Kasvojen pesu – Puhdistatko kasvosi oikein? Osa 1/2

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Aiheutatko ihollesi huomaamattasi ongelmia väärillä pesutottumuksilla? Kirjoitin aiemmin ihonhoidon yleisimmistä virheistä ja listan kärkisijoilta löytyy harmillisen yleinen moka: kasvojen pesu, tarkemmin sanottuna vääränlainen putsari suhteessa omaan ihoon ja sen tarpeisiin. Väärällä puhdistuksella voi hyvinkin aiheuttaa itselleen pintakuivuutta, epäpuhtauksia sekä pahimmassa tapauksessa saada koko ihon epätasapainoon. Asia on kuitenkin helppo korjata! Lue kattavat suositukseni eri tyyppisistä putsareista ja täsmävinkkini meikinpoistoon ja ihonpuhdistukseen.

Kasvojen Pesu

Oletko koskaan varsinaisesti miettinyt, mitä kaikkea pesemme iholta pois vai onko kasvojen pesu vain aamuin illoin toistuva rutiini, joka sujuu automaatiolla? Iltaisin kasvoille on kertynyt päivän mittaan ilmansaasteita ja likaa sekä talia. Lisäksi iholla on mahdollinen meikki ja aurinkovoide. Aika paljon asioita siis, jotka tulisi poistaa. Aamuisin iholla ei pitäisi olla tältä listalta muuta, kuin oikeastaan talia ja ehkäpä hieman pölyä tai muuta pientä irtolikaa sekä jäämiä yövoiteesta. Tarve iltaan ja aamun on siis täysin erilainen, tästä syystä suosittelen myös täysin erilaista pesurutiinia iltaan ja aamuun.

Mikäli et meikkaa tai käytä päivittäin aurinkosuojaa, eikä ihossasi ole sen suurempia ongelmia ja se ei ole ihotyypiltään kuiva, voit hyvin valita putsarin iltaa varten osittain ihan vaan omien mieltymystesi perusteella. Huomioi kuitenkin, että iho ei saa jäädä pesun jälkeen yhtään kiristäväksi. Jos jää, olet valinnut juuri omalle ihollesi liian pesevän tuotteen. Esimerkiksi vedellä huuhtoutuva puhdistusmaito tai mieto geeli ovat useimmiten hyviä valintoja.

Meikinpoisto

Mikäli meikkaat päivittäin tai/ja käytät aurinkovoidetta, tulee kasvojen pesu tehdä erityisen huolellisesti. Ole ekstra tarkkana, mikäli ihosi on lisäksi helposti tukkeutuva tai/ja pinnastaan herkästi kuivuva. Meikin ja aurinkovoiteen poistamiseen suosittelen aina öljypohjaista tuotetta. Se “sulattaa” meikin ja samalla se on ainoa asia, jolla luonnonkosmetiikan fysikaalisen aurinkosuojan saa helposti ja ihoa hankaamatta pois. Tuote voi olla periaatteessa ihan puhdas kasviöljykin, mutta öljyhän ei itsessään huuhtoudu vedellä pois, joten liina tai sieni on pakollinen lisävaruste. Itse kuitenkin suosin laiskan naisen metodia ja ostan oikeastaan ainoastaan öljyjä, jotka on valmistettu huuhtoutumaan helposti vedellä pois.

Etenkin öljypohjaisten putsareiden kanssa peräänkuulutan käyttöohjeiden lukemista! Öljyt levitetään lähes poikkeuksetta kuiville kasvoille kuivin sormin, pyöritellään huolellisesti kasvoille ja vasta tämän jälkeen aletaan huuhtomaan tuotetta veden avulla pois. Ota myös huomioon, että mikäli putsarin INCI sisältää ainoastaan kasviöljyjä, ei oikeastaan ole edes mahdollista, että se huuhtoutuisi veden avulla. Tarvitset tällaisen tuotteen kanssa aina jonkin apuvälineen (liina/sieni), jolla poistat tuotteen kasvoilta. Kaikki alla olevat suositukseni sisältävät kuitenkin emulgaattorin, jonka ansiosta ne on helppo poistaa kasvoilta pelkällä vedellä.

Kasvojen Pesu 2

TOP 3 Puhdistusöljyt

1) Novexpert Cleansing Oil

Novexpert Cleansing Oil on pakattu kätevään pumppupulloon, josta juuri sopivan notkeaa öljyä on helppo annostella. Tuote poistaa meikin todella vaivattomasti ja huuhtoutuu vaivatta lämpimällä vedellä pois. Itselleni jää tämän jäljiltä aivan aavistuksen verran öljyinen pinta kasvoille, joten kaipaan ehdottomasti kaksoispuhdistusta tämän kanssa. Ehkäpä juuri tuon aivan kevyen öljyisyyden vuoksi iho jää tuntumaan huomattavan pehmoiselta. Tämä tuote on ihan ykkösvalinta etenkin jos ihossa on yhtään kuivuutta. Tuoksu on ihan kiva: miedohko ja vähän makea. Ei täysin omaan makuuni, mutta miellyttää ihan varmasti suurinta osaa.

2) Mádara Melting Cleansing Oil

Mádaran Melting Cleansing Oil on paksua, helmiäisen haalean vaaleanpunaista koostumukseltaan. Rakastan sitä, miten tämän tuotteen formuloinnissa on panostettu myös sen ulkonäköön. Kasvojen pesu tämän kanssa saa todellakin hyvälle tuulelle! Kokonaisuus on erinomainen, se poistaa meikit todella hyvin ja huuhtoutuu jälkeäkään jättämättä pois iholta. Iho ei jää aivan yhtä pehmeäksi, mitä Novexpertin öljyn jälkeen, mutta toisaalta se ei myöskään jätä iholle pienintäkään merkkiä öljyisyydestä. Oma putelini on aivan loppusuoralla ja ostan takuuvarmasti lisää. Tämä yksisarvisputsari olkoon huonojen päivien virallinen piristysruiske.

3) Patyka Remarkable Cleansing Oil

Patyka Remarkable Cleansing Oil on ihanan täyteläistä ja todella ylellisen tuntuista. Tuote huuhtoutuu kasvoilta reilulla määrällä lämmintä vettä, selkeästi kuitenkin huonommin verrattuna kahteen edelliseen. Se ei kuitenkaan haittaa itseäni, sillä en käytä tätä öljyä oikeastaan koskaan sellaisenaan, ainoastaan yhdessä Patykan Puhdistusvaahdon kanssa, jonka pari öljy itseasiassa virallisestikin on. Ne on alunperinkin kehitetty kaksoispuhdistukseen, yhdessä käytettäväksi. Patykan ohjeen mukaan, en huuhtele öljyä kasvoilta ollenkaan, vaan levitän suoraan öljyn päälle vaahdon ja sitten vasta huuhtelen pois.

Käytin tätä duoa useita vuosia, mutta markkinoille on sittemmin tullut niin paljon ja niin kiinnostavia uutuuksia, että tämä klassikko on vähän jäänyt omassa peilikaapissani uusien tuulien jalkoihin. Suosittelen Patykan öljy+vaahto -yhdistelmää erittäin suurella lämmöllä kaikille, jotka haaveilevat ylellisestä kylpylätunnelmasta ja haluavat arkeensa ripauksen luksusta.

Lue myös uudempi artikkelini puhdistusöljyistä: Vertailussa puhdistusöljy x 6

Ihonpuhdistus

Nyt on siis puhdistettu kasvoilta meikki, mutta meikinpoiston jälkeen olisi hyvä puhdistaa lempeästi myös itse iho, toisen putsarin avulla. Tällöin saat puhdistettua ihohuokoset kunnolla sekä voit olla varma, että ihon on todellakin puhdas kun siirryt kasvoveteen (joka muuten ei ole puhdistus- vaan hoitotuote!). Tuplapuhdistus ei vie erityisemmin sen enempää aikaa kuin perinteisempikään metodi. Huomaamattaan monet ovat jo tottuneet kaksivaiheiseen puhdistukseen: silmämeikinpoistoaine ja putsari – siinähän on kaksi tuotetta! Puhdistusöljyä meikinpoistoon käyttämällä voi erillisen silmämeikinpoistoaineen kuitenkin unohtaa.

Suosittelen kaksoispuhdistusta nykyään kaikille meikkaaville. Kasvojen pesun toisen vaiheen ei ole kuitenkaan tarkoitus putsata ihoa narskuvan tuntuiseksi voimakkaalla geelillä tai vaahdolla. Sen sijaan tulisi valita omalle iholle sopiva, mahdollisimman hellä puhdistaja. Kuivalle ja pintakuivalle iholle sopivin putsari on lähes aina puhdistusmaito tai -voide. Myös sekaiholle ja rasvaiselle iholle maito toimii meikinpoiston jälkeiseen ihonpuhdistukseen useimmiten erittäin hyvin.

Kasvojen Pesu Luonnonkosmetiikka

TOP 3 Puhdistusmaidot ja -voiteet

1) Absolution La Crème Douce Démaquillante

Absolution La Crème Douce Démaquillante on kermaisen täyteläinen puhdistusvoide, joka oli ensimmäinen ei geeli tai vaahto, johon rakastuin. Tuotteen ihana kasvituoksu ei ole tunkkainen tai liian vihreä, vaan sopivalla tavalla autenttinen. Vaikka en ensisijaisesti suosittelekaan puhdistusmaitoa meikinpoistoon, tällä lähtee kyllä yllättävän hyvin meikkikin, jos joku nyt aivan ehdottomasti haluaa olla tekemättä kaksoispuhdistusta. Tuote huuhtoutuu ongelmitta vedellä ja jättää iholle pumpulin pehmeän tunteen.

2) Esse Cream Cleanser

Esse Cream Cleanser on huikean hyvä putsari, jonka koostumus muistuttaa etäisesti jopa geeliä. Myös tämä poistaa tarvittaessa meikin ja huuhtoutuu erinomaisesti vedellä pois. Plussaa vielä helposta pumppupullosta. Tuotteesta on olemassa myös vielä hellempi versio, rakastettu Sensitive Cleanser, jota suosittelen herkkäihoisille sekä kaikille, joilla on rosaceaa, tulehtunutta aknea tai muuta haasteellista iho-ongelmaa. Itse pidän enemmän Cream Cleanserista, koska siinä on mielestäni vielä parempi puhdistusteho, mutta iho-ongelmista kärsivälle iholle Sensitive-versio on ykkösvalinta.

3) Novexpert Milky Cleanser

Novexpert Milky Cleanser hoitaa hommansa varmasti ja luotettavasti. Novexpertin kaikki putsarit ovat timanttisen hyviä, eikä tämä maito tee poikkeusta – kasvojen pesu sujuu vaivattomasti ja ihoystävällisesti. Tuote sopii yleensä hyvin myös herkälle iholle ja tätä suosittelen lämmöllä lisäksi nuorelle iholle. Erittäin helppo ja edullinen valinta monille.

Lue myös uudempi artikkelini puhdistusmaidoista: Vertailussa puhdistusmaito x 6

Kirjoitin tähän artikkeliin myös kakkososan, jossa kerron, miten kasvojen pesu tapahtuu aamulla kaikista optimaalisimmin. Siellä on myös vinkkejä helposti tukkeutuvalle iholle.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta