Onnistuneet juhlat 5/6: Marjainen suklaakerroskakku

Yellowmoodkitchen_glutenfreecake_summercake 1Yellowmoodkitchen_glutenfreecake_summercake 3Yellowmoodkitchen_glutenfreecake_summercake 2

BOOM!

Jos olet boheemin, hieman villin, kermaisen ja mehevän kakun ystävä, tämä on se mitä juhlapöytäsi huutaa täytteekseen. Perinteiset kermakakut väsyttävät kenet tahansa tylsyydellään ja ennalta-arvattavalla mauallaan, oli siis keksittävä jotain uutta ja raikasta.

Mehevä suklaakakkupohja syntyy helposti yhdellä kertaa uuninpellillä ja se on luontaisesti gluteeniton sekä maidoton Suussasulava vaahto on yhdistelmä kookoskermaa ja kauratuorejuustoa. Raikkautensa vaahto saa sitruunankuoresta ja makeutensa hunajasta. Jos juhlaväen joukossa on keliaakikkoja, korvaa kauratuorejuusto samalla määrällä kookoskermaa tai maitopohjaisella tuorejuustolla.

Kakku paranee vanhetessaan, joten suosittelen täyttämään sen jo edellisenä iltana ja koristelemaan juhlapäivänä. Ulkonäön kanssa ei ole niin nöpönnuukaa, tämän kakun kuuluukin näyttää runsaalta ja valua hieman yli äyräiden.

Yellowmoodkitchen_glutenfreecake_summercake 4Yellowmoodkitchen_glutenfreecake_summercake 6


MARJAINEN SUKLAAKERROSKAKKU

12 annosta

gluteeniton, soijaton


SUKLAAKAKKUPOHJA

6 munaa

2 ½  dl kookospalmusokeria

1 ½ dl kaurajauhoja

1 ½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

¾ dl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kevyesti sekaisin ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 9 minuutin ajan. Anna kakkulevyn jäähtyä kunnolla uunista tullessa. Leikkaa kakkulevyjen reunat suoriksi ja leikkaa levy sen jälkeen neljään yhtä isoon palaan.

SITRUUNAVAAHTO

5 dl kookosmaidon paksua osaa (jääkaappikylmää, esim. Pirkka)

300 g (2 prk) kauratuorejuustoa (korvaa kookoskermalla, jos haluat kakusta 100 % gluteenittoman)

¾ dl hunajaa

0,4 dl sitruunamehua

½ sitruunan kuori raastettuna

Avaa kookosmaitotölkit, tee veitsellä reikä keskelle paksua kermaosaa ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kulhoon ohjeessa mainittu määrä kookosmaitoa, hunaja ja sitruunankuori. Vatkaa vatkaimella, kunnes kerma on tasaista ja kiinteää. Lisää joukkoon kauratuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mikäli vaahto vaikuttaa löysältä, anna sen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen täyttämistä.

MARJAKASTIKE

2 dl jäisiä vadelmia

2 tl hunajaa

Anna vadelmien sulaa huoneenlämmössä pehmeiksi. Sekoita sulaneet vadelmat ja hunaja tasaiseksi seokseksi isolla lusikalla.

KORISTELU

6 dl tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita)

kukkia

yrttejä (sitruunamelissa, minttu)

KAKUN KOKOAMINEN

Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle 1/4 osa sitruunavaahdosta ja 1/4 osa vadelmahillosta. Lisää päälle toinen kakkupohja ja jatka samaan tapaan kolmen seuraavan kerroksen kanssa. Koristele kakku haluamillasi tuoreilla marjoilla, yrteillä ja kukilla. Nauti!

Yellowmoodkitchen_glutenfreecake_summercake 5Yellowmoodkitchen_glutenfreecake_summercake 7

Juttusarjan aiemmat osat löydät täältä:

Onnistuneiden kesäjuhlien ABC

Onnistuneet kesäjuhlat 1/6: Suklaa-limekakku

Onnistuneet kesäjuhlat 2/6: Seljankukka Cava Sangria

Onnistuneet kesäjuhlat 3/6: Juhlavat pikakeksit

Onnistuneet kesäjuhlat 4/6: Omenainen juhlasmoothie

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Helena K.

Kylläpä oli virkistävää taas tulla vierailemaan sivuillesi. Hyviltä vaikuttavat reseptit joita pitää taas kokeilla ja uskomattoman kauniit kuvat. Kiitos näistä :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla Helena, kiitos!

Vastaa
Reetta

Montako kookosmaitotölkkiä tarvitaan, jotta saadaan tuo 5 dl? :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Yleensä kaksi tölkkiä riittää, mutta ostan aina varalta kolme :)

Vastaa
Anne

Hei! Mahtaisikohan pohja onnistua kakkuvuokaan tehtynä?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Onnistuu kyllä, kunhan pidentää paistoaikaa (aikaan vaikuttaa toki irtopohjavuoan koko) :)

Vastaa
Markus

Hei!

Onnistuuko jos ohjeen puolittaa kun syöjiä oisi vain kaksi?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Onnistuu hyvin, jos käytät kakkupohjan paistamiseen sellaista astiaa, joka on noin puolet uunipellin koosta (joku lasiastia toimii esimerkiksi hyvin) :) Muuten ei mitään ongelmaa!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Marokkolainen tomaattipesto
Heleyttävä kahvikuorinta
Suussa sulava suklaaraakakakku espressolla
Vegaaniset suklaakeksit maapähkinäkuorrutteella