Testissä: Froothie Optimum 9200A tehosekoitin (sisältää tarjouksen)

Yhteistyössä Froothie.

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0052 optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0054optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0053

Meidän taloudessamme laadukas tehosekoitin on päivittäisellä käytöllä paitsi omassa ruoanlaitossamme, myös allekirjoittaneen työssä. Laitteen kestävyys on prioriteetti yksi, sillä kevyiden massojen kuten smoothieiden lisäksi odotan tehosekoittimeni hienontavan vaivattomasti paksuja raakakakkutaikinoita ja pähkinöitä – toistuvasti. Laitteen on kestettävä kauemmin kuin pari kuukautta tai edes vuotta.

Olemme olleet Vitamixin ja Blendtecin omistajia reilut neljä vuotta enkä suoraan sanoen tiedä miten olisin selvinnyt ilman niitä. Tapahtumissa kaksi tehosekoitinta on välttämättömyys ja sama koskee päivittäistä reseptikehitystyötä, josta ei tulisi ilman ammattitasoista tehosekoitinta mitään muuta kuin palaneita hermonpätkiä.

Olen testannut nyt noin kahden ja puolen kuukauden ajan Froothie Optimum 9200A -tehosekoitinta, joka on osoittautunut vähintään yhtä hyväksi laitteeksi kuin Vitamix. Laite on ollut mukana monenlaisten reseptien kehittelyssä, koska olen halunnut olla 100 % varma, ettei kyse ole mistään tehottomasta muovihärpäkkeestä.

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0055

Laitteella on valmistunut niin sosekeittoja, pähkinävoita, jäätelöitä, smoothieita, tryffeleitä kuin paksuja kakkupohjia- ja täytteitä. Hyvin monesti raakaleivonta kosahtaa siihen, että tehosekoittimen moottori ei jaksa pyörittää paksuja pähkinä-taatelimassoja, vaan se joko hyytyy kesken leikin tai taikinaa saa olla kaapimassa tuon tuosta. Tässä yksi syy siihen miksi en ostaisi enää milloinkaan tehosekoitinta, jonka mukana ei tule tampperia. Se kun helpottaa raakaleipomista oleellisesti!

Moni teistä on kysellyt mikä tehosekoitin olisi kestävyydeltään ja laadultaan Vitamixin veroinen ja silti edullisempi. No, Optimum on. Olen laittanut masiinan sellaiseen testiin, että uskallan suositella sitä koko sydämestäni. Minulla on ollut kokeilussani sarjan uusin versio 9200A, joka soveltuu yksityis- ja ammattikäyttöön. Meidän kohdallamme laite saa niin paljon käyttöä, että ammattikäyttöön soveltuva laite on välttämättömyys (myös Vitamiximme on ammattilaisversio).

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0056

Henkilökohtaisesti olen pitänyt eniten näistä ominaisuuksista:

✓ Tehosekoittimen mukana tulee tampperi, jonka avulla paksujenkin taikinoiden käsittely on helppoa

✓ Tehosekoittimessa on kuusi terää, joiden ansiosta pähkinät ovat hetkessä sileää voita eikä paksukaan raakakakkutaikina pääse kuumentumaan (Vitamixissa on neljä terää) – laite on siis todella nopea!

✓ Tehosekoittimen moottorissa on ylikuumenemisen estokytkin, jonka ansiosta tehosekoitin ei ole lopettanut toimintaansa kertaakaan paksuja taikinoita tampatessa (näin käy Vitamixin kohdalla hyvin usein ja silloin on tauon paikka) – käytännössä laitteen hiiliharjamoottori jäähdyttää itse itseään koko ajan, jolloin tehosekoittimen käyttöä ei tarvitse keskeyttää missään vaiheessa

✓ Kannu on hieman matalampi kuin Vitamixissa, jolloin taikinan kaapiminen on helpompaa

✓ Kierrosnopeus on 48 000 mikä on 7000 kierrosta enemmän kuin Vitamixissa

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0049 optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0050

On kuitenkin yksi asia, joista en ole ollut mielissäni ja mainitsen siitä, koska haluan olla täysin avoin enkä halua, että kenellekään tulee yllätyksiä. Laitteen moottoriosa haisi alkuun hieman sähkölle. Otin yhteyttä välittömästi maahantuojaan ja kysyin mistä moinen johtuu. Laite oli ollut muuten todella mieleinen ja ajattelin, että tähänkö tämä yhteistyö nyt kosahti. Maahantuojan vastasi minulle näin:

Mainitsemasi haju johtuu liukasteista, joita on käytetty moottorin valmistuksessa sekä moottorin kuparikäämityksestä niiden kuumentuessa. Haju vähenee ja poistuu vähitellen, kun laitetta on käytetty muutamia kymmeniä kertoja noin 1-3 kuukauden kuluessa riippuen miten usein sitä käytetään. Tämä on täysin normaalia ja häviää ajan kanssa. Haju saattaa palata, kun tehosekoitin on kovassa kuormituksessa (hyvin paksut ainekset tai pitkä sekoitusaika keittoja valmistaessa), mutta sekin on normaalia kaikille nopeatempoisille tehosekoittimille ja hälvenee ajan kanssa.

Epäilin hieman hajun hälvenemistä, mutta totta hän puhui, sillä haju poistui noin kahden viikon aktiivisen käytön myötä kokonaan. Vitamixin suhteen tällaista ei ollut lainkaan, joten luulin aluksi että tehosekoitin meni rikki.

Jos Vitamixia ja Optimum-tehosekoitinta vertailee muutoin kriittisellä silmällä, laatueron huomaa ainoastaan pintamateriaaleissa. Vitamixin moottoriosan kuori on mattaa materiaalia, napit ammattimaisempia ja helpommin käytettäviä, kansi ja tampperi mukavampaa materiaalia (pehmeämpää kuin Optimumissa) eivätkä muutenkaan niin muovisen oloisia kuin Optimumissa. Esteettisesti ja materiaalien tunnun vuoksi siis toivoisin Optimumilta enemmän, mutta sillä taas ei ole mitään tekemistä käytön kannalta mikä lienee tärkein kestävyyden ja käyttömukavuuden mittari.

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0051


YELLOW MOODIN LUKIJANA SAAT 20 € ALENNUKSEN KOODILLA ”YM-Optimum-Blender-20”


Alennus koskee Optimum 9200A ja Optimum 9400 -tehosekoittimia. Tarjous on sikälikin hyvä, että Optimum-tehosekoittimilla on 30 päivän palautusoikeus. Froothie on uusi toimija Suomessa ja sen kunniaksi heidän verkkokaupassaan on antamani tarjouksen lisäksi lanseeraushinnat jo valmiiksi: OPTIMUM 9400 -tehosekoittimen lanseeraushinta on 399 €, josta saa koodillani vielä 20 € lisäalennuksen (norm. 600 €). OPTIMUM 9200A -tehosekoittimen lanseeraushinta 388 €, josta saa koodillani vielä 20 € lisäalennuksen (norm. 640 €). Lanseeraushinnat ovat voimassa toistaiseksi, joten jos olet kaivannut laadukasta tehosekoitinta arkea helpottamaan, kannattaa toimia pian.

Minulle saa esittää kaikenlaisia kysymyksiä kommenttilaatikon puolella, pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian.

Laura Tarvainen

Kiitos mahtavasti blenderivinkistä. Sellainen jäi vielä mietityttämään, että mikä ero noilla malleilla 9200A ja 9400 on? Kumpikohan näistä nyt sitten kannattaisi hankkia?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Mehän nähtiinkin jo ja vastasin sulle silloin, mutta kirjoitan vielä tähän, jos jotakuta muutakin asia askarruttaa. Oleellisin ero 9400-mallin ja 9200A-mallissa on se, että jälkimmäisessä (eli uudemmassa) mallissa on enemmän moottoritehoja vanhemmassa (9400-mallissa on tehot on 2238 Wattia ja 9200A-mallissa 2611 Wattia). Myöskin kierrosnopeus on uudessa mallissa nopeampi kuin vanhassa.

Vastaa
Johanna

Hei.
Osaatko sanoa, miksi uudempi ja tehokkaampi malli on vanhempaa ja tehottomampaa mallia halvempi? Olettaisi, että asia olisi toisinpäin. Harkitessani ostoa, olen miettinyt kannun ominaisuuksia.
Olen jäänyt siis miettimään, onko kannun korkeudesta ja kapeudesta käytännössä paljon haittaa? Kuinka vaikea kannusta ottaa pohjalta kiinteää massaa? Millainen se on pestä?
Kyseessä on muovikannu, onko tästä mitään tutkimuksia, kuinka paljon siitä irtoaa käytössä haitallisia aineita?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Johanna!

En valitettavasti osaa ottaa kantaa mallien hintojen erilaisuuteen. Oma oletukseni on, että kyseessä on inhimmillinen erehdys ja hinnat ovat siksi menneet väärin päin. En ole kokenut kannun korkeutta huonoksi, koska jämäkällä nuolijalla saa kannun pohjalta hyvin irti paksunkin taikinan. Mitä tulee pesuun, itse huuhtelen kannun heti käytön jälkeen, jolloin kaikki irtoaa helposti. Meillä on keittiön hanan lisäksi erillinen suihkupää, jolla saa kannun terien välissä olevat taikinat helposti pois.

En ole perehtynyt muovikannun tutkimuksiin, tiedän vain sen että ko. kannut ovat BPA-vapaita ja elintarvikemuovista valmistettuja :)

Vastaa
Marika

Moikka!

Tuo Optimum blenderi on herättänyt kiinnostukseni ja itse laite vaikuttaa todella hyvältä, mutta laitetta myyvä yritys ja suomalainen nettisivu on vähän epäillyttävä, koska sieltä ei löydy mitään toimitusehtoja, esimerkiksi toimitusaika olisi ihan kiva tietää...

Onko sulla mitään "taustatietoa" kyseisestä putiikista, kun mietin, että uskaltaako sieltä tilata? Siis, voinko todella luottaa, että saan laitteen ja takuut ym. hoituu asianmukaisesti?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Marika!

Olen ollut itse aika tarkasti yhteydessä näihin Suomen maahantuojiin ennen kuin edes aloitimme yhteistyön. Ovat suomalaisia ja kommunikointi on toiminut saumattomasti ainakin meidän välillä. Vastaavat aina nopeasti kysymyksiin ja selvittävät ylemmältä taholta ne asiat, joihin eivät ole itse tietäneet vastausta. Uskallan siis omasta puolestani luvata, että kyseessä on luotettava toimija :) Kaikille blenderin tilanneille kone on tullut ja se on toiminut aivan kuten Reiska tuossa alla ehtikin jo ennen minua vastaamaan.

Vastaa
Reiska

Hei!
Meille ostettiin vuosi sitten Optimum 9200. Kyselin siitä suomen pisteestä viesteillä, ja vastaukset tuli joka kerta parin tunnin sisällä. Tilasin koneen ja se tuli n.viidessä päivässä, muistaakseni Hollannista.
Ja on tosi hyvin toiminut ja yllätti ja vieläkin tehokkuudellaan. Puhdistus helppoa ei irto osia. Olen muussannut porkkanoitakin ja omenoita täysiä kannuja (2l) tammpparia käyttäen.
En vaihtaisi muuhun merkkiin. Ennen ostopäätöstä lueskelin varmaan viikon kansaivälisiltä palstoilta testejä ja käyttäjä arvioita satoja.
Toivotaan että jollekkin auttaa valinnoissa
Ps.meillä käytössä joka päivä

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Heippa Reiska!

Kiitos tosi paljon, kun kerroit täällä miten tilaus meni :) Tosi hienoa, että kone on lunastanut lupauksensa ja siitä on ollut hyötyä teidän arjessa.

Vastaa
Grillaaja

Hei,

Optimum 9200A tuli hankittua. Millaisia eri menetelmiä voi käyttää tehosekoittimen kannun puhdistukseen? Ajattelin, että tämän blogin kirjoittajalta saa varmasti vinkkejä asiaan. Mikäli siis haluaa blenderin kannusta sellaisen kiiltävän. Lyhyt listaus erilaisista puhdistustavoista (varsinkin kannulle) olisi kiva saada. Minulla on keinoni, mutta näissä puhdistus- ja kiillotusasioissa häviän reippaasti naisväelle.

Minunkin silmääni Froothien kotisivut olivat hieman epäilyttävän tuntuiset. Asiakaspalvelu kuitenkin korvasi sivujen lievät puutteet. Tietysti olisi ollut heti mukava tietää kaikki olennaiset laitetta ja tilausta koskevat asiat. Loppujen lopuksi Optimum tuli nopeasti pikakuljetuksena perille kotiovelle saakka. Toimitus oli hämmästyttävän nopea. Itselleni tuli kotiovelle kolmessa päivässä ja paketti lähetettiin sentään Holannista asti. Kotoinen postilaitoksemme häviää kyllä kuljetustehokkuudessa.

Grillaajalla on nyt Optimum-OptiGrill voimakaksikko kotona. Olen valmistanut Optimum 9200A -blenderillä mm. Béarnaisekastikkeen, Totuuden nimessä on sanottava, että tästä voimakaksikosta OptiGrill veisi niukasti voiton, mikäli arvioitaisiin hinta/laatu -suhdetta. Optimumilla valmistuu ammattimainen smoothie. Rajana on oikeastaan vain oma mielikuvitus.

Jo lyhyen käyttökokemuksen jälkeen suosittelen lämpimästi tätä tehosekoitinta. Voimaa riittää. Missä halppisblenderi hyytyy, siinä Optimum vain porskuttaa menemään. Froothien toivoisi kuitenkin parantavan sivujaan. Tällä hetkellä niiden ensivaikutelma on epäilyttävä. Kaikki olennaiset tiedot asiakkaan kannalta tulisi olla helposti saatavilla. Muuten asiakas saattaa päätyä kilpailijan tuotteeseen.

Vastaa
Martti Sedergren

Moi
Minulta hajosi 9200a blenderi kannu tammikuussa.
No uusi kannu tilaukseen(130€) ja sitten odottelua. Lukuisten sähköpostien jälkeen kannu saapui mutta paketista puuttui terän kiinnitysosa ja lisäksi terä oli väärinpäin pyörivä. Nyt lähetellyt Froothielle sähköpostia noin 5 kpl. mutta mitään vastausta en ole saanut. Eli surkeeta asiakaspalvelua enkä kellekään suosittele Froothieta

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Vanhan senkin uusi kuosi
Ayurvedan kehotyypit
39 askelta
3 x vinkkiä, joiden avulla syöt ihosi kauniiksi