Yellow Mood -tiimi 4/4: Nina H.

Yellowmood Tiimi11

Miten alkaa maailman paras päivä?

Aamut ovat minun ehdottomia suosikkejani! Haluaisin olla aikainen aamuvirkku, mutta joskus suosikkipuuhani nukkuminen vie voiton. Pyrin kuitenkin oman hyvinvointini vuoksi pitämään kiinni säännöllisestä unirytmistä sekä arkena että viikonloppuna. Maailman paras päivä alkaa aikaisin heräämällä, mielellään noin seitsemän aikoihin. Rakastan aamuja jolloin saan herätä rauhassa, syödä aamupalaa hiljaisessa kodissa ja puuhastella omiani. Täydellisen päivän aloittaisi herkullinen täyttävä aamiainen (puuroa!) ja sen perään kirpakassa aurinkoisessa syysilmassa reippailu.

Miten suhteesi Yellow Moodiin on saanut alkunsa ja millainen tuo suhde on?

Olen itse alkanut käyttämään luonnonkosmetiikkaa vuonna 2014 etsiessäni ratkaisua pitkällisiin iho-ongelmiin. Silloin päädyin Hannamarin ensimmäisen blogin pariin ja olen seurannut siitä lähtien. Yellow Mood ihastuttaa huikean kauniilla kuvillaan sekä helposti lähestyttävällä sisällöllään. Minulle Yellow Mood edustaa sananmukaisesti keltaista mielentilaa, pirteää, reipasta, inspiroivaa ja energistä oloa! Olen erittäin ylpeä saadessani liittyä osaksi Yellow Moodia!

Miten luonnollinen hyvinvointi ja ekologisuus näkyvät arjessasi?

Kuten kerroin, olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan vuonna 2014. Tällä hetkellä kaikki kosmetiikkatuotteeni ovat luonnonkosmetiikkaa, hiustuotteita lukuun ottamatta. Jouduin hetkellisesti palaamaan synteettiseen kosmetiikkaan hiustuotteiden osalta oikuttelevan päänahan vuoksi. Toivon, että pääsen pian siirtymään takaisin luonnonkosmetiikan tuotteisiin. Ehkä pääsen raportoimaan tuloksista vielä tänne teillekin. Pyrin arjessani suosimaan ekologisia ja luonnollisia vaihtoehtoja myös kodin muissa tuotteissa. Lisäksi yritän kierrättää mahdollisimman hyvin. Tosin toivon että saan petrattua tässä entisestään tulevan muuton myötä, kun toimivampi keittiö mahdollistaa paremman suunnittelun kierrättämisen osalta. Vaatevalinnoissani pyrin suosimaan laatua ja harvemmin ostamista jatkuvan shoppailun sijaan. Osan vaatteistani ostan myös kierrätettyinä.

”Minulle Yellow Mood edustaa sananmukaisesti keltaista mielentilaa, pirteää, reipasta, inspiroivaa ja energistä oloa!”

Minkälaisia/minkä aihealueen juttuja sinulta voi odottaa Yellow Moodiin?

Minulta voi odottaa juttuja luonnonkosmetiikasta ja sen hyvistä puolista ei ammattilaisen silmin. En todellakaan tiedä luonnonkosmetiikasta kaikkea ja koen olevani vielä polkuni alussa, mutta toivon, että yhdessä teidän Yellow Moodin lukijoiden kanssa voimme oppia lisää. Lisäksi toiveenani on päästä kirjoittamaan ekologisesta elämäntavasta myös vaatteiden ja kodin osalta. Tarkoituksenani on näyttää kuinka pienillä teoilla voi vaikuttaa oman ekologisen elämäntyylin kehittämiseen ja kuinka jokainen voi ottaa askeleita kestävämmän kulutuksen puolesta.

Mikä biisi pelastaa kun kaikki tuntuu menevän pieleen?

Hmm. Tätä kysymystä pohtiessani piti aivan avata Spotifyssa oma soittolistani ja ryhtyä kuuntelemaan. Olen musiikinkuuntelijana jumittunut hieman liikaa vanhoihin suosikkeihini enkä jaksa enää etsiä uutta musiikkia ellei sitten jotain erityisen pysäyttävää tule automatkoilla radiossa vastaan. Usein laiskuus vie voiton ja pitäydyn vain kärryillä suosikkiartistieni uusimmasta tuotannosta. Toisaalta musiikinkuunteluni riippuu myös todella paljon fiiliksestä ja elämäntilanteesta ja saatan jämähtää kuuntelemaan jotakin tiettyä levyä kuukausiksi. Kun kiukuttaa ja kaikki menee pieleen niin laitan soimaan usein jotakin voimakasta brittirokkia. Vuosia kiukkubändinäni toimi Apulanta. Päädyin kuitenkin lopulta lukitsemaan vastaukseni J.Karjalaisen Meripihkahuoneeseen. Se ei välttämättä ole se parhain raivoamisbiisi, mutta takaa taatusti hyvän mielen ja hymyn huulille ainakin hetkeksi. Kannattaa siis kuunnella juuri silloin kun kaikki muu harmittaa!

Yellowmood Tiimi11 2

”Ihailen ihmisiä, jotka tekevät intohimoisesti omaa työtään ja tarttuvat rohkeasti tuumasta toimeen.”

Mitkä asiat ohjaavat sinua eteenpäin elämässäsi?

Elämässä minua ajavat eteenpäin kaikista eniten uteliaisuus, rohkeus ja halu kehittyä. Mitä enemmän vuosia on karttunut sitä useammin huomaan, että menemällä oman mukavuusalueen ulkopuolelle saavuttaa lähes poikkeuksetta jotakin sellaista johon ei aluksi uskonut pystyvänsä. Ei koskaan kannata lakata unelmoimasta ja haaveilemasta. Kaikki toiveet eivät välttämättä toteudu, mutta tavoitteiden asettaminen ja haaveileminen on jo ensimmäinen askel kohti unelmia. Suosittelen siis kaikkia rohkeasti tekemään asioita jotka vähän pelottavat ja tuntuvat haastavilta, sillä usein sitä kautta löytää oman piilevän potentiaalinsa!

TOP5 luonnonkosmetiikkasuosikkiasi?

1) Dr. Hauschka Volume -ripsiväri: Jos ovesta lähtiessä on aikaa laittaa vain yksi meikkituote, niin minulla se on aina ripsiväri. Ripseni suoristuvat helposti ja luonnonkosmetiikasta on ollut vaikeaa löytää ripsiväriä, joka pitäisi ripseni taivutettuina. Tämä kuitenkin toimii moitteetta!

2) Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm: Täydellinen kosteuttava balmi. Wild Rose Beayty Balm kosteuttaa kuivuneet huulet ja suojaa ihon kylmällä ilmalla. Käytän tätä lähes päivittäin öisin tehokosteuttajana ja suojaan tällä kasvot myös syksyisin ja talvisin ulkoillessani. Tämä tuote ei suotta löydy useilta luonnonkosmetiikan suosikkilistauksilta.

3) Hurraw! Moon Balm –huulirasva: Olen teini-iästä lähtien ollut se tyyppi, jolta löytyy aina laukusta huulirasvaa, usein enemmän kuin yksi kappale. Kerran laskin laukussani olleen yhtä aikaa kahdeksan huulirasvaa! Nyt määrät ovat vähentyneet ja luottosuosikikseni on muodostunut Hurraw!:n Moon Balm, joka jättää huulet kosteutetuiksi ja kestää huulilla pitkään. Sipaisen tätä huuliin aina aamuisin ja iltaisin.

4) Neal’s Yard Remedies Garden Mint & Bergamot –käsivoide: Minulla on ongelmallinen käsien iho, joka on kroonisesti kuiva ja korppuinen. Kädet ovat se osa-alue ulkonäössäni jota myös häpeilen useimmiten, koska kädet näyttävät monesti siltä kuin olisin viettänyt pakkasessa viikkoja ilman käsineitä. Huulirasvan lisäksi käsirasva onkin toinen tuote, joka kulkee mukanani aina, jotta muistaisin rasvailla käsiäni tarpeeksi usein. NYR:in käsirasva on huumaavan tuoksuinen ja imeytyy nopeasti, joten sitä on helppo käyttää myös työpäivän aikana ja iltamenoissa ilman että kädet ovat tahmaisen tuntuiset.

5) Iroisien Ultimate BB Cream: Suosin meikkaamisessa logiikkaa enemmän on vähemmän. Meikkaan hyvin harvoin erityisen vahvasti ja arkimeikkiini kuuluukin vain muutama perustuote, joilla saan loihdittua nopeasti katseen kestävän lookin. Iroisien BB-voide on yksi suosikeistani, johon palaan aina säännöllisin väliajoin. BB-voide on kevyt ja hyvin levittyvä, mutta peittää ihon pikkuvirheet ja epätasaisuudet. Tuote on pienikokoinen, mutta kestää käytössä yllättävän pitkään.

Ketä haluaisit haastatella Yellow Moodiin?

Haluaisin haastatella eettisiä ja ekologisia vaatteita valmistavaa Sanna Hopiavuorta, koska eettinen kuluttaminen vaatteissa on itselläni vielä aivan alkutekijöissään. Oppimisen tarvetta siis riittää!

Kuka on esikuvasi?

Minulla ei oikeastaan ole varsinaisia esikuvia. Ihailen ihmisiä, jotka tekevät intohimoisesti omaa työtään ja tarttuvat rohkeasti tuumasta toimeen. Toimittajista brittiläinen Stacey Dooley on mieleeni, koska hän tarttuu rohkeasti erilaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Luonnonkosmetiikan saralla kiinnostavia ja inspiroivia ihmisiä ovat muiden muassa Mia Höytö, jolla on omaa nimeään kantava kosmetiikkabrändi sekä NUORI –luonnonkosmetiikkasarjan perustaja, suomalaissyntyinen Jasmi Bonnén.

Yellowmood Tiimi11 3

Mistä unelmoit juuri nyt?

Tällä hetkellä unelmoin akuutisti siitä, että tuleva muuttomme olisi jo ohitse ja pääsisin huokaisemaan helpotuksesta. Muutama ekstratunti vuorokausiin ei myöskään olisi hullumpi asia, mutta taitaa olla mahdoton toive. Pidemmällä tähtäimellä unelmoin lomasta ystävän luokse Etelä-Eurooppaan sekä uuden oppimisesta niin jatko-opintojen kuin luonnonkosmetiikan ja ekologisen elämäntavan saralla.

Mikä saa sinut nauramaan?

Ystävät, puolisoni ja lemmikkieläimet. Vanhemmillani on kaksi koiraa, jotka ovat takuuvarmoja mielialan nostattajia silloin kun päivä kaipaa piristystä! Omat kissammekin keksivät päivittäin erilaisia kepposia, joista jotkut tosin naurun sijaan irrottavat muutamia ärräpäitä omistajistaan. Pääosin lemmikkien kanssa eläminen on kuitenkin äärimmäisen antoisaa ja hauskaa, enkä osaisi kuvitella elämääni ilman niitä!

Jos saisit minkä tahansa luonnonkosmetiikan tuotteen minkä valitsisit ja miksi?

Tämä kysymys oli todella vaikea! Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin Mahalon Rare Indigoon, josta olen lukenut ylistäviä kehuja ja joka on jäänyt mieleeni kummittelemaan. Tuote vaikuttaa kehujen perusteella suorastaan häkellyttävän hyvältä ja silmiä hivelee myös kaunis purkki sekä ihastuttava väri.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää Yellow Moodin lukijoille?

Toivon, että otatte minut lempeästi vastaan. Tavoitteenani on, että saan teidät postauksillani inspiroitumaan luonnonkosmetiikasta ja ekologisesta elämäntavasta. Ehkä löydämme yhdessä jotakin uutta ja huomionarvoista. Kyselkää ja kommentoikaa rohkeasti, niin minäkin aion tehdä!

Kuvat Leni Kont

Kuvien editointi Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Budjettilöytö: Herbfarmacyn musliiniliina
Testissä: Froothie Optimum 9200A tehosekoitin (sisältää tarjouksen)
Vihdoin: kotimaiset luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteet ja itseruskettavat Atopikilta
Mikä on luonnonkosmetiikan paras ripsiväri? Kahdeksan ripsivärin joukosta löytyi monta helmeä