Mausteinen banaanikakku

Ehdin haaveilla viikon ajan mehevästä ja mausteisesta kuivakakusta ennen kuin ehdin leipomispuuhiin. Koska mikään ei ole masentavampaa kuin kuivakakku sanan varsinaisessa merkityksessä, lähdin tuumimaan miten saisin tuunattua omasta kakustani mahdollisimman mehevän. Yllättävää kyllä, mehevän lopputuloksen saamiseen ei tarvittu tällä kertaa yhtään öljyä tai rasvaa —taikasana ovat tällä kertaa kypsät banaanit.

Paras Gluteeniton Banaanikakku

Gluteeniton banaanikakku

3 kypsää banaania
2 dl mantelijauhoja
1 dl kookospalmusokeria
1 kananmuna
1 rkl rouhittua kardemummaa
1 rkl ceylonin kanelia
½ tl inkiväärijauhetta

1. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen. Lado banaanit alimmaiseksi. Sekoita kevyesti tasaiseksi.

2. Voitele vuoka neitsytkookosöljyllä ja jauhota mantelijauhoilla, jotta kakku irtoaa paiston jälkeen vuoasta.

3. Annostele kakku vuokaan ja paista 175°C asteessa uunin keskiosassa 30 minuuttia.

Mausteinen banaanikakku on aivan mahtava kaveri tummalle espressolle. Gluteeniton kakku vain paranee vanhetessaan, sillä se mehevöityy vielä lisää ajan kanssa. Viikon täydellisin kahvitauko taisi olla tänään.

Paras Gluteeniton Banaanikakku 2

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Sokru

Tein ja söin tätä turkkilaisen luomujogurtin kanssa ja oli tosi hyvää, hyvä makuyhdistelmä mielestäni.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hyvä yhdistelmä, pitääpäs itsekin kokeilla!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Vegaaninen marjajäätelöraakakakku
Trooppinen kevätkakku
Kookosjogurtti
Vuoden 2016 suosituimmat reseptit