Mausteinen sitruuna-mascarponekakku

     

Rahkosen kakkutehtaalta päivää!

Viime aikojen trendi täällä pohjoisessa on ollut kiire. Vieraana ihan ookoo, kyläluutana aika kuluttava. Jos tunnistit itsesi tuosta viisikirjaimisesta sanasta, mutta houkutuslistalla on samanaikaisesti leivontapuuhat, suosittelen mitä lämpimimmin tätä mutkat suoriksi -kakkua, on nimittäin mitä mainioin ja maukkain kaveri, kun haluaa suut sulattavaa jälkiruokaa.

Kakkupohja valmistuu melkein itsekseen ja fiksu tuplaa ohjeen, jotta saa kaksi kakkua kerralla. Mehevyyden taika piilee voin määrässä, en siis suosittele mitään alemman grammamäärän kikkailuja kanssaan. Pohja on lempeän mausteinen, siitä pitävät huolen aito kaneli ja kardemummajauhe. Maistuu kokemuksieni mukaan niin hyvin sellaisenaankin, että suosittelen vartiointitoimia itsesi ja muun perheen varalta ennen kuorrutusvaiheeseen siirtymistä.

Kuorrute on herkullinen kolmen raaka-aineen ihme. Kuorrutteen pohjassa on käytetty mascarponejuustoa, ei tee pahaa kenellekään silloin tällöin. Löydät reseptin lopusta kuitenkin myös maidottoman täytteen reseptin, mikäli mascarpone ei syystä tai toisesta käy sinulle. Molemmat ihania ja mausteisen kakkupohjan ylimpiä ystävyksiä.

Gluteeniton sitruuna-mascarponekakku

Kakkupohja (15 cm vuoka)

50 g huoneenlämpöistä voita (tai neitsytkookosöljyä)

2 pientä munaa

1 ½ dl vaaleaa riisijauhoa

1 dl kookospalmusokeria

2 rkl kauramaitoa tai vettä

½ tl ceyloninkanelia

½ tl kardemummajauhetta

½ tl inkiväärijauhetta

½ tl soodaa

Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa voi ja kookospalmusokeri ilmavaksi vaahdoksi kulhossa, lisää munat vaahdon joukkoon yksitellen, koko ajan kevyesti vatkaten.

Lisää seuraavaksi kuiva-aineseos koko ajan kevyesti vatkaten. Kaada viimeisenä kauramaito taikinan joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Voitele 15 cm irtopohjavuoan reunat voilla ja jauhota riisijauholla. Paista uunin keskitasolla 175 °C noin 25 minuuttia.

Mascarponetäyte

250 g mascarponejuustoa

1 rkl hunajaa

1 luomusitruunan kuori pieneksi raastettuna

Kaavi mascarpone kulhoon, lisää hunaja. Raasta päälle luomusitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi isolla lusikalla. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia tai kunnes kakkupohja on jäähtynyt. Levitä pohjan päälle.

Maidoton täytevaihtoehto

250 g kookosmaidon paksua osaa

1 rkl hunajaa

1 tl vaniljauutetta

1 luomusitruunan kuori pieneksi raastettuna

Kaavi kookosmaito kulhoon, lisää hunaja sekä vaniljauute. Raasta päälle luomusitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi isolla lusikalla. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia tai kunnes kakkupohja on jäähtynyt. Levitä pohjan päälle.

Lempeää viikkoa!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

titityy

Kuinka monelle tästä riittää? Entä jos tekee 18cm vuokaan, tulisiko tehdä puoltoistakertaisena? Ihanalta näyttää kakku kyllä!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kakusta syö mukavasti neljä henkilöä ja vähän naftimmilla paloilla 5-6. Voit aivan hyvin tehdä ohjeen mukaisen määrän 18 cm irtopohjavuokaan, kunhan tarkkailet, ettei pohja paistu liian kuivaksi :)

Vastaa
Sari K.

Hei. Kakku näyttää ihanalta. Oletko tehnyt tätä ketogeenisena? Voiko riisijauhoa ja kookospalmusokeria korvata ketoversioilla?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moikka! Olen valmistanut tätä kakkua ketogeenisena :) Kookossokerin voi korvata käyttämällä 0,5-0,75 dl erytritolitomua (= tomua saadaan jauhamalla erytritoli tehosekoittimessa hienoksi tomuksi) ja riisijauhon voi korvata käyttämällä 0,75 dl mantelijauhoja ja 0,75 dl kookosjauhoja. Kivoja leipomishetkiä!

Vastaa
Teija

Hei! Missä kohdassa suklaa tulee mukaan?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei! Reseptin otsikkoon oli päätynyt virhe, kakkuun ei tule suklaata. Kiitos huomiosta, tämä on nyt korjattu :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Pilvimansikoita kahdella kookoskermavaahdolla
Pintakuivuutta pakoon: DIY-kuorintajauhe kasvoille
Maailman paras yrttiöljy
Mehevä kesäkurpitsalasagne