Täyteläinen suklaa-banaaniparfait
Tämä ihana parfait sopii täyttävyytensä ansiosta ravitsevaksi aamupalaksi ja sen voi kasata purkkiin jo edellisenä iltana. Pienemmässä annoskoossa parfait toimii myös raikkaana jälkiruokana tai välipalana.
On olemassa makuliittoja, joiden suhdetta ei sovi kyseenalaistaa. Vaikka banaani ei minua yksinään jaksa ihastuttaa kovinkaan paljoa, toimii se loistavana suklaan rinnalla mukavana makeuttajana sekä täyteläisen rakenteen lähteenä.
Tämä todella täyteläinen suklaa-banaaniparfait syntyi sattumalta. Alunperin halusin kokeilla aiemmin kehittämääni suklaatuorepuuroa ilman hirssihiutaleita. Uutta tuorepuurosatsia sekoitellessani huomasin pöydällä mojovan kasan mustia banaaneja.
Suklaa-banaaniparfait
2 annosta
Suklainen chia-vanukas:
Sekoita kookosmaito ja hunaja vispilällä tasaiseksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen seistä jääkaapissa noin 10 minuutin ajan, jotta chia-siemenet ehtivät geeliytyä. Valmista odotellessasi banaanitäyte.
Banaanikerros:
Muussaa kypsät banaanit haarukalla haluamasi kokoisiksi sattumiksi. Sekoita kookosmaidon paksu kermaosa huolellisesti banaanien joukkoon ja aloita annosten kasaaminen. Mikäli valmistat parfaitin jälkiruoaksi, tarkista haluatko lisätä makeuden määrää.
Saat Fitness First -verkkokaupasta 10 % alennusta koodilla ”yellowmood”
Instagram – @yellowmoodmedia
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja
Kuvat Hannamari Rahkonen
oon aina näissä kookoskerman-hyytynyt-osa-jutuissa miettiny että tarkottaako se esim tässä reseptissä sitä että 2 desin purkista tuleva hyytynyt osa, vai 2 desiä hyytynyttä osaa joka pitää kaapia mahdollisesti useammasta purkista?
että näin selkeä kysymys :D
Hyvä kysymys! Määrä tarkoittaa 2 dl hyytynyttä osaa, joutuipa sen sitten ottamaan yhdestä tai kolmesta tölkistä. Jääkaappikylmässä kookosmaidossa usein riittää tuo yksi tölkki :) Selvensikö tämä yhtään?
Juuri tämän halusinkin tietää! Kiitän!
Tätä tuli yksi päivä kaunis kokeiltua ja oli yllättävän hyvää, etenkin, kun antoi ton suklaakerroksen muhia yön yli jääkaapissa, niin maistui paljon paremmalta. Menee jatkoon. Ihanaa löytää kaikkia uusia raakaherkku reseptejä!
Tosi kiva kuulla! Valmistan parfaitin itsekin yleensä edellisenä päivänä.
Hei
Oletko kokeillut toimisko tuossa kookoshiutaleiden sijasta hienompi kookosjauhe?
Tarkoitatko ihan jauhettua kookosjauhoa? Jos tarkoitat, niin se ei käy tähän reseptiin, koska se imee itseensä niin paljon nestettä ja tekee parfaitista kuivaa.