Luonnonkosmetiikan SPF-meikkipohjat vertailussa

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Spf Meikkivoide Luonnonkosmetiikka

Vertailussa SPF-meikkivoiteet

Alla olevat aurinkosuojan sisältävän meikki-, tai BB-voiteet on listattu korkeimmasta suojakertoimesta alimpaan – ne eivät ole siis ole paremmuusjärjestyksessä.

Whamisa BB-voide

Aurinkosuojakerroin: SPF50

Ominaisuudet: Whamisan BB-voiteessa on täyteläinen, hoitava ja unelmantasaisesti levittyvä koostumus, joka tarjoaa kerrassaan fantastisen peittävyyden! Oma rosaceani peittyy yhdellä kevyehköllä kerroksella mikä on jo saavutus. Korkeasta suojakertoimesta huolimatta iho näyttää meikkauksen jälkeen luonnolliselta, raikkaalta ja upeasti kuultavalta. Iho ei välttämättä kaipaa BB-voiteen ylle edes irtopuuteria. Saatavilla on kolme vaaleahkoa sävyä, eli tuote ei sovellu helposti päivettyville tai luonnostaan tummemman ihosävyn omaaville ainakaan kesän ja rusketuksen voimistuessa (käytän itse keltapohjaista sävyä Light Beige).

Kenelle: Ensisijaisesti korkeaa peittävyyttä ja silti luonnollista lopputulosta arvostavalle, sillä BB-voide piilottaa täydellisesti rocasean, punoituksen ja tummat silmänaluset (edes erillistä peitetuotetta ei kokemukseni mukaan tarvita). Heille, jotka kaipaavat meikkituotteelta myös ihonhoidollisia ominaisuuksia; voide sisältää runsaasti ihoa kosteuttavia ja hoitavia fermentoituja raaka-aineita, eli tuote ei ole pelkästään kosmeettinen. Sävyvalikoiman vuoksi korkean suojakertoimen voide on suunnattu vaaleaihoisille. Kerrassaan timanttinen ja kaiken hypen arvoinen aurinkosuoja-meikkivoide -yhdistelmä, joka sopii kaikille ihotyypeille!

Alennus: Whamisa on saatavilla koko loppuviikon hintaan 33 € (norm. 42,90 €).

Luonnonkosmetiikan Spf Meikkivoiteet Vertailussa Whamisa Algamaris Acorelle

Acorelle sävyttävä aurinkovoide

Aurinkosuojakerroin: SPF50

Ominaisuudet: Acorellen sävytetty aurinkovoide sisältää korkean suojakertoimen ja. Voiteen koostumus on paksumpi kuin Alga Mariksissa, mutta ohuempi kuin Whamisassa. Levittyvyys on erinomainen ja voide antaa tuhdin suojan ilman raskaasti meikattua tunnetta. Ihosta tulee heleä, vaikka voide vaatiikin ainakin normaalilla iholla kevyen kiinnityksen irtopuuterilla.

Kenelle: Heille, joiden iho kaipaa kuulasta peittävyyttä, mutta ei yhtä radikaalisti kuin Whamisan tai Alga Mariksen voiteet onnistuvat tarjoamaan. Sävyvalikoimassa on vain hieman persikkapinkkiin taittava Clair Light -sävy, joka on suunnattu vaaleaihoisille. Sopii mielestäni parhaiten tasaiselle ja normaalille iholle. Jos iho on kovin kuiva tai epätasainen, valitsisin ennemmin Whamisan tai Alga Mariksen, jotta voide ei pakkaudu ihohuokosiin. Koostumuksen täyteläisyyden suhteen marssijärjestys on tämä (täyteläisimmästä ohuimpaan): Whamisa, Alga Maris ja Acorelle.

Luonnonkosmetiikan Spf Meikkivoiteet Vertailussa Whamisa Algamaris Acorelle 2

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide

Aurinkosuojakerroin: SPF30 ja SPF50

Ominaisuudet: Alga Mariksen sävyttävän voiteen koostumus on hyvin BB-voidemainen, eli hoitava ja kermaisen pehmeä. Näiden ominaisuuksien lisäksi voide loistaa meikkituotteena ja niin sävyvalikoima kuin levittyvyyskin ovat ihan omaa luokkaansa. Alga Maris peittää kevyen punoituksen ja pienet epätasaisuudet tehden ihon pinnasta heleän sekä lasimaisen kuulaan. Vaativampaa peittävyyttä kaipaavat alueet kuten rocasea-kohdat ja tummat silmänaluset kaipaavat silti erillisen peitetuotteen. Voide ei rullaa tai tahmaa ja erityisplussan se ansaitsee kolmesta loistavasta sävystä, josta löytyy vaihtoehto myös tummemman ihonsävyn omaavalle. Vaaleat sävyt ovat nekin kultaa, itselleni sopii alkukesästä parhaiten neutraalin beigen Ivory ja loppukesästä Beige.

Kenelle: Erittäin toimivan aurinkosuojan ja meikkituotteen yhdistelmää kaipaavalle sekä hehkuvaa lopputulosta haluaville. Sopii kaikille ihotyypeille, sillä voide ei tarraa kuivemmallakaan iholla ihohuokosiin (tosin suosittelen silti, että etenkin kuiva iho kosteutetaan hyvin ennen meikkituotteen levittämistä). Voiteesta löytyy nykyään kaksi suojakerrointa, joista on helppo valita omalle iholle sopiva.

Alennus: Alga Maris SPF30 sävyttävä voide on saatavilla torstaina hintaan 16 € (norm. 21,90 €) ja Alga Maris SPF50 sävyttävä voide on saatavilla sunnuntaina hintaan 16 € (norm. 21,90 €).

Luonnonkosmetiikan Spf Meikkivoiteet Vertailussa Whamisa Algamaris Acorelle 4

 

Madara CC-voide

Aurinkosuojakerroin: SPF15

Ominaisuudet: Mádaran supersilkkinen ja kevyt CC-voide sulautuu ihoon täydellisesti, ehkäisee punoitusta ja pigmenttimuutoksia, peittää kevyesti ja jättää ihon hengittäväksi. Suurimmat plussat tämä voide ansaitsee samettisen koukuttavasta levittyvyydestä, joka mahdollistaa kerrostamisen ja antaa upean kuullon.

Kenelle: Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti heille, joiden iho punoittaa herkästi ja jotka haluavat ennaltaehkäistä pigmenttiläiskien syntyä. CC-voiteella saa lähes meikittömän lookin, vaikka se antaakin kevyen suojan ja peittävyyden.

Alennus: Mádaran CC-voide on saatavilla perjantaina hintaan 23 € (norm. 30,90 €)

Avril BB-voide

Aurinkosuojakerroin: SPF10

Ominaisuudet: Avrilin BB-voiteessa on kukkaisen kevyt tuoksu ja koostumus on loistavasti levittyvä. Tuotetta on lähestulkoon mahdoton uskoa näin edulliseksi, sillä sekä koostumus että pigmenttisyys ovat kohdallaan. Voide ei rullaa iholla ja mikä parasta, se kestää myös työstämistä. Iholla lopputulos on samaan aikaan mattainen ja kuulaan hehkuva. BB-voiteesta löytyy vaalean Light-sävyn lisäksi myös lämpimämpi Medium-sävy.

Kenelle: Voide sopii kaikille ihotyypeille, todella kevyttä aurinkosuojaa haluavalle ja edullista päivittäiskosmetiikkaa arvostalle.

Alennus: Avril BB-voide on saatavilla sunnuntaina hintaan 8 € (norm. 12 €).

SPF-aurinkosuojavoiteet meikin alle

Meikin alle käytettäviä aurinkosuojatuotteita ei ole kovin paljoa, mutta ne mitä on, ovat erittäin toimivia. Bybi SPF30 suojaava päivävoiteessa on ihanan kevyt ja suojaava koostumus, joka imeytyy iholle nopeasti. Voide kosteuttaa ja hoitaa sekä sopii lähes kaikille ihotyypeille. Plussaa myös siitä, että voide ei myöskään rullaudu meikkivoiteen tai muiden peitetuotteiden alla. Bybin suojaava päivävoide on saatavilla torstaina hintaan 22 € (norm. 29,90 €).

Alga Maris SPF30 -kasvovoide on koostumukseltaan hieman Bybiä paksumpi ja hoitavampi. Voide levittyy tasaisen kauniisti, kosteuttaa eikä jätä kasvoja valkoisiksi. Tästä löytyy myös kevätaurinkoon sopiva SPF50. Alga Maris sopii rasvaista ihotyyppiä lukuunottamatta kaikille ihotyypeille. Alga Maris SPF50 -kasvovoide on saatavilla lauantaina hintaan 18 € (norm. 23,90 €).

Aurinkosuojan Pois Peseminen Puhdistusoljy Novexpert

Aurinkotuotteiden puhdistamiseen kasvoilta

Fysikaaliset aurinkosuojatuotteet sisältävät mineraalipigmenttejä ja muodostavat ihon pinnalle suojaavan ja vedenkestävän kalvon, jonka vuoksi ne on syytä poistaa iholta päivän päätteeksi. Kaikista hellävaraisimmin ja tehokkaimmin saat puhdistettua aurinkosuojan kasvoilta puhdistusöljyllä, sillä aurinkosuojat ovat rasvaliukoisia. Öljypuhdistustuotteiden sisältämät kasviöljyt sulattavat aurinkosuojan pois ja ovat iholle hellävaraisia sekä kosteuttavia.

Novexpertin Omega-puhdistusöljy on hedelmäisen tuoksuinen ja koostumukseltaan supertäyteläinen öljy, joka kosteuttaa, ehkäisee kosteuden haihtumista ja sulattaa paksuimmankin meikkikerroksen. Poistamiseen suosittelen pehmeää puuvillamusliiniliinaa, sillä vesihuuhtelu ei riitä. Täydellinen putsari suojaamaan etenkin herkän ja kuivan ihon suojavaippaa. Novexpertin öljy on saatavilla perjantaina hintaan 19 € (norm. 24,90 €).

Bybi Beauty Swipe Clean -öljy sisältää useita hoitavia kasviöljyjä, mutta ei lainkaan eteerisiä öljyjä. Öljy on lähes tuoksuton ja se jättää ihon pesun jälkeen todella kimmoisaksi ja pehmeäksi. Sopii erityisen hyvin kuivalle ja herkästi reagoivalle iholle. Tämän öljyn voi poistaa iholta vedellä, sillä koostumus on ohuempi kuin Novexpertissa. Bybin öljy on saatavilla torstaina hintaan 24 € (norm. 32,90 €).

Pigmenttilaiskat C Vitamiini Seerumi Novexpert

Kasvojen suojaaminen aurinkovaurioilta

Ulkoisesti käytettävillä C-vitamiinituotteilla voidaan osaltaan täydentää auringossa helposti hupenevia C-vitamiinivarastoja ja antaa iholle sen tarvitsemaa suojaa. C-vitamiini suojaa ihosoluja UV-säteiltä ja auringon vaikutuksilta, uudistaa epidermistä, parantaa lipidituotantoa, stimuloi kollageenin, elastaanin ja hyaluronihapon tuotannosta vastaavien fibroblastisolujen toimintaa, vaalentaa jo olemassa olevia pigmenttiläiskiä ja ennaltaehkäisee niiden syntymistä. Lisäksi tiedetään, että C-vitamiini imeytyy ihon kautta jopa 30 kertaa paremmin kuin sisäisesti nautittu (sama mekanismi pätee magnesiumiin!).

Novexpertin Booster -seerumissa käytetty stabiloitu C-vitamiinikombo vaikuttaa iholla jopa kahdeksan tunnin ajan vapautuen iholle pitkin päivää. Tämän ansiosta ihoa hoitava ja kirkastava vaikutus on paljon tehokkaampi kuin tavallisen C-vitamiinin luoma instant-piikki.

Seerumi sopii stressaantuneelle, hyperpigmentaatiota omaavalle, herkälle tai ikääntyvälle iholle. Seerumin C-vitamiini aktivoi tehokkaasti pintaverenkiertoa ja aktivoi ihon aineenvaihdunntaa, jolloin lopputuloksena on tasaisempi ihonsävy ja terveenä hehkuva iho. Novexpert Booster -seerumi on saatavilla sunnuntaina hintaan 39 € (norm. 54,90 €).

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hyvistä hetkistä
Kilpirauhastarinani ja ketogeeninen ruokavalio
Hulluna villikukkiin
Lempeä uni -seerumi on ihoöljyjen aatelia