Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

On taas se aika vuodesta, kun itseruskettava alkaa kummasti houkutella. Pientä sävyä on helppo taikoa iholle moderneilla luonnonkosmetiikan tuotteilla, joiden kanssa ei ole pelkoa vahvasta ja laikukkaasta lopputuloksesta. Kätevintä onkin valita tuote, joka vain hieman sävyttää – näin ei tarvitse huolehtia myöskään värin epätasaisesta kulumisesta. Kerron tässä jutussa omat suosikkini niin kasvoille kuin vartalollekin. Arvostan itseruskettavissa helppokäyttöisyyttä, luonnollista, silti näkyvää sävyä sekä hoitavaa koostumusta.

Joik Itseruskettava

Paras itseruskettava kasvoille

Paras Itseruskettava

Omasta mielestäni ehkäpä se kaikista paras itseruskettava kasvoille on Zuiin kasvovesi, mutta minulla on toinenkin suosikki. Haen Zuiin kasvovedestä sävyn, jota sitten ylläpidän Joikin itseruskettavilla tipoilla. Yhdelläkin tuotteella pärjäisi ihan ehdottomasti, mutta olen tykästynyt käyttämään näitä nimenomaan yhdessä, vähän limittäin ja lomittain. Jos haluat vain yhden tuotteen, ei laadussa ole mielestäni eroa näiden kahden loistavan itseruskettavan välillä. Lue alta tarkemmat kuvaukset ja valitse tuote, jonka käyttö kuulostaisi sopivammalta omiin rutiineihisi.

Zuii itseruskettava kasvovesi

Zuii Itseruskettava Kasvovesi

Zuii itseruskettava kasvovesi on mielestäni paras itseruskettava kasvoille. Käytän nimenomaan sävyä Sunkissed Glow, joka taikoo omalle vaalealle iholleni jo kertalevityksellä juuri sopivan sävyn. Sävy on mielestäni hyvin luonnollinen, enkä ole koskaan saanut rajoja aikaiseksi, vaikken aina jaksakaan panostaa huolelliseen levitykseen erityisen paljoa.

Kasvovesi on raikkaan tuoksuista ja runsaasti kosteuttavia ainesosia sisältävää. Koska Sunkissed Glowssa on enemmän itseruskettavaa, se saattaa kehittää iholla hyvin miedon itseruskettavan tuoksun. Kyseessä on kuitenkin kevyesti sävyttävä tuote eli mitään kovin vahvaa hajua ei tarvitse pelätä. Itse en juurikaan huomaa tuoksua, enemmän iholla leijailee tuotteen raikas ensituoksu.

Käytän Zuiita illalla käsin levittämällä puhtaille kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Annan tuotteen imeytyä noin 5-10 minuutin ajan ja jatkan sen jälkeen hoitoa normaalilla rutiinilla. Lisäksi käytän kasvovettä kämmenselkiin ja sormiin vanulapun avulla levittämällä. Laitan muualle vartalolle alempana tässä jutussa esittelemäni Joikin itseruskettavan vartalovoiteen ja lopetan sen levityksen käsissä vähän ennen ranteita. Siitä eteenpäin kämmenselkiin ja sormiin laitan viimeisenä juuri ennen nukkumaan menoa oikein huolellisesti vanulapun avulla kasvoveden. Lopputulos on hyvin luonnollinen, samaan en pääse jos levitän voiteen myös käsiin.

Itseruskettavat tipat kasvoille

Itseruskettava Tipat Kasvoille

Käytän siis Zuiin kasvovettä noin kerran, pari viikossa (tai silloin kun muistan…) ja noin joka toinen päivä lisään seerumini sekaan muutaman tipan Joikin itseruskettavia tippoja, jotka auttavat ylläpitämään Zuiin tuomaa sävyä. Tippoja voi lisätä minkä vaan tuotteen (seerumi, voide, kasvoöljy) sekaan ja juuri sen verran, kuinka paljon kaipaa väriä. Koen, että Zuiin kasvovedellä on helpompi saada kerralla näkyvä lopputulos, mutta nämä tipat ovat puolestaan paremmat ja erittäin helppokäyttöiset sävyn ylläpitoon.

