Mehevä marjapiirakka
Gluteeniton marjapiirakka on koostumukseltaan pehmeää ja siinä on vastustamattoman keksimäinen, rapea kuorrutus. Kokeile maailman parasta piirakkareseptiä ja laita täytteeksi lempimarjojasi!
Paras gluteeniton marjapiirakka
26 cm piirakkavuoka
100 g
voisulaa
3 dl
riisijauhoja
¾ dl
kookospalmusokeria
¾ dl
vettä
1
kananmuna
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
marjoja
Sekoita voisula, jauhot ja sokeri keskenään. Tässä vaiheessa taikinan on koostumukseltaan jämäkkää. Ota taikinasta 1 dl talteen erilliseen astiaan, se murustellaan ihan lopuksi piirakan kuorrutteeksi.
Lisää lopputaikinaan kananmuna, leivinjauhe ja vesi. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Tässä vaiheessa taikina on löysää.
Laita päälle haluamasi marjat ja murustele päälle lopuksi 1 dl alussa sivuun ottamaasi taikinaa. Paista uunin keskiosassa, 200°C asteessa 30 minuuttia ja nauti kermavaahdon tai jäätelön kanssa.