Paahdetut parmesan-juuresranskalaiset

Juuressesonki on alkanut ja olen siitä todella innoissani. Kannan selkä vääränä kotiimme bataatteja, porkkanoita, palsternakkoja ja punajuuria. Paitsi että kausiruoka on edullista, se on aina myös takuuvarmasti maukasta. Kesän aikana kypsyneet juurekset omaavat luonnostaan upeat maut ja sopivat muun muassa ranskalaisten valmistukseen!

juuresranskalaiset-hannamarirahkonen-gluteeniton

Oma vatsani ei kestä kuin tietyn alueen puikulaperunoita, joita ei ole saatavilla ympäri vuoden. Juurekset kuuluvat arkiruokailuumme olennaisena osana. Viime talvena tein juureksista sosekeittoja, quinottoja, muuseja (bataattimuusia onkin jo ikävä!) tai uunissa paahdettuja lohkoja. Juurekset ovat siitä kiitollisia raaka-aineita, että niille riittää kevyehkö maustaminen ja silti ne maistuvat taivaallisille – siitä nyt puhumattakaan miten hyvin ne pitävät nälkää.

Tällä hetkellä keittiössämme on syntynyt tiuhaan tahtiin juuresranskalaisia parmesaaniraasteella. Ranskikset saavat lisämakua ihanasta mausteöljystä.

Resepti on osa Sugar Helsingille luomaani reseptisarjaa. Maukkaita syyspäiviä!

juuresranskalaiset-hannamarirahkonen-gluteeniton-1

Parmesan-juuresranskalaiset

4 annosta

400 g palsternakkaa
400 g bataattia
100 g porkkanaa

Kuori bataatit, palsternakat ja porkkanat sekä poista kannat. Leikkaa juureksista noin puolen sentin paksuisia ranskalaisia. Laita ranskalaiset isoon kulhoon ja valmista seuraavaksi mausteöljy.

Mausteöljy

¾ dl neitsytoliiviöljyä
½ dl vettä
1 dl parmesaania raastettuna
1-2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl kuivattua Provencen yrttimaustesekoitusta
3 luomuvalkosipulin kynttä puristettuja
2 tl puhdistamatonta merisuolaa

Mittaa kulhoon oliiviöljy, vesi, parmesaani, kuoritut ja puristetut valkosipulit, merisuola, Dijon-sinappi sekä Provencen yrttiseos. Sekoita kastike tasaiseksi lusikalla tai vispilällä. Kaada mausteöljy juuresranskalaisten päälle ja sekoita huolellisesti.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi, paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes ranskalaiset ovat kypsiä ja niiden pinta on paistunut kauniiksi. Raasta päälle parmesaania ja nauti joko sellaisenaan tai jonkin suosikkilisukkeen kanssa.

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

anita

Ah, näitä on ihan pakko kokeilla heti, kun se on mahdollista eli ehkä jo viikonloppuna ;) Marinadi vaikuttaa niin herkulliselta aineksiltaan. Olen marinoinut uunijuureksia öljy-yrttiseoksessa ennen paistamista, mutta tämä ohje poikkeaa siitä mukavan paljon. Tuoreet, maukkaat juurekset ovat kyllä syksyn ihanuutta!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Iso suositus, näihin jää koukkuun! :D Dijon-sinappi toimii tosi hyvin kaikissa marinadeissa eikä tämäkään tee poikkeusta.

Vastaa
Tuija Rajala

Enpä ennen ole kuullut tuollaisista ranskalaisista. Mutta ovat varmasti paljon terveellisempiä kuin perunasta tehdyt.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Joo, ja maukkaampia ennen kaikkea :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Helppo tomaatti-avokadosalaatti
Kahden raaka-aineen mangojäätelö
Kirkastava DIY-kuorintajauhe
Porkkanakakkupuuro uunissa