3 x sokeritonta mocktail-reseptiä
Kaupallinen yhteistyö A. Vogel.
Loin kolme raikasta koko perheen mocktailia, jotka ovat sokerittomia ja sopivat myös ketogeeniseen ruokavalioon. Kokeile holitonta Mojitoa, Mimosaa ja mansikkaa!
Jos suunnittelet juhlia tai haluat juhlistaa arkea holittomasti, tämän postauksen rakkaudella luodut juomareseptit kannattaa ottaa talteen. Sain teiltä tällä viikolla toiveen holittomasta Mojito-reseptistä ja otin työkseni luoda tästä taivaallisesta lempijuomastani täydellisen version.
Lopputulos oli samaan aikaan aavistuksen kirpeä, makea, limemäinen ja minttuinen – niin ihana, että päätimme puolisoni kanssa, että tätä tarjoamme tulevissa terassin avajaisissamme.
Toinen mocktail-resepti sai inspiraationsa Mimosasta. Tämä juoma muistuttaa minua aina kuumista kesäpäivistä Portugalin merenrannoilla ja raikastaa olon hetkessä. Kolmanteen mocktailiin oli selvät sävelet; siihen halusin kotimaisia mansikoita, johon yhdistin klassisesti basilikaa.
Kuten minua pidempään seuranneet varsin hyvin tietävätkin, L+ maitohappoa sisältävä Molkosan on kuulunut jääkaappini vakiovarustukseen kohta kahden vuosikymmenen ajan. Se on maitohappokäynyttä heratiivistettä, joka on valmistettu Sveitsin Alpeilla vapaana laiduntavien ja niittykasvillisuutta nauttivien lehmien luomumaidosta. Kokosin alle kolme hieman yllättävääkin käyttötapaa tälle upealle eliksiirille ja sujautinpa sitä hieman myös mocktaileihin!
Molkosan antaa mocktaileihin ihanan säväyksen kirpeyttä ja luonnetta. Molkosan Fruit edistää ruoansulatusentsyymien toimintaa ja on perinteiseen Molkosaniin verrattuna hieman makeampi, marjaisampi – ja kyllä, myös lapsiystävällisempi – versio, jossa maitoheran lisänä on granaattiomenaa ja marja-aroniaa.
Raikkaat mocktailit ovat täydellisiä kevään ja kesän pippaloihin, lastenkutsuille tai juhlistamaan ihan tavallista arkea. Ota reseptit talteen alta!
3 x tapaa käyttää Molkosania
1) Kasvisten hapattamiseen
Innostuin viime vuonna valtavasti kasvisten kuten porkkanoiden ja kukkakaalin hapatuksesta kotioloissa. Tarkemmat ohjeet kirjoitin Hyvän ruoan kirjaan, mutta jos haluat kokeilla edullista, hauskaa ja ravintopitoista hapattamista, voit käyttää Molkosania hapatusprosessissa tämän ohjeen avulla.
2) Hiuksille ja päänahalle
Molkosania voi käyttää myös ulkoisesti päänahan ja pituuksien hoitoon. Sekoita Molkosanista ja vedestä seos 1:5 suhteella. Kaada seos päänahkaan ja hiuksiin shampoopesun jälkeen ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia ennen poishuuhtelua. Lopputuloksena on todella kiiltävät kutrit!
3) Sokerittomissa mocktaileissa
Moni on tottunut juomaan Molkosaninsa veteen sekoitettuna, mutta se toimii täydellisesti myös mocktaileissa. Kokosin alle kolme takuuvarmaa hittiä, jotka sopivat koko perheelle.
Mojito-mocktail
1 annos
1. Leikkaa lime kuuteen lohkoon ja laita lasiin. Lisää Molkosan, steviatipat ja survo kunnolla.
2. Lisää mintun lehdet ja survo kevyesti (kuitenkin niin, että lehdet pysyvät kokonaisina).
3. Lisää jäämurska ja hiilihapotettu vesi. Sekoita kevyesti pillillä sekaisin ja nauti heti!
Mimosa-mocktail
1 annos
1. Purista appelsiineista mehu ja annostele siivilän kautta lasiin. Lisää stevia ja Molkosan, sekoita.
2. Kaada jäämurska ja hiilihapotettu vesi päälle, sekoita kevyesti ja nauti heti!
Mansikka-mocktail
1 annos
1. Sauvasekoita mansikkalohkot, basilika, stevia ja Molkosan Fruit tasaiseksi.
2. Lisää jäämurska ja hiilihapotettu vesi, sekoita pillillä ja nauti heti!
Instagram – @yellowmoodmedia
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja
Kuvat Hannamari Rahkonen
Täytyy kokeilla!
Kiva kuulla!