5 x Paras seerumi epäpuhtaalle iholle

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kaikki postauksen tuotteet on saatu testiin maahantuojilta.

Tänään etsinnässä on paras seerumi epäpuhtaalle iholle. Nimenomaan siis ihoa tasapainottava ja puhdistava seerumi, jonka ensisijainen tehtävä on taikoa ihosta näppyvapaa. Onko tämä edes mahdollista pelkän seerumin voimin? Entä miten valita paras tuote omalle iholle? Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mitä eroja tuotteilla on ja mikä tuote todennäköisesti saattaisi sopia ihollesi.

Paras Seerumi Epapuhtaalle Iholle

Valitettavasti en voi kertoa tässä artikkelissa, mikä on 100 % varmuudella paras seerumi juuri sinun epäpuhtaalle iholle, sillä puhdistavissa seerumeissa jos joissakin on valtavia eroja siinä, mikä toimii kenenkin iholle. Sen sijaan autan sinua ymmärtämään, mikä seerumi todennäköisesti voisi olla ihosi tarpeisiin nähden hyvä tuote. Aloita tästä seerumista, ja jos et pullollisen käytettyäsi huomaa eroa, kokeile toista vaihtoehtoa.

Omat odotukset kannattaa pitää realistisella tasolla. Seerumi on todella harvoin yksistään maaginen ratkaisu, vaan koko hoitorutiinin tulee olla kunnossa. Seerumin voi odottaa tukevan ihon kuntoa tasapainottamalla öljyisiä ihoalueita ja ehkäisemällä tukkeumien syntyä. Kuinka paljon, on täysin riippuvainen omasta ihosta ja mistä epäpuhtaudet johtuvat. Jos taustalla on esimerkiksi hormonaalinen tai elintavoista johtuva syy, voi seerumi parhaassakin tapauksessa ainoastaan nopeuttaa näppyjen kaikkoamista ja auttaa ehkäisemään arpia. Täysin finnivapaaksi se harvemmin ihoa saa (näitäkin tapauksia olen kyllä urallani jokusen nähnyt!)

Modernit luonnonkosmetiikan puhdistavat ja tasapainottavat seerumit sisältävät usein jotakin hyvin miedosti kuorivaa, lisänä on rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia. Monia tuotteista voi käyttää myös, vaikka ihossa olisi pintakuivuutta. Kovin kiristävän ja jopa hilseilevän ihon kanssa kannattaa kuitenkin olla todella tarkkana, minkä purkin valitset.

Evolve Rainforest Rescue Blemish Serum – tehokas näppyjen nitistäjä

Evolve Rainforest Rescue Serum

Paljastan heti kärkeen oman suosikkini, se on tämä Evolven Rainforest Rescue Blemish Serum, joka on mielestäni kokonaisuutena paras. Sen raikas tuoksu on miellyttävä, runsas geelikoostumus tuntuu iholla virkistävältä ja jättää ihon yllättävänkin pehmeäksi.

Suhteellisen suoraviivainen ainesosalista sisältää pajunkuoriuutetta, joka toimii iholla salisyylihapon tavoin kuorien ihoa hyvin kevyesti ja auttaen pitämään ihohuokoset puhtaampina. Mukana on lisäksi ihon öljyisyyttä tasapainottavaa copaibaa.

Itselläni tämä auttaa kaikista parhaiten näppyhin – huomaan aina seerumia käyttäessäni epäpuhtauksia tulevan vähemmän ja ne mitkä tulevat, katoavat nopeammin. Olen kuullut vastaavia palautteita todella paljon muiltakin, mutta kuten todettua, puhdistavista seerumeista mikään ei ole autuaaksi tekevä taikapullo, joka toimisi ihan jokaiselle. Sen vuoksi jaan tässä jutussa myös muita hyväksi havaittuja tuotteita, joista toivottavasti joku on tehokas myös sinulle! Lähtökohtaisesti tämä voisi kuitenkin olla paras purkki aloittaa, mikäli näpyt ovat ensisijainen haasteesi ihossa.

Patyka Anti-Blemish Serum – ihanan tuoksuinen kirkastaja

Patyka Anti Blemish Serum

Tämä purkki hurmaa söpöllä ulkomuodollaan ja vastustamattoman ihanalla minttutuoksullaan. Anti-Blemish Seerumi on koostumukseltaan ohutta geeliä, joka tuntuu myös kosteuttavan ihoa kevyesti.

Seerumissa on reilu pitoisuus PHA-happo glukonolaktonia, joka on suurimolekyylinen, ihon pinnassa vaikuttava lempeä happo, hellempi iholle kuin AHA- ja BHA-hapot. Epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle paras valinta ei välttämättä ole ottaa aina vaan vahvempia ja aktivoivampia tuotteita. Siksi pidän kovasti Patykan lempeämmästä lähestymistavasta ja siitä, että seerumi on maltettu jättää ainesosiltaan tarpeeksi simppeliksi.

Omalla ihollani seerumi on hillinnyt ihon kiiltelyä, eikä uusia epäpuhtauksia ole juurikaan syntynyt kun olen tätä käyttänyt. Itselläni tämä ei nitistä olemassa olevia näppyjä yhtä tehokkaasti kuin Evolve, mutta on muilta osin ehdottomasti yhtä hyvä! Vaikutus säännöllisesti käytettynä on lisäksi kirkastava – suosittelen seerumia ensisijaisesti samealle, rasvaiselle ja helposti tukkeutuvalle iholle.

Lue myös: Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina

Laponie of Scandinavia Clarifying Treatment – herkälle, reagoivalle ja ongelmalliselle iholle

Laponie Clarifying Treatment

Tässä puolestaan täydellinen valinta herkälle epäpuhtaalle iholle! Kotimainen Laponie of Scandinavian Clarifying Treatment on ensisijainen valinta silloin, kun iho tuntuu reagoivan vähän kaikkiin tuotteisiin, mutta jotakin puhdistavaa ja tasapainottavaa olisi hyvä saada. Tämä seerumi on täysin hajusteeton, joten se sopii myös tuoksuherkille.

Ainesosalista on todella simppeli ja se onkin tuotteen juju – näin seerumi sopii mahdollisimman monelle, myös ongelmalliselle iholle. Tiedän, että tuote on ollut loistava monille POD:ista ja ruusufinnistä kärsiville ihoille, mutta muistathan etenkin näissä haastavissa tapauksissa tuotteiden soveltuvuuden olevan todella yksilöllistä.

Seerumi itsessään on koostumukseltaan lähes vesimäisen ohutta geeliä. Se sopii tämän vertailun seerumeista kaikista parhaiten reilusti pintakuivalle iholle, sillä se kosteuttaa ihoa yllättävänkin hyvin. Tulehduksen rauhoittaminen on toinen asia, missä tämä seerumi hoitaa hommansa verrokkejaan paremmin.

Clarifying Treatment on siis paras valinta reagoivalle, hyvin herkälle ja/tai iho-ongelmista kärsivälle iholle rauhoittamaan, tasapainottamaan ja kosteuttamaan. Se sopii myös, mikäli sinulla on tulehtuneita finnejä. Se ei ole mielestäni samalla tapaa tehokas näppykilleri, mitä esimerkiksi Evolven versio, vaan sen teho perustuu enemmänkin noihin muihin asioihin. Tämä on ehdottomasti myös tuote, jonka vaikutuksen huomaa viikkojen kuluessa, ei muutamassa päivässä. Kaiken kaikkiaan loistava tuote, kunhan pidät mielessäsi mitä tuotteelta voi ja ei voi odottaa.

Pure=Beauty Balance Booster – kotimainen sekaihon yleisseerumi

Pure Is Beauty Balance Booster

Kotimaisista vaihtoehdoista haluan nostaa Laponien lisäksi esiin Pure=Beautyn uuden Balance Boosterin. Se sisältää erittäin napakan inci-listan ihoa tasapainottavia, tulehdusta ja ihon ärtyneisyyttä lieventäviä ainesosia, kuten pajunkuoriuutetta, leväuutetta sekä prebiootteja. Vaikutus ihossa on mielestäni ensisijaisesti tasapainottava. Iho rauhoittuu, eikä tunnu aivan niin rasvaiselta. Seerumissa on pohjana kosteuttavaa koivunmahlaa, joten tämä seerumi sopii myös, vaikka ihosi olisi pinnastaan kuivuuteen taipuvainen.

Tämä on mielestäni hyvä valinta sekaiholle sekä tavallista tukkoisemman tuntuiselle normaalille iholle. Balance Booster on mainio yleisseerumi, kun iho tuntuu kaipaavan vähän kaikenlaista hoivaa: tasapainotusta, puhdistusta, rauhoitusta ja kosteutusta.

Whamisa Sebum Treatment – rasvaisen ihon tehotuote

Whamisa Sebum Treatment

Whamisan Sebum Treatment on tämän vertailun tuotteista mielestäni perinteisin koostumukseltaan ja vaikutukseltaan. Geeliseerumi hulahtaa ihoon vauhdilla, eikä jätä erityisen kosteutettua tunnetta, vaikka sisältääkin (arvatenkin minipitoisuuksina) kosteuttavaa betaiinia ja hyaluronihappoa. En voi sanoa seerumin tuntuvan kuivattavaltakaan, mutta en tätä silti kovin pintakuivalle iholle ykkösvaihtoehtona suosittele.

Mikäli ihosi on puolestaan öljyisen rasvainen, tämä on paras valinta! Sebum Treatment auttaa mielestäni tehokkaimmin vähentämään ihon liiallista rasvaisuutta. Tästä syystä pidän tästä seerumista kovasti myös omassa käytössäni. Se auttaa lisäksi ainakin itselläni hyvin (ei loistavasti, mutta hyvin) näppyihin. Taattua Whamisan laatua ja sanoisinkin, että mikäli ihosi on nauttinut muista saman merkin tuotteista, on tämä erittäin varteenotettava vaihtoehto sinulle.

Lue myös muita tuotevertailuita ja -koonteja:

Vertailussa puhdistusöljy x 6

Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani

Viisi parasta silmänympärysvoidetta

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit