Lämmin quinoasalaatti paahdetuilla siemenillä

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Earth Control.

Terveiset hulabaloon keskeltä. Koti on näyttänyt viimeiset kolme viikkoa lähinnä tuotepakkaamon ja pyykinpesutehtaan sekoitukselta, syynä alkuvuoden monet reissut ja työsuma, joka ei ota laantuakseen. Töistä olen iloinen, kotiin kelpuuttaisin mielelläni jonkun pistämään paikat kuosiin.

Ajelimme eilen illalla Kuusamoon pienelle mökkireissulle, jossa pidän tykkylumisten puiden keskellä etätoimistoa ja parempi puoliskoni viettää ystävien kanssa muutaman päivän rinteessä lautaillen. Torstaina nopea pyykinpesureissu kotona ja perjantaina Tornioon koulun penkille. Melkoista haipakkaa siis, mutta onneksi alati valostuvat päivät tekevät kaikesta jotenkin kevyempää. Aurinko lämmittää kasvoja, ränneistä tippaisee vettä ja linnut ovat alkaneet laulaa kevään sikermiä.

Olipa tekemistä kuinka paljon tahansa, ihana juttu on se, että joka päivä on syötävä, oli kotitoimiston uumenissa tai ei. Siksi otin ilolla vastaan Earth Controlin haasteen kehitellä kauteen sopiva resepti heidän salaattisekoitustensa ympärille. Tähän aikaan vuodesta meillä suositaan lämpimiä salaatteja, erityisesti mieheni rakastaa niitä. Aina arki ei taivu ihmeellisyyksiin, mutta muutamalla pikkujipolla ruokahommistakin voi tehdä hieman helpompaa.

Lue myös: Kesäkurpitsalasagne

Rakensin tämän kokonaisuuden sellaisten raaka-aineiden ympärille, joita löytyy meiltä lähes aina. Musta quinoa on tullut keittiöön jäädäkseen, sillä sen pähkinäinen maku sytyttää makuhermot ja antaa yksinkertaisiinkin arkiruokiin sitä jotain. Reseptiin voi silti aivan hyvin käyttää myös vaaleaa quinoaa tai vaikka basmatiriisiä, mikäli ei löydä mustaa versiota tai pidä sen mausta.

Voissa paistetut kesäkurpitsakiekot ovat klassikkoni jo vuosien takaa eikä niitä voita mikään, kun puhutaan lämpimän salaatin täytteestä! Paistamalla kesäkurpitsan koostumuksesta tulee samalla pehmeä ja kevyen rapea, jolloin sen hurmaava maku pääsee valloilleen. Raakana kesäkurpitsa ei maistu oikein miltään, mutta pieni nokare voita ja ripaus merisuolaa toden totta tekevät ihmeitä.

Lue myös: Mikä on ketogeeninen ruokavalio?

Paahdettu siemensekoitus

Loppusilauksensa lämmin salaatti saa Earth Controlin uudesta karpalo-salaattisiemensekoituksesta, joka sisältää auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja kuivattuja karpaloita. Leppoisan yksinkertaisia makuja, joista keksin tehdä Sour Cream -version paahtamalla ne pannulla yhdessä oluthiivahiutaleiden, voin ja suolan kanssa.

Siemenistä tuli jo itsessään sen verran herkullisia, että meinasivat vallan mennä ihan sellaisenaan. Käytämme arkiruoanlaitossa todella paljon siemeniä ja pähkinöitä, pitäisi muistaa useammin näyttää niille pannua, sillä paahtaminen antaa siemenille täyteläisemmän ja ruokaisamman maun sekä rapeamman koostumuksen.

Kasvissalaattiin voi halutessaan lisätä myös ruokaisampia elementtejä kuten keitettyjä munia, fetaa, kikherneitä, linssejä, kalaa tai lihaa oman makunsa mukaan, tähänkin löytyy lisäinspiraatiota Earth Controlin omilta Facebook-sivuilta, joka on täynnä kivaa reseptiikkaa.

Siispä, ei muuta kuin valoisaa helmikuuta, ystävät!

Lue myös: Mehevä kaalilaatikko


LÄMMIN QUINOASALAATTI

2 annosta


Paistetut kesäkurpitsat

1 pieni kesäkurpitsa

1 rkl voita tai neitsytkookosöljyä

puhdistamatonta merisuolaa

Pese kesäkurpitsa ja kuivaa se pyyhkeellä. Leikkaa kurpitsasta noin puolen senttimetrin paksuisia kiekkoja. Paista voissa tai kookosöljyssä, kunnes pinta on kauniin ruskistunut ja sisus pehmeä. Mausta suolalla.

Salaattipohja

1 pieni punasipuli

1 Pehtoori-salaatti

3 dl keitettyä quinoaa (mustaa tai vaaleaa)

5 aurinkokuivattua tomaattia

½ pss sokeriherneitä

persiljaa

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pese sokeriherneet ja salaatti, revi jälkimmäinen haluamasi kokoisiksi paloiksi. Keitä quinoa ohjeen mukaan ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Paahdetut Sour Cream -siemenet

½ pss Earth Control karpalo-siemensekoitusta

½ dl oluthiivahiutaleita

1 rkl voita

ripaus puhdistamatonta merisuolaa

Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon siemensekoitus, hiivahiutaleet sekä suola. Paahda sekoitusta, kunnes siementen pinta on kauniin ruskea. Annostele salaatin päälle.

Kasaaminen

Asettele salaatti tarjoiluastian pohjalle. Lisää joukkoon keitetty quinoa (jos teet ketogeenisen version salaatista, jätä quinoa pois), paistetut kesäkurpitsaviipaleet, aurinkokuivatun tomaatin palat, sokeriherneet, punasipuliviipaleet ja persiljasilppu. Lisää lopuksi paahdetut Sour Cream -siemenet, oliiviöljy ja pinnalle vielä ripaus oluthiivahiutaleita. Nauti heti!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Parsapiirakka
Maidoton kahvi-suklaavaahto
Piparin makuinen raakakakku kaneli-kinuskilla
Muikea minttutoffee