Muikea minttutoffee
Minttutoffee on koostumukseltaan napsahtava ja se kestää huoneenlämmössä sulamatta, joskin hieman se pehmenee. Jos vertaa viime viikolla esiteltyyn lakritsitoffeeseen, omaa minttuversio aavistuksen pyöreämmän ja täyteläisemmän maun, sillä reseptissä on mukana myös Sun warrior blend-vaniljaproteiinijauhetta. Yhtäkkisen inspiraation iskiessä sain huomata, ettei minulla ollut jemmassa yhtään tuoretta minttua, joten ohjeessa on käytetty sekä kuivattua minttujauhetta, että eteeristä minttuöljyä tuomaan toffeeseen täyteläistä raikkautta. Minttutoffeeseen ei tule mitään extramakeutusta, vaan lucuma hoitaa tälläkin kertaa tuon puolen kuntoon.
Minttutoffee
1 dl lucuma-jauhetta
2,2 dl neitsytkookosöljyä
10-15 tippaa minttuöljyä
0,5 dl Sun Warrior Blend -vaniljaproteiinia
ripaus merisuolaa
Sulata neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Sekoita sillä välin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sulanut kookosöljy sekaan. Vuoraa noin 10 x 15 cm lasiastia kelmulla ja kaada toffeemassa astiaan. Anna massan olla 10 minuuttia pakastimessa, jolloin toffee pääsee hieman jähmettymään, mutta on silti vielä helposti leikattavissa. Siirrä leikkaamisen jälkeen pakastimeen vielä noin 10 minuutiksi.