin. Ajattelin harjan olevan varmasti osastoa ihan ok ja sopivan heille, jotka eivät ole kasvoharjaa vielä käyttäneet. En kuitenkaan ajatellut sen hetkauttavan millään tavoin itseäni, olinhan käyttänyt pitkään harjojen ultimaattista timanttiversiota. Kuinka väärässä olinkaan.

Harjat ovat melko samankokoisia keskenään ja istuvat ainakin omaan käteeni yhtä hyvin. Beautybic on kauttaaltaan muotoilultaan hieman pyöreämpi ja aavistuksen pienempi kooltaan. Toinen eroavaisuus ulkonäössä kääntyy Foreon hyväksi, sillä Luna pysyy pystyssä ilman telinettä, Beautybic pitää puolestaan aina asettaa mukana tulevaan lataustelineeseen odottelemaan seuraavaa käyttökertaa. Tämä asia harmitti minua alkuun, mutta totuin siihen parissa päivässä, enkä laske sitä enää edes varsinaisesksi miinukseksi – muotoilu nyt vain on erilainen.

Latauksesta puheen ollen, molemmat harjat kestävät satoja käyttökertoja ilman latausta, Foreon uusin malli, Luna 3, lupaa huikean 650 käyttökerran akunkeston, Beautybic viiden tunnin, mikä tekee minuutin kestävällä yhdellä kerralla yhteensä 300 käyttökertaa, joka on paljon sekin. Kerran päivässä käytettynä melkein vuosi! Koska kumpaakaan ei tarvitse ladata usein, on itselleni aika sama lataanko härveliä noin vuoden vai kahden välein.

Paras Kasvoharja

Seuraava eroavaisuus löytyy harjan toiselta puolelta. Foreo Lunan kääntöpuolella on anti-aging -pinta, joka on tarkoitettu tuotteiden imeyttämiseen iholle. On siis tarkoitus käyttää laitetta vielä uudelleen hoitotuotteiden levityksen jälkeen, jolloin matalan taajuuden värähtelyn pitäisi silottaa pieniä juonteita sekä auttaa tuotteita imeytymään ihoon paremmin. Teoriassa kiva ominaisuus, jota itse olen jaksanut/muistanut käyttää yhteensä kolme kertaa.

Beautybicin toisella puolella on puolestaan suurempia nystyröitä, jotka toimivat ekstratehokkaasti puhdistamaan esimerkiksi kasvojen ongelma-alueita. Itselleni tämä on huomattavasti mieluisampi ja tarpeellisempi ominaisuus. On toki omasta ihosta kiinni, kumpi on itselle hyödyllisempää.

Beautybicin harjakset ovat hieman pidemmät, mitä Foreossa, iholla molemmat tuntuvat yhtä lempeiltä. Foreosta on olemassa eri ihotyypeille tarkoitettuja versioita, oma normaalin ihon mallini on lähimpänä Beautybicin ainoaa mallia. On toisaalta hyvä, että Foreo valmistaa eri malleja eri ihotyypeille, joskin se saattaa vaikeuttaa valintaa. Beatybicin eduksi on katsottava sen toisen puolen kookkaammat nystyrät, jotka tuovat tähän ainoaan malliin monipuolisuutta ja tekevät siitä aidosti sopivan erilaisille ihoille. Herkkä ja kuivaihoisen kannattaa unohtaa toisen puolen olemassaolo kokonaan, mutta muille ihotyypeille se voi tuoda todellista lisäarvoa ja monipuolisuutta.

Viimeinen ero on harjan käytössä, Foreo Lunan 2 ja 3 malleissa on erilaisia ohjelmia, jotka ohjaavat harjaamista. Omassa Luna 2 harjassani minuutin ohjelma on jaettu neljään 15 sekunnin osioon ja osion vaihtuessa laite ilmoittaa värähtelemällä. Kasvot tulisi siis jakaa neljään osioon ja harjailla yhtä osaa aina 15 sekuntia. Tämä on kieltämättä kätevä ominaisuus ja sen avulla mitään aluetta ei tule harjailtua liian kauan.

