Huulipuna poskipunana ja neljä muuta tapaa saada huulipunasta kaikki irti

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Huulipuna yllättää monipuolisuudellaan! Saat huulipunasta kaikki tehot irti, kun unohdat tuotteen alkuperäisen käyttötarkoituksen ja kokeilet huulipunaa poskipunana ja jopa luomivärinä. Testaile rohkeasti myös erilaisia tapoja punata huulet. Jaan tässä tekstissä viisi parasta vinkkiä huulipunan monipuoliseen käyttöön.

1) Se perinteinen tapa, joka taipuu moneksi

Haluatko pehmeän utuisen, rennon ja huolettoman lookin vai skarpin ja näyttävän ilmeen? Vaikka huulipunaa levittäisi perinteiseen tyyliin huulille pigmenttiseksi kerrokseksi, voi reunojen kanssa pelatessa vaikuttaa silti paljonkin lopputulokseen. Sama puna näyttää ihan erilaiselta pehmeäreunaisena luonnollisen meikin kanssa kuin tarkkarajaisena vaikkapa näyttävän eyelinerin parina. Aina et tarvitse välttämättä uutta huulipunaa, kokeile vain laittaa suosikkipunasi eri tavalla ja vaikkapa hieman muuttaa muuta meikkiä.

Kuvassa oleva pehmeä lopputulos on saatu aikaan levittämällä punaa ainoastaan huulten keskiosiin, josta taputtelin värin sormenpäällä kohti reunoja. Teräväreunainen lopputulos syntyy puolestaan levittämällä puna joko siveltimellä tai sivelemällä puna huulille ensin puikosta, mutta tarkentamalla reuna sen jälkeen siveltimellä. Lopuksi reunaa voi halutessaan skarpata vielä entisestään juuri teroitetulla huultenrajauskynällä.

Tähän pigmenttiseen huulipunatyyliin (olipa rajat tarkat tai utuiset) sopii parhaiten mattainen tai puolimattainen puna. Omia suosikkejani ovat Absolutionin, Kjaer Weisin ja Havu Cosmeticsin huulipunat.

Lue lisää huulten rajaamisen tarpeellisuudesta sekä huulipunan sävyn valitsemisesta: Huulipunan valinta – opas onnistuneeseen huulimeikkiin.

Huulipuna 2

2) Yhdessä huulikiillon tai toisen punan kanssa

Huulipuna 1

Kiilto tuo meikkiin juhlavuutta. Mikäli haluat kiiltävän lopputuloksen, voit ratkaista asian kiiltopunan sijaan lisäämällä huulikiillon (värillinen tai väritön) pigmenttisen mattapunan päälle. Tällöin saat sekä vahvan pigmentin ja näyttävän lopputuloksen että kostean kiiltävän pinnan. Kiiltopunissa pigmentti on usein puolestaan hieman kevyempi.

Huulikiillon voi lisätä joko koko huulille tai ainoastaan huulten keskiosaan tuomaan kolmiulotteista fiilistä. Huulikiilloista suosittelen Mádaran ja Und Gretelin kiiltoja, jotka eivät tahmaa ja pysyvät hyvin. Myös Absolutionin hoitava Lip Oil on ihana kiiltoa tuova lisä huulipunan päälle.

Toinen vaihtoehto on tuoda kolmiulotteisuutta (joka saa huulet näyttämään suuremmilta) valitsemalla kaksi eri punaa, joiden sävymaailma on sama, mutta toinen on asteen tai pari tummempi. Levitä tummempaa punaa huulten reunoille ja vaaleampaa huulten keskiosaan. Tehokas keino on käyttää myös hieman huulipunaa tummempaa huultenrajauskynää. Rajaus kannattaa tällöin häivyttää mahdollisimman hyvin.

Paras Huulipuna

3) Kevyt lopputulos huulivoiteen kanssa

Toisinaan meikkiin voi kaivata vain häivähdyksen verran sävyä. Voit tietysti valita jonkin hentopigmenttisen tuotteen, kuten sävytetyn huulivoiteen tai kevyen kiiltopunan, mutta myös se meikkipussista löytyvä kaikista pigmenttisinkin puna on mahdollista laittaa kevyesti.

Levitä huulille ensin kerros huulivoidetta. Kannattaa valita jokin vahamainen koostumus, joka pysyy huulilla hyvin. Oma ehdoton ykkössuosikkini on Absolutionin klassikko Le Baume (joka on muuten ihan paras rohtuneille huulille!). Taputtele punaa huulivoiteen päälle kevyesti, älä siis normaaliin tapaan maalaa huulia kauttaaltaan. Voit lopuksi keventää lopputulosta entisestään sormin töpöttelemällä.

Näin voit hyvinkin muodostaa minimalistisen meikkipussin huulipunaosaston vain yhdestä tuotteesta. Käytä valitsemaasi huulipunaa arkena taputellen huulivoiteen päälle ja juhlissa ilman huulivoidetta pigmenttisenä ja kirkkaana kerroksena kohdan yksi tapaan. Tämä tyyli toimii minkä punan kanssa vaan, mutta parhaiten muunneltavuus tulee esille mattapunista, jotka normaalisti ovat vahvoja ja näkyviä.

Luonnonkosmetiikka Huulipuna

4) Huulipuna poskipunana

Miten saisikaan paremmin toisiinsa sointuvan huuli- ja poskipunan kuin käyttämällä yhtä ja samaa tuotetta molempiin tarkoituksiin. Tätä vinkkiä voit hyödyntää toki ihan jokapäiväisessä arjessakin, mutta erityisen hyödyllinen se on punien kanssa, joita käytät juhlissa ja muissa erikoistilanteissa. Monilla saattaa olla muutama hieman siitä normaalisti käyttämästään sävymaailmasta poikkeava (juhla)huulipuna, joita on haastava saada istumaan kasvoille. Asiaa auttaa huomattavasti, kun pidät silmämeikin simppelinä ja käytät samaa huulipunasävyä myös poskille. Näin huulipuna yhdistyy johonkin eikä näytä irralliselta.

Poskille voi periaatteessa käyttää mitä vaan huulipunaa, mutta parhaiten toimivat punat, jotka eivät ole aivan ohuita ja läpikuultavia kiiltopunia, mutteivät myöskään vahvapigmenttisiä ja koostumukseltaan kovia mattapunia. Jotakin siltä väliltä siis! Itse käytän poskille eniten Havun punia sekä Kjaer Weisin nude-kokoelman punia.

Voit levittää huulipunan poskipunaksi joko sormin tai siveltimellä – testaile, mikä on sinusta helpoin tapa. Mikäli huulipuna näyttää hyvästä häivytyksestäkin huolimatta liian kirkkaalta poskilla, voit kokeilla sekoittaa pienen pisaran meikkivoidetta punan joukkoon. Ota minikokoinen nokare huulipunaa kämmenselälle, tipauta joukkoon tippa tai kaksi meikkivoidetta ja sekoita hyvin. Meikkivoiteen määrää lisäämällä ja vähentämällä saat säädeltyä punan kirkkautta. Näin saat tuotua huulipunan sävymaailman poskille, mutta kevyenä versiona.

Huulipuna Poskipunana

5) Huulipuna luomivärinä tai luomivärin pohjustajana

Erittäin helppo ja nopea, takuuvarmasti harmoninen arkimeikki syntyy sipaisemalla huulipunaa huulten ja poskien lisäksi luomille. En suosittele tavoittelemaan mitään kovinkaan näyttävää silmämeikkiä huulipunan kanssa, mutta kevyt sipaisu samaa sävyä luo viimeistellyn fiiliksen lookiin.

Voidemaisena tuotteena huulipuna ei ole mikään maailman pitkäkestoisin luomiväri. Kannattaakin valita mielummin mattapuna tai puolimattainen, ei kovin rasvainen puna. Itse suosin tähän tarkoitukseen Havun punia, joista esimerkiksi sävyt Sand ja Rose ovat ihania myös luomilla. Yllä olevassa kuvassa näet, miltä Sand näyttää huulien lisäksi poskilla ja luomilla. Kätevintä on taputella väri luomille sormenpäällä. Tee mahdollisimman ohut kerros, jolloin pysyvyys paranee ja lopputulos on kauniin luonnollinen.

Voit kokeilla lisäksi korostaa luomivärin sävyä huulipunan avulla. Taputtele ensin ohuelti huulipunaa luomille ja pakkaa sen jälkeen reilu kerros saman sävyistä luomiväriä päälle. Puuterimainen luomiväri tarraa hieman nahkean pinnan jättävään huulipunaan ja tulee upean kirkkaana esille.

Lue myös uudempi artikkelini huulipunista: Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Huulipunan valinta – opas onnistuneeseen huulimeikkiin
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin