Uunitomaatteja & buffalomozzarellaa
Harvoin sitä ihan hullaantuu kaupassa, mutta niin kävi kun näin kukkurallisten pihvitomaattivuorien saapuneen lähikauppaamme. Mehevien kesätomaattien makeus ja mehukkuus ovat valloittavia, ne sopivat ruokaan kuin ruokaan. Tomaatteja oli saatava heti ja samalla reissulla nappasin mukaan myös pehmoista buffalomozzarellaa sekä basilikaa.
Uunissa paahdetut pihvitomaattiviipaleet ovat älyttömän mehukkaita ja ne muodostavat täydellisen parin pehmeän ja rasvaisen buffalomozzarellan sekä tuoreen basilikan kanssa. Juuri näin helppoa, nopeaa, maukasta ja kätevää kesäruoan kuuluisikin aina olla! Ehdimme syödä kaikki pihvitomaattimme ennen kuvaamista, joten tein kuviin satsin tavallisilla tomaateilla. Yhtä hyvää oli molemmilla lajikkeilla.
Uuunitomaatteja ja buffalomozzarellaa
2 annosta
Viipaloi pihvitomaatit noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pirskottele jokaisen viipaleen päälle oliiviöljyä sekä sitruunamehua ja ripottele jokaisen palan pinnalle suolaa ja mustapippuria. Voit lisätä basilikanlehdet joko ennen paistamista tai paistamisen jälkeen.
Paista tomaatteja uunin keskitasolla noin 10-15 minuutin ajan 200 °C kiertoilmalla tai kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman kullanruskeita pinnalta. Viipaloi tällä välin buffalomozzarella viipaleiksi. Lado kypsät tomaattiviipaleet ohutta metallilastaa apuna käyttäen lautaselle siten, että joka toinen viipale on mozzarellaa ja joka toinen viipale tomaattia. Leikkaa basilikanlehdistä sopivan kokoisia palasia annoksen päälle, helpoiten se käy saksilla. Nauti heti raikkaan salaatin kanssa, tämä ruoka ei nimittäin pidä odottelusta!
Tein annoksen kylkeen salaatin, jossa oli useampaa eri lajiketta sekä hampunsiemeniä. Lempisalaatinkastikkeeseeni teen usein kastikkeen itse, suosikkini on tämä alla oleva sinappikastike, jonka reseptin bongasin vuosia sitten ystäväni blogista. Kastike on taivaallinen sekoitus hapanta, kirpeää ja makeaa.
Dijon-sinappikastike
2 annosta
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja annostele salaatin päälle. Kastike säilyy jääkaapissa noin kolme päivää, joten kaikkea ei tarvitse käyttää heti.
Hyvän ruoan kirja
Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!
Instagram – @yellowmoodmedia
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen
Kesätomaatit on niin ihania! :) meillä syötiin eilen samaista ruokaa grillistä, ohuiden itsemarinoitujen basilikabroilerfileiden kyljestä, nam!
Allekirjoitan! Tomaateista saa vaikka mitä ihanaa, teimme vastikään tuoresalsaa. Tuli herkullista, ah.
Miltä osastolta löytyy oluthiivahiutaleet ja onko ne välttämättömiä tähän kastikkeeseen?
Oluthiivahiutaleet löytyvät yleensä samalta hyllyltä lisäravinteiden ja superfoodien kanssa. Ne ovat reseptissä välttämättömät :)