Luna kolmosessa on puolestaan oma puhelimeen liitettävä app, jonka kautta harjausta ohjataan. Itse en varmaankaan jaksaisi säätää sovelluksen kanssa, joten en tätä ominaisuutta kaipaa. Beatybicin harjassa vastuu välineen käytöstä siirtyy käyttäjälle itselleen, sillä laite ei millään tapaa ohjaa harjausta. Tämä on mielestäni erittäin ok, sillä laitteen käyttö ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä. Laite sammuu itsestään kolmen minuutin harjailun jälkeen, mutta en suosittele käyttämään sitä niinkään pitkään. Minuutti on oikein hyvä ja riittävä aika useimmille.

Miten kasvoharjaa käytetään?

Kasvoharja toimii optimaalisella tavalla, kun sitä käytetään meikittömille kasvoille. Kyseessä on ihonpuhdistus- ei meikinpuhdistuslaite. Poista siis ensin meikki ja siirry vasta sitten kasvoharjan pariin. Harjan kanssa pitää käyttää jotakin puhdistustuotetta. Perinteisesti harjojen kanssa on suositeltu vaahtoavaa geeliä ja kieltämättä se sopiikin tarkoitukseen erittäin hyvin. Kuivalle iholle en kuitenkaan suosittele milloinkaan geeliä, joten maito käy myös mainiosti. Kokemukseni mukaan sitä tarvitsee käyttää aavistuksen suurempi määrä kuin geeliä.

Levitä märille (tykkään, että kasvot saavat tosiaan olla tässä kohtaa vettä valuvan märät, jotta iho pysyy kosteana koko harjailun ajan) kasvoille valitsemaasi puhdistusainetta ja aloita harjailu. Beautybicin harjan kanssa olen ottanut Foreon 15 sekunnin systeemistä mallia ja harjaan kasvoja noin 15 sekunnin ajan alue kerrallaan, yhteensä minuutin ajan.

Neljä aluettani ovat:

•leuka ja suunympärys

•otsa ja nenän varsi

•posket puoli kerrallaan niin, että posken puoleinen nenänsivu kuuluu alueeseen

Tämän perusharjailun teen melko miedolla teholla, lopuksi saatan kääntää harjan isonyppyläisemmälle puolelle (tämä siis Beautybicin kanssa), lisätä hieman tehoa ja keskittyä pieneksi hetkeksi vielä esimerkiksi nenänpieliin tai leukaan – missä nyt tuntuukaan olevan tarvetta tehostetulle putsaukselle.

Huomaathan, että vaikka nyt puhun välineen nimen mukaisesti harjailusta, laitteella ei kirjaimellisesti harjata ihoa. Itse liikuttelen laitetta ihon pinnalla hitaasti, kevyen pyörivin liikkein. Älä paina, vaan anna laitteen liukua omalla painollaan. Ongelmakohtiin teen pienempää pyörivää liikettä, mutta pidän kaikki liikkeet kuitenkin melko hitaina ja keveinä.

Silikoninen Kasvoharja

Beautybicin harjan käyttö on hyvin suoraviivaista ja jo ajatuksen tasollakin helpompaa, mitä Foreon uusin malli sovelluksineen. Mikäli ohjattu harjaus kuulostaa sinun jutulta ja olet valmis satsaamaan, anna mennä vaan. Foreosta saa todella laadukkaan ja pitkäaikaisen apuvälineen. Sarjalta löytyy myös minikokoisia versioita, jotka ovat käteviä esimerkiksi paljon reissaavalle.

Mikäli kuitenkin kaipaat loistavaa sähköistä kasvoharjaa, joka hoitaa hommansa vähintään yhtä hyvin kuin kalliimpi verrokkinsa, ja jonka käyttö on toisaalta jopa helpompaa – suosittelen Beautybiciä. Jos minun pitäisi nyt ostaa itselleni jompikumpi, olisi valintani 100 % varmasti Beautybic. Sen hinta-laatusuhde on aivan lyömätön, enkä keksi mitään syytä, miksi maksaisin harjasta enemmän, kun näin loistavan välineen saa huomattavasti edullisemminkin. Jostain syystä huomaan tarttuvani Beautybiciin suurimmalla osalla pesukerroista, vaikka molemmat harjat nököttävät peilikaapissa vierekkäin. Ostaisin siis sen, vaikka hinnassa ei olisi eroa.

ALEKOODI: saat koodilla STRAWBERRY Beautybicin kasvoharjan (ja koko muunkin valikoiman) 10 % alennuksella aina vuoden 2024 loppuun asti.

Lue myös: Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Seerumi
Kuinka valita itselle sopivin seerumi?
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita