Greippisalaatti & raikas minttuhummus
Ruokaista, raikas ja maukas vihersalaatti saa tänään vähän lisäväriä verigreipistä sekä vihreästä minttuhummuksesta. Teen yleensä aina salaattieni kylkeen hummusta ja tällä kertaa tuunasin perusreseptiä lisäämällä joukkoon tuoretta minttua. Bueno! Myös sitruunaversio toimii.
Kätevimmin ja nopeimmin hummuksen valmistaa keitetyistä tölkkikikherneistä, mutta mikään ei estä keittämästä kikherneitä itse. En jostain syystä ole koskaan oppinut tahinin ystäväksi, joten valmistan omat hummukseni aina ilman tahinia, vaikka se perinteiseen reseptiin kuuluukin.
Lue myös: Mehevä kaalilaatikko
RAIKAS MINTTUHUMMUS
Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi levitteeksi. Mikäli seos ei pyöri, vaan tarttuu reunoille, lisää ruokalusikallinen tai kaksi vettä.
GREIPPISALAATTI
DIJON-SALAATINKASTIKE
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi vispilällä. Annostele salaatin päälle. Salaatinkastike on ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena, mutta sen voi myös säilyttää jääkaapissa.