2 raaka-aineen herkkujäätelö
Hei te kaikki nopsakat kotikokit ja huolettomien jälkiruokien ystävät! Toiveenne yksinkertaisista resepteistä on talletettu sotkuisiin vihkoihini. Lopputuloksena on sellainen herkku, joka saa pään pyörälle ja mielen surisemaan jo kesässä. Taisipa joku ottaa maistamisen jälkeen muutaman tanssiaskeleenkin..
Siispä, jos arjessasi tikittää armoton minuuttikello – ja vaikka ei tikittäisi – kokeile tätä kahden raaka-aineen jäätelöä ja ylläty miten helppoa jäätelön tekeminen voikaan olla! Jäätelön maku on niin intensiivinen, ettet edes huomaa reseptistä puuttuvan gluteenia, lisättyä sokeria tai maitotuotteita.
Mitä mustuneempia ja ylikypsempiä banaaneja pöydälläsi lojuu, sitä parempi. Tässä reseptissä kypsien banaanien makeus pääsee oikeuksiinsa toden teolla. Paahdetun mantelisuolavoin voit tehdä itse tai ostaa valmiina, ihan miten tuntuu helpoimmalta tai mielekkäimmältä. Mikäli päädyt ensimmäiseen vaihtoehtoon, löydät Yellow moodin pomminvarman paahdetun manteli-suolavoin reseptin linkin takaa.
BANAANI-MANTELIVOIJÄÄTELÖ
gluteeniton, maidoton, sokeriton, vegaaninen
6 jäätelöpuikkoa
3 isoa tai 4 pientä kypsää banaania
1 dl paahdettua mantelisuolavoita
Kuori banaani. Lisää banaanit ja mantelivoi tehosekoittimen kannuun. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäätelömuotteihin. Laita jäätelöt pakastimeen ainakin tunniksi. Kuorruta sulatetulla raakasuklaalla ja pähkinämurulla.
Oi herkku, tätä kokeilen kun kevätilmat vielä vähän lämpenevät :)
Jäätelö ja kevät, siinäpä vasta lyömätön yhdistelmä!
Mainoi ohje, tosin minulle manteli aiheuttaisi anafylaksian. Tein itse vanilliinivoitamantelin korvaavaksi, lapset oli innoissaan.