Novexpertin täsmälinjat, eli näin hoidat parhaiten rasvoittuvaa ja herkkyyteen taipuvaista normaalia ihotyyppiä

Kaupallinen yhteistyö Jolie ja Novexpert.

Onko ihosi herkkä, epäpuhdas, normaali tai kenties pintakuiva? Siinä tapauksessa haluat lukea tämän artikkelin! Syksy ja talvi tuovat ihonhoitoon omat haasteensa, jotka voidaan ratkaista tunnistamalla oman ihon tarpeet ja räätälöimällä ihonhoitorutiini sen perusteella. Yellow Mood -tiimin Hannamarilla ja Emmillä on vastakkaiset ihotyypit ja nyt naiset jakavat omat Novexpert-suosikkinsa erilaisten ihohaasteiden lempeään ja tehokkaaseen ennaltaehkäisyyn.

Novexpert Kokemuksia Yellow Mood Kokemuksia Novexpert C Vitamiini Luonnonkosmetiikka

Herkkä iho? Epäpuhtauksia? Sameutta ja pintakuivuutta? Harva on immuuni syksyn ja talven asettamille haasteille ihossa, emme ainakaan me Yellow Moodissa. Kun tunnistat ihossasi selkeästi jonkin tarpeen ja oma ihotyyppisi on tiedossa, on hoitaminen ja tuotteiden valinta huomattavasti helpompaa. Meidän molempien Yellow Moodin naisten, Hannamarin ja Emmin, monivuotinen luottosarja Novexpert on lyömätön apu kaikenlaisten ihohaasteiden hoivaamiseen. Se tarjoilee ratkaisuja kattavasti erilaisille ihoille ja iho-ongelmiin helppojen värikoodattujen tuoteperheiden avulla.

Meillä on keskenämme hyvin erilaiset ihotyypit ja ihon tarpeet, silti molemmille löytyy Novexpertilta täsmäratkaisut. Sarjan laatu on timanttinen ja hinta hämmentävän edullinen. Kokosimme alle Yellow Moodin suositukset eri hoitolinjoista, seuraavaksi esittelemme kaksi linjaa tarkemmin meidän ihojen ja suosikkituotteiden avulla.

Novexpertin eri linjat:

C-vitamiini: kirkastusta samealle, väsyneelle ja epätasaisen sävyiselle iholle. Täydellinen piristysruiske kaamoksen ja/tai vauhdikkaan elämäntyylin keskelle.

Trio Zinc: puhdistavaa ja tasapainottavaa vaikutusta rasvaiselle ja sekaiholle, akne-iholle sekä epäpuhtaalle iholle. Loistava aikuiselle hormonaalisesta aknesta kärsivälle iholle.

Magnesium: rauhoitusta herkälle iholle sekä ongelma-iholle. Sopii miedoiksi perustuotteiksi laajasti kaikille, myös nuorelle iholle. Mikäli et oikein tiedä mitä ihosi kaipaa, näiden tuotteiden kanssa ei voi ainakaan mennä pieleen!

Hyaluronihappo: kosteutusta janoiselle ja pintakuivalle iholle. Ihanteellinen myös veltostuneelle, kimmoisuutensa menettäneelle aikuiselle iholle.

Omega: ravitsevuutta kuivalle iholle, sopii myös herkälle ja ikääntyvälle iholle. Huippuvalinta lisäksi muille pinnastaan kiristäville ihotyypeille erityisesti talveksi.

Pro-collagen: kiinteyttävää vaikutusta ikääntyvälle iholle.

Lue linjoista tarkemmin lisää Jolien sivuilta. Liputamme täällä innostuneina sen puolesta, että Novexpert on hiljattain pienentänyt pakkausmateriaalin määrää. Aiemmat kiiltävät pakkaukset on korvattu kierrätettävällä ja ekologisella FSC-sertifioidulla pahvilla, joka on tae myös metsien suojelusta. Myös pakkauksiin käytetty muste on vaihdettu kasvipohjaiseen eikä pakkauksista löydy enää ylimääräisiä infolehtiä.

