Parsapiirakka
Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.
Jos pohdit mitä tarjota keskikesän vehreimmissä juhlissa, tämä gluteeniton ja ketogeeninen parsapiirakka ihastuttaa vieraat varmasti. Täytettä voi varioida mielensä mukaan, omiini sujautin tällä kertaa parsaa ja Aura-juustoa.
Terveiset pohjoisen paratiisista! Lupasin eilisen reseptin yhteydessä, että palaan tänään muutamalla suolaisella reseptillä, jotka sopivat keskikesän rentoihin juhliin. Meillä käy seuraavan 1,5 viikon aikana kolmet eri vieraat, ja täytyy todeta, että kestitessä suunnittelu on kaiken A ja O. Onneksi osa ruokapuolesta on jo mietittynä näiden reseptien myötä.
Jotenkin kummasti tässä Suomen kesässä on aina muistettava pieni säävaraus, mutta tarkoitus on nautiskella mahdollisimman monet syötävät puutarhan katveessa – jännityksellä odotan miten käy. Suunnittelin tämän menun Terra Cretalle kesäjuhlien hengessä ja teemakseni muodostui mutkattomuus. Ruokaa on ihana laittaa, mutta etenkin jos vieraita on paljon, on kiva oikoa myös joitakin mutkia – tietenkin mausta tinkimättä.
Siksi päädyin kokoamaan värikkään tapas-lautasen, josta löytyy herkkuja taatusti kaikkien makuhermoille sekä valmistamaan suloisia aura-parsapiirakoita sekä mutakuppikakkuja vaniljavoikreemillä ja tuoreilla mansikoilla! Ihania kesän makuja, joista kaikki pelaavat yhdessä ja erikseen.
Hyvän ruoan kirja
Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!
Somien parsapiirakoiden pohja on täysin viljaton, erittäin vähähiilihydraattinen ja maukas, joten se sopii pohjaksi yhteen myös monien muiden täytteiden kanssa. Pohjan mehevyyden ja rapeuden muodostama tasapainoinen liitto on pitkälti kuitupitoisten kookosjauhojen sekä Terra Creta -neitsytoliiviöljyn ja voin ansiota, jonka lisäksi raastettu parmesan tuo makuun oman ihanan vivahteensa. Piiraat ovat paitsi kaunista, myös todella herkullista tarjottavaa. Kertokaa ihmeessä, jos kokeilette reseptejä!
Aura-parsapiirakat
6 x 10 cm halkaisijan vuokaa tai 26-28 cm irtopohjavuoka
Pohja:
1. Mittaa voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä juoksevaksi.
2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
3. Raasta parmesan raastimen isoimmalla terällä raasteeksi. Sekoita juuston joukkoon kookosjauhot ja pofiber.
4. Lisää juusto-jauhoseokseen kananmunat. Lisää lopuksi voisula muun taikinan joukkoon koko ajan sekoittaen.
5. Painele taikina piirakkapohjan pohjalle ja reunoille. Jos teet isomman piirakan, käytä irtopohjavuoan ja pohjan välissä leivinpaperia.
6. Esipaista pohjia 5 minuuttia uunin keskiosassa 200°C asteessa kiertoilma-asetuksella.
Aura-parsatäyte:
1. Raasta parmesan raastimen isoimmalla terällä raasteeksi ja saksi kevätsipuli noin sentin mittaisiksi rinkuloiksi.
2. Poista parsoista kuivat päädyt ja höyrytä niitä kattilassa kannen alla kolmen minuutin ajan. Leikkaa parsoista sitten sopivan pituisia pätkiä piiraita varten (huom. parsat laitetaan piiraiden päälle viimeisenä, joten älä sekoita niitä vielä tässä vaiheessa täytteeseen).
3. Mittaa kananmunat, ranskankerma, kevätsipuli, aura, mausteet ja parmesan kulhoon ja sekoita.
4. Annostele täytettä jokaisen piiraspohjan päälle ja paina täytteeseen tässä vaiheessa myös haluamasi määrä parsan nuppuja.
5. Paista piiraita vielä uunin keskiosassa 200°C asteessa kiertoilma-asetuksella noin 10 minuutin ajan tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nauti hieman jäähtyneenä raikkaiden lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan.
Instagram – @yellowmoodmedia
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen
Kiitos ? Piirakka ratkaisi Juhannuksen eväsongelman ?
<3
...Ja toinen kommentti... Missä välissä se oliiviöljy laitetaan tuohon taikinaan? Voin kanssa?
Kyllä, voin kanssa.
ootko nyt ihan varma noista öljyn ja voin määrästä? Mulla valui ihanasti pitkin uunia
Kyllä. Minkälaista vuokaa käytit? :)
Vaikuttaa herkulliselta. Olisiko sinulla reseptin makroja saatavilla?
En ole valitettavasti laskenut makroja tähän :)