Mausteinen raakakakku
Kaipaatko paholaisen kakun makumaailmaa? Tämä mehevän kostea raakakakku on tuon klassikon maukkaampi versio, kokeile vaikka!
Otsikko pisti melkein hihityttämään, sillä maustekakusta harvoin tulee mieleen viileys. Periaatteessa olen aina inhonnut kaikkia kuivakakkuja, mutta yksi oli vielä muutamia vuosia sitten ylitse muiden: paholaisen kakku. Tuo mehevä tapaus on varmasti ainoita kuivakakkuja, joita olen aikuisiälläni valmistanut. Paholaisen kakku on vain siitä vinkeä tuttava, että se tuntui tekevän itse syöjistään väsyneitä paholaisia, kiitos turhan tuhdin sokeripiikin.
Alkuperäistä paholaisen kakkua ei ole näkynyt aikoihin täällä meillä päin, kun ei ole tehnyt sen kummemmin mieli. Yhtenä iltana iski kuitenkin aivan mahdoton maustekakun himo, joka suorastaan pakotti tarttumaan blenderinkannuun, kaivamaan tyhjien kaappien uumenista sitä mitä sattui löytymään ja antaa mennä puhtaalla fiilispohjalla. Tällä kertaa totesin, että kyllä tyhjästä oli hyvä nyhvästä.
Minulle maustekakun sielu — A ja O — löytyy intensiivisestä mausta sekä mehevyydestä. En liiemmin innostu suuhun murentuvien jauhokuivakakkujen suutuntumasta, ei siinä ole mitään nautintoa.
Siispä aivan ensimmäisenä päädyin hakemaan tähän hurmaavaan raakaversiooni sitä kaivattua intensiivistä makua taateleista ja aidoista, kokonaisista mausteista. Mehevyys-kortin hoisivat kotiin mehukkaat luomuporkkanat sekä pekaanipähkinät. Pekaanipähkinöiden persoonallinen aromi passaa maustekakun sisällöksi kuin nenä päähän. Jos sinulla ei ole pekaanipähkinöitä, voisin kuvitella myös saksanpähkinän hoitavan homman kotiin.
Suosittelen liottamaan pähkinöitä ensin parisen tuntia ennen käyttöä. Maustekakun taikina on aika tuhtia, joten selviät sen valmistuksesta helpoiten käyttämällä tampperia.
Viileä maustekakku
6-8 palaa
1. Kuori ja pilko porkkanat noin 5 cm paloiksi.
2. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes taikina on täysin sileää.
3. Ota esiin noin 15 x 15 cm astia, jonka vuoraat kelmulla ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi sen päälle.
4. Laita raakakakku pakastimeen noin puoleksi tunniksi, leikkaa paloiksi ja laita takaisin pakkaseen. Anna tekeytyä seuraavaan päivään ja nautiskele pala kerrallaan, kylmänä.