Espanjalainen perunamunakas
Espanjalainen ystävämme Edgar tuli Suomeen loppukeväällä muutamaksi kuukaudeksi töihin. Hän piti meille muutamat espanja-iltamat, joissa pääkokkina toimi mies itse. Ruoat katettiin ihanasti pihalle, syötiin lämpöisessä auringonpaisteessa ja naurettiin ystävien kanssa yhdessä. Yksi Edgarin valmistamista ruokajutuista oli peruna-munakas. Perunamunakas toimii niin lämpimänä kuin kylmänäkin ja voit nauttia sen lisukkeena tai pääruokana.
Espanjalainen perunamunakas
3 dl
keitettyjä varhaisperunoita
5
luomumunaa
1 dl
kevätsipulinipun vartta viipaleina
1 tl
merisuolaa
25 g
voita paistamiseen
Keitä perunoita noin 15-20 minuuttia ja paloittele sitten kuutioiksi. Silppua sipulit perunoiden päälle ja lisää joukkoon raa´at munat sekä suola. Kumoa seos paistinpannulle ja kypsytä miedolla lämmöllä, kunnes myös munakkaan pinta on hyytynyt. Laita lautanen paistinpannun päälle, kumoa munakas siihen ja laita lautaselta takaisin pannulle, jotta toinen puoli kypsyy myös. Toista puolta ei tarvitse pitää pannulla kuin pari minuuttia ja ruoka on valmis.