Rasvainen Iho Novexpert Sinkkilinja 3

Emmin suosikkilinja – sinkkiä rasvaiselle ja epäpuhtaalle aikuiselle iholle

Ihotyyppini on rasvainen ja helposti tukkeutuva. Ihoni kiukuttelee välillä milloin mistäkin syystä, mutta on toisaalta tasapainoisina päivinään kauniin heleä ja hehkuva – asia, mitä olen oppinut arvostamaan vasta viime vuosina. Päästäkseen heleyden huipulle, ihoni kaipaa huolellista, mutta samalla lempeää puhdistamista, jotakin kuorivaa sekä sopivasti kosteutusta.

Vuodenaikojen vaihtuminen näkyy ihollani helposti pintakuivuutena ja sameutena. Rakastan kevättä, sillä ilmassa leijuu jo lupaus ylivoimaisesta suosikkivuodenajastani kesästä. Ihoni ei ole kuitenkaan kanssani lainkaan samoilla linjoilla kevään ihanuudesta vaan hermostuu edestakaisin sahaavista lämpötiloista, ympäriinsä sinkoilevasta katupölystä ja pimeän talven jälkeen shokkina tulevasta auringosta. Syksyssä on ihon kannalta jotakin samaa. Sää ei oikein osaa vielä päättää ollako viileä vai kylmä ja tuivertava merituuli saa ihon janoamaan lisää kosteutta sekä toisaalta myös jotakin, joka ehkäisee sameutta.

Valitsen iholleni ympärivuotisesti vähintään yhden erityisesti epäpuhtauksien minimointiin tähtäävän tuotteen, useimmiten parikin. Samaan aikaan haluan kuitenkin huolehtia ihoni kosteudesta, kimmoisuudesta ja heleydestä, jotta ihon elinvoima säilyy, vaikka ikää tuleekin mittariin. En koe tarvitsevani vielä kiinteyttäviä tuotteita, mutta selkeästi huomaan, että iho nauttii tuotteista, jotka boostaavat ihon luonnollisia toimintoja, kuten kollageenin tuotantoa.

Novexpert Kokemuksia Yellow Mood 2

Novexpertin Trio Zinc -hoitolinja on aikalailla täydellinen yhdistelmä puhdistavuutta, rauhoittavuutta ja samalla lempeyttä, jotta iho ei kuivu. Turvauduin sinkkilinjaan viime vuonna samoihin aikoihin syksyllä ja huomaan käteni hapuilevan näitä turkooseja purkkeja jälleen. Ne ovat erittäin tehokkaita ehkäisemään epäpuhtauksia, kirkastamaan ihoa sekä häivyttämään ihonsävyn epätasaisuuksia, ihoa kunnioittavalla tavalla.

Kolmesta eri sinkin muodosta (glukonaatti, laktaatti, PCA) voimansa saavaa linjaa on terästetty lisäksi trendin aallonharjalla laukkaavalla bakuchiolilla sekä lempeällä PHA-happo glukonolaktonilla. Tämä yhdistelmä auttaa vähentämään liiallista ihotalia, hillitsemään finnejä aiheuttavien bakteerien muodostumista, tasoittamaan näppyjen jättämiä jälkiä ja rauhoittamaan ihon kiukuttelua.

Sinkkilinjan erikoisuus on sen kohderyhmä. Sitä ei ole kehitetty ensisijaisesti ainoastaan nuorille, kuten monia muita vastaavia aknetuotteita. Linja sopii erityisen hyvin aikuiselle epäpuhtaalle iholle sillä tuotteissa on mukana anti-age -ominaisuuksiksi luettavia vaikutuksia. Ei kuitenkaan siis mitään kiinteyttäviä ja kohottavia, vaan ihon kirkastamiseen, ihonsävyn tasoittamiseen ja kollageenin tuotannon stimuloimiseen liittyviä vaikutuksia, jotka sopivat kaiken ikäisille, mutta erityisen hyödyn niistä saa tietysti aikuinen ja ikääntyvä iho. Juuri tismalleen oikeanlaista lempeää boostia, mitä ihoni kaipaa!

Emmin TOP-tuotteet sinkkilinjasta

Novexpert Peeling Lotion

Peeling Night Lotion

Peeling Night Lotion on sinkkilinjan, ja oikeastaan koko Novexpertin, todellinen tehopurnukka, josta yllättävän vähän puhutaan. Syytä kuitenkin olisi, koska tämä kuorintaneste on ihan loistava kirkastaja myös muille kuin ainoastaan epäpuhtaalle iholle. Se kuorii ihoa AHA-happoja lempeämmän PHA-hapon avulla tuoden jo yhden käyttökerran jälkeen ihoon heleyttä. Säännöllisempi käyttö auttaa tasoittamaan ihonsävyä, tasapainottamaan talintuotantoa, kosteuttamaan ihoa, ehkäisemään ihon tukkeutumista ja silottamaan ihon pintaa.

Suosittelen tätä kaikille ihotyypeille iholle, jossa on jotakin seuraavista: arpia, pigmenttiläiskiä, sameutta, tukkeumia tai pintajuonteita. Se sopii myös kerran viikossa käytettäväksi herkälle iholle korvaamaan tavallisen kuorinnan.

Neste levitetään puhtaalle iholle iltaisin vanulapun kanssa ja jätetään vaikuttamaan koko yön ajaksi. Parhaan hoitotuloksen saamiseksi sen päälle ei kannata laittaa enää mitään muuta tuotetta (tosin itse kyllä talvisin laitan, mutta Novexpert ei siis suosittele). Hoitonestettä käytetään joka toinen tai joka kolmas ilta muutaman kuukauden kuurina. Olen kantapään kautta oppinut annostelemaan nestettä ainoastaan yhden pienen pumppauksen, muuten pinnasta tulee tahmainen (tahmaisuus on PHA-hapon ominaisuus). Aamulla kannattaa herätä hetken normaalia aiemmin, jotta ehtii ihastelemaan hehkuvampaa ja tasaisemmalta näyttävää ihoa.

Rasvainen Iho Novexpert Sinkkilinja 2

Triple Black Mask

Novexpertin uusi Triple Black Mask on päivitetty versio tavallisesta savinaamiosta. Se sisältää muutaman eri savilaadun lisäksi mm. aktiivihiiltä, sinkkiä ja PHA-happoa. Sen erikoisuus on mukaan lisätyt kuorivat rakeet, jotka tuovat lisätehoja kaikista tukkoisimmille ihoalueille. Tehoja tässä naamiossa riittää muutenkin vaikka millä mitalla! Naamion vaikutusajalla voi todella tuntea, että nyt tapahtuu. Pois huuhdeltaessa iho ei kuitenkaan jää lainkaan punoittavaksi tai ärtyneeksi, joskaan aivan herkimmälle iholle en silti uskalla tätä tehonaamiota suositella.

Suurin vaikutus omalla ihollani on öljyisyyden väheneminen ja epäpuhtauksien rauhoittuminen. Muut yhtä hyvään lopputulokseen yltävät tuotteet ovat selkeästi kuivattavampia eli tämä sopii myös, vaikka ihossasi olisi hieman pintakuivuutta. Naamio kannattaa kuitenkin pitää kosteana suihkimalla sen päälle esimerkiksi Novexpertin loistavaa sinkkisuihketta, jolloin se ei pääse kuivumaan iholle ja potentiaalisesti imemään iholta kosteutta.

Suosittelen tätä tehopommia erityisesti itsepintaisista ihon tukkeumista kärsiville joko tehokuurina kerran viikossa käytettäväksi tai kuten itse käytän, noin joka toisella naamiokerralla. Iho on tämän jälkeen kuin minikasvohoidon jäljiltä eli vaikutuksen todella huomaa. Samassa tuotteessa yhdistyy sekä kuorinta että naamio, joten erillistä kuorintaa ei Triple Black Maskin kanssa tarvita, eikä kannatakaan käyttää samalla kerralla (eikä edes viikolla).

