Ihana appelsiini-pannukakku
Ystävät, seuraava kotisunnuntain brunssi on pelastettu, tai ainakin se tärkeääkin tärkeämpi jälkiruokapuoli. Pannukakut ovat hiipineet mieleeni useanakin päivänä tässä viime aikoina, joten oli aika kehittää uusi gluteeniton versio. Mehevät appelsiinit olivat odotelleet pöydällä, joten nappasin ne tämän pannukakun sydämeksi.
Nämä mehevän hedelmäiset pannukakut pysyvät todella hyvin kasassa ja koostumus on ohut, pehmoinen sekä kostea. Pannari on itsessään makea ja suussasulava, joten en kaivannut sen päälle mitään täytteitä, mutta mikään ei estä vatkaamasta vaikka kuohkean kermavaahdon kaveriksi!
Halutessaan makeutukseen voi myös käyttää nestemäistä steviaa, mikäli haluaa minimoida sokerien määrän. Mutta eihän se sunnuntaibrunssilla ole niin nuukaa.
Gluteeniton appelsiini-pannukakku
12 palaa
1. Sulata voi ja hieno kookospalmusokeri samassa kattilassa.
2. Sammuta levy ja lisää sulaan voi-sokeriseokseen appelsiinimehu, raastettu appelsiininkuori, kananmuna, jauhot sekä psyllium. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada pannukakkutaikina noin 20×30 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun astiaan.
4. Paista 200°C asteessa uunin keskiosassa 8 minuuttia.
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen