Suosittele Helsingin parhaita aamiais- ja lounaspaikkoja sekä illallisravintoloita!

arcticlighthotel-rovaniemi-hotelli-aamiainen-hannamarirahkonen-13

Otsikossa tärkein jo tulikin, ruoka. Kotikaupungin tuttu ravintolavalikoima jää hetkeksi taakse ja on saanut kaipaamaan rinnalleen vaihtelua, josta tullaan ottamaan kaikki irti, kun otamme suunnan kohti Helsinkiä ja vietämme viikon pääkaupungin humussa. Ennen töitä on suunniteltu aikaisia aamiaisia, töiden väliin pitkiä lounaita ja illoille fine diningia hyvässä seurassa. Viime visiitti osui kesäkuulle 2016, mutta tuolloin kalenteri piippasi vallan punaisena eikä meillä ollut aikaa katsastaa ravintoloiden tarjontaa sen kummemmin. Vahinko otettakoon tällä kertaa takaisin.

Tulemme pyörimään pääsääntöisesti Kampin ja Punavuoren alueella työkuvioiden puolesta, joten suurena kysymysmerkkinä on noiden alueiden parhaimmat kahvilat, lounas- ja illallispaikat. Äyriäisiä ja mereneläviä lukuunottamatta kaikki menee, juuri nyt puhuttelee mutkattomuus ja yksinkertaiset maut. Vähintään yhtä tärkeää on viihtyisät puitteet. Ekstraa, jos on luomua tai lähellä tuotettua. Sen verran tiedän, että Kuppi ja Muffiniin on pakko päästä ainakin yhtenä aamuna ja vastikään tilojaan laajentanutta Brooklyn Cafea tai sen espressoa en jättäisi väliin mistään hinnasta.

Juuri, Bronda ja moni muu tunnetumpi ravintola on jo koettu, joskaan eivät ole poissuljettuja nekään. Nyt vain haluaisimme kokeilla uusia.

Minne siis kannattaa suunnata aamiaiselle/brunssille, lounaalle tai fine dining -illalliselle? Oletko testannut lounaan Iso Roban Matissa, lounaan/illallisen Rostersissa espalla tai syönyt Soman sushiburritoja? Olisin kovin kiitollinen, jos jakaisit kokemuksesi omista suosikkipaikoistasi!

Tiinatuulia

Omia suosikkeja ovat ehdottomasti El Fant, ja Pure, joka on täältä Turusta rantautunut pääkaupunkilaisten onneksi myös Helsinkiin ;)

Soman sushiburritoista tykkäsin myös kovasti siellä käydessämme, ja niiden inspiroimana kotisushit kääräistään meillä isein burritolle näpertelyn sijaan. Mukavaa viikkoa ja makumatkaa tänne etelään!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Oi kiitos! Somaan suuntaan joku päivä, tämä konsepti on kokeiltava :)

Vastaa
Minski

Aschan Café:ssa espalla on parhaimmiksi todetut sushit, jos sellaista kaipaa :) lounasbuffet muistaakseni 15€

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos vinkistä Minski, sushi kiinnostaa aina :)

Vastaa
anita

Bar Con oli mieleemme, melko uusi tapas-paikka Kampin kauppakeskuksen aivan ylimmässä kerroksessa. Ravintola on myös hyvin viihtyisä sijainnistaan huolimatta. Tapakset herkullisia, aitoja sekä konstailemattomia. Viinit myös aivan huippuhyviä! Pääruokia emme edes kokeilleet. Illalliselle ainakin kannattaa varata pöytä, useita seurueita käännytettiin pois. Ei varsinaista lähiruokaa, mutta kokeilemisen arvoinen ;)

Ehkä tunnetkin jo seuraavat paikat... Kippo, runsaat gluteenittomat leivät, mehut ja smoothiet ovat kestosuosikkejani. Käyn usein aamiaisella tai pikalounaalla, vaikka sijainti ei ole ihan kaikkein idyllisin. Putte's, kun tekee mieli todella hyvää pizzaa (myös gluteeniton versio todella hyvä!).

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Huippuvinkki, kiitos tosi paljon! Kipossa en olekaan vielä vieraillut.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Boing boing parempaan työasentoon
Yellow Mood -tiimi 1/4: Hannamari Rahkonen
Vuosi ketogeenista ruokavaliota
Merakin suloiset hammasharjat