Novexpert Puhdistusvaahto

Trio-Zinc Clear Skin Foaming Gel

Trio-Zinc Clear Skin Foaming Gel on yksi omista kaikkien aikojen puhdistustuotesuosikeistani. Käytän sitä kaksoispuhdistukseen yhdessä öljyn kanssa, aamuisin se riittää ainoaksi putsariksi. Meren turkoosi koostumus on aina pirteää väriään ja raikasta tuoksuaan myöten täydellinen. Se vaahtoaa sopivasti, muttei tunnu iholla kuivattavalta. Se tuntuu oikeasti puhdistavan ihohuokoset eikä ainoastaan ihon pintaa. Arvostan puhdistustuotteissa suurta, helppokäyttöistä pakkausta ja edullista hintaa – niitä molempia tämä alle parin kympin reilun kokoiseen tuubiin pakattu puhdistaja tarjoaa.

Clear Skinistä löytyvät tutut kolmen eri muodon sinkit ja sen lisäksi lähinnä koostumukseen ja toiminnallisuuteen vaikuttavia raaka-aineita. Ei turhia kikkailuita! Tämä geeli sopii mitä parhaiten kaiken ikäisille epäpuhtaille, rasvaisille ja sekaihoille, myös siis nuorelle iholle. Suosittelen tätä lämmöllä myös miehille. Mikäli ihosi on epäpuhdas, mutta pinnastaan kuiva, valitse Clear Skinin kaveriksi Novexpertin unelmaisen pehmeä Omega Cleansing Oil. Hoitava puhdistusöljy paitsi poistaa meikit, jättää iholle kevyen öljyhunnun, joka suojaa ihoa geelillä pesun ajan.

Kokemuksia Novexpert C Vitamiini Luonnonkosmetiikka 3

Hannamarin suosikkilinja – C-vitamiinia ja rasvahappoja ajoittaiseen herkkyyteen taipuvaiselle normaalille iholle

Oma ihotyyppini on normaali, mutta etenkin stressaavina ajanjaksoina ja vuodenaikojen vaihtuessa iholla esiintyy herkkyyttä. Ihonhoitofilosofiani ytimessä on ihohaasteiden kuten kuivumisen ja punoituksen ennaltaehkäisy. Hienosäädän ihonhoitorutiiniani karkeasti ottaen kolmesti vuodessa: kun syksy taittuu talveen, talvi kevääseen ja kevät kesään. Pyrin myös käymään kosmetologilla näinä taitekohtina.

Syksyä ja talvea vasten keskityn ihon entistä huolellisempaan vesikosteuttamiseen kerrostustekniikalla. Käytän aina hellävaraisia puhdistustuotteita ja priorisoin iholle tärkeät rasvahapot laadukkaan kasvoöljyn muodossa. Kun ihon kosteustasapainoa ylläpitää läpi vuoden ja säätää ihonhoitorutiinia hitusen hoitavammaksi jo alkusyksystä, talven pakkaset ja viima eivät ehdi saada yliotetta ihosta. Lisäksi käytän kirkastavia happokuorintoja sekä seerumia ylläpitääkseni ihon hehkua kaamoksen pimeydessä.

Keväisin sään lämmetessä ihollani esiintyy hetkellisesti kausittaista punoitusta, jolloin myös kasvoissani oleva pieni paikallinen rosacea-alue saattaa helahtaa ärtyneeksi. Näistä haasteista huolimatta kosmetologini on aina kommentoinut ihoani kosteaksi, kimmoisaksi ja tasaiseksi. Keväisin priorisoin ihoa rauhoittavat tuotteet. Kesää kohti mentäessä tämä ihon kokema – muutamia viikkoja kestävä kevätshokki – taittuu lähes itsestään ja siirryn kirkastaviin hoitotuotteisiin ja minimalistiseen ihonhoitorutiiniin.

Ulkoisen ihonhoidon lisäksi uskon vankkumattomasti holistiseen lähestymistapaan. Iho on pintaa, joka reagoi siihen mitä sisällämme tapahtuu. Siksi vannon ihonhoidossa myös sokerittoman ruokavalion, päivittäisten stressinhallintakeinojen käytön, ihon säännöllisen gua shaamisen, unen ja liikunnan nimiin.

Novexpert Kokemuksia Yellow Mood 3

Suosikkini Novexperiltä on heidän C-vitamiinilinjansa. Tuotteissa on käytetty kahta stabiloitua C-vitamiinia, jotka vaikuttavat iholla jopa kahdeksan tunnin ajan. C-vitamiini on tulehdusta laskeva raaka-aine, joka suojaa ihosoluja UV-säteiltä ja auringon vaikutuksilta, uudistaa epidermistä, kirkastaa ja heleyttää, parantaa lipidituotantoa, stimuloi kollageenin, elastaanin ja hyaluronihapon tuotannosta vastaavien fibroblastisolujen toimintaa, vaalentaa jo olemassa olevia pigmenttiläiskiä ja ennaltaehkäisee niiden syntymistä. C-vitamiinin rinnalla osassa tuotteista on myös on kokonaisia kasviöljyjä, entsymaattisesti kuorivia kasviuutteita, hyaluronihappoa ja ihoa hoitavia vahoja sekä sheavoita.

Linja on omiaan aikuisen ihon tavoitteellisiin ihonhoitorutiineihin. C-vitamiinilinja sopii kaikille ihotyypeille, mutta siitä hyötyy etenkin stressaantunut, ilmansaasteille altistuvaa, herkkä, hyperpigmentaatiota omaava ja ikääntyvä iho. C-vitamiini vaalentaa myös arpia, joten linjan upeat tuotteet hoitavat ihoa myös ennen laserkäsittelyjä tai leikkauksia ja niiden jälkeen.

Hannamarin TOP-tuotteet C-vitamiinilinjasta

Kokemuksia Novexpert C Vitamiini Luonnonkosmetiikka 4

Täyteläisen tiivisvaahtoinen Novexpert kuoriva puhdistusvaahto on unelman pehmeä ihonpuhdistustuote, joka tukee ihon kirkkautta ja kuulautta. Käytän vaahtoa kesäaikaan toisinaan ainoana puhdistustuotteena, kun helleaallon aiheuttama lämpö saa ihon rasvoittumaan hetkellisesti tavallista herkemmin. Syksyllä ja talvella puolestaan vaahto on erinomainen kaksoispuhdistukseen ikisuosikkini Omega -puhdistusöljyn kanssa.

Vaahto sisältää ihoa kuorivaa papaiini-entsyymiä, glukonolaktonia ja C-vitamiinia, jotka kirkastavat ihoa. Sinkkipohjainen PCA normalisoi talintuotantoa ja suojaa ihoa epätoivotuilta bakteereilta. Appelsiiniveden sisältämät sitruunahapot kuorivat nekin kevyesti. Hiero vaahtoa kuiville kasvoille muutaman minuutin ajan ja huuhtele pois tai poista musliiniliinalla.

Puhdistusvaahto ei pese ihoa natisevan kuivaksi. Se sopii normaalille, helposti rasvoittuvalle, herkälle kuin epäpuhtaallekin iholle. Sitruksisen hedelmäinen tuoksu on omiaan kruunaamaan käyttökokemuksen erityisesti pimeinä kaamosaamuina!

Kirkastava C Vitamiiniseerumi Novexpert Kokemuksia

C-vitamin Booster -seerumi

Pirteän oranssi Booster C-vitamiiniseerumi on käytössäni kuureittain läpi vuoden ja olen palkinnut sen lukemattomia kertoja Green Beauty Awardsien parhaana kirkastavana seerumina. Pitkävaikutteisilla ja stabiloiduilla C-vitamiineilla ladattu superseerumi on ihon takuuvarma kuulauttaja, joka myös kohottaa ja kosteuttaa. Seerumi ennaltaehkäisee auringossa syntyvien pigmenttiläiskien muodostumista ja vaalentaa pigmenttiläiskiä sekä arpia.

C-vitamiinien tehoista huolimatta seerumi sopii myös herkälle iholle käytettäväksi, sillä tuotteen pH on formuloitu siten ettei se ole liian hapanta. Booster on ihonhoitoni salainen ase, joka tuo kasvoille pitkinä ja pimeinä talvikuukausina eloa sekä kirkkautta. Kesäisin seerumi puolestaan suojaa aurinkovaurioilta ja pigmenttiläiskiltä.

Appelsiinimehulle tuoksuva seerumi on arjen SOS-luksustuote, jonka vaikutukset loistavat etenkin veltostuneen, stressaantuneen, samean, pigmenttiläiskiä sisältävän, väsyneen, ikääntyvän ja elottoman ihon hoitamisessa. Seerumi sisältää myös kosteutta ihoon sitovaa hyaluronihappoa, solutoimintaa tukevaa adenosiinia ja ihovaurioiden paranemista nopeuttavaa bisalobolia.

Kirkastava Yovoide Novexpert

Kuulostaako kuoriva yövoide jännittävältä konseptilta? Sitä se onkin. Kokeilin tätä tuotetta ensimmäisen kerran muutamia vuosia sitten ja muistan vieläkin miten häkeltynyt olin siitä, että tällainen tuote voi oikeasti toimia.

Novexpertin kuorivan yövoiteen taika perustuu AHA-happoja sisältävään glykolihappoon, glukolaktoniin ja maitohappoon. Ihoa entsymaattisesti kuorivaa vaikutusta tehostaa myös papaijauute ja C-vitamiini. Tuhkimovoide on nopea, monipuolisesti hoitava ja tehokas tapa ylläpitää ihon kirkkautta silloin, kun iho on samea ja stressaantunut.

Kaikille ihotyypeille sopiva voide loistaa myös herkän, epäpuhtauksista tukkeutuneen, kuivan ja ikääntyvän ihon hoidossa. Hoitava voidepohja muodostuu muun muassa täyteläisestä sheavoista, ihoidenttisestä jojobavahasta ja kosteuttavasta hyaluronihapostaa.

Voide on koostumukseltaan täyteläistä, mutta nopeasti imeytyvää eikä muodosta ihon pinnalle minkäänlaista kalvoa. Voiteen vaikutuksen näkee parhaiten pitkäaikaisessa käytössä – aamuisin iho on paitsi läpikotaisin kosteutettu ja kimmoisa, mutta samalla kirkas ja terveen kuulas.

Kasvooljy Kuiva Iho Novexpert

Viiden omegan Booster -öljyseerumi

Halusin Omega Booster -öljyseerumin ehdottomasti tähän listaukseen, vaikkei se kuulukaan C-vitamiinilinjaan. Tämä pullotettu kulta on pelastanut sääolosuhteista riehaantuneen ja reaktiivisen ihoni lukemattomia kertoja. Kysymyksessä on lempeä ihon rauhoittaja, joka tuoksuu vieläpä kaiken kukkuraksi valloittavalle vaniljatoffeelle. Sutjakasti imeytyvä öljy ei tee iholle hoitavuudestaan huolimatta rasvaista kalvoa, vaan muodostaa mattapinnan, jonka päälle on ilo levittää meikki.

Taivaallisen lempeä ja hoitava eliksiiri sopii läpi vuoden käytettäväksi. Sen sisältämät hyviä rasvahappoja pullistelevat kokonaiset kasviöljyt kuten kamelina, seesami, marula, tyrni ja öljymani silottavat, kosteuttavat, hillitsevät talineritystä, vähentävät kosteuden haihtumista iholta, tasoittavat värieroja ja suojaavat ihon suojabarriääriä. Tasapainottava öljy sopii kaikille ihotyypeille ikään ja kuntoon katsomatta, mutta parhaat puolensa se näyttää herkällä, reaktiivisella, punoittavalla ja pintakuivalla iholla.

 

Oletko kokeillut Novexpertin tuotteita? Mitkä ovat suosikkejasi?

Kokemuksia Novexpert C Vitamiini Luonnonkosmetiikka 2

Instagram – @yellowmoodmedia ja @strawberryemmi

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnonkosmetiikan Suosikit
Tuotteet, joita luonnonkosmetiikan asiantuntija ostaa uudelleen ja uudelleen
Kuivan ja atooppisen ihon talvihoito
Ihon C-vitamiinitankkaus, eli tulkoon kirkkaus!
Kasvojen pesu – Puhdistatko kasvosi oikein? Osa 1/2