Kolmen raaka-aineen karpalomousse

Paksu ja pehmeä karpalomousse on mitä parhain välipala, vähähiilihydraattinen jälkiruoka tai retkieväs. Kirpeä karpalo pehmenee kookoksen ansiosta ja kookos puolestaan saa vähän luonnetta tästä luonteikkaasta toveristaan.

Vhh Jälkiruoka Karpalomousse

Alan kallistua näissä keittiöpuolen innovaatioissa siihen, että kyllä ne parhaat jutut tuppaavat syntymään vahingossa. Juuri silloin kun vähiten yrität, saattaa käydä melkoinen ruokaflaksi. Keksin tiistaina makucombon, jota en ollut ikinä ennen kokeillut omassa keittiössäni. En voi edes selittää miten hyvää ja makuhermoja hemmottelevaa voi tulla vahingosta, jossa on käytetty vain kolmea raaka-ainetta. Teidän pitää kokea tämä itse.

Tilannehan oli se, että tuona tiistaina menin ilman aamupalan syöntiä keskustaan pidettyyn vapaamuotoiseen työpalaveriin. Aamuni ovat olleet monta kuukautta jo hyvin hitaita ja no, tällaisia omalle rytmilleni sopivia. Kello kyllä soi, mutta onhan se aika kiva juttu kuulostella, että noustako heti vai vasta puolen tunnin päästä — paitsi kun on palaveri. En oikein osannut varautua tähän tiedossa olleeseen aamulähtöön ja torkku pääsi yllättämään pahanpäiväisesti, ei siis puhettakaan aamupalasta.

Vhh Reseptit Karpalomousse

Palaverin jälkeen palasin kotiin ja aloitin aamuni alusta. Söin vähän suolaista. Jostain harvinaisesta syystä mieleni oli myös jälkiruoan kaipuussa. Jääkaapin oven takana minua töllötti vain regulat-pullo, havupuu-uutejuomien rivi ja voipaketti, päädyin siihen että ne eivät ole aivan sitä jälkkäriainesta mitä minä etsin.

Onneksi huomasin katsoa myös jääkaapin oveen ja tajusin kookoskermapurkin nähdessäni, ettei minun ehkä tarvikaan masentua, sillä tästä voi saada jotain valmista hyvää hetinyt. Samassa muistin nähneeni pakastimessa jokin aika sitten vielä hippusen verran karpaloita, kookos ja karpalo, nehän voisivat toimia.

Viime aikoina olen touhunnut keittiössä vain pakolliset, sillä olen investoinut aikani vähän toisenlaisiin projekteihin — siispä tämän vähähiilihydraattisen herkun valmistamiseen käytetty kaksiminuuttinenkaan ei päässyt harmittamaan.

Vhh Resepti Jälkiruoka

Karpalomousse

1 annos

1 ½ dl pakastekarpaloita
1 prk Kara-kookoskermaa
1 rkl hunajaa

1. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen.

2. Sekoita tasaiseksi mousseksi ja annostele kuppiin.

Vinkki: Jos haluat tehdä reseptistä ketogeeniseen ruokavalioon sopivan, korvaa hunaja laittamalla mousseen 5-10 tippaa nestemäistä steviaa (esim. Nick’s). Jos kaipaat enemmän inspiraatiota aiheesta vhh-reseptit, tämän linkin takaa löydät reseptejä pilvin pimein!

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Yellow Moodin haudutettu kaalilaatikko
Dijon-coleslaw
Suklainen chia-vanukas vadelmahillolla
Hyvän ruoan kirja