Itseruskettavien tippojen ainesosalista on makuuni sopivan simppeli. Tämmöisen tuotteen ainoa tarkoitus on tuoda sävyä ja onkin parasta, että inci on mahdollisimman lyhyt ja yksinkertainen. Näin sen voi aidosti sekoittaa minkä vaan tuotteen joukkoon ilman pelkoa raaka-aineiden sekamelskasta. Vinkki: tippoja voi sekoittaa myös vartalovoiteen joukkoon!

Erityisen vahvaa tuoksua ei tämäkään tuote iholla kehitä, mutta toki tuoksu riippuu käyttämästäsi määrästä. Muutamaa tippaa ei takuulla huomaa kukaan, mutta 4-6 tippaa saattaa ihan pienen pientä tuoksua muodostaa samalla kun väri kehittyy iholla.

Paras itseruskettava vartalolle

Joikin voide sävyssä Medium on mielestäni paras itseruskettava vartalolle. Tykkään kovasti sen kermaisesta, ihon pehmeäksi jättävästä koostumuksesta sekä kauniista sävystä, jonka se antaa. Tästäkin on olemassa vaaleampi sävy, Light, mutta itse tykkään saada kerralla enemmän väriä ja käyttää voidetta harvemmin – olen vähän laiska. Joikin itseruskettavan voi levittää joko ihan vaan käsin tai sitten hanskan kanssa, josta lisää alempana. Tuote kuivuu suht nopeasti, mutta odottelen silti hetkisen (noin 5 minuuttia) ennen vaatteiden pukemista. Levitän itseruskettavan vartalovoiteen illalla ja pesen aamulla pois. Mitään erityisen vahvaa itseruskettavan tuoksua en ole huomannut, mutta mikäli et yhtään kestä tuota tyypillistä tuoksua, kannattaa valita kaikista tuotteista aina vaalein versio. Mediumista tulee sen verran sävyä, että pieni tuoksu tässä kuitenkin on.

Seuraavaksi minua kiinnostaisi kokeilla Zuiin itseruskettava vartalovoide, josta olen kuullut valtavasti kehuja. Tykkään Zuiin vartalolle tarkoitetuista itseruskettavista vaahdoista ja näitä käytin aiemmin. Nyt kuitenkin viime vuonna lanseerattu Joikin voide on ajanut Zuiin vaahtojen ohi. Joikin jättämä ihotuntuma on kovasti mieleeni ja lopputulos on tosiaan kivan luonnollinen.

Itseruskettava Lopputulos

Oikeassa kädessä Joikin sävyn Medium lopputulos (kerran levitettynä) verrattuna vasempaan käteeni, jossa ei ole itseruskettavaa

Paras Itseruskettava

Näin saan rusketuksesta tasaisen

Kasvoille en oikeastaan tee mitään erityistoimenpiteitä ennen itseruskettavaa. Kuorin kasvoni noin kerran viikossa ja mieluiten ajoitan Zuiin itseruskettavan kasvoveden levittämisen seuraavalle päivälle kuorinnasta, mutta ei sekään ole mielestäni niin justiinsa. Mietojen, luonnollisen kevyen lopputuloksen antavien tuotteiden kanssa ei tarvita mitään vippaskonsteja. Hyvästä kosteutuksesta kannattaa huolehtia, mutta niin siitä kannattaa huolehtia ihan muutenkin. Kädet kannattaa pestä huolellisesti välittömästi itseruskettavan levityksen jälkeen, myös vaikka kyseessä olisi kuinka kevyt tuote.

Vartalon ihon puolestaan kuorin aina päivää ennen itseruskettavaa. Levitän kuorinnan jälkeen iholle oikein hoitavaa vartalovoidetta, jotta iho on mahdollisimman pehmeä sitten seuraavana päivänä itseruskettavaa varten. Kerron Zuiin kasvoveden kohdalla ylempänä, kuinka saan itseruskettavan sen avulla tasaisesti myös kämmenselkiin ja sormiin. Vartalolle käytän levitykseen Zuiin hanskaa, josta lisää seuraavaksi.

Paras Itseruskettava Vartalolle

Itseruskettava hanska saattaa helpottaa levittämistä

 

Zuiin itseruskettava hanska on oma salainen aseeni tasaiseen rusketukseen vartalon iholle. Saan sen avulla levitettyä nopeasti ja saumattomasti voiteen (tai vaahdon) vartalon iholle. Olen kuullut myös päinvastaisia kokemuksiakin, jolloin hanska on vain turhaan tiellä levityksessä. Onkin vähän itsestä kiinni, kokeeko hanskan olevan hyödyllinen. Sanoisin, että kannattaa kokeilla, mikäli käsin levittämällä et saa tasaista lopputulosta. Jos käsin sujuu hyvin, ei kintaalle ole mitään tarvetta! Zuiin kinnas on ihanan pehmoinen ihoa vasten ja koen sen auttavan levityksessä erityisesti kyljissä ja takareisissä, jotkaovat itselleni muuten vähän hankalat alueet.

Lue myös: ilmettä piristävä meikki 

 

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Ellanen

Kiitos hyvistä vinkeistä, täälläkin ollaan jo ir-kautta availemassa. Mua mietityttää kuitenkin, kuinkakohan väri tulee säilymään vartalon iholla tilanteessa jossa iho kuivaharjataan päivittäin, osaatko sanoa tähän mitään? Millään en haluaisi luopua alkutalvesta omaamastani päivittäisestä kuivaharjausrutiinista, mutten kyllä myöskään halua kulkea kalkkikinttuna koko kevättä ja kesää (ollaanko nyt siis suurten valintojen äärellä vai voisinko saada molemmat🤔😀).

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Tämä taitaa nyt enemmän tai vähemmän olla semmoinen joko tai -valinta, valitettavasti. Purkkirusketus ei kestä oikein mekaanista hankausta :( Mä tekisin itse varmaankin niin, että harventaisin kuivaharjausta (esim joka kolmas päivä) ja laittaisin sitten aina sen jälkeen lisää väriä. Parhaiten toimii varmasti myös kevyen sävyn antava tuote, jolloin sen lähteminen ei näy niin selvästi. Mä mietin jopa sellaistakin, että voisithan ottaa tosiaan hyvin kevyesti sävyttävän tuotteen, jota levittäisitkin vaikka joka päivä tai joka toinen päivä ja reippaasti vaan jatkaisit harjailua. Tämä toki vaatisi sitten tuota jatkuvaa ir-käyttöä. Tai voisiko sellainen toimia, että kuivaharjailisit päivittäin vain sellaisia kohtia vartalosta, mitkä ei ole niin tärkeitä sävyn kannalta? Joka tapauksessa tähän sun tapaukseen toimii mun mielestä parhaiten nuo kevyimmät sävyttävät tuotteet ja Light-sävyt. Vähääkään tummemmassa se kuivaharjauksen aikaan saama värin lähteminen voi olla vähän ikävän näköinen ja selkeän laikukas... Toivottavasti löydät sopivan kompromissin :)

Vastaa
Tanja

Hei!

Osaatko sanoa, mikä kasvoille tarkoitetuista itseruskettavista olisi akneiholle turvallisin? Vai tuleekohan kaikista tukkeumia joka tapauksessa?

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Moikka! Mä suosittelisin mieluiten itseruskettavia tippoja Joikilta, voit sekoittaa ne mihin vaan ihollesi sopivaan tuotteeseen (seerumi, voide, öljy) eikä siinä ole ylimääräisiä ainesosia juurikaan. Mitään muita itseruskettavia en suosittele akneiholle!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Tehokas Deodorantti
Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani
Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit
Raikas Meikki
Piristävä ja raikas meikki kaamoksen keskelle
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet