Kysymys-vastauspostaus 1/4: Konjac Sponge ja ihotyypit

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Sain teiltä aivan valtavan läjän erinomaisia kysymyksiä helmikuussa julkaisemaani 8 syytä ottaa Konjac-sieni osaksi ihonhoitorutiineja -postaukseen. Jaottelin kysymykset neljään eri osaan, joista kaksi ensimmäistä käsittelevät Konjac Spongen käyttöä, huoltoa ja soveltuvuutta eri ihotyypeille, kolmantena juttuna tulee vastaukset ruokaa koskeviin kysymyksiin ja viimeisenä julkaisen vastaukset hyvinvointia koskeviin kysymyksiin. Saatte kaikki postaukset käsiinne tällä viikolla, sillä välin kun allekirjoittanut talvilomailee Levillä. Upeaa viikkoa, ihmiset!

Konjac Sponge — rosacea, couperosa ja ikääntynyt iho

1) Voiko konjac-sientä käyttää myös rosaceaan taipuvaiselle iholle?

Rosacea on ihotulehdus, joten sen hoidossa on tärkeintä välttää liian voimakkaita kuorintoja sekä peseviä puhdistusineita ja tarjota iholle sen sijaan paljon kosteutta (kasvo- ja misellivedet, kosteusvoiteet) ja muita rauhoittavia sekä viilentäviä ihonhoitotuotteita. Periaatteessa rosacea-iholle tekee hyvää saada muiden ihotyypille sopivien hoitotuotteiden lisäksi lisäsuojaa konjac-ihonhoitosienen antamasta, kevyesti kosteuttavasta suojakalvosta, mutta sen käyttö kannattaa aloittaa varovaisesti, koska jokainen rosacea-iho on yksilöllinen. Konjac-sienellä ei saa kuorittua/hangattua ihoa liian voimakkaasti, mutta suosittelen silti ensin käyttämään sientä max. kaksi kertaa viikossa ja lisäämään käyttöpäiviä, mikäli iho vaikuttaa olevan sienen käytön kanssa sinut.

2) Itselläni on vähän couperosaa toistaiseksi poskilla, ja usein suositellaan, ettei silloin käyttäisi mekaanisia kuorintoja tai hinkkaavia tuotteita jne. kasvoille. Muualla kasvoissa minulla on kuitenkin hieman epäpuhdas ja samea sekaiho, mutta käytän pääosin herkän ihon kosmetiikkaa. Onko siis konjac-sieni paikoillaan edellämainitunlaisessa (uuh, sanahirviö) ihonhoidossa? Tai yleisestikin, pitäisikö tuollaista ihoa hoitaa eri tuotteilla, kuoria t-alueelta, joka kaipaisi kirkastusta, ja samalla suojella herkkiä poskia miltään hankaamiselta? Kuitenkaan meikit eivät tunnu lähtevän puhdistusmaidolla tai – balmilla ilman monta kertaa kasvojen läpi käyntiä puhdistusliinalla, joka on tällä hetkellä käytössä.

On totta, että herkälle couperosa tai rosacea-ihoille ei suositella mekaanisia ja hinkkaavia kuorintatuotteita ja sanoisin, että (musliini)puhdistusliina on sekin liikaa. liikaa. Tuota ehdottamaasi erityyppisten ihoalueiden hoitoa erilaisilla ihonhoitotuotteilla kutsutaan Multimasking-tekniikaksi ja olen sitä mieltä, että se toimii kuvailemallasi iholla todella hyvin ja on erittäin suositeltavaakin. Minulla on hieman samanlainen tilanne kuin sinulla, siis epäpuhtautta T-alueella ja kevyesti couperosaa poskipäillä. Kuorin helposti tukkiutuvan T-alueen Evolve Radiant Glow -naamiolla ja jätän usein poskipäät välistä.

Allekirjoitan myös sinun näkemyksesi tuosta, ettei puhdistusmaito/balmi sellaisenaan aina poista kaikkia meikkejä (riippuu vähän merkistä, maidon koostumuksesta sekä käyttötavasta) ja siihen voin kyllä mitä lämpimimmin suositella jokapäiväistä konjac-ihonhoitosienen käyttöä. Sieni on niin pehmeä, ettei se ärsytä couperosa-kohtia, tehostaa puhdistusmaidon toimintaa, auttaa aktiivisia raaka-aineita vaikuttamaan ja poistaa kaikki meikinjäämät ilman hinkkaamista. Puhdas iho on kaiken A ja O. Ainoa puhdistusliina, jota voin suositella couperosa/rosacea/herkälle iholle on täysin tasainen ja materiaaliltaan samettisen pehmeä Patykan kasvojenpuhdistusliina, jolla ei kertakaikkiaan voi tehdä iholle harmia.

3) Mikä Ekovistan sienistä olisi paras Rosacea-iholle? 

Paras vaihtoehto herkälle rosacea-iholle on laventeli konjac sponge. Sieni on uutettu laventelilla, joka rauhoittaa helposti reagoivaa ihoa ja hillitsee ihoärsytyksiä. Aloita ihonhoitosienen käyttö ensin noin kahdella kerralla viikossa ja lisää käyttömääriä, jos tuntuu että ihosi ei ärsyynny sienen käytöstä.

4) Kuinkahan usein näitä uskaltaa käyttää iholle, jossa on hieman couperosaa? / Mikä näistä sienistä olisi paras couperosa iholle, joka kuitenkin rasvoittuu t-alueelta?

Yleisesti ottaen konjac sponge on todella hyvin siedetty ihonhoitotuote superherkällä iholla ja periaatteessa sitä voi käyttää couperosa-iholle joka päivä, koska sieni on koostumukseltaan hyvin pehmeä ja lempeä. Itselläni on kevyesti couperosaa osassa kasvoja ja käytän sientä päivittäin, toisinaan jopa aamuin illoin. Jokainen iho on kuitenkin hyvin yksilöllinen ja siksi suosittelen kuuntelemaan sekä tarkastelemaan oman ihon signaaleja ja aloittamaan käytön noin 3-4 kerrasta viikossa ja lisäämään pikkuhiljaa, mikäli iho ei osoita ärsyyntymisen merkkejä. Suosittelen hoitamaan T-alueen rasvoittumista muilla tuotteilla ja käyttämään herkälle iholle sopivaa laventeli Konjac Spongea.

5) Voiko tällainen iäkkäämpikin täti käyttää konjac-sientä?

Ilman muuta, konjac-sieni käy kaikenikäisille. Iäkkäämmälle iholle sopii hyvin kurkumaa sisältävä konjac sponge, mutta myös tavallista ja uuttamatonta sientä voi käyttää yhtä lailla.

6) Nää kuulostaa mielenkiintoisilta! Mulla on niin vaikea iho. Mikä näistä sienistä olisi paras pintakuivalle, nopeasti T-alueelta rasvoittuvalle, rosacea-sekaiholle?

Suosittelen ottamaan käyttöön kaikille ihotyypeille sopivan vihreää teetä sisältävän konjac-sienen. Voit myös vaihdella ihonhoitosienilaatuja vuodenaikojen mukaan, mutta se ei ole pakollista. Monilla on kuitenkin esimerkiksi kesällä rasvoittuvampi ja talvella kuivempi iho, jolloin vaihtelu tukee ihonhoitoa.

Konjac Sponge — pintakuiva, kuiva ja atooppinen iho

7) Minulla on sieni ollut käytössä pian vuoden. Annoin sienen lahjaksi myös siskoilleni jouluna. Olen käyttänyt sitä anti-age turmeric sientä, mutta olisiko jokin muu mielestäsi parempi pintakuivalle yli kuusikymppiselle iholle.

Voit halutessasi vaihdella eri konjac-sieniä ja käyttää niitä vuorotellen esimerkiksi vuodenaikoina. Sinun ihollesi sopii tuon kurkumasienen lisäksi myös kaikille ihotyypeille suunniteltu vihreä tee -ihonhoitosieni tai herkälle iholle sopiva laventeli-ihonhoitosieni.

8) Pitääkö erittäin kuivaa/atooppista ihoa rasvata sienen käytön jälkeen koska yllä luki, että jättää ihon pintaan kalvon?

Ehdottomasti pitää! Kuiva ja atooppinen iho on tavallista ihoa ohuempi, ihon pH-arvo on tavallista ihoa emäksisempi ja ihoa suojaava hydrolipidikalvo vaurioitunut. Kuivan/atooppisen ihon hoidossa tarvitsee aina sekä rasvaa että kosteutta, eikä ihoa voi siksi jättää ns. oman onnensa nojaan. Konjac Sponge muodostaa iholle kevyen suojakalvon, mutta ei korvaa kasvojenhoitotuotteista saatavia kosteuttavia ja ihoa ravitsevia kasviöljyjä ja kasvirasvoja. Kehoitan mitä lämpimimmin, että hoidat ihoasi konjac spongen kanssa ihotyypillesi sopivalla puhdistusmaidolla, kasvo/misellivedellä, kasvoöljyllä sekä kosteusvoiteella.

9) Mikä Konjac-sienistä olisi paras atopiaan taipuvalle iholle? 

Suosittelen ohuelle atooppiselle iholle herkälle iholle suunnattua laventelia sisältävää konjac-ihonhoitosientä.

10) Tuo turmeric-sieni kuulostaa mielenkiintoiselta? Sopisiko se atoopikolle?

Kurkumaa sisältävä konjac sponge sopii oikein hyvin myös atooppiselle iholle. Kurkuma on voimakas tulehdusta laskeva/hillitsevä raaka-aine ja vaikka se ei ole sienessä ns. tehokkaimmassa muodossaan, se kuitenkin tukee atooppisen ihon hoitamista.

11) Mitä sienistä kävisi parhaiten henkilölle, jonka iho on taipuvainen voimakkaaseen pintakuivuuteen talvella erityisesti poskien alueelta, mutta otsa on rasvoittuva ja huokoset helposti tukossa (ja pintakuivuuttakin voi esiintyä toisinaan otsassa mutta ei samassa mittakaavassa kuin poskilla)?

Konjac-sieni on jo itsessään todella hyvä pintakuivalle iholle, koska se kuorii hellävaraisesti pois kuollutta ihosolukkoa ja muodostaa kosteutta sitovan kalvon ihon pinnalle. Ekovistan ihonhoitosienistä suosittelen joko kaikille ihotyypeille sopivaa vihreää teetä sisältävää konjac-sientä tai herkälle iholle sopivaa laventeli-ihonhoitosientä.

Konjac Sponge — akne ja epäpuhdas iho

12) Onko konjac-sieni hyvä akneiholle?

Kyllä vain, se on itse asiassa erittäin hyvä tukituote akneihon hoitoon, koska säännöllisesti käytettynä konjac sponge tyhjentää ihohuokosia sinne kertyneestä talista sekä epäpuhtauksista. Alkuun iho voi saada puhdistuskriisin (tätä ei tule kaikille) ja iho alkaa puskemaan piilossa olleita talikertymiä finnien, näppyjen ja komedoiden muodossa, mutta ajan kuluessa puhdistus tekee tehtävänsä ja iho rauhoittuu. Akneiholle sopii parhaiten talintuotantoa hillitsevää bambuhiiltä sisältävä konjac-sieni.

13) Minkähän noista (Ekovistan) sienistä osaisi valita moniongelmaiselle iholle, joka on epäpuhdas ja helposti kiiltävä, mutta myös pintakuiva ja uhkaavasti rypistyvä? Vai kaikkia vuorotellen?

Kuulostaa siltä, että ihosi tarvitsee lempeää hoitoa. Sinuna kaikille ihotyypeille sopivan vihreää teetä sisältävän konjac spongen ja huolehtisin siitä, että muut käyttämäsi kasvojenhoitotuotteet ovat riittävän kosteuttavia. Konjac-sieni itsessään poistaa pintakuivaa hilsettä ja tekee ihon pinnasta tasaisemman, jolloin kosteuttavat hoitotuotteetkin imeytyvät paremmin. Jos ihosi rasvoittuu/kiiltelee herkemmin lämpiminä vuodenaikoina ja kuivuu kylminä vuodenaikoina voit toki käyttää eri sieniä.

14) Mietin että onkohan tulossa Konjac-sientä, joka hillitsisi hormonaalista aknea/onko sulla jokin muu tuote joka oisi ihan välttämätön tämmöisen paukamaleaun hoitoon? Iho on parantunut muuten kyllä huomattavasti sienien myötä, mutta hormonit saavat leuan edelleen kamalaan kuntoon.

Hormonaalinen akne on ihosairaus, jonka tukihoitona konjac-sieni on hyvä, mutta ei lähellekään riittävä. Iho-ongelmien taustalla voi olla hyvin monenlaiset syyt kuten itsekin mainitsit ja siksi olisi kaikista tärkeintä katsella kokonaiskuvaa: mikä on stressin määrä, millainen ruokavalio on, missä kunnossa suolisto on ja toisaalta myös miten ja millaisilla tuotteilla ihoa on hoitanut. Jos tilanne on jatkunut pitkään, ruokavalio on kunnossa (mahdollisimman paljon kasviksia, marjoja, laadukasta kasvi- tai lihaproteiinia, kylmäpuristettuja öljyjä ja hitaita hiilihydraattien lähteitä) ja suolisto tasapainossa (tähän on olemassa testejä, joilla mitataan mm. suoliston hyvien bakteerien määrää), suosittelen kääntymään ekokosmetologin ja/tai fukntionaalista lääketiedettä soveltavan lääkärin puoleen. Voit silti käyttää jo nyt konjac-sientä, paras vaihtoehto ihollesi on talintuotantoa hillitsevä bambuhiili-ihonhoitosieni, jota voi käyttää aamuin ja illoin.

15) Suosittelisitko kuorintasientä myös nuorelle miehenalulle, joka ei ole niin kiinnostunut kuorinta-aineista muuten mutta kasvot ovat hieman ”kukkivat”?

Ehdottomasti! Miehen iho on rakenteellisesti naisen ihoa paksumpi, mutta konjac sponge toimii mainiosti epäpuhtauksia, finnejä ja näppylöitä sisältävällä iholla. Kuorintasieni on helppo, edullinen ja hyödyllinen tuote ihonpuhdistukseen.

16) Mikä Konjac-sienistä olisi paras kun minulla on akne iho ja jokunen tulehtunut näppylä. Muuten taas ihoni on pintakuiva ja toisaalta taas myös alkaa ikääkin olla… onko näistä hyötyä jos käyttää esim. ristiin, jotain iltaisin ja jotain muuta vaikka aamuisin. Olisi ihanaa päästä testaamaan… 

Ihosairauksissa konjac spongen laatua tärkeämpää ovat muut ihonhoitorutiinit. Erityistä painoarvoa on käyttämilläsi hoitotuotteilla kuten puhdistusaineella, kasvovedellä, voiteella, seerumilla ja öljyillä. Konjac sponge on sitten se tuki, jonka avulla aktivoidaan ihoa, jotta se pysyisi avoinna ja vastaanottavaisena muille hoitotuotteille. Vaikka sinulla on akneiho, en suosittele bambuihonhoitosientä – sen sijaan voisi olla pintakuivuuden ja muiden mainitsemiesi seikkojen pohjalta parempi, että valitset käyttöösi kurkumaa, vihreää teetä tai laventelia sisältävän konjac-ihonhoitosienen.

Lue myös: 

Mineraalimeikkien ABC

8 x syytä käyttää Konjac-ihonhoitosientä

100 syytä rakastaa seerumeita

Merita

Hei! Olen nyt käyttänyt kolme päivää aamuin ja illoin konjac sientä ja naamani reagoi heti. Kauanko alkuvaiheen ”puhdistuskriisi” usein kestää?

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet
Elämää helpottava kuukuppi ja 3 x muuta luonnollista kuukautissuojaa