3 x tuotesuositusta ikääntyvälle ja herkälle iholle
Kaupallinen yhteistyö Atopik & Apteekkishop (sisältää -15 % alekoodin).
Tänään viihdytään hetki taas herkän ihon hoidon parissa, sillä tämä juttu on jatkoa tammikuussa julkaisemalleni Atopik, herkän ihon apteekkikosmetiikkaa -postaukselle. Tosi moni teistä oli sarjasta todella innoissaan ja niin olen ollut kyllä itsekin. Herkälle iholle valmistettua luonnonkosmetiikkaa ei ole tarjolla pilvin pimein – eikä varsinkaan kotimaisena.
En siis ollut yllättynyt, että Atopik on päätynyt jo usean lukijani peilikaappiin: sarja on kohtuuhintainen, vaikuttavat raaka-aineet ovat kotimaisista metsistä ja pelloilta (mm. metsämustikka ja kaura eri muodoissaan) eikä tuotteissa ole käytetty lainkaan esimerkiksi pähkinöitä tai mykerökukkaisia kasveja. Ylipäätään raaka-ainecocktailit ovat yksinkertaisen tehokkaita, sillä liian monimutkaiset kasviuutesekoitukset aiheuttavat helposti herkällä iholla kriisin.
Viimeksi kirjoitin Sensitive-sarjan tuotteista ja tällä kertaa on vuorossa kolme tuotetta sisältävä Anti-age -linja. Ikääntyvälle ja herkälle iholle suunnatussa Anti-Age -linjassa ei ole erillisiä putsareita tai kasvovesiä, koska ne löytyvät jo Sensitive-linjasta. Tykästyin hurjan paljon paksuun ja täyteläiseen kasvoveteen, joka sisältää ruusuvettä, kasviglyseriiniä, rauhoittavaa kaurauutetta, hyaluronihappoa, ihoaineenvaihduntaa aktivoivaa C-vitamiinia, humektanttina toimivaa maitohappoa sekä kolmea erilaista ksylitolia, joiden yhdiste kosteuttaa ihoa.
Hoitoneste on melkein kuin paksua seerumia ja se onkin kehitetty aasialainen ihonhoitofilosofia mielessä. Tuhti koostumus onkin omiaan kerrostustekniikkaan, joka antaa iholle sen kaipaamaa vesikosteutta etenkin näissä viimaa, kuivaa ilmaa ja pakkasta tulvivissa talvisääolosuhteissa. Itse ”kylvetän” kasvojani kerrotustekniikalla noin kaksi tai kolme kertaa viikossa, sillä täällä Lapissa on ollut meneillään pidempi pakkasjakso, jonka kuivattavan vaikutuksen huomaa hipiässä. Hoitoneste on myös älyttömän edullinen kokoonsa nähden: 200 ml pakkaus kustantaa reilut 15 €.
”Tässä ikinuorten julkkisten maailmassa anti-age -tuotteet ovat iso bisnes ja inhoan sitä miten perinteinen markkinointimaailma haluaa saada jokaisen rypyn näyttämään virheeltä. ”
Yksi asia mitä rakastan luonnonkosmetiikassa, on se, ettei tuotteita markkinoida läheskään niin härskisti tai katteettomin lupauksin kuin normikosmetiikkaa. Tässä ikinuorten julkkisten maailmassa anti-age -tuotteet ovat iso bisnes ja inhoan sitä miten perinteinen markkinointimaailma haluaa saada jokaisen rypyn näyttämään virheeltä.
Onneksi on olemassa kasapäin näitä ihania luonnonkosmetiikan sarjoja kuten Atopik, joka markkinoi jopa Anti-age -linjaansa liioittelematta ja vain lempein termein kuten ”herkkäihoisille sopiva” ja ”ihoa vahvistava”.
On fakta, että iho ikääntyy jokaisella, mutta missä tahdissa, sen määrittelevät monet eri tekijät. Veltostumista ja juonteiden syntyä tapahtuu väistämättä, sillä ikääntyessä mm. kollageenin ja hyaluronihapon luontainen määrä alkaa vähentyä kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen. Muita ihon ikääntymiseen vaikuttavia asioita ovat:
1) Geenit: Jokaisella yksilöllä on olemassa oma henkilökohtainen geeniperimä. Toisilla geeniperimä on parempi kuin toisilla.
2) Elämäntavat: Elintavat ovat ihon peili, aivan kuten olotilakin. On selvää, että esimerkiksi liikkumattomuus, jatkuva voimakas stressi ja tupakan, alkoholin tai sokerin runsas kulutus kiihdyttää ihon vanhenemisprosesseja heikentämällä kollageenisäikeitä, altistamalla juonteille ja ihonsävyn samentumiselle. Ikääntyvästä ihosta puhuttaessa kaunis ja hyvinvoiva iho on yleensä aina seurausta tasapainoisesta elämäntavasta, joiden avaintekijöitä ovat antioksidanttipitoinen ruokavalio, riittävä uni, liikunta, veden juominen ja tupakoimattomuus.
3) UV-säteily: Auringon ja sen heijastamien UV-säteiden tiedetään vanhentavan ihoa ainakin kahdella eri tavalla. Ensinnäkin runsas auringonotto kuivattaa ihoa ja altistaa sitä myöten voimakkaampien ryppyjen muodostumiselle, jonka lisäksi UVA-säteily rappeuttaa ihokudoksen elastisia säikeitä.
”Suhtaudun ikääntymiseen lempeydellä ja toivoisin, että luonnollista kauneutta arvostettaisiin enemmän kuin keinotekoisesti filleröityä sileää ihoa. Oma filosofiani on pitää huolta itsestäni kokonaisvaltaisesti ja katsoa mitä sillä saa aikaan.”
Itse olen 29 eikä ihoni ole vielä mitenkään kunnolla ikääntynyt, mutta toki muutama naururyppy muistuttaa jo teinivuosien olevan takana ja nukkumattomien öiden jättämä turvotus ei laske yhtä nopeasti kuin ennen. Suhtaudun (ihon) ikääntymiseen lempeydellä ja toivoisin, että luonnollista kauneutta arvostettaisiin enemmän kuin keinotekoisesti filleröityä sileää ihoa. Oma filosofiani on pitää huolta itsestäni kokonaisvaltaisesti ja katsoa mitä sillä saa aikaan. En jotenkin jaksa stressata juonteita tai ryppyjä, niistä on kuitenkin aika harva asia elämässä kiinni.
Uskon ruokavalion, yleisen tyytyväisyyden ja huolellisen ihonhoidon voimaan – loput on kiinni geeniloton osumista. Tulen varmasti tarttumaan ihan lähivuosina lisäravinteisiin kuten hyaluronihappoon ja kollageeniin, sillä mahdollisimman luonnolliset lisäravinteet ovat luonnonkosmetiikan ohella mielestäni tosi järkevä tapa hidastaa ihon ikääntymisen merkkejä ja ylipäätään tukea kehon toimintoja.
Ikääntyvälle iholle kehitetty Atopikin Anti-age -linja on kehitetty herkälle iholle aivan kuten Atopikin Sensitive-tuotteetkin. Hoitoseerumissa, kasvovoiteessa ja silmänympärysvoiteessa on runsaasti ihoidenttisiä aktiiviaineita kuten hyaluronihappoa ja skvalaania, joita iho tuottaa itsekin ja jotka ovat siksi hyvin siedettyjä herkällä iholla. Lisäksi tuotteissa on käytetty Dipalmitoyl Hydroxyproline -aminohappoa, joka rakentaa ihon kiinteydestä ja rakenteesta vastaavia proteiineja.
Anti-Age -linjan tuotteissa on käytetty metsämustikkaa erittäin tehokkaassa ja ravintotiiviissä uutemuodossa, jonka ansiosta mustikan sisältämät ihoa kirkastavat ja hapetusstressiltä suojaavat antioksidantit ovat paremmin ihon hyödynnettävissä. Sarja on täydentymässä lähitulevaisuudessa todella innovatiivisilla tuotteilla, mutta sitä ennen pieni katsaus linjan kolmeen huipputuotteeseen, joiden toivoisin löytyvän jokaisen herkkäihoisen kaapista!
Kiinteyttävässä seerumissa on miellyttävän paksu koostumus – pieni määrä levittyy hyvin laajalle eikä tuotetta tarvitse siis lotrata. Meikin alle suosittelen ohutta kerrosta yhdessä kasvovoiteen kanssa, mutta iltaisin olen annostellut seerumia hieman reilummin kasvovesikylvyn jälkimainingeissa, kun ei tarvitse huolehtia rullautumisesta.
Seerumi kirkastaa ihoa tosi hienovaraisesti, napakoittaa tuntuvasti ja tuntuu iholla ylipäätään aktivoivalta. En tarkoita aktivoinnilla todellakaan mitään helottavaa punoitusta, jonka saa yleensä hedelmähappoja sisältävistä seerumeista, vaan ennemminkin sitä, että jotain tapahtuu heti – ja se jokin on juurikin lempeä napakoituminen ja näkyvä ihon sävyn kirkastuminen.
Seerumi koostuu kosteuttavasta kasviglyseriinistä, luonnollisesta Sodium PCA-aminohaposta, ihon pintaa todella hellävaraisesti stimuloivasta ja sitä myöten kirkastavasta mustikkauutteesta, rauhoittavasta ja punoitusta hillitsevästä kaurauutteesta, prebiooteista ja C-vitamiinista. Seerumissa on 30 % hyaluronihappogeeliä, joka täyttää luonnollisesti ihon juonteita ja auttaa kosteustasapainon ylläpitämisessä.
Samaan aikaan hämmentävän täyteläinen ja suvereenisti imeytyvä kasvovoide on ollut nyt pakkaskeleillä yksi loistava lisä ihonhoitorutiineihin. Isoin plussa on tietysti se, että voide on riittävän hoitava ja sopii silti myös meikin alle. Voide kun ei rullaannu, ei sitten niin yhtään. Empiiristen kokemusteni mukaan hyvin harva kasvovoide sopii meikin alle, koska niiden muodostama pinta jättää toivomisen varaa, mutta tässä on koostumus kohdallaan: ihon pinnasta tulee pehmeän samettinen ja ilmava. Parin minuutin kuluttua levityksestä iho ei tunnu lainkaan rasvaiselta, kosteutetulta kylläkin.
Käytän voidemaista meikkipohjaa (Kjaer Weis ja Hynt Beauty), jotka levittyvät tosi tasaisesti voidekerroksen päälle. Olen aiemmin käyttänyt lähes ainoastaan öljyä meikin alle, mutta näin pakkasilmoilla öljyn ja kasvovoiteen sekoitus on ollut vielä tehokkaampi taistelussa kosteudenhaihtumista ja pintakuivuutta vastaan.
Voiteessa on kauraöljyä, jonka rasvahapot suojaavat ihoa erityisesti nyt talviaikana ja hillitsevät muutenkin mahdollisilta ihoärsytyksiltä – veikkaan, että leukaan hankaavat vaatteet tai kylmän ja kuuman ilman vaihtelu eivät ole kenellekään talvisin mitään vieraita juttuja.
Ruusuvesi antaa voiteelle sen miellyttävän tuoksun ja vähentää ihon punoitusta. Kaura- ja mustikkauutteet ja C-vitamiini uudistavat ihoa antioksidanteillaan ja tekevät ihosta kirkkaamman sävyisen. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta, napakoittaa juonteita ja prebiootit ennaltaehkäisevät bakteerien kasvua ja ylläpitävät ihon mikrobitasapainoa. Jos iho meinaa kuivua, suosittelen sekoittamaan iltaisin voiteen sekaan hieman hoitoseerumia ja muutaman tipan Atopikin kauraöljyä kosteuden lukitsemiseksi.
Pidin todella paljon Sensitive-linjan silmänympärysvoiteesta, mutta kiinteyttävä silmänympärysvoide vei omalla kohdallani pidemmän korren. Tämä on aivan ihanan kermainen – mutta ei rasvaisen paksu – voide, jonka silmänympärysiho imeyttää sujuvasti ja joka on oikeasti todella hoitava.
Silmänympärysvoiteessa on muihin tuotteisiin verrattuna aika samat raaka-aineet, mutta niiden lisäksi voiteessa on chiaöljyä, joka sisältää jopa 60 % Omega 3 -rasvahappoja, juonteita tasoittavaa proliini-aminohappoa ja kosteuttavaa betaiinia.
Ihmettelin aluksi ainesosaluettelon kärkipäässä olevien kapryylitriglyseridien määrää ja valmistaja kertoi minulle, että kapryylikapriinitriglyseridin pitoisuus on pienempi kuin chiaöljyn ja kasviuutteiden yhteenlaskettu pitoisuus. He olisivat halunneet käyttää chiaöljyä runsaammin voiteeseen sen upean rasvahappokoostumuksen vuoksi, mutta sen tuoksu on niin voimakas, ettei sitä olisi saanut peitettyä riittävän hellävaraisilla hajusteilla.
Jos siis olet etsinyt tehokasta ja hellävaraista silmänympärysvoidetta, ota tauko etsinnästä ja harkitse Atopikia. Voi hyvinkin olla, jos silmänympärysiho on kiukutellut muille tuotteille, tätä se kestäisi.
TARJOUS:
Sensitive-linjan tuotteista kirjoitin tarkemmin postauksessa Herkän ihon apteekkikosmetiikkaa ja esittelin tuossa osassa hoitoveden, kauraöljyn, voiteen, seerumin ja silmänympärysvoiteen. Jos siis Atopikin Sensitive tai Anti-Age -linjat kiinnostavat, nyt on tosi hyvä mahdollisuus kokeilla tuotteita normaalia edullisemmin. Sarja ei onneksi ole lähtökohtaisestikaan kovin kallis, mutta loppusummasta rapsahtaa silti reilu summa pois:
Tämän alen kanssa on menossa päällekkäin myös muita tarjouksia: esimerkiksi Anti-Age -ja Sensitive -hoitovoiteista saa yli 7 euron alennuksen, jonka lisäksi Anti-Age– ja Sensitive -silmänympärysvoiteet ovat lähes 10 euron alennuksessa!
Mitkä Atopikin tuotteet ovat olleet suosikkejanne?
Kuvat Hannamari Rahkonen
Lähteet: Rita Stiens Totuus kosmetiikasta
Oi, tuo Sensitive hoitovesi kuulostaa lupaavalta. Rakastan Whamisan hoitovettä, mutta se on niin kallis et just nyt en raski uutta pulloa tilata... Pitääpäs käydä fiilistelemässä Atopikia apteekissa ?
Käy ihmeessä! Itsekin olen käyttänyt Whamisan hoitovettä ja pidän myös siitä, mutta kosteuttavilta vaikutuksiltaan Atopik on vähintään samalla tasolla. Suurin ero näiden kahden välillä on tietysti raaka-aineissa, Whamisan kohdalla fermentoituitujen yrttien käyttö nostaa kustannuksia, kun taas Atopik on nimenomaan herkän ihon kosmetiikkaa, jossa on pyritty mahdollisimman yksinkertaiseen ja samalla hoitavaan sekä ärsyttämättömään raaka-aineyhdistelmään.