Hyvästit pintakuivalle iholle Patykan puhdistustriolla

Ihoni on ollut aina hyvin yhteistyökykyinen sekä hyväkuntoinen. Viime talven hullun remonttimyllyn, vähän liian täyden kalenterin sekä kiireessä muuttuneen ruokavalion muutokset olivat iholleni kuitenkin hieman liikaa. Hoidin ihoani lyhimmästä vähimpään ja kuljin tutulla kasvonpuhdistuspolullani, johon kuului tasan kolme osaa: puhdistusaine, kasvovesi ja kevyt voide/seerumi. Tämä tutuksi käynyt ja yksinkertainen ihonhoitorutiinini olisi varmasti toiminut tavallisessa elämäntilanteessani, mutta ei tässä hullunmyllyssä, jossa minulla ei ollut aikaa tai energiaa keskittyä muuhun kuin välipohjavilloihin sekä remonttipölyyn.

Ihoni pintakuivahti totaalisesti ja kirjoitinkin teille aiheesta keväällä moneen otteeseen, sillä tämä uudenlainen ihon kenkkuilu aiheutti minussa hämmennystä, vaikka tiesin hyvin syyt, jotka tähän tilanteeseen olivat johtaneet. Siirtyessäni Absolutionin kosteuttavaan Addiction-öljyseerumiin yhdessä sarjan La Créme Riche-voiteen kanssa sain ihoni kuitenkin elvytettyä kevään mittaan sellaiseksi, ettei se ollut enää rapistuvaa sorttia.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen

Kevään edetessä sain ihoni jo todella hyvään kuntoon, lähes samanlaiseen tilaan kuin se oli ennen viime talvea. Kesälläkin meni vielä ihan hyvin ja auringon lämpö teki äärimmäisen hyvää ihon kunnolle, kunnes parin kuukauden homealtistuminen laukaisi pintakuivuuden uudestaan ja siinä sitä taas oltiin, seurana kylmän kalvakka syksy sekä liuskoina irtoileva ihoriepu.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen7

Minulle tarjottiin syyskuussa hieman omaa aikaa Jolien spassa taitavan Jonnan käsissä ja samalla ihoni tämänhetkisille tarpeille kartoitettiin sopivammat tuotteet käyttöön. Patykan raikas piparminttuvaahto sai jäädä omalla kohdallani hetken tauolle, sillä Jonna totesi Patykan 3-step-puhdistuksen toimivan nyt parhaana ensiapuna pintakuivuuteen taipuvaiselle iholleni. Patyka 3-step-puhdistustrio oli itselleni kasvovettä lukuunottamatta täysin uusi tuttavuus, joten lähdin kokeilemaan tämän paljon hehkutusta saaneen trion mekanismeja mielenkiinnolla. Kerrankin minulla oli selkeä iho-ongelma, johon tarvitsin apua ja josta voisin selkeästi nähdä testituotteiden vaikutuksen.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen3

3-step-puhdistustrion ensimmäinen osa on samettisen pehmeä puhdistusöljy, joka hierotaan kuiville kasvoille. Puhdistusöljyn tuoksu on makean hedelmäinen, yhdistyväthän koostumuksessa kaktusviikunauute yhdessä C-vitamiinipitoisen ruusunmarjaöljyn kanssa. Tuntuma kasvoilla on lainkaan liioittelematta taivaallisen pehmeä. Yllätyn uusien luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa enää hyvin harvoin, joten tällaisen fiiliksen saaminen tuntuu todella innostavalta.

Törmäsin puhdistusöljyn INCI-listaa lukiessani itselleni täysin uuteen tuttavuuteen, josta haluan mainita teillekin. Puhdistusöljyssä on käytetty Bisabolol-nimistä luonnollista raaka-ainetta, jota saadaan joko kamomillasta tai brasiliassa esiintyvän Candeia-puun kuoresta. Syy miksi nostin Bisobolin erityiseen tarkasteluun löytyy tämän raaka-aineen vaikuttavasta toimintamekanismista, sillä se nopeuttaa ihon paranemista, toimii antibakteerisesti, suojaa sieni-infektioilta sekä vapailta happiradikaaleilta ja parantaa muiden raaka-aineiden ihonläpäisevyyttä. Jälkimmäinen on mielestäni erittäin merkittävä vaikutus luonnolliselta raaka-aineelta, sillä se tarkoittaa Bisabololin tehostavan puhdistusöljyssä esiintyvien muiden raaka-aineiden imeytymistä sekä tehoa ihollamme. Minusta tämä on todella huikeaa ja kertoo siitä miten tekninen sarja Patyka on — oikea luonnonkosmetiikan Ferrari.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen2 (1)

Henkilökohtaisesti en ole koskaan pitänyt puhdistusvaahtojen tunnusta iholla, mutta Patykan puhdistustrio tekee tässä tapauksessa kyllä melkoisen poikkeuksen, sillä kyseessä ei todellakaan ole pelkän puhdistusvaahdon käyttö.

Puhdistustrion toisessa osassa puhdistusöljyn päälle levitettävä puhdistusvaahto koukuttaa. Vaahto ja öljy toimivat iholla sulassa sovussa, joiden ihotuntumaan ei voi olla ihastumatta.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen5

Puhdistusvaahdon ensimmäisenä raaka-aineena INCI-listassa koreilee antioksidanttirikas vadelmauute, joka tekee ihon pinnasta kirkkaan sekä tasaisen värisen. Tuoksu on sekoitus kepeän appelsiinimaista vaahtokarkkia, jossa on aistittavissa aavistuksen verran vihertävän malvanlehtiöljyn sielunelämää. Puhdistusöljyn ja puhdistusvaahdon asteittain yhdistyvä tuoksumaailma yhdessä briljantin moussemaisen koostumuksen sekä ihotuntuman kanssa ovat koukuttaneet minut aivan totaalisesti enkä voisi kuvitellakaan luopuvani tästä triosta enää.

Öljyn ja vaahdon pehmeä mousse huuhdellaan iholta lämpimällä vedellä tai pyyhkäistään veteen kostetulla kasvoliinalla kevyesti pois. Sen jälkeen onkin puhdistustrion viimeisen taikatempun aika.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen4 (1)

Puhdistuksen kolmannessa osassa tämä ylellinen puhdistusrituaali kruunataan vielä Patykan suojaavan ja virkistävän kasvoveden avulla. Kasvoveden koostumuksesta 40 % on ihoa suojaavaa aloe veran lehtiuutetta. Kasvoveden teknisistä ominaisuuksista vastaavat biofermentoimalla valmistettu Biosaccharide Gum-1 raaka-aine, joka luo ihon pinnalle kosteuttavan vesisermin. Kasvoveden sisältämä toinen erittäin tekninen raaka-aine on niinikään biofermentoitu Hexapeptide 11, joka napakoittaa sekä kiinteyttää ihoa näkyvästi parantaen samalla ihomme omaa väriä.

Kasvoveden pyöreän karkkimainen tuoksu viimeistelee jo tähän mennessä ylelliseksi muotoutuneen puhdistushetken tehden ihosta kirkkaan.

Yksi tärkeä syy puhdistustrion hehkutukseeni on se, että jo kaameaksi käynyt pintakuiva tilanne kasvoillani on saatu suitsittua lähes kokonaan. Iho tuntuu pitkästä aikaa kimmoisalta eikä aamuiset ehostautumishetket enää kammoksuta epätasaisen pinnan pelossa. Käyn luottavaisin mielin kohti talven paukkupakkasia näiden kolmen tehotuotteen sekä Patykan korjaavan yöseerumin kanssa.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen1 (1)

Itselleni tämän jo muutoin tutuksi käyneen pariisilaismerkin lähestymistapa kasvojen puhdistamiseen on uniikeinta mihin olen luonnonkosmetiikan maailmassa törmännyt. Puhdistustriossa on sellaista omaperäisyyttä, jossa ei ole tavoiteltu huomiota tuotteiden toimivuuden kustannuksella, vaan jossa on ennemminkin lähdetty luomaan uutta sekä tehokasta lähestymistapaa teho sekä ylellisyys kiikareissa. Patykan kolmivaiheinen puhdistus on ollut parasta mitä iholleni on aikuisiällä tapahtunut.

Kaunista ja energistä viikonalkua kaikille, täällä ladattiin viikonloppuna inspiraatioaku Helsinkiin kohdistuneen extempore-reissun muodossa ja nyt tuntuu mahtavalta aloitella uusi työviikko.

T

Patykan tuotteissa on jotain, mikä houkuttaa kokeilemaan. En oikein osaa sanoa mikä se on, mutta ehkäpä vielä joku päivä tilaan paketin näitä :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Olen samaa mieltä! Ainakin omaa silmää miellyttää purnukoiden skandinaavinen ulkonäkö, vaikka pariisilaisesta sarjasta onkin kyse.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Tulppaanikausi korkattu
Terassilla
Mihin magnesiumia tarvitaan + 4 x DIY-resepti
Huikaisevia kevätuutuuksia – 100 % Puren fermentoidut luonnonkosmetiikkatuotteet