Terassilla

yard_garden_yellowmood 5yard_garden_yellowmood 1yard_garden_yellowmood 9yard_garden_yellowmood 3yard_garden_yellowmood 7yard_garden_yellowmood 6yard_garden_yellowmood 8yard_garden_yellowmood 4

Terassilla majailee sekalainen seurakunta saviruukkua, tikkaista tehtyä kukkatelinettä, maitotonkkaa ja mattoa. Olen tainnut sen aiemminkin kertoa, mutta nuo tikkaat löytyivät siis eräällä metsälenkillä keskeltä metsää ja siitä saakka ne ovat olleet meillä milloin missäkin. Toissa kesänä ostin niihin sopivat ruukut ja sidoin amppelinarut. Tykkään tikkaista kovasti, eivätpähän ole mitään tusinatavaraa!

Luonto ympärillä on aivan uskomattomassa loistossaan ja toukokuussa ostamani kesäkukat ovat nekin alkaneet rönsyillä oikein kunnolla, niitä ei ole pieni viileys haitannut. Terassin laudat kaipaavat vielä pesun ja öljyämisen, olkoon se jonkin aurinkoisen viikonloppupäivän puuha.

Tuija Rajala

Ihanat noi hortesiat, kauniin värinen. Ostin myöskin ton kukan, mutta vaal.punaisen. Vielä en ole ostanut muita kukkia. Odotan pikkuteranssin valmistumista, kyllähän se valmis on, mutta maalausurakka ei.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Tuija! Pidän niistä itsekin tosi paljon, tuovat vähän eloa muutoin hieman keskeneräiselle pihan puolelle :) Tsemppiä maalausurakkaan!

Vastaa
Sanna

Sinulla on todella loistava visuaalinen silmä, luot kaikesta niin kaunista on sitten kyseessä ruoka, sisustus tai joku muu! Olen jotenkin ajatellut, että asutte vanhan puutalon yläkerrassa, mutta kuvissa näkyvä tiili viekin ajatukseni 60-70 -luvuille, taidattekin siis asua paljon "uudemmassa" ja kivisemmässä talossa, kuin ajattelin:)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Sanna! Tekemällä ja kokeilemalla oppii, tässä kodissa kekseliäisyydelle on ollut tarvetta varsinkin sisätiloissa, koska kotimme on viistokattoinen eikä perusratkaisut toimi ;) Tämä ei itse asiassa ole käkikellotalo, vaan 70-luvun tiilitalo, johon on tehty 90-luvun lopussa tämä puurakenteinen yläkerta, jota me asutamme.

Vastaa
Sanna

Kiitos kovasti vastauksesta Hannamari!:)

Googlaillessani ravinnosta (tarkemmin sanottuna kauran limaa aiheuttavista vaikutuksista;)) päädyin toissapäivänä vanhaan blogiisi, ja siellä kirjoituksessasi "Hirssipuurosta ja homealtistuksesta" (http://jolie.fi/yellowmood/hirssipuurosta-ja-homealtistuksesta/) mainitsit, että suunnitelmissasi oli koota toipumisesi ohella/jälkeen kattava tietopaketti kaikille homeelle altistuneille. Tietopaketti kuulostaa aivan mahtavalta ja todella tervetulleelta idealta, ja kysyisinkin, oletko jo ehtinyt tehnyt sellaisen tai olisiko sellainen tulossa jossain vaiheessa? Olen myös itse altistunut homeelle monesti, ja nyt viimeisellä kerralla tosi pahasti, joten hyvin kiitollisena kuulisin sinun vinkkisi auttamaan homealtistuksesta toipumisessa.

Sanna

...ei kun nythän mää hokasin, parvekekuvista päättelen, että kyseessä onkin käkikellotalo 70- tai 80-luvulta!?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Vastasinkin tähän jo ylempänä :)

Vastaa
Sanna

Kiitos jälleen Hannamari, vinkeillesi ja voimalähetyksellesi on todella ollut käyttöä!<3 Olen nyt perehtynyt oikein ajan kanssa oivallisiin ohjeisiisi, ja minulla on herännyt vielä pari kysymystä.

Onko todella niin, että mäntysuopa on homeiden ravintoa? Olen lukenut, että jotkin aktinobakteerit (sädesienet) kykenevät käyttämään ravinnokseen useimmille muille bakteereille myrkyllisiä kemikaaleja, kuten tolueenia, kloorifenoleita ja isopropanolia, mutta vastaani ei ole tullut, että mäntysuovassakin olisi tällaisia kemikaaleja. Sen olen kyllä vastikään oppinut, että mäntysuopaan kannattaa suhtautua varauksella, koska monikemikaaliyliherkille kehittyy monesti hartsiallergia, ja mäntysuovan mäntyöljyssähän hartsia on, mutta muuten olen ollut siinä luulossa, että mäntysuopaa päinvastoin voisi käyttää homepuhdistuksessa.

Toinen kysymykseni koskee otsonointia, jota sivuutit sohvan ja sängyn puhdistamisen yhteydessä - käytittekö te taannoin onnistuneesti otsonointia johonkin? Enää otsonointia ei kuitenkaan suositella, vaan esim. Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreehkon kannanoton mukaan otsonia tai muita biosideja ei pitäisi käyttää homeongelmien ratkaisuna, homesiivouksen tehosteena eikä homeiden ehkäisyssä niiden myrkyllisyyden ja terveyshaittojen vuoksi (https://www.thl.fi/fi/-/otsoni-ja-muut-biosidit-eivat-sovi-rakennuksen-homeongelman-ratkaisuksi), ja otsonin kyky hajunpoistossakin on osottautunut hieman kyseenalaiseksi, koska otsonointi ei pysty hajottamaan kaikkia sisäilman kemiallisia epäpuhtauksia, kuten esim. aromaattisia yhdisteitä.

Olen huomannut ilokseni, että takavuosien päivittäinen tuttavuuteni, mutta sittemmin kaapin perälle joutunut juotava savi toimii huomattavana ensiapuna silloin, jos vastaan on tullut pahoja home-tai hajustealtisteita. Oloni helpottui huomattavasti esimerkiksi silloin, kun taloyhtiön saunassa puhdistautuminen ja elpyminen muuttuikin kammottavaksi voinniksi saunassa ilmenneen mikrobikasvuston vuoksi, eli savi todella tuntuu poistavan epäpuhtauksia kehosta tehokkaasti!

Lomasi senkun lähestyy päivä päivältä, ja toivotankin teille ihanan auvoisia ja kesäisiä lomapäiviä!:)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kesän aurinkoisin kotispa
Alempi kemikaalikuorma ekologisilla pesuaineilla
Inspiroivat naiset: Kukka Laakso, hauska ja raudanluja hyvinvoinnin ammattilainen
Herkän ihon myytti