Tiedote: Algamaris-aurinkovoiteiden aiheuttamat kuivumisongelmat ja niiden ennaltaehkäisy
Poikkeuksellisen lämmin kesän alku on saanut monet hamstraamaan luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita ja käyttämään niitä ahkerasti, mikä on aivan loistava juttu. Samalla olen kuitenkin huomannut yhdessä pidempiaikaisen yhteistyökumppanini House of Organicin kanssa monilla Facebookin keskustelupalstoilla monen ihmisen kokemuksen siitä, että tänä vuonna heidän ihonsa on kuivunut voimakkaasti Algamariksen korkeasuojaisten voiteiden käytön jälkeen. Halusin aivan ehdottomasti tarttua tähän aiheeseen täällä Yellow Moodissa, koska Algamaris on ollut luottoaurinkovoiteeni jo vuosien ajan enkä ole itse huomannut tänä vuonna tällaisia seurauksia omalla ihollani ja kolmanneksi halusin kuulla Algamariksen oman kannan asiaan.
Algamariksen laboratorio on ollut valtavan yhteistyökykyinen ja kiinnostunut tästä Suomen ilmiöstä, koska he ovat lähettäneet samojen tuote-eriä ympäri Eurooppaa eikä mistään muusta maasta ole saatu tämänkaltaista palautetta. He suorittivat tämän tapauksen tiimoilta laboratoriossaan vastikään uudet tutkimukset tarkistaakseen mistä kiikastaa, mutta labratulokset olivat täysin normaaleja – kaikkien Algamariksen tuotteiden koostumus on tismalleen samanlainen kuin aiempinakin vuosina eikä tuotteiden koostumuksista löytynyt poikkeavuuksia.
Missä siis mättää? Kokosin tähän postaukseen mahdollisia syitä ja korjausliikkeitä ihon tavanomaista rajummalle kuivumiselle fysikaalisen aurinkosuojatuotteiden käytön jälkeen, sillä fakta on, että osan iholle on ilmennyt kuivumista Algamaris -tuotteista vasta tänä vuonna samalla kun suurin osa voiteiden käyttäjistä (itseni mukaanlukien) ei ole saanut käytöstä mitään ongelmia. Uskon vakaasti, että suurin syyllinen löytyy poikkeksellisista sääolosuhteista sekä ihonhoitorutiineista, joita ei ole hoksattu päivittää kesään sopiviksi.
Kuulisin myös mielelläni teidän kokemuksia: oletko käyttänyt tänä vuonna Algamariksen aurinkosuojatuotteita ja miten ihosi on reagoinut?
”Neither the formulae nor the suppliers or raw materials were changed this year compared to 2017, 2016. We serve the same batches of products to Finland as we sell in France or to other foreign countries. So far, we did not register such cases elsewhere, although globally we sell there (France and other countries) very much more quantities than in Finland.”
– Algamaris
Mahdollisia syitä aurinkosuojavoiteen kuivattavuudelle:
Poikkeuksellisen voimakas UV-säteily
Tämän vuoden toukokuu oli erityisen aurinkoinen ja lämmin täällä Suomessa – käytännössä katsoen kevät jäi kokonaan välistä ja siirryimme sääolosuhteiden puolesta suoraan kesään. Tämä aiheuttaa rajumman UV-säteilyn määrän, joka automaattisesti lisää ihon kosteuttamisen tarvetta. Kesää vasten ihonhoidon rutiineja on aina syytä päivittää, sillä vuodenajat vaikuttavat ihon vastaanottokykyyn ja tarpeisiin. Nopeasta säämuutoksesta johtuen iho ei ole myöskään ehtinyt aktivoida omaa suojamekanismiaan, johon tarvitaan auringolle altistumista vähintään 14 vuorokauden ajan.
Kun tähän yhtälöön lisätään vielä talven jäljiltä kuiva, samea ja tukkoinen iho, ei ole mikään ihme että fysikaalisen aurinkosuojatuotteen käytön jäljiltä iho on voinut tukkiutua ja kuivahtaa. Suosittelen viimeistään tässä vaiheessa kesää säännöllistä vartalon kuorimista tai kuivaharjausta ja säntillistä vartaloöljyn ja kosteusvoiteen käyttöä (kosteusvoide lukitsee kosteuden ihon pinnalle), jotta iho pysyisi mahdollisimman kimmoisana, vastaanottavaisena sekä pehmeänä. Tällöin myöskään mineraalifiltterit eivät pääse tukkimaan ihohuokosia niin rajusti kuin hoitamattomalla iholla.
Lue myös: Kuivaharjaus: Mitä, miten ja miksi?
Korkea suojakerroin
Suurin osa reklamaatioista on kuulemani mukaan koskenut Algamariksen SPF50, eli korkean suojakertoimen voiteita. Luonnonkosmetiikan suojien sisältämät titaani- ja sinkkioksidit koostuvat auringonsäteitä hajottavista mikropigmenteistä, jotka ovat kooltaan 10-15 millimetriä. Mitä suurempi suojakerroin voiteessa on, sitä runsaammin myös mineraalifilttereitä on käytetty ja sitä helpommin iho tukkeutuu (tämä on täysin estettävissä ihonhoidolla ja säntillisellä aurinkosuojavoiteen poistamisella!).
Mikäli iho on valmiiksi kuiva, tukkeutunut tai atooppinen, ennakoivalla ihonhoidolla on suuri merkitys onnistuneeseen aurinkosuojan käyttöön. Kuiva iho kaipaa runsaasti vesimäistä kosteutta, rasvoja ja antioksidantteja tukemaan ihon omaa puutteellista vastustuskykyä. Mikäli aurinkosuojavoide levitetään valmiiksi kuivalle iholle, on aivan päivänselvää että vaikutus on kuivattava – mineraalifiltterit kun toimivat muodostamalla ihon pinnalle suojaavan kerroksen, joka heijastaa auringonsäteet pois iholta.
Lue myös: Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas
Liika on liikaa
Aurinkosuojatuotteita käytettäessä saa käyttää maalaisjärkeä ja muistaa kohtuus. Lasten suhteen on toki oltava tarkka, mutta muistettava myös se että pääasiallisen suojan tulisi olla vaatetus. Liian paksusti levitetty aurinkovoidekerros tukkii ihoa tarpeettomasti eikä lisää UV-säteilyn suojaa yhtään enempää kuin oikea määrä voidetta. Hyvä nyrkkisääntö levitykseen on se, että aurinkovoiteen ei tulisi jäädä iholle valkoiseksi kerrokseksi, vaan levittää sellainen määrä, joka ei värjää ihoa. Virallinen suositus on lisätä aurinkosuojaa parin tunnin välein ja/tai uinnin jälkeen, mutta muistakaa että kerrokset saavat olla fysikaalisten aurinkosuojien kohdalla yllättävänkin ohuita!
Lue myös: 40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Aurinkovoidetta ei ole pesty iholta pois
Villi veikkaukseni on, että tämä kohta on kaikista suurin syy ihon kuivumiselle aurinkosuojavoiteen käyttöön yhdistettynä. Mineraalifiltterit eivät imeydy ihoon, vaan jäävät ihon pinnalle, joten on äärettömän tärkeää puhdistaa aurinkovoide pois iholta joka ikinen ilta. UV-säteily ja lämpö ovat jo itsessään iholle rasitus, joka kuivattaa ja pesun jälkeen iho kaipaa myös hyvin imeytyvää, ohutta kosteusvoidetta.
Mitä suuremman suojakertoimen aurinkosuojavoidetta käytät, sitä huolellisempi pesun kanssa kannattaa olla, jotta iholle ei syntyisi tarpeettomia ongelmia. Jaan alla vielä tarkemmat ohjeet siihen miten aurinkosuojavoiteen saa pestyä iholta hellävaraisesti ja tehokkaasti.
Näin käytät aurinkovoidetta oikein:
1
Kosteuta iho ennen aurinkovoiteen levittämistä
Aurinkovoiteita käytettäessä on erityisen tärkeää muistaa ihon kosteutus ja puhdistus. Ennen aurinkovoiteen levittämistä on suositeltavaa kosteuttaa puhdas iho kosteusvoiteella, ja levittää aurinkovoide vasta kosteusvoiteen jälkeen.
Koska Algamaris -aurinkovoiteet ovat fysikaalisia aurinkovoiteita, niiden auringolta suojaavat ainesosat eivät imeydy ihoon. Siksi on erityisen tärkeää pestä aurinkovoide huolellisesti pois iholta.
Atooppinen ja kuiva iho on erityisen tärkeää pitää kosteutettuna aurinkovoidetta käytettäessä, sillä se kuivuu helpommin aurinkovoidetta käytettäessä. Myös lapsen iho on syytä pitää erityisen hyvin kosteutettuna aurinkovoidetta käytettäessä.
2
Pese aurinkosuojavoide pois öljypohjaisella puhdistusaineella
Mineraalifiltterit saattavat tukkia ihohuokosia herkästi, koska ne eivät imeydy ihoon, vaan muodostavat ihon pinnalle suojaavan kalvon.
Kaikista hellävaraisimmin saat puhdistettua vartalon ja kasvot puhdistusöljyllä, joiden rasvaliukoiset raaka-aineet irrottavat mineraalifiltterit tehokkaasti ihon pinnalta ja ovat samalla todella hellävaraisia ja kosteuttavia. Vartalon pesuun suosittelen mahdollisimman pehmeää pesusientä tai hankaamatonta kinnasta. Öljy kannattaa levittää puolikuivalle iholle (neitsytkookosöljy käy tähän mainiosti) pyörivin liikkein, huuhdella ja pestä halutessa vielä maitomaisella puhdistusvoiteella.
Tämä sama, eli öljy ja pehmeä pesusieni, pätee lapsen ihon puhdistamiseen. Pelkkä vesipesu ei ole suositeltavaa, koska mineraalifilttereiden muodostama kalvo ei lähde pois itsestään ja lasten iho on paljon aikuisten ihoa herkempi kuivumaan.
Kasvojen ihon öljypuhdistuksessa suosittelen käyttämään Konjac Sponge -ihonhoitosientä, joka sopii herkällekin iholle ja tehostaa mineraalifilttereiden irtoamista kevyen kevyellä kuorivalla vaikutuksellaan!
Parhaiten puhdistustuloksen näkee tietysti tarkastelemalla ihoa läheltä ja tunnustelemalla ihon pintaa. Erityisesti kasvojen ihohuokoset on helppo tarkistaa peilistä ja uusia pesu, jos se on tarpeen.
Lue myös: 8 syytä ottaa Konjac-sieni osaksi ihonhoitorutiineja
3
Kosteutus!
Iho on auringon ja fysikaalisen aurinkosuojavoiteen käytön jäljiltä vesimäisen kosteutuksen ja ravinteiden tarpeessa. Yleensä paras valinta ihon kosteutukseen on luonnonkosmetiikan After Sun -voiteet, koska ne on rakennettu koostumukseltaan hoitaviksi ja ne sisältävät usein viilentäviä sekä solukorjausta aktivoivia raaka-aineita, jotka toimivat parhaana mahdollisena ensiapuna janoiselle iholle. Voide imeytyy parhaiten lämpimälle ja puolikostealle iholle, eli levitä voide heti suihkun jälkeen!
Lue myös: Miten saada luovasta työstä taloudellisesti kannattavaa?
Kuvat Hannamari Rahkonen
Moikka, oon itse käyttänyt Alga Mariksen voiteita jo ties kuinka monetta kesää/kevättä.
En erityisemmin ole muuhun kiinnittänyt aikaisemminkaan huomiota kuin siihen että saan rasvan pois iholta (kuorinta, tai öljy ja pesusieni). Mutta tälle kevättä joku muuttui. Nyt mulla hilseilee käsivarret (jotka ei ole koskaan olleet 30 ikä vuoteen mennessä kuivat), ja sääret. Enkä saa tätä korjattua vaikka kuinka öljyilen ja kuorin ja kosteutan. Nyt onneksi viilenee ja ulos voi laittaa suojan vaatteista, muuten on ollut vähän tuskaista kun aurinkorasvaa täytyy laittaa mutta seurauksena on taas takapakkia ihon kunnon kanssa. Jotenkin se liittyy varmasti kuivaan ilmaan ja johonkin kosteusköyhyyteen tms. Ikävä homma silti.
Minulla ihan sama juttu. Käsivarret ja sääret olleet tänä kesänä hilseilevän kuivat Algamariksen käytön jälkeen. :(
Sannukka, syy ei voi olla voiteessa, koska sen koostumus on tismalleen sama kuin ennenkin eikä mitään tällaisia ongelmia ole raportoitu muualla kuin Suomessa. Syy lienee yhtäkkinen muutos talvesta kesään (kevät jäi välistä, iho ei ehtinyt mukaan prosessiin ja on voinut olla valmiiksi kuiva/tukkoinen), siitepöly, ennen käyttöä olevan kosteutuksen puute, suojan liiallinen lisääminen, puutteellinen pesu ja kosteutus.
Kannattaa ensin tsekata että kaikki muu aurinkosuojan käytön suhteen ok (yllä vinkit), koska 99 % samat mineraalifiltterithän noissa luonnonkosmetiikan suojissa kuitenkin on :)
Toivotaan, että kysymys on ohimenevästä ilmiöstä, olen ainakin kuullut monen jo kertoneen, että pahin kuivuus on laantunut huolellisella kosteutuksella.
Kirjoitin tämän postauksen, koska Algamariksen kohdalla kysymys on vain Suomessa esiintyvästä ilmiöstä ja on loogista päätellä, että syy löytyy näistä poikkeuksellisista sääolosuhteista, joissa kevät jäi kokonaan välistä.
Tosi moni on kertonut tuolla Facebookin luonnonkosmetiikka-ryhmissä, että iho on kuivahtanut nimenomaan tänä vuonna monen muunkin merkin korkeasuojaisista aurinkovoiteista ja silloin pitää osata huomioida tämä muutos myös ihonhoitorutiineissa :)
Olipa onni törmätä tähän postaukseen. Minulla myös käsivarret ovat kuivahtaneet täysin ja epäilinkin sen johtuvan aurinkovoiteesta. Osaisitko suositella mitään hyvää vartalovoidetta?
Uskon, että kuivuminen johtuu ensisijaisesti tästä poikkeuksellisesta säästä ja noista postauksessa mainituista ihonhoitorutiinien huomioimattomuudessa. Silloin melkein mikä tahansa kosmetiikkatuote voi kuivattaa ihoa lisää, etenkin nämä fysikaalisia mineraalifilttereitä sisältävät tuotteet, jotka ilman pesua kerrostuvat iholle.
Suosittelen kosteusvoiteista ensisijaisesti Esse Rich Body Moisturizeria. Pumppupullollinen maksaa 50 €, mutta on todella riittoisaa, imeytyy hyvin ja hoitaa ihanasti. Olen käyttänyt tätä joka päivä viimeiset puoli vuotta. Voide sisältää syväkosteuttavaa marulaa, kosteuden haihtumista ehkäisevää jojobaa, ihoärsytyksiä rauhoittavaa kigeliauutetta sekä rauhoittavaa rooibos-uutetta. Tästä löytyy muistaakseni myös pienempi, 50 ml pumppupullo, jos haluaa ensin testata sopiiko omalle iholle :)
Toinen mieluinen kosteusvoide on Naturativin Revitalising Body Balm, josta olen kirjoittanut enemmän täällä: https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/vartalonkuorinnan-hyodyt/
Tämä voide on hinta-laatusuhteeltaan aivan loistava tuote (200 ml maksaa 16 €!), se sisältää sekä vesimäisiä että rasvaisia kosteuttajia ja jättää ihon mattapintaiseksi. Balsamissa on mm. uudistavaa karpaloa, oliiviöljyä, skavalaania, karitevoita, UV-suojan sisältävää Babassu-pähkinäöljyä, kaakaovoita, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, beatiinia sekä tulehdusta hillitsevää vihreän teen uutetta.
Olen huomannut tämän saman kuivumisen etenkin 3v poikani kanssa. Hänellä nyt muutenkin on kuiva iho mutta tänä keväänä aivan mahdoton. Asiaa ei auta että hän inhoaa kaikkea rasvaamista ja on ollut tuskaa saada edes aurinkovoidetta laitettua joka päivä. (Tämä tapahtuu joka aamu hirveän huudon ja taistelun saattelemana). Ei puhettakaan että häntä saisi millään pestä tai varsinkaan laittaa rasvaa suihkun jälkeen. Olenkin vakavasti harkinnut siirtyväni pois lasten 50 voiteesta aikuisten 30 voiteeseen. Kaikilla olisi helpompaa...
Voin vain yrittää kuvitella miten haastavaa on saada kolmivuotiaalle rasvaus onnistumaan, jos hän ei sitä halua – eikä sitä voi pakottaa, syyhän voi olla vaikka se että hän tuntee rasvauksen herkemmin <3 Itselläni ei ole lapsia, mutta symppaan sinua tädin näkökulmasta :) Tällaisessa tilanteessa olisi ehkä jopa suositeltavaa käyttää pienelle kolmivuotiaallesi SPF30-voidetta tai suihketta. Näin mineraalikerros ei olisi niin massiivinen eikä iho ei välttämättä kuivuisi niin paljoa, etenkään jos poispesu ei meinaa onnistua. Mietin tuota poispesua, että se voisi onnistua lämpimässä kylvyssä, jonka kylpyveteen laittaisit reilusti öljyä? Näin lasta ei tarvitsisi pestä ja välttämättä rasvata erikseen?
Kiitos tästä hyvästä kirjoituksesta. Itse löysin ihanan algamariksen vasta tänä kesänä ja olen testaillut vasta muutamia kertoja mutta olen super ihastunut. Kasvoille tarkoitettu sävytetty aurinkosuoja on super ja jättää ihon ihanan mattaiseksi ja suojaa hyvin sekä algamariksen after sun menee kevyytensä vuoksi jopa kasvovoiteena näin kesällä. Vaikka ongelmia en ole kokenut sain muuten uutta pontta tästä kirjoituksestasi säntilliseen mutta lempeään ihon hoitoon myös näin kesäksi.
Tosi ihanaa palautetta, kiitos paljon Katja! Tuo sävytetty kasvovoide oli aivan loistava viime kesänä Portugalin helteessä – pysyi paikoillaan koko päivän eikä vaatinut lisäystä :)
Meillä lasten iho kuivui hurjasti sk50 voiteen käytön seurauksena. Ikinä ei ole ollut sellaista karheutta iholla, vaikka kuivaihoisuus välillä vaivaakin. Käytössä oli viime vuotinen pullo, eli ei tosiaan ole kiinni tuotantoerästä tämä. Uskon kyllä, että todennäköiset syys ovat nimenomaan ihon peruskuivuus ja ettei rasvaa pesty pois kunnolla. Täytyy ottaa opiksi!
Lasten iho on ohuempi ja on hyvin mahdollista, että se voi kuivua kun käytetään aurinkosuojatuotetta, joka sisältää kahta eri mineraalifiltteriä runsaissa määrin ja jos sitä ei pestä pois kunnolla.
Mitä olen seurannut nyt keskustelua aiheen ympärillä, monella kuivumista on aiheuttanut tänä kesänä myös muiden merkkien SPF50-suojakertoimen fysikaaliset aurinkosuojat (joissa on samat mineraalioksidit kuin Algamariksessa). Toisaalta tosi moni äiti kertonut, että atooppisen ihon omaavat lapsensa eivät ole reagoineet voiteeseen mitenkään, kun on muistettu huolellinen pesu ja kosteutus :) Aiheuttaahan se hieman lisävaivaa, mutta on kuitenkin aika pieni hinta siitä, ettei tarvitse levittää lasten iholle kunnon kemikaalicocktailia. Kuivuminen voi olla myös ohimenevää, kun iho pääsee tottumaan tähän lämpöön ja saa vesimäistä kosteutusta säännöllisesti :)
Viime kesänä käytin Algamariksen sävyttävää auringonsuojavoidetta kasvoille. Ei ollut mitään ongelmia. Tänä kesänä se on kuivattanut ihoa tosi paljon. Ihmettelen purnukan puutteellisia tekstejä, kun ei ole muita kieliä kuin ranska, eikä mitään parastaennen päivämäärää. Että olisiko mennyt pahaksi ...
Potentiaalisimmat syyt tähän kuivumiseen ovat Suomen poikkeuksellinen sää (kevät jäi välistä) ja liian myöhäinen/tekemättä jäänyt ihonhoitorutiinien päivitys, etenkin vesimäisen kosteuden puute. Voiteiden koostumus ei ole muuttunut eikä tätä samaa ilmiötä ole tosiaan havaittu missään muussa Euroopan maassa, vaikka tuote-erät ovat olleet samoja. Syy ei siis voi olla voiteessa.
Algamariksen tuotteille (kuten myös monille muille luonnonkosmetiikan fysikaalisille aurinkosuojille) luvataan 6 kk säilyvyys tuotteen avaamisesta. Itse olen tosin käyttänyt tässä asiassa maalaisjärkeä, eli mikäli tuote tuoksuu edelleen raikkaalta, olen jatkanut käyttöä enkä ostanut tilalle uutta. En ole palanut silti :)
Ymmärtääkseni Algamariksen aurinkovoiteet tulevat pahvipaketeissa, joissa on myös suomenkielinen tarra, eli tuotetiedot löytyvät kyllä.
No kas, ihmetellyt kun kasvojen iho suorastaan kuoriutuu. Aluksi voide on vähän violettinen, mutta sitten mukautuu ihoon ja hyvän näköinen, mutta muutaman tunnin päästä kuivia kohtia. Lisäksi ei lähde helposti pesemällä vaan oikeesti vaatii 3x kasvojen pesun. Mutta silti yksi ainoista voiteista joka ei ole aiheuttanut epäpuhtauksia. Olen joskus jopa käyttänyt tuotteita jotka ei tuki sekä tarkoitettu ongelma iholle, mutta ne on vaan saaneet ihon tosi pahaan kuntoon. Joten vaikka kuivuus ongelmaa on, se on pieni siihen nähden mikä hyöty tuotteesta on ja jatkan edelleen tyytyväisenä sen käyttöä.
Saanko kysyä millä pesuaineella peset kasvojesi ihon? Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden pesuun suosittelen ainoastaan öljypohjaisia puhdistusaineitaa yhdessä musliiniliinan tai Konjac-ihonhoitosienen kanssa, koska aurinkovoiteet ovat rasvaliukoisia ja irtoavat tehokkaimmin rasvaliukoisilla aineilla :) Kolminkertainen pesu ärsyttää ja kuivattaa ihoa jo itsessään, joten tällä vinkillä olisi mahdollista vähentää rasitusta ja sitä myöten myös kuivumista.
Kuivuutta voisi hillitä myös lisäämällä aamuin illoin vesimäisen kosteutusta, joka tapahtuu helpoiten kerrostamalla kasvovettä ennen seerumin, kasvoöljyn ja kosteusvoiteen levittämistä.
Itse luulen että ilmankosteus on myös syynä tähän ihon kuivumisilmiöön sillä poikani joka oli huhtikuun alusta toukokuun loppuun työharjoittelussa välimeren maassa jossa ilman kosteusprosentti oli suuri ja hänellä oli mukana Algamariksen 50 aurinkovoide, ei kuivunut iho ollenkaan vaikka muuten onkin aika kuivaihoinen, eikä ihoaan pahemmin muuten rasvaile, Itselläni säännöllisestä kosteutuksesta huolimatta iho on ollut poikkeuksellisen kuiva tänä keväänä, edes talvella en ole joutunut rasvailemaan niin paljon kuin nyt.
Joo, aivan varmasti myös ilmankosteus vaikuttaa ihon kuivumiseen. Nythän Suomessa on ollut paitsi poikkeuksellisen lämmintä, mutta myös kuivaa ja talven yhtäkkinen muutos kesään on ollut varmasti tosi monen iholle melkoinen shokki.
Lapsella ollut poikkeuksellisen kuiva iho ja jossain vaiheessa mietinkin, että onko syy algamariksessa. Nimenomaan siis ne kohdat joissa aurinkorasvaa käytti, niin kuivuivat.
Myös itsellä käsivarret hilseilee.
Olemme jatkaneet kuitenkin algamariksen käyttöä. Iltapesut konjac-sienen avulla ja kunnon rasvailut. Tilanne vähän normalisoitunut.
Moni on raportoinut ihan samaa muidenkin luonnonkosmetiikan merkkien korkeasuojaisista aurinkovoiteista. Uskon, että ihon kosteuden tarve normalisoituu varmasti viikon tai kahden sisällä, kun se pääsee ohi tätä kuivan lämpöaallon ja runsaan siitepölyn aiheuttamasta shokista :)
Miehen kanssa Kroatiassa viikko nyt touko-kesäkuun vaihteessa. Algamaris 30 spf käytössä. Ei mitään erityistä ihon kuivumista huomattu. Kunhan rasvaili itseään muuten iltasella kunnolla. Itsellä ei edes tullut aurinkoihottumaa, toisin kuin synteettisiä aurinkorasvoja käyttäessä.
Minulla on samanlaiset kokemukset Algamariksen SPF30-suojaspraysta niin ulkomailla kuin kotimaassa. Suurin osa Algamarista käyttävistä ei ole reagoinut aurinkovoiteisiin tänäkään vuonna, mutta pienellä joukolla on tosiaan kuivunut iho – tämä johtunee poikkeuksellisen kuivasta säästä, ihotyypistä ja ihon yleiskunnosta. Mutta tosi hyvä, että voide sopi teille ja toimi hyvin reissussa! :)
Meillä oli tämä ongelma jo viime kesänä vaikka kesä oli poikkeuksellisen kylmä eikä voidetta tarvittu kuin pääasiassa kasvoille ja vain satunnaisesti muualle kehoon. Peseminen oli öljylläkin haastavaa eikä pehmeinkään sieni tuntunut kuivalla iholla hyvältä. Itse sain ihottumaa, lapset voimakkaita kuivumisoireita. Minulle on moneen kertaan neuvottu ettei ennen aurinkovoidetta saa iholle laittaa muita voiteita koska se laimentaa sekoittuessaan aurinkovoidetta tai pahimmillaan jopa edesauttaa palamista, vaan kosteutus pitäisi tehdä joko useita tunteja aikaisemmin tai vasta jälkikäteen. Samaa ongelmaa on kyllä ollut muidenkin luonnonkosmetiikkamerkkien kanssa joten sinällään kyllä uskon tuon sinkin ja titaanin vaikutuksen. Kurjaa tämä silti on, sillä kuiva ihottumainen iho palaa paljon herkemmin kuin terve eikä silloin voiteen lupaus 50 pidä paikkaansa
Suositus on levittää kosteusvoide iholle niin ajoissa, että se on jo kuivunut ennen aurinkosuojavoiteen levittämistä. Silloin voiteet eivät sekoitu niin helposti keskenään ja aurinkosuojaa tietää levittää oikean määrän suojaa antamaan :)
Hei! Minäkin haluan ottaa osaa keskusteluun. Meillä lapsilla käytössä Algamariksen sk50. Vanhempi tyttäreni (4v) on atoopikko ja iho ollut kevään ajan hyvin vaativa. Vähän jännittynein ajatuksin aloitin Algamariksen käytön, koska olin useasta eri foorumista lukenut voiteen aiheuttamasta kuivuudesta. Pelkäsin mitä se aiheuttaa hyvin huonokuntoiselle iholle. Meillä voide toiminut erityisen hyvin. Iho pysynyt hyvänä ja kosteana. Ei ihon hilseilyä vaan päinvastoin, iho on parempi kuin aikaisemmin.
Ja näyttää siltä että aurinkosuojakerroin on todella paikkansa pitävä, pitkien ulkona viettettyjen päivien jälkeen iho on vaalea ja aivankuin ei oltaisi ulkona auringossa vietetty laisinkaan aikaa :)
Meidän perheeltä lähtee ainakin käyttösuositukset.
Joo, Algamariksen aurinkosuojakertoimet pitävät kyllä kutinsa ja niihin uskaltaa luottaa haastavissakin sääolosuhteissa – jätin itsekin loppukesästä rasvailun hieman vähemmälle, kun iho oli jo tottunut aurinkoon ja halusin vähän sävyä :) Mahtavaa kuulla, että voide on toiminut moitteettomasti teidän nelivuotiaan atooppisella iholla!
Itselläkin iho kuivuu, kutiaa ja hilseilee, jos erehdyn laittamaan aurinkosuojan kuivalle iholle. Kutina ei siis ala heti vaan vasta myöhemmin pesun jälkeen. Muuten aurinkosuoja lähtee froteekintaalla, mutta jos laitan sen kuivalle iholle, jämähtää se kiinni niin, että vain kuorintakinnas auttaa. Nyt pesen suojan pois aina kuorintakintaalla. Pitääkin kokeilla tuota öljykikkaa, jos se auttaisi. Käytössä siis Algamariksen sk30 voide. AM on vain valitettavasti ainoa voide, joka suojaa käytössäni riittävästi, eli kestää hyvin vettä ja kovaakin paahdetta eikä jätä valkoista kalvoa.
Aurinkoaltistuksen jälkeen iho kuivuu joka tapauksessa, ja jos kyseessä on valmiiksi kuiva iho, on luonnollista että pesun jälkeen iho ärsyyntyy rasituksesta (myös veden pehmeys/kovuus vaikuttaa kuivumiseen) ja saattaa kutista. Suosittelen tosi lämpimästi öljypesua, koska se on ns. ainoa varma tapa saada mineraalifiltterit ja voiteen sisältämät rasvakomponentit poistettua iholta huolellisesti. Se on kuivalla iholla erityisen tärkeää, ettei iho tukkeutuisi ja kuivuisi lisää :) Kiitos kommentistasi Salla!
Tulipa sopivaan kohtaan. Ensimmäistä kertaa ostin kyseistä tuotetta ja huh, huh! Meinasin vaipua epätoivoon, että onko hypetetty tuote epäsopiva minulle! Minulla ei ikinä ole kuivaa ihoa. Ei siis ikinä! En ikinä rasvaa ihoani edes talvisin ja ihoni on pysynyt hyvänä eikä minulla ole mitään herkkyyksiäkään.
En pala lähes koskaan, mutta silti ensimmäistä kertaa elämässäni päätin ostaa aurinkorasvaa, sillä läheisen melanooma pelästytti pahasti. Kolmen päivän käytön jälkeen iho oli rutikuiva ja kaikki öljyt hulahtivat ihoon eikä parissa minuutissa ollut merkkiäkään öljyämisestä. Iho tuntui vanhan mummin iholta ja kiristi sekä poltti niin, että sattui.
Tarvitsee antaa vielä kerran uusi mahdollisuus tuotteelle. Nyt löytyy öljypohjainen suihkugeeli. Ihoa kuorin/kuivaharjaan kyllä läpi vuoden kerta viikkoon vähintään.
Olipa jännä törmätä tähän juttuun, koska olen ekaa kertaa tänä kesänä käyttänyt Algamaris SPF50 -voidetta. Innostuin keveästä koostumuksesta, mutta huolimatta sisäisestä ja ulkoisesta kosteutuksesta, sekä voiteen pesusta pois heti eikä myöhemmin iholta kun tarve ohi, hilseilen ihan hulluna. Hilseilyä ei ole mikään aiempina vuosina käytössä ollut fysikaalinen aurinkosuoja saanut aikaan. Käytin toukokuussa viikon verran Lovean voiteen purkin loppua ja hilseily väheni heti. Samantien kun palasin Algamarikseen olin taas yhtä hilsettä. Tosiaan kun pesu ja kosteutus kunnossa, on vaikea uskoa, että voide ei sitä saisi aikaan! Toki toivon, että ei, koska voiteen koostumus on paras luonnonkosmetiikan aurinkovoitesta.
Hei!
Etsin netistä, onko muilla ollut tällaisia kuivumisongelmia Algamariksen käytön jälkeen ja löysin blogiisi. Tässä minun kokemukseni.
Kokeilin tänä kesänä muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa Algamariksen SPF 50 voidetta reisille ja käsivarsille. Seuraavana päivänä kävin uimassa 10 minuuttia uimahallissa. Sen jälkeen iho halkeili reisistä, kun niitä taivutti. Ihossa oli pienenpieniä halkeamia, jotka sitten punehtuivat. Ajattelin, että johtuneekohan surinkovoiteesta. Testasin nyt eilen vielä uudestaan n.10 cm2 alueelle etureiteen voidetta. Mutta tulikin fiilis, että en ehkä halua kokea sitä kivistystä uudestaan ja pesin sen heti pois. Poispesu oli rasvaisuuden vuoksi hankalaa, ja käytin siihen käsisaippuaa, mutta silti ihoon jäi rasvainen tuntuma. Taas sama juttu. Pieni pulahdus uimahallissa salitreenin jälkeen ja iho oli samanlainen siitä kohdasta, jolle olin levittänyt voidetta (ja pessyt sen siis heti pois)
Valitettavasti jää putilo nyt käyttämättä.
Hei, mielenkiintoinen keskustelu vuoden takaa. Ostimme Algamariksen 50+ Spray Solairen tänä kesänä ja etsin nyt tietoa sen ”haittavaikutuksista”, kun meillä se on tehnyt lasten ihon aivan rutikuivaksi, hilseileväksi ja harmaaksi. Erityisesti pesu on ollut haastavaa, mutta tästäpä sainkin muutaman vinkin mitä jatkossa kokeilla. Onko sinulla kokemusta jostain toisesta luonnonkosmetiikan aurinkotuotteesta, joka toimisi yhtä hyvin, mutta jonka käyttäminen ei olisi aivan yhtä työlästä?
Kokemukseni mukaan kaikki mineraalifilttereitä sisältävät luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteet vaativat saman operaation :)
Hei. Täällähän on muiden samanlaisia kirjoituksia. Mulle Algamariksen 30 suojakertoimen aurinkosuojat toimii hyvin, yli vuoden käyttökokemuksella. Myös se sävytetty on ihana, mutta en enää pysty sitä sen hajusteen vuoksi käyttämään. Hajusteet aiheuttaa mulle ongelmia, vaik ois luomua. Kolme viikkoa sitten tilasin netistä Algamariksen lapsille ja herkkäihoisille tarkoitetun 50 suojakertoimen aurinkosuojavoiteen. Se pisti ihon hilseilemään rumasti ja kuivatti. Koskaan aiemmin ei tämmötä ole muilla aineilla tapahtunut. Yritin käyttää, mut kuorinnoista jne. huolimatta aina sama homma. Ja sit kun kokeilin muita aurinkosuojia, niin ei ongelmaa. En ymmärrä mikä siinä vois olla ongelmana. :( Tykkään algamariksesta ja toi sk 50 muuten ois mun lemppari.
Kaikissa fysikaalisissa suojissa ei ole sinkkiä ja minusta se nimenomaan on syypää kuivumiseen. Sinkkivoiteella kuivatellaan finnejäkin.