P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Kaupallinen yhteistyö House of Organic.
Alkuvuosi on ollut hieman erilainen kuin vielä viime kuussa suunnittelin, sain nimittäin lomalla jonkinlaisen pienen kuumetaudin ja väljempi työaikataulu on ollut muisto vain. Työkuormaa on vielä hetken verran purettavaksi ennen kuin toiveeni leppoisammasta tahdista toteutuu, mutta viime lauantaina pääsimme jo sentään ulkoilemaan lumisiin maisemiin Ounasvaaran laelle.
Paikka suorastaan kuhisi laskettelemassa olevia turistiperheitä ja näimme ensimmäistä kertaa kaamoksen keskiössä ylläolevan auringonpaisteen. Keskityin imemään jokaisen soluni täyteen tuota keltaista energiaa ja sen turvin tässä on jälleen jaksanut nämä muutamat pilvisemmätkin päivät.
Tänään kuljetan teidät kuitenkin maailman toiseen kolkkaan, sillä pääsen kirjoittamaan viime kuun Green Beauty Awardseissakin palkintoja rohmunneesta P’ure Papayacaresta. Neljän tuotteen luonnonkosmetiikkasarja on kotoisin suoraan Australian kuuman auringon alta ja onkin mahtavaa nähdä miten loistavasti tuo tehonelikko toimii myös täällä Napapiirin haastavissa sääolosuhteissa ja pakkasmaisemissa.
Tuotteita on tällä hetkellä neljä: keltainen kulttibalmi Skinfood, ihoa voimakkaasti uudistava vartalolle ja kasvoille sopiva Renew, pehmeä huulivoide ja verenkiertoa vilkastuttava sekä hengitysteitä hellivä Vapour Balm. En rehellisesti sanottuna ole koskaan aiemmin törmännyt näin monipuoliseen ja koko perheelle soveltuvaan kosmetiikkasarjaan, jonka itsehoitotuotteista jokainen ansaitsisi mitalin. Hintahaitari on erittäin kohtuullinen kalleimman tuotteen maksaessa reilu kolmekymppiä ja edullisimman kustantaessa vain reilut kuusi euroa.
Paw paw & muut raaka-aineet
NaTrue -serftifioidussa sarjassa ei ole raaka-aineiden puolesta kerrassaan mitään liikaa tai liian vähän. Kaikkien neljän tuotteen pääraaka-aineena toimii fermentoitu luomupapaija (Paw Paw), josta käytetään tuotteisiin jokainen osa: kuori, hedelmäliha ja siemenet. Käytännössä fermentointiprosessi räjäyttää hedelmän luontaisen ravintopotin kertaalleen, jolloin ihoa korjaavien tehoaineiden määrä saadaan moninkertaistettua ihan omiin sfääreihin tavallisiin kasviuutteisiin verrattuna.
Koko hedelmän hyödyntäminen on ekologisuuden lisäksi äärimmäisen fiksua myös ravinnolliselta kannalta katsottuna, sillä papaijan kuori ja siemenet sisältävät suurimman osan papaiinientsyymistä ja muista ihoa hyödyttävistä antioksidanteista ja ravintotekijöistä kuten kirkastavasta ja vapaita happiradikaaleja neutraloivasta C-vitamiinista, ihoa uudistavasta A-vitamiinista, E-vitamiinista, pantoteenihaposta, folaatista, magnesiumista ja kaliumista.
Papaijan siemenet tuhoavat tehokkaasti erilaisia ihon pinnalla olevia haitallisia bakteereja, vaalentavat arpia, tasoittavat ihon sävyeroja, silottavat juonteita, korjaavat ihovaurioita ja nopeuttavat esimerkiksi haavojen paranemista ja lisäävät ihon kimmoisuutta. Lisäksi papaiini kuorii ihoa entsymaattisesti, tukee myös ihosolujen uusiutumista ja on omiaan esimerkiksi arpisen, ärtyneen tai herkän ihon tasapainon palauttamisessa.
Papaijan lisäksi voiteissa on hyödynnetty yksinkertaista, mutta todella monivaikutteisia australialaisia eteerisiä öljyjä, kasvi- ja mehiläisvahoja, korkealaatuisia ja pienen molekyylikoon omaavia kasviöljyjä sekä tarkoin valikoituja kasviuutteita.
Jos minulta kysytään, P’ure Papayacaren tehonelikko pitäisi löytyä kaikkien kotiapteekista olipa sitten kyse vauvojen vaippaihottuman, tatuointien jälkihoidosta, laserkäsittelyn tai leikkaushaavojen jälkihoidosta, raskausarpien ennaltaehkäisystä, tukkoisen nenän ja yskän helpottamisesta, bakteerien tappamisesta, ihon suojaamisesta haastavissa sääolosuhteissa, kylmien raajojen lämpövoiteista tai ihan vain kuivien ja karheiden ihoalueiden kosteuttamisesta.
Skinfood – ihonhoidon moniottelija
Ennustan lämpimän keltaisesta Ointmentista luonnonkosmetiikan uutta kulttituotetta, jonka suosio tulee vielä räjähtämään käsiin kunhan ihmiset löytävät tämän! Jälkiruoalle tuoksuva ja kermainen papaijavoide on muodostunut taloudessamme kotiapteekin kulmakiveksi, sillä vedetön monitoimibalmi taipuu niin moneen käyttötarkoitukseen.
Omalla kohdallani Ointment on syrjäyttänyt lähes kokonaan Weledan Skin Foodin ja olen satavarma, että moni ko. tuotteen tuoksua kammoksuva löytää silkkisestä papaijabalmista mielekkään, kokonaisvaltaisen ja tehokkaan korvaajan. Paksu papaijakerma sulaa lämpimässä ihokosketuksessa notkeaksi voiteeksi ja muodostaa ympärilleen huumaavan tuoksupilven – voin taata, että se kuljettaa mielene suoraan täältä pohjoisen paukkupakkasista kosteaan tropiikkiin.
Vaikka Skinfood muodostaa ihon pinnalle tehokkaan ja aavistuksen rasvaisen suojakalvon, siihen valitut kosteuttavat raaka-aineet imeytyvät hyvin ja sopivat kaikista herkimmällekin iholle aina vauvasta isovanhempiin. Suomen sääolosuhteissa ei voi liiaksi korostaa hoitavuuden merkitystä, sillä etenkin talviaikana kosteutta haihtuu iholta valtavia määriä ja se voi altistaa muille iho-ongelmille.
Balmi on koostettu erittäin laadukkaista kasviöljyistä, vahoista ja uutteista, jotka toimivat mielettömässä synergiassa keskenään. Ihoidenttinen jojobaöljy on nimestään huolimatta kahvipapua muistuttavasta Simmondsia chinesis -pensaan pavuista saatavaa nestemäistä vahaa, jonka mikroskooppisen pieni molekyylirakenne imeytyy jopa verinahkaan saakka. Jojoba parantaa arpia, lisää ihon elastisuutta, tukee kosteustasapainon säilymistä ja sisältää runsaasti vapaiden happiradikaalien vaikutusta neutraloivia antioksidantteja.
Sheavoi kosteuttaa pitkäkestoisesti ehkäisemällä kosteuden haihtumista, estää tulehduksia ja antaa kevyen suojan UV-säteilyltä. Mehiläisvaha muodostaa erityisesti kylmiltä ja ihoa rasittavilta sääolosuhteilta suojaavan kalvon, kehäkukkauute rauhoittaa ja hoitaa kaikenlaisia ihossa esiintyviä tulehdustiloja ihottumista haavoihin ja fermentoitu papaija (jota tuote sisältää huikeat 60 mg yhtä voidegrammaa kohden!) lataa sekä uudistaa ihoa tärkeillä mineraaleilla, vitamiineilla, aminohapoilla ja antioksidanteilla.
Käytän Skinfoodia lähes joka päivä, koska etenkin nyt talvella kuiva huoneilma yhdistettynä magnesium-suihkeen käyttöön saa erityisesti sääreni rutisemaan kuivuutta. Balmi sopii tehohoidoksi rohtuneille huulille (sekoita balmin joukkoon vähän sokeria ja saat todella hyvän huulikuorinnan!), kuiville ja halkeileville kantapäille, kyynärpäille ja polville, vauvojen herkälle iholle vaippaihottuman hoitoon, imetyksestä ärtyneiden nännien parantamiseen, atooppiselle iholle sekä laseroinnin jälkihoidoksi.
Moni teistä lukijoista on myös etsinyt ja kysynyt vuosien varrella suosituksia siitä mikä olisi luonnollinen voide tatuoidun ihon kosteuttamiseen enkä ole aiemmin osannut antaa tähän mitään suositusta. Ointment soveltuu tatuointien jälkihoitoon täydellisesti, sillä se pitää ihon kimmoisana muodostamallaan suojakalvolla, ravitsee ihoa syvältä ja nopeuttaa parantumista.
Käytän balmia myös voidemaisen meikkipohjan alla, koska se antaa kauniin hehkuvan kuullon. Suojakalvonsa ansiosta Ointment on yksi parhaimmista rajulta talvisäältä suojaavista voiteista ja meillä Tuomas käyttääkin papaijavoidetta lähtiessään koko päiväksi lautailemaan viimaisille rinteille.
Renew – arpien vaalentamiseen ja ennaltaehkäisyyn
Ihoa voimakkaasti uudistava Renew-voide on P’ure Papayacaren kuningatartuote uusien arpien ennaltaehkäisyyn ja vanhojen arpien vaalentamiseen, eli nyt kannattaa olla kuulolla, mikäli olet raskaana, suunnittelet raskautta, sinulla on leikkaus- tai aknearpia, ihosi on superherkkä tai kuiva.
Yellow Moodia pidempään seuranneet tietävätkin rakkauteni hyvin imeytyviä vartalovoiteita kohtaan ja Renew painii tässä suhteessa täysin omassa luokassaan. Koostumus on käsittämättömän mielenkiintoinen ja käyttömukavuudeltaan täysi kymppi, koska ravitsevuudestaan ja täyteläisyydestään huolimatta voide ei ole tahmaavan rasvainen. Ihosta tulee samettisen pehmeä – ravittu – eikä vaikutus todellakaan jää pelkän tuntuman varaan.
Renew on mielestäni hyvä osoitus siitä miten yksinkertaisilla raaka-ainevalinnoilla voidaan maksimoida kosmetiikkatuotteen hoitava vaikutus. Voidepohja sisältää kosteuttavia kasviöljyjä kuten makadamiaa, uuden ihokudoksen muodostumista ja haavojen parantumista nopeuttavaa tamanua, E-vitamiinipitoista mantelia ja ruusunmarjaa. Fermentoitua papaijaa voide sisältää 40 mg yhtä voidegrammaa kohden.
Gotu kola, eli rohtosammakonputki tunnetaan sen kollageenintuotantoa kiihdyttävästä vaikutuksestaan ja kyseessä onkin varsinainen superrohdos – se sisältää runsaasti aminohappoja, rasvahappoja, fytokemikaaleja sekä beetakaroteniinia ja triternene-saponiineja, joiden tiedetään kiinteyttävät ihoa näkyvästi. Gotu kola myös parantaa verenkiertoa ja lisää ihon hehkua, joten olipa ihossa arpia tai ei, Renew toimii loistavana ihon tehokosteuttajana sekä kiinteyttäjänä tulehdusta laskevan ruokavaliohoidon tukena. Voiteessa on myös rauhoittavaa sekä tulehdusta vähentävää kamomillauutetta.
Itselläni ei ole oikeastaan ollenkaan tuoreita arpia, mutta olen niin koukuttunut sen kosteuttavaan ja ihoa napakoittavaan vaikutukseen, että tällä menolla se tulee todellakin löytymään loppuvuoden purnukka-awardsien parhaan vartalovoiteen paikalta.
Jos olet tilanteessa, jossa edessä on leikkaus ja tiedossa on haava, Renewin käytön voi aloittaa välittömästi haavan umpeuduttua ja levittää sitä iholle muutamia kertoja päivässä. Tämä on myös mitä ihanin lahja odottavalle äidille, koska voiteen tehoaineet ja kosteuttaminen toimivat hyvin raskausarpien ennaltaehkäisyssä samalla kun tuleva äiti saa nauttia itsehoidon terapeuttisista vaikutuksista.
Tuomaksella on ollut nuorempana pahemmanlaatuinen akne, jonka seurauksena hänellä on jäänyt kasvoihin ja selkään runsaasti näkyviä arpia. Aiomme nyt aloittaa kokeellisen neljän viikon testin, jonka aikana hän käyttää Renew-voidetta säännöllisesti ja otan tuota postausta varten hyvät ennen ja jälkeen -kuvat. Voidetta suositellaan käyttämään arpia hoidettaessa kolme kertaa päivässä ja vaikka voide onkin tehokkaimmillaan tuoreiden arpien hoidossa, odotan innolla minkälaisia tuloksia vanhojen arpien suhteen saadaan. Tulen raportoimaan tuloksista helmikuussa!
Lips – pakkasen poksauttamille huulille
P’ure Papayacaren huulivoide on jokaisen kuivan ja kurttuhuulisen pelastus näin talvipakkasilla! Tästä täyteläisestä papaijakermasta on tullut laukkuni vakivaruste, joka on pelastanut huulet jo monen monta kertaa pakkasen poksauttamilta ja kipeiltä huulihaavoilta. Hedelmäisen tuoksuinen voide taltuttaa kovimmatkin karheudet voidepohjan sisältäessä viimaisimmaltakin pakkassäältä suojaavaa ja A-vitamiinipitoista sheavoita, makadamiaöljyä, jojobaöljyä, ihovaurioita korjaavaa ja uudistavaa papaijauutetta, pitkäkestoisen suojakalvon muodostavaa kandelillavahaa ja korjaavaa kehäkukkauutetta.
SOS-purtilo on elementissään etenkin paljon ulkoilevien käytössä, jonka lisäksi tämä hyvänmakuinen huulivoide sopii erinomaisesti myös pienten lasten huulille käytettäväksi!
Vapour – flunssan hoitoon & lihasjännityksiin
Säästin ihan viimeiseksi henkilökohtaisen suosikkini, eli Vapour-balsamin, jonka tulisi aivan ehdottomasti löytyä etenkin lapsiperheiden kotiapteekista, joissa erilaiset kausiflunssat jylläävät tuon tuostakin. Vapour on apteekeista löytyvän nostalgisen Vick’s Vaporubin luonnonkosmetiikkaversio, joka pesee tuon lapsuudesta tutun tummansiniseen lasipurkkiin pakatun flunssavoiteen mennen tullen ja hoitaa kehoa todella kokonaisvaltaisesti.
Vapour on tuonut allekirjoittaneelle viimeisen kuukauden sisällä runsaasti helpostusta niin äkillisen kuumeen ja tukkoisuuden hoidossa kuin lievittämään istumatyöläisen niskahartiaseudun jännitystiloja ja lämmittämään palelevia jalkoja. Yllättävän sairasteluni kultareunus on ollut levon lisäksi se, että olen saanut höyryhengitellä sisuksiini tätä koukuttavan huumaavaa ja parantavaa öljycocktailia.
Voidepohja sisältää ihoa kosteuttavaa kookosöljyä, fermentoitua papaijaa ja täyteläistä sheavoita, joiden rinnalla työskentelee tehokas eteeristen öljyjen joukko. Australian aboriginaalit ovat käyttäneet vuosisatojen ajan sitruunamyrttiä luonnollisena lääkekasvina muun muassa tappamaan mikrobeja, bakteereja, sieniä ja viruksia, mutta myös rauhoittavana lääkkeenä laskemaan stressitasoja.
Kuumepuuksikin kutsuttu antiseptinen eukalyptus tappaa tehokkaasti viruksia sekä bakteereja, irrottaa limaa, avaa hengitysteitä, virkistää ja helpottaa lihasjännityksiä sekä kipuja. Rosalinaa kutsutaan myös laventeli-teepuuksi ja sen tiedetään hillitsevän erityisesti ylähengitysteiden infektioita, rentouttavan lihasjännityksiä, virkistävän ja rauhoittavan mieltä sekä tuhoavan bakteereja. Raikas piparminttuöljy omaa sekin antimikrobisia vaikutuksia, jonka lisäksi se tunnetaan lihaskipuja lievittävästä, pahoinvointia helpottavasta ja turvotusta laskevasta vaikutuksestaan.
Vapour on ihan omiaan höyryhengitykseen ja yksinkertaisimmillaan se onnistuu kaatamalla noin puoli litraa melkein kiehuvaa vettä emaliastiaan tai kattilaan, lisäämällä veden joukkoon noin teelusikallisen Vapouria, nappaamalla kevyen pyyhkeen pään ja astian päälle – sitten vain hengitellään pöpöjä pois. Höyryttelystä tuli tukkoisuuteni aikana rakas iltarutiini, joka avasi hengitystiet ja tukkoisen nenän sekä rauhoitti paremmin uneen. Lopuksi levitin Vapouria vielä rintakehälle ja nenän alle pitämään hengityksen auki – tuoksu on mieletön.
Vapour on tosin paljon enemmänkin kuin vain flunssan hoitoon sopiva täsmätuote – etenkin nyt kevättä vasten tuubi kannattaa hankkia ajoissa käyttöön, sillä se helpottaa erilaisten allergioiden aiheuttamaa tukkoisuutta, auttaa kosteuttamaan hengitysteitä, ennaltaehkäisemään sairastumista. Voiteen sisältämä eukalyptusöljy kiihdyttää verenkiertoa ja siksi voide sopii erinomaisesti lämmittämään palelevia jalkoja.
Kirjoitin muutama päivä sitten Instagram-tililleni kuinka Vapour on ollut pelastus alkuvuodelle pakkautuneessa työsumassa myös lihasjännitysten ja kipujen hoidossa, koska stressi tuppaa aina kiristämään leukani ja jumittamaan hartiat sekä niskan jomottavaksi kimpuksi. Olen ottanut nyt tavaksi hieroa leukalihakset kevyesti auki Vapourilla, eli jos ruudun sillä puolella on muita tiukkaleukaisia tyyppejä, tämä yhdistelmä oikeasti löysää tuon inhottavan kivun melkein hetkessä. Tämä tuubi lähtee mukaani tämän viikon Helsingin reissulle ja kaikille tuleville matkoilleni, sillä jumit harvoin kysyvät lupaa ennen saapumistaan ja samalla Vapourin eteeristen öljyjen cocktail auttaa karttamaan turhia pöpöjä ja helpottaa tukkoisuutta, jos sattuisikin sairastumaan kesken matkan.
Oletko sinä vielä testannut P’ure Papayacarea?
P’ure Papayacaren supernelikko on saatavilla Sokoksilta ja Sokos Emotionista, Ruohonjuurista, hyvin varustelluista luonnonkosmetiikan erikoisliikkeistä ja nettikaupoista sekä House of Organicin verkkokaupasta.
Kuvat Hannamari Rahkonen
En ole testannut
Hei!
Minua kiinnostaisi tuo renew-voiteen vaikutus arpiin, onko tästä jo juttua? ☺️