Gluteeniton näkkäri
Tiesitkö, että gluteeniton näkkileipä valmistuu 15 minuutissa? Teen tätä leipää usein monta pellillistä ja se maistuu aina yhtä hyvältä eri täytteiden kanssa. Kokeile ja ihastu!
Gluteeniton näkkileipä
pellillinen
3
isoa munaa
1 ½ dl
auringonkukansiemeniä
1 ½ dl
hampunsiemeniä
3 rkl
kurpitsansiemeniä
¾ dl
kaurahiutaleita
½-1 tl
merisuolaa
½ dl
mantelijauhoja
Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Sekoita kuivat ainekset joukkoon ja levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin ½ cm paksuiseksi kerrokseksi. Nuolija on levitykseen hyvä apuväline. Paista näkkileipää uunin keskiosassa noin noin 15 minuuttia, jos haluat pehmeää näkkäriä. Itse paistoin 20 minuuttia rapeamman tuloksen saamiseksi. Kannattaa rullata näkkärilevy paloiksi pizzaleikkurilla tai isolla veitsellä heti uunista otettaessa. Sitten vain kirnuvoita